Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Τι σημαίνει το επώνυμο Καρατζαφέρης;
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Η γλωσσική ιστορία του επωνύμου Καρατζαφέρης, ίσως καθησυχάσει όσους αγωνιούν για την τύχη της Ελληνικής γλώσσας ανάμεσα σε τόσες ξένες λέξεις. Ίσως τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι τα ονόματα Χασάν, Αμπντούλ και άλλα μπορούν να μπουν στη ζωή μας δίχως να αλλοιωθεί η ταυτότητα του πολιτισμού μας.
Σχετικά με το επώνυμο Καρατζαφέρης είναι γνωστό ότι το πρώτο συνθετικό Καρά, στην Τουρκική γλώσσα, σημαίνει “Μαύρος”. Στην ελληνική γλώσσα αφομοιώθηκε πλήρως είτε με την κυριολεκτική σημασία, π.χ. καραμπογιά, καραγκιόζης (goz: μάτι>καραγκιόζης=μαυρομάτης), Καραγιάννης (: Μαυρογιάννης) κ.ά., είτε με την υποτιμητική/μειωτική σημασία, π.χ.: καράβλαχος, καράγυφτος κ.ά
Το β’ συνθετικό του επωνύμου Καρατζαφέρης (-τζαφέρης) δημιουργεί κάποια προβλήματα στην ετυμολογική ανάλυση, επειδή υπάρχουν διάφορες ερμηνείες, όπως:
α. Κατά την πρώτη εκδοχή το β΄ συνθ. του επωνύμου Καρατζαφέρης > -τζαφέρης παράγεται από τον πολύτιμο λίθο ζαφείρι < αρχ. ελλ. σάπφειρος > λατ. Sappirus (κάποιοι το συνδυάζουν και με το εβρ. Sappir, αλλά, γενικά, είναι άγνωστη η αρχική προέλευση της λέξης. Σύμφωνα με αυτή την ερμηνεία το επώνυμο Καρατζαφέρης σημαίνει Μαύρο Ζαφείρι (μάλλον απίθανο, γιατί είναι άσχετο με την ελληνική φύση)
β. Η δεύτερη εκδοχή για το β’ συνθετικό -τζαφέρης είναι ότι προέρχεται από το μεσαιωνικό ουσιαστικό της Αλβανικής γλώσσας τζαφέρ που σημαίνει “άλογο”. Στην Αραβική, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, σημαίνει και γάιδαρος. Στην Ελληνική θα αποκαλούσαμε το επώνυμο Καρατζαφέρη ως “μαυροάλογο” ή “μαυρογάιδαρο”

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ ΚΥΡ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ : ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΑΜΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ! - ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΦΕΚ 192 ΤΗΣ 11ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1941!!!Δήλωση Κυριάκου Βελόπουλου : «Αντί να μας αποζημιώσουν για θηριωδίες τους οι ναζί και οι σύμμαχοί τους, επέβαλλαν στη δοσιλογική κυβέρνηση του 1941, να νομοθετήσει ώστε να αποζημιωθούν οι Αλβανοί(Τσάμηδες), οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι για το εθνικό χρέος των Ελλήνων να αμυνθούν απέναντί τους!

Από την 28η Οκτωβρίου του 1940 δηλαδή και μετά, αποζημιώναμε κάθε Αλβανό(Τσάμηδες), Ιταλό, Βούλγαρο ή τα κράτη τους για οποιαδήποτε ζημιά.» 

40 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!
Κάθε γωνία και ΜΑΤ στην πόλη της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Άνθρωπος μας μέτρησε 40 κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο είναι 20 περιπολικά ενώ γύρω από την γέφυρα που εγκαινίασε ο πρόεδρος της ΝΔ οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν αμέτρητες....

Σε λίγο θα βγάλουν τα τάνκς. Και όλα αυτά στην γαλάζια Μεσσηνία ιδιαίτερη πατρίδα του Α.Σαμαρά.

Χάνουν τους κόπους μιας ζωής από το «κούρεμα»


Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίσσονται από το πρωί στα τραπεζικά υποκαταστήματα της Κρήτης, με μικροκαταθέτες να ρωτούν με αγωνία..
τί γίνεται με τα δικά τους ομόλογα και να παίρνουν για απάντηση ότι το «κούρεμα» επηρεάζει και εκείνους.
Η απόφαση για «κούρεμα» των ομολόγων των φυσικών προσώπων «πιάνει» και τους μικροκαταθέτες που εμπιστεύθηκαν το Ελληνικό Δημόσιο και επένδυσαν τα χρήματά τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Οικονομίες, χρήματα από εφάπαξ, εν ολίγοις οι κόποι μιας ζωής πάνε τώρα στο βρόντο, καθώς οι καταθέτες, χωρίς να ερωτηθούν βλέπουν τις αποταμιεύσεις τους να αντιστοιχούν πια σε ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με τα χρήματα που είχαν επενδύσει.
Θύματα αυτής της εξέλιξης έχουν πέσει πολλοί Κρητικοί, όπως γράφει το Cretalive.gr, οι οποίοι τώρα στρέφουν το βλέμμα στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, με θέμα την ενεργοποίηση ή μη των λεγόμενων CAC's, δηλαδή των ρητρών της υποχρεωτικότητας σε ότι αφορά το «κούρεμα» των ομολόγων φυσικών προσώπων. Το Eurogroup αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τη δεσμευτική συμμετοχή και των υπολοίπων, με σκοπό να φτάσει το 95,7%. Ο ρόλος των συγκεκριμένων ρητρών είναι να καταστήσουν δεσμευτική την συμφωνία ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων και την ίδια ώρα να διατηρήσουν τον «εθελοντικό» χαρακτήρα της συμφωνίας.

Εχει τρελαθεί εντελώς αυτός o Βενιζέλος: «Η Ελλάδα τώρα έχει νέο σημείο εκκίνησης»


Προσθήκη λεζάντας
Μετά την εξασφάλιση του δεύτερου δανείου την Παρασκευή, η Ελλάδα έχει πλέον ένα «νέο σημείο» εκκίνησης για να προσπαθήσει να ανορθώσει την δοκιμαζόμενη οικονομία της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πεπεισμένος ότι η χώρα μπορεί να εξασφαλίσει....την «καθολική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων μετά την την παράταση μέχρι τις 23 Μαρτίου της προθεσμίας για τους κατόχους ομολόγων που έχουν εκδοθεί υπό ξένο δίκαιο ή από ΔΕΚΟ.«Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η προσφορά είναι μοναδική, είναι μια καλή και επωφελής προσφορά», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Σημείωσε ακόμη ότι η συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στο PSI ανήλθε στο 95,7%, μετά την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης(CAC) την Παρασκευή.Παρότι μετά την ενεργοποίηση των CAC η ειδική επιτροπή της Διεθνούς Ενωσης Swaps και Παραγώγων (ISDA) απεφάνθη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνιστά πιστωτικό γεγονός, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Σκέφτονται να αυξήσουν τους βουλευτές στους 400 και την θητεία στα 5 χρόνια!!!


Share

ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ......

Στην Ελλάδα του ΔΝΤ, οι πολιτικοί δεν έχουν νιώσει σε καμία περίπτωση την οικονομική κρίση.. Την στιγμή που κόβουν το ψωμί απο το λαό, σκέφτονται να αλλάξουν το Σύνταγμα προκειμένου.... 

να διασφαλίσουν τις θέσεις τους.. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν 400 τους βουλευτές στην Βουλή ενώ η θητεία να γίνει 5ετής!! Απίστευτα και όμως αληθινά απο τους προδότες της Ελληνικής κοινωνίας.. Αναλυτικά το άρθρο αναφέρει “Αλλάζει το σύνταγμα μετά τη συγκρότηση της νέας βουλής με πρωτοβουλία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 5ετής θητεία, αύξηση βουλευτών και…. μεγαλύτερη δύναμη στα 2 πρώτα κόμματα εις βάρος των μικροτέρων οι αλλαγές. Η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές περνά και μέσα από τη διαδικασία αναθεώρησης…. του Συντάγματος, η οποία είναι βέβαιον ότι θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας Βουλής με πρωτοβουλί α των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). 

Αυτό το Πάσχα


Αντί για αυγά θα τσουγκρίζουμε τα κεφάλια μας..
Αντί για αρνιά θα σουβλίζουμε βουλευτές..
Αντί για λαμπάδες θα κρατάμε σπίρτα..
Και αντί για ΑΝΑΣΤΑΣΗ θα κάνουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ..!!
25η Μαρτίου 2012: Ο μονόδρομος της λευτεριάς
Ένας δρόμος μόνο υπάρχει. Εκείνος της λευτεριάς.
Μια ζωή μόνο υπάρχει. Η λεύτερη ζωή!
Ένας αέρας μπορεί μόνο να μας σηκώσει ψηλά: ο άνεμος της Επανάστασης.
Στον τόπο αυτό, τον μικρό τον μέγα, 25 αιώνες αντιστεκόμαστε σε βάρβαρους και τυράννους.
Στον τόπο αυτό, στο φάρο του πολιτισμένου κόσμου, συγκρούεται για μια ακόμη φορά η δημοκρατία με τη βαρβαρότητα.
Είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε λεύτεροι και να τιμωρήσουμε εκείνους που κατέλυσαν τους Νόμους και το Πολίτευμα.
Είμαστε λεύτεροι άνθρωποι και τέτοιοι θα παραμείνουμε.

