Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Γιατί τους άφησες;;;Ξυπνάς ένα πρωί και κοιτάς τις αλυσίδες στα πόδια σου... Κάποτε ΕΣΥ άφησες να σου τις φορέσουν...Για να σε "προστατέψουν" σου είπαν, για να νιώθεις "ασφαλής" σου είπαν, για να σε "σώσουν" σου είπαν... Και εσύ τους πίστεψες...Θυμάσαι τότε...πάει καιρός, στην αρχή σου φαινόταν σαν ψέμα δεν το πίστευες ..χαμογελούσες !
ΔΕΝ αντιστάθηκες, ΔΕΝ αντέδρασες, ΔΕΝ επαναστάτησες ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ

ΤΙΠΟΤΑ ! ! ΓΙΑΤΙ ;

Εγώ θα αλλάξω τον κόσμο;
Σήμερα βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο κοσμοϊστορικών αλλαγών.Η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα βίωνε μία κατάσταση φόβου και ανασφάλειας.Ο άνθρωπος μη γνωρίζοντας τη τεράστια δύναμη που κρύβει ο ίδιος μέσα του,μέσω των σκέψεων και κυρίως των συναισθημάτων του, ήταν εύκολα χειραγωγήσιμος από κάθε μορφή εξουσίας.
Ο φόβος ήταν και είναι το εργαλείο που χρησιμοποιεί η εξουσία για να ελέγχει τους ανθρώπους.
Φρόντιζε λοιπόν πάντα μέσα απ΄τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τους θεσμούς να προωθεί,να αναπαράγει και να δυναμιτίζει τις κοινωνικές συγκρούσεις και τους παράγοντες που δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου.
Έτσι ο φόβος έγινε η ταφόπλακα της συλλογικής συνείδησης που κουβαλάει κάθε άνθρωπος μέσα του απ΄τη στιγμή που γεννιέται.
Ο νέος άνθρωπος που ερχόταν σ΄αυτό τον κόσμο είχε το άμεσο περιβάλλον, το σχολείο και την κοινωνία γενικότερα που του μάθαιναν ότι έπρεπε να είναι ανταγωνιστικός αν ήθελε να επιβιώσει και να διακριθεί.Αυτή η ανταγωνιστική νοοτροπία όμως επέφερε και το νόμο της ζούγκλας όπου η δύναμη και ο νόμος του ισχυρού ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία.
Ο φόβος της αποτυχίας,ο διαρκής αγώνας επικράτησης έναντι των άλλων  σε ένα περιβάλλον αρκετά απαιτητικό και ανταγωνιστικό έφερε τους ανθρώπους σε μια κατάσταση καθημερινής πάλης και σύγκρουσης-ακόμα και με τον ίδιο το περιβάλλον και τον πλανήτη-.
Η σημερινή κρίση δεν δείχνει τίποτα άλλο παρά την αποτυχία πέρα ως πέρα αυτού του ανταγωνιστικού μοντέλου μέσα απ΄το καπιταλιστικό σύστημα.Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους εμάς σήμερα να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που βλέπαμε τα πράγματα και τη ζωή.Να καταλάβουμε ότι μόνο με την ανάπτυξη της συλλογικής συνείδησης και της Αγάπης θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα κόσμο πιο αρμονικό,πιο όμορφο,πιο ευτυχισμένο.
Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει ο καθένας χωριστά να αποβάλλει αυτό το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας που το σύστημα από μικρά παιδιά σκοπίμως μας καλλιεργεί για να μας ελέγχει.
Μόνο ο φοβισμένος άνθρωπος μπορεί να ελεγχθεί και να χειραγωγηθεί εύκολα.
Υπάρχουν δύο πράγματα που καθορίζουν τη μορφή που θα πάρει ο κόσμος.Ένα είναι ο φόβος και το άλλο η Αγάπη.Και τα δύο τα φέρνουμε μέσα μας.Το πρώτο όμως δεν είναι έμφυτο με το που γεννιόμαστε μας το καλλιεργεί η κοινωνία.Το άλλο, η Αγάπη δεν είναι παρά η Γνώση, η εκδήλωση και η ενθύμηση της πραγματικής φύσης μας.
Τι θα κάνουμε λοιπόν θα παραμείνουμε στο φόβο,σε κάτι που το σύστημα προωθεί ή θα καλλιεργήσουμε την Αγάπη η μόνη ικανή να μας φέρει σε αρμονία με τον εαυτό μας και τον κόσμο στον οποίο ζούμε;
Η ευκαιρία μοναδική γιατί η συλλογική συνείδηση του κόσμου όλο και αυξάνεται.

