Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Απλά μαθήματα Πολιτικού Ήθους


ΛΥΣΙΑ ΚΑΤΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ ΛΙΠΟΤΑΞΙΟΥ (12-13)

Ο Αλκιβιάδης, γιος του ομώνυμου γνωστού πολιτικού και της Ιππαρέτης, κατηγορείται ότι, ενώ κατατάχθηκε το 395/4 π.Χ. για να πολεμήσει ως οπλίτης στην Αλίαρτο της Βοιωτίας, λόγω της δειλίας του μεταπήδησε στο σώμα των ιππέων, μολονότι αυτό απαγορευόταν για κάποιον που δεν είχε προηγουμένως δοκιμαστεί ενώπιον της Βουλής.
Ο ΛΥΣΙΑΣ ως δημόσιος κατήγορος, δηλώνει την πρόθεσή του να επιτύχει την τιμωρία του κατηγορουμένου.

1. Ελεύθερη απόδοσηΠιστεύω, κύριοι δικαστές, ότι οι καταδικαστικές σας αποφάσεις δεν αποσκοπούν μόνον στην τιμωρία των ενόχων αλλά έχουν σκοπό να κάνουν σωφρονέστερους και τους άλλους που παρανομούν, ή έχουν την πρόθεση να παρανομήσουν.

Στην περίπτωση που τιμωρείτε ασήμαντους μόνον ανθρώπους κανένας από τους υπόλοιπους πολίτες δεν πρόκειται να παραδειγματιστεί, εφόσον κανένας δεν πρόκειται να πληροφορηθεί τις καταδικαστικές σας αποφάσεις. Εάν όμως τιμωρείτε τους διάσημους ενόχους, θα γίνει γνωστό σε όλους, με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργήσει ως παράδειγμα και η κοινωνία να βελτιωθεί. Εάν λοιπόν καταδικάσετε τον Αλκιβιάδη, δεν θα το μάθουν μόνον οι συμπολίτες μας αλλά και οι σύμμαχοι και οι εχθροί μας θα το πληροφορηθούν και όλοι θα θεωρήσουν πως η πόλη μας αξίζει πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζονται, αφού θα διαπιστώσουν ότι σας εξοργίζουν τα τέτοιου είδους ατοπήματα και δεν απαλλάσσετε τους ριψάσπιδες, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Ελλάδα: Το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, τώρα και με νόμο!

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη...
Εχθές κατ' εξαίρεση, άνοιξα τη τηλεόραση και τι είδαν τα μάτια μου;; Διαφήμιση για την δωρεά οργάνων και μάλιστα με δικά μας λεφτά.
Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να κάνει το χρέος της και να ενημερώνει τον κόσμο για το καινούργιο σχετικό νόμο, έτσι όπως δεσμεύτηκε, κάνει τηλεοπτική εκστρατεία για να παραπλανήσει τους πάντες. Δείτε πιο κάτω τι εννοώ .
Απόσπασμα από την καταγγελία μου στην Χάγη:
"Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
…. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.
Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.
Γιατί;
Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :

ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ


Εάν ξαναέχουμε Βενιζέλο θέλουμε πολύ ξύλο.«Με το PSI ξαναγράφουμε την επωνυμία της Ελλάδας. Πρέπει να βγάλουμε το 2012 που είναι μια δύσκολη χρονιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. Θα την ονομάσουμε …δανειάδα
«Αυτό που με ενοχλεί είναι να έχεις υπογράψει τις δεσμεύσεις και να λες ότι δεν σε δεσμεύουν και θα τις επαναδιαπραγματευθείς» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνοντας σαφώς προς την μεριά της ΝΔ. Αφού δέσαμε την χώρα χειροπόδαρα τι είναι αυτά που λένε
«Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον αριστερό τυχοδιωκτισμό, με τα κόμματα της δραχμής» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε πως το τραγικότερο για την παραδοσιακή αριστερά είναι ότι έχει γίνει συντηρητική.
Το Μνημόνιο δεν είναι το τέλος της κρίσης,….. Είναι η κρίση του τέλους .
"Γνωρίζω πολύ καλά τι τραβάει κάθε Έλληνας…. διότι είναι έργο μου. Γνωρίζω τι σημαίνει ύφεση στην επιχείρηση, στο νοικοκυριό, στην ανεργία. Τι σημαίνει να έχεις πρόβλημα στον τουρισμό λόγω των επεισοδίων και της δυσφήμισης. Τι τραβάει ο κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Η χώρα είναι για πέντε χρόνια σε ύφεση. Θεού και μαλακισμενων ψηφοφόρων θέλοντως θα καταφέρω να την κρατήσω για τα επόμενα πενήντα χρόνια εντος της αυτής.
Δεν θα πάψω να στηρίζω την όποια δοτή κυβέρνηση μέχρι τη διάλυση της Βουλής", και μετά ..βλέπουμε. Ο Σαμαρας μου υποσχέθηκε συγκυβέρνηση. Τόνισε πως μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών. Έτσι και αλλιώς θα συνεχίσει ο Παπαδημος την δουλειά του.
"Οδηγήσαμε τη χώρα στην απόλυτη ταπείνωση με μία δυναμική χρέους που οδηγούσε στην εθνική απογύμνωση", υπογράμμισε. Διαμορφώσαμε μία ψευδαίσθηση, μία πλαστή ευφορία, μία φούσκα".

Ούτε στους..κάδους απορριμμάτων δεν βρίσκεις…. τέτοια σκουπίδια.Έληξε απόψε η προθεσμία για την κατάθεση ενδιαφέροντος στις ΝΟΔΕ και της Κρήτης όπως όρισε και η εγκύκλιος του ξεφτολοκόμματος.
Στο Ηράκλειο ενδιαφέρον έχει ότι τα πρόσωπα που έδειξαν ενδιαφέρον είναι, ότι ποιο άχρηστο διαθέτει η πόλη δίδοντας το έναυσμα για πολύ …γιαούρτι. Θα γελάσει το χειλάκι κάθε πικραμένου. Εάν αφαιρέσεις τον πιτσιρικά Παπαδάκη όλοι οι άλλοι είναι …..

Μυστήριο γύρω από ένα "εξωγήινο μωρό"!


Οι ειδικοί σε θέματα ΑΤΙΑ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μωρό άλιεν, ενώ οι επιστήμονες εικάζουν ότι είναι κάποιο άγνωστο είδος πιθήκου. Το σίγουρο είναι ότι το ον που ανακαλύφθηκε σε φάρμα της πόλης Μετεπέκ του Μεξικού το Μάιο του 2007 εξακολουθεί να διχάζει και να προκαλεί την περιέργεια όλων.
Το «ον του Μεξικού», όπως ονομάζεται, φυλάσσεται μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στο γραφείο και τηλεοπτικό στούντιο του Ζαιμάν Μαουσάν. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ουφολόγο» και παρουσιάζει κάθε Κυριακή μια τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «3η Χιλιετία». Το σπάνιο αυτό εύρημα κρύβεται μέσα σε μια γυάλινη θήκη δέκα εκατοστών......
«Οσο περνάει ο καιρός συρρικνώνεται» εξηγεί, επισημαίνοντας ότι ήταν κατά 1/3 μεγαλύτερο όταν ανακαλύφτηκε. Προκειμένου μάλιστα να μελετηθεί από επιστήμονες, του αφαιρέθηκε το ένα χέρι, τα δάχτυλα και η ουρά, πράγμα που σημαίνει ότι το ακρωτηριασμένο ον δεν είναι μεγαλύτερο από το άνοιγμα που δημιουργείται μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Ο αγρότης από το Μετεπέκ, στην ποντικοπαγίδα του οποίου βρέθηκε το παράξενο αυτό πλάσμα, γεμάτος πανικό το πήρε και το βύθισε σε θαλασσινό νερό, με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν μουμιοποιηθεί.

«Από τις εξετάσεις που του έγιναν φάνηκε ότι ο εγκέφαλός του είναι μεγαλύτερος από αυτόν των μικρότερων πιθήκων» λέει ο παρουσιαστής, ο οποίος έσπευσε να αγοράσει το ον το 2008 έναντι 10.000 δολαρίων από τη χήρα του αγρότη που