Όλοι τις σημαίες στα μπαλκόνια!Έλληνες πατριώτες,
Ελάτε να αρχίσουμε από τώρα τον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Αυτοί συσκέπτονται από τώρα για το πώς θα μας...
αντιμετωπίσουν την 25η Μαρτίου.

Ο Χρυσοχοΐδης μίλησε για ακραίες μειοψηφίες.

Ελάτε να βάλουμε όλοι από τώρα την Ελληνική Σημαία στο μπαλκόνι μας, είναι εύκολο στον καθένα να το κάνει, για να τους δείξουμε ότι είμαστε όλος ο Ελληνικός λαός που θέλει να ξεκουμπιστούν οι προδότες και δωσίλογοι που κυβερνούν την χώρα μας για λογαριασμό των τοκογλύφων!

ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ την ΣΗΜΑΙΑ
στο ΜΠΑΛΚΟΝΙ και στην ΚΑΡΔΙΑ μας!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Στηρίζουμε τα Ελληνικά προιόντα!Θα έχουμε και …ενέσιμες …ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ακαθαρσίες ?Την ίδια στιγμή που η Teva με τα πάμφθηνα σκευάσματά της σάρωσε στο δεύτερο διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για την προμήθεια δραστικής ουσίας στα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς μειοδότησε σε 9 από τις 23 δραστικές ουσίες, από ευρήματα ελέγχων του αμερικανικού ΕΟΦ στα ανά τον κόσμο εργοστάσια της ανακοινώνεται ότι μερικά μόνο από τα ευρήματα του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων στα εργοστάσια της Teva σε Ιερουσαλήμ και Καλιφόρνια είναι… Νοθευμένα φάρμακα, ανεπαρκείς έλεγχοι, ακαθαρσίες, μαύρα σωματίδια αγνώστου προέλευσης, ακύρωση ελέγχων με αρνητικά αποτελέσματα και αντικατάστασή τους από άλλα πιο «βολικά», μελέτες επιστημονικά ανεπαρκείς, μολύνσεις και μπερδέματα κατά την παραγωγή φαρμάκων, ανεπαρκείς καθαρισμοί του εξοπλισμού,

ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΕΝΑΣΤΕΣ...Δραματική αύξηση που φτάνει ακόμα και το 300% στις ληστείες και στις κλοπές – διαρρήξεις, κυρίως σε σπίτια και καταστήματα καταγράφηκε το 2011 σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χαρακτηριστικά, ο συνολικός αριθμός των ληστειών και των κλοπών - διαρρήξεων ξεπέρασε τις 100.000.

Στο στόχαστρο των ληστών – διαρρηκτών μπαίνουν κυρίως τα σπίτια, ενώ έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν τα όπλα τους για να αρπάξουν ακόμα και μικρά χρηματικά ποσά.

Αναλυτικότερα, το 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 6.636 ληστείες, έναντι 6.079 για το έτος 2010. Στην Αττική έγιναν 5.134 ληστείες το 2011 έναντι 4.595 το 2010.

Μποϊκοτάζ του εκλογικού νόμου μέσω της …ψήφου! (ή τι κάνουμε στις εκλογές)
Το εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα περιλαμβάνει μια σειρά από νομικίστικες δικλείδες, που καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας, στον πολύ περιορισμένο βαθμό που, εξ αρχής, η δημοκρατία θα μπορούσε να φορέσει το καπέλο της αντιπροσώπευσης. Φαινομενικά, η σημαντικότερη είναι η αρχή της ενισχυμένης αναλογικής, η οποία δίνει πλεονέκτημα σε ένα κόμμα όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό που παίρνει επί των έγκυρων ψήφων –δηλαδή, κάτι σαν καπιταλισμός με τις ψήφους! Με την πρόφαση της εύνοιας ισχυρών κυβερνήσεων για χάρη της....
πολιτικής σταθερότητας, υφαρπάζεται από τα μικρότερα κόμματα ποσοστό τόσο μεγαλύτερο όσο μικρότερο είναι το κόμμα.

Ειδικά στις μέρες μας, η αποθέωση του καπελώματος της έννοιας της δημοκρατίας, προέρχεται από την “λεπτομέρεια” της αναφοράς στις έγκυρες ψήφους. Έτσι, σε οποιονδήποτε έχει νιώσει ότι... δεν αντιπροσωπεύεται από τα δύο μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, έχει φτάσει η πληροφορία ότι “τα λευκά πάνε στο πρώτο κόμμα”.

Μάχη γιγάντων για τη διαδοχή στο Πασόκ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...