Μετά τα γιαούρτια πέταξαν νεράντζια και πορτοκάλια στον Νταλάρα!


Με αποδοκιμασίες, νεράτζια και μπουκάλια υποδέχτηκαν τον Γιώργο Νταλάρα στη Δάφνη.

Ο τραγουδιστής έδινε συναυλία σήμερα στο γήπεδο της Δάφνης στην Αττική. Όταν ξεκίνησε η συναυλία κάποιοι ανάμεσα στο πλήθος άρχισαν να του πετούν νεράτζια και μπουκάλια νερού.

Οι αποδοκιμασίες ήταν πραγματικά πολύ έντονες και προέρχονταν κυρίως από το πίσω μέρος του γηπέδου. Όσοι παρερεύθηκαν για να....
παρακολουθήσουν τη συναυλία του τραγουδιστή ζητούσαν από τους υπόλοιπους να σταματήσουν τις αποδοκιμασίες και να αποχωρήσουν.

Ωστόσο τα επεισόδια δεν είχαν τέλος.

"Έφυγε" η Δόμνα Σαμίου

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από την ζωή η ερμηνεύτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Δόμνα Σαμίου.
Η Δόμνα Σαμίου γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή της Αθήνας, όπου και απεβίωσε στις 10 Μαρτίου 2012.
Οι γονείς της ήταν πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, ζούσαν σε ένα χωριό έξω από τη Σμύρνη, το Μπαϊντίρι. H μητέρα της ήρθε με την....
καταστροφή στην Ελλάδα, ο πατέρας της τέσσερα χρόνια αργότερα.
Από εκεί έχει τα πρώτα ακούσματα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, όπως η ίδια ομολογεί σε συνέντευξή της. Έτσι μεγάλωσε και αγάπησε το Δημοτικό Τραγούδι.
Σε ηλικία 13 ετών είχε την πρώτη διδακτική επαφή με την μουσική. Πήγε στο "Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής", όπου και μαθήτευσε κοντά στον δημιουργό του Σίμωνα Καρρά.
Εκεί πήρε τα πρώτα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και της αποκαλύπτονται τα μυστικά του παραδοσιακού τραγουδιού. Παρακολούθησε παράλληλα νυχτερινό Γυμνάσιο.
Το 1954 άρχισε μια μακρά σχέση με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.) που τερματίστηκε το 1971. Παράλληλα συνεργάστηκε με την Ελληνική Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ.) για μια σειρά μουσικών ντοκιμαντέρ με το τίτλο "Μουσικό Οδοιπορικό".

ΟΙ 1Ο ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ GANDHI


1. Άλλαξε τον εαυτό σου.
“Πρέπει εσύ να αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο”
Εάν αλλάξεις τον εαυτό σου, θα αλλάξεις τον κόσμο σου. Εάν αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου,
τότε θα αλλάξουν οι ενέργειές σου, αλλά και το πώς αισθάνεσαι. Και με αυτόν τον τρόπο ο
κόσμος γύρω σου θα αλλάξει. Όχι μόνο γιατί πλέον θα βλέπεις το περιβάλλον σου μέσω νέων
«φακών» σκέψης και συναισθημάτων, αλλά και γιατί η αλλαγή μέσα σου μπορεί να σου επιτρέψει
να αναλάβεις δράση με τρόπους που δεν είχες ποτέ φανταστεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...