Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 18ΕΤΩΝ : Κλειτοριδεκτομή...ένα απίστευτα βάρβαρο έθιμο
 Κλειτοριδεκτομή είναι ο συνήθης όρος με τον οποίο αναφερόμαστε στον ακρωτηριασμό των... γυναικείων γεννητικών οργάνων. Συνίσταται στην εκτομή μέρους ή ολόκληρης της κλειτορίδας, ή και των μικρών και μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Κάποιες φορές η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη συρραφή της σχισμής και το ...

....στένεμα της εισόδου του κόλπου. Η πρακτική παρομοιάζεται συχνά με την ανδρική περιτομή, στην πραγματικότητα, όμως, το ακριβές αντίστοιχο στους άνδρες είναι ο ευνουχισμός. Δεν είναι σπάνιο, μικρά κορίτσια να πεθαίνουν επιτόπου τη στιγμή της κλειτοριδεκτομής, από την ακατάσχετη αιμορραγία ή τον αφόρητο πόνο και το σοκ.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Πρόκειται για ένα αρχαίο έθιμο μύησης που επιβιώνει μέχρι σήμερα, κατά κόρον στην Αφρική, αν και απαντάται και σε ορισμένες χώρες της Ασίας και ελάχιστες της Μ. Ανατολής. Η αφετηρία του χάνεται στα βάθη των αιώνων της αφρικανικής παράδοσης.


Η ΤΕΛΕΤΗ

Η τελετή γίνεται όταν τα κορίτσια φτάσουν περίπου στην ηλικία των 12 ετών, χωρίς να ζητηθεί η συναίνεσή τους.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

Πέρα από το πολύ ισχυρό κίνητρο της παράδοσης, πιστεύεται εξασφαλίζει καθαριότητα και αυξημένη απόλαυση στον άνδρα και μειωμένη για τη γυναίκα για να αποφεύγεται η σεξουαλική ελευθεριότητα εκ μέρους της.Δηλαδή να μην μπορεί η γυναίκα να κοιμηθεί με αλλους Αντρες.Ερευνες έχουν δείξει ότι για πολλές από τις ακρωτηριασμένες γυναίκες η σεξουαλική επαφή είναι μία οδυνηρή εμπειρία.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

Παρίσταται πολλές γυναίκες που κατά κύριο λόγο συγκρατούν το κορίτσι για να μην ξεφύγει. Την ‘επέμβαση’ πραγματοποιούν άλλες γυναίκες πολύ συχνά με βρώμικα εργαλεία· οι μολύνσεις, καμιά φορά θανατηφόρες, και η ακατάσχετη αιμορραγία, επίσης θανατηφόρα σε κάποιες περιπτώσεις, είναι ο κανόνας. Όσες υπέστησαν τον ακρωτηριασμό περιγράφουν τον εξοντωτικό πόνο που ένιωθαν.

ΑΡΙΘΜΟΙ

Υπολογιζεται πως εκατοντάδες εκατομύρια Νεαρές Γυναίκες σε ολον τον κόσμο υποβάλονται σε κλειτοριδεκτομή.Αξιζει να αναφέρουμε πως στην Μεγάλη Βρετανια - Οπου φυσικά αυτό ειναι παράνομο - πάνω απο 2000 γυναίκες καθε χρόνο υποβαλονται σε αυτό το βαρβαρο εθιμο.14 σχόλια:

 1. και όσο για το κόσμημα τι λές΄να το πουλήσω
  να φάμε μια μαγειρεψιά,η μήπως να τους φτύσω με μια ροχάλα δυνατή,να φτάνει ίσα πέρα...
  μοσχάρια..δεν θα πάρετε του άντρα μου τη βέρα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λένε ότι η περιτομή είναι υποχρεωτική για κάθε αρσενικό και θηλυκό. Λένε ψέματα. Ο προφήτης Μουχάμμεντ (η ευλογία και η ειρήνη του ΑΛΛΑΧ σ’ αυτόν) είχε πει: “Η περιτομή είναι Σούννα για τον άντρα και μακρούμα για τη γυναίκα” (Sunan Bayhaki).

  “Σούννα” σημαίνει “Παράδοση” (δηλαδή κάτι μη υποχρεωτικό στο Ισλάμ) ενώ “Μακρούμα” σημαίνει απλά “Κάτι καλό” (κάτι δηλαδή που δεν είναι καν παράδοση).

  Η ιστορική καταγωγή του εθίμου του σεξουαλικού ακρωτηριασμού χάνεται κάπου ανάμεσα στη σημιτική και αιγυπτιακή παράδοση. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι τον 5ο αιώνα π.Χ., οι Φοίνικες, οι Χετταίοι και οι Αιθίοπες πραγματοποιούσαν κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια τους. Το έθιμο παρατηρήθηκε από ιστορικούς-ανθρωπολόγους ερευνητές στις τροπικές ζώνες της Αφρικής, στις Φιλιππίνες, στις φυλές του Αμαζονίου, στους Ίνκας του Μεξικού, στους Αβοριγίνες της Αυστραλίας… Ο Στράβων αναφέρεται στη “γυναικεία περιτομή” στην Ερυθρά Θάλασσα, “όπως έπρατταν οι Ιουδαίοι”.

  Ο Έλληνας γεωγράφος Αγαθαρχίδης, στην πτολεμαϊκή εποχή, περιγράφοντας τους Τρωγλοδύτες, φυλή εγκατεστημένη στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, γράφει: “Έχουν έθιμο να κόβουν μέρη των γεννητικών τους οργάνων, όπως έκαναν οι Αιγύπτιοι. Γι’ αυτό οι Έλληνες τους ονομάζουν κολοβούς”.

  Η πρακτική ξεπερνά ιστορικά και γεωγραφικά την περιοχή του Ισλάμ, το οποίο ωστόσο την έχει “χρεωθεί” τους τελευταίους αιώνες, καθότι απαντάται πρωτίστως σε περιοχές της μουσουλμανικής Αφρικής και της Ινδονησίας. Πάντως, δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα αυστηρά μουσουλμανικό έθιμο, εφόσον απουσιάζει από την περιοχή του λεγόμενου “σκληρού πύρινα” του Ισλάμ (Σαουδική Αραβία, Ιράν κ.τ.λ), ενώ αντίθετα παρατηρείται ακόμη και σε μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, όπως στους Κόπτες χριστιανούς της Αιθιοπίας & της Αιγύπτου, στους αυτόχθονες του Αμαζονίου, των Φιλιππίνων, του Μεξικού & της Αυστραλίας, κλπ. Επιπλέον δεν υπάρχει καμιά αναφορά σεξουαλικού ακρωτηριασμού των γυναικών μέσα στο Κοράνι.

  ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ιμάμης Mustafa Abdullahi Aden τελευταία διακηρύσσει ότι η γυναικεία περιτομή είναι θρησκευτικό καθήκον…Και συστήνει την αγαπημένη του μέθοδο, που αφαιρεί ολοκληρωτικά όλα τα γυναικεία εξωτερικά όργανα.

  Ο ιμάμης αυτός κάνει λάθος. Υπάρχουν τέσσερις τύποι κλειτοριδεκτομής.

  Τύπος 1. Εκτομή της ακροποσθίας με ή χωρίς εκτομή μέρους ή ολόκληρης της κλειτορίδας.Ο όρος που χρησιμοποιείται για τον τύπο αυτόν είναι περιτομή, τυπική περιτομή (ritualistric circumcision), sunnah (ο όρος αυτός δεν είναι σωστός), κλειτοριδεκτομή.

  Τύπος 2. Εκτομή της κλειτορίδας με μερική ή ολική εκτομή των μικρών χειλέων. Οι όροι που χρησιμοποιούνται για τον τύπο 2 είναι κλειτοριδεκτομή sunnah (ο όρος αυτός δεν είναι σωστός), εκτομή και περιτομή.

  Τύπος 3. Εκτομή μέρους ή όλων των μικρών και μεγάλων χειλών και ράψιμο /στένεμα της εισόδου του κόλπου (αγκτηριασμός-infibulation). Οι όροι που χρησιμοποιούνται για τον τύπο 3 είναι αγκτηριασμός, Φαραωνική ή Σομαλική περιτομή.

  Τύπος 4. Αταξινόμητες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν:
  “Απλό ή διαμπερές τρύπημα ή τομή στην κλειτορίδα και/η τα χείλη του αιδοίου”, “Καυτηριασμός με κάψιμο της κλειτορίδας και των πέριξ ιστών”, “Γδάρσιμο των ιστών γύρω από την είσοδο του κόλπου (κοψίματα-angurga) ή κόψιμο του κόλπου (κοψίματα- gishiri)”, “Εισαγωγή διαβρωτικών μέσων ή φυτών στον κόλπο ώστε να προκληθεί αιμορραγία ή με τον σκοπό να γίνει ποιο σφικτός ή στενός”.

  Ο τρίτος και ο τέταρτος τύπος της κλειτοριδεκτομής είναι αυστηρά απαγορευμένες στο Ισλάμ, είναι αρχαίες παγανιστικές πρακτικές και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Ισλάμ (αν και υποστηρίζονται από ορισμένους μισογύνιδες).

  ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αναφέρουν οι συκοφάντες ένα σημείο απ’ τη ζωή του προφήτη όπου είδε μία γυναίκα να κάνει κλειτοριδεκτομή σε ένα μικρό κοριτσάκι και της είπε: “Αφαίρεσε αλλά ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ”. Ο προφήτης αναφερότανε στους δύο πρώτους τύπους κλειτοριδεκτομής η οποία γινότανε ΜΟΝΟ όταν κάποια κορίτσια είχαν πολύ διογκωμένη κλειτορίδα. Οι άλλοι δύο τύποι (ο 3ος και ο 4ος) κλειτοριδεκτομής είναι κτηνωδίες και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το Ισλάμ.

  Αν αφαιρέσει κανείς το «το κόψιμο της άκρης» της κλειτορίδας τότε έχουμε να κάνουμε κυριολεκτικά με ακρωτηριασμό γενετικών οργάνων και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό, όχι μόνο απαγορεύεται αλλά διώκεται στην Ισλαμική νομολογία. Ο Προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέίχι ουά σαλάμ) είπε:

  «Μην προξενείτε κακό, βλάβη και ζημιά στους εαυτούς σας και στους άλλους»

  (Daraqutni; Ibn Majah, 2341; Musnad, Ahmad ibn Hanbal, volume 1, p. 313)

  Από τη ρύση του Προφήτη (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) καταλαβαίνουμε βάση λογικής καθώς επίσης και θεολογικά (κυρίως νομολογικά με συναίνεση των λογίων) ότι το Ισλάμ απαγορεύει την κλειτοριδεκτομή.

  ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όμως γιατί αναφέρονται συνεχώς στο Ισλάμ διάφοροι επικριτές; Υπάρχει βάση για να γίνει αυτή η σύνδεση; Η απάντηση είναι «ναι και όχι».

  Στο Ισλάμ απαγορεύεται η κλειτοριδεκτομή αλλά δεν απαγορεύεται (ούτε είναι υποχρεωτική) η γυναικεία περιτομή, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που ονομάζουμε σήμερα ως «αφαίρεση της κλειτορίδας» ή κλειτοριδεκτομή. Η Ισλαμική περιτομή των γυναικείων γενετικών οργάνων είναι σχεδόν όμοια με αυτό που σήμερα αποκαλούμε «πλαστική της κλειτορίδας». Λαμβάνει μέρος ΟΧΙ στην κλειτορίδα αλλά στο δέρμα που περιβάλει την κλειτορίδα, ακριβώς όπως γίνεται στην περιτομή των ανδρών (επέμβαση στο δέρμα του πέους όχι στο πέος το ίδιο).

  Ο σέϊχουλισλάμ Άχμεντ ιμπν Ταϊμίγια (ραχίμαχουλλάχ), αναφέρει χαρακτηριστικά το πώς πραγματοποιείται η περιτομή της γυναίκας στο Ισλάμ:

  «Η περιτομή στην γυναίκα γίνεται επάνω στο δέρμα που μοιάζει σαν το λειρί του κόκορα. Ο Προφήτης είπε σε αυτήν που έκανε την επέμβαση ‘άσε ένα μέρος να εξέχει και μην υπερβάλεις όταν κόβεις, αυτό θα κάνει το πρόσωπο της χαρούμενο και τον άνδρα της ευχαριστημένο’…Εάν η επέμβαση είναι ακραία τότε η γυναίκα θα χάσει την (σεξουαλική) επιθυμία της» (Majmoo al-Fataawa, volume 21, p.114)

  Αυτή είναι και η θέση, οπου αποτελεί συναίνεση των μεγάλων λογίων όπως του Ibn al-Sabagh στο έργο Al Shamil (Tuhfat al-Mawdood, p. 190-192)

  ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο τρόπος έκφρασης αυτών των μεγάλων και παλαιών ουλεμά του Ισλάμ εκλαμβάνουν ότι η επέμβαση γίνεται στο δέρμα της κλειτορίδας, με προσοχή, χωρίς υπερβολές που θα προκαλέσουν προβλήματα. Το βιβλίο του λόγιου Ibn al-Qayyim με τίτλο Tuhfat al-Mawdud fi Ahkam al-Mawlud που περιλαμβάνει διάφορους ισλαμικούς κανόνες για το νεογέννητο, αφιέρωσε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την περιτομή του αγοριού και του κοριτσιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πουθενά δεν αναφέρεται η επέμβαση της κλειτορίδας σαν σωματικό όργανο αλλά το δέρμα που περιβάλει αυτή. Ελάχιστες φορές βρίσκουμε μόνη της την λέξη κλειτορίδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν εννοούνται τα γενετικά όργανα.

  Σχετικά με το αν είναι υποχρεωτικό η όχι η γυναίκεια περιτομή επίσης έχουμε συναίνεση των λογίων. Ο σέϊχ Μουχάμμεντ ιμπν Ουθάϊμιν ανέφερε:

  «Η ορθή άποψη είναι ότι είναι υποχρεωτικό για τον άνδρα και απλά επιτρεπτό για την γυναίκα» (Al-Sharh al-Mumti, volume 1, p.133-134).

  Η Ισλαμική επιτροπή της Σαουδικής Αραβίας κάποτε δέχτηκε μια επιστολή απο Μουσουλμάνες της Σομαλίας κάνοντας παράπονα για το αρχαίο φαραωνικό έθιμο της κλειτοριδεκτομής. Η επιτροπή απάντησε:

  «Εάν η μέθοδος της επέμβασης είναι όπως το περιγράφετε τότε είναι χαράμ (απαγορεύεται) η επέμβαση αυτή διότι προκαλεί κακό. Η επιτρεπτή γυναικεία περιτομή είναι η ελαχίστη αφαίρεση (δέρματος) της κλειτορίδας μπροστά στο αιδοίο» (Supreme Council of Ulema of Saudi Arabia, νolume 4, p. 44)

  ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συμπέρασμα:

  Είναι ξεκάθαρο ότι η Σαρία που απορρέει από το Κοράνι και την διδασκαλία του Προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέίχι ουά σαλάμ) αναφέρει με τον πιο απλό τρόπο ότι η επέμβαση της γυναικείας περιτομής δεν έχει να κάνει με το βάρβαρο φαραωνικό έθιμο της αφαίρεσης της κλειτορίδας. Η έλλειψη γνώσης της Αραβικής γλώσσας που υπάρχει στην Δύση, και ιδιαίτερα στους μη Μουσουλμάνους επικριτές, έχουν δημιουργήσει την σύγχυση ότι στο Ισλάμ δήθεν κόβεται η κλειτορίδα μεμονωμένα ενώ στην πραγματικότητα κόβεται ελάχιστα το δέρμα που περιβάλει την κλειτορίδα. Επίσης η περιτομή στην γυναίκα δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να ακυρωθεί σε περίπτωση φόβου, ανησυχίας και γενικά όταν υπάρχει ανασφάλεια.

  Κάποιος θα ρωτήσει «και γιατί στις Μουσουλμανικές χώρες και στα χωριά οι Μουσουλμάνοι καταφεύγουν στην κλειτοριδοεκτομή και όχι στην περιτομή;» Η απάντηση είναι λόγω ΑΓΝΟΙΑΣ. Οι Μουσουλμανικές χώρες (οι περισσότερες) ακολουθούν παραδοσιακά έθιμα (ιδιαίτερα στα χωριά) που δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με τη θεολογία ή τη νομολογία του Ισλάμ και έχουν επιβιώσει ως τις μέρες μας. Ένα πρόβλημα το οποίο συζητήθηκε στη διάλεξη “Ισλάμ και Δύση” που μπορείτε να βρείτε εδώ.

  Αν σε κάτι συμφωνούμε με τους επικριτές της κλειτοριδοεκτομής, είναι ότι το βάρβαρο αυτό έθιμο της αφαίρεσης της κλειτορίδας, πρέπει να σταματήσει. Και σαν Μουσουλμάνοι προσθέτουμε ότι σε περίπτωση που υπάρχει η επιθυμία να γίνει περιτομή, τότε να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Αποστόλου μας Μουχάμμεντ (ειρήνη του Θεού και ευλογία σε αυτόν). Δηλαδή να αφαιρείται ένα πολύ μικρό κομμάτι το οποίο δεν δημιουργεί πρόβλημα στη γυναίκα. Αν κάπου διαφωνούμε με τους επικριτές της κλειτοριδοεκτομής, είναι ότι το Ισλάμ δεν πρέπει να κάτσει στο εδώλιο για αυτήν την πρακτική διότι πολύ απλά πουθενά τα ιερά του κείμενα δεν καλούν σε αυτού του είδους τον ακρωτηριασμό των γενετικών οργάνων.

  http://alialyunani.wordpress.com/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%BC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ρε φιλε μας επρηξες τ αρχιδια με το παπαρα το Μωαμεθ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Esu tha prepe na drepesai pou milas etsi aisxra kai den sevesai... ! Auta ginonte mono stis xwres aravia kai ekei katw pou oi anthropoi einai amorfwtoi. Stn ellada kai stin tourkia dn uparxoun tetoies malakies... o allah eipe oti den prepei na kanoume kako ston eauto mas. K auto pou kanoun ekei pera ta kolo zwa k oi amorfwtoi einai megalh amartia.

   Διαγραφή
 9. θα έπρεπε να ντρέπεστε για αυτά που κάνετε και όχι να δικαιολογείστε και να χρυσώνετε το χάπι. Όσο για τους Κόπτες Χριστιανούς εκτος από το συγκεκριμένο ισλαμιστή ουδέποτε ακούστηκε ότι έχουν τέτοια άγρια έθιμα. Αντί λοιπόν να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας καλύτερα θα ήταν να καταγγείλεται τους "αδελφούς σας" ως βαρβάρους και τίποτε περισσότερο. Αλλά από πότε θεωρούσε ο Μωαμεθανισμός τις γυναίκες ανθρώπους για να τηρήσετε τέτοια στάση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τα ακρωτηριασμένά από το έθιμο σώματα και οι ακρωτηριασμένές από τα ανεκπλήρωτά όνειρα ψυχές των γυναικών που απαγγιστρωνονται καθημερινά από τι θεση τους στη ζωή και στον έρωτα πρεπει να αποτελέσουν φαινόμενα που θα μας ανοίξουν τα μάτια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. οταν οι λαοι, ειναι οπισοδρομικοι,φθανουν να κανουν ζημια και στον εαυτο τους.ο παντοδυναμος θεος,δεν εφτιαξε τον ανθρωπο με ατελειες, για να τις διορθωσει μονος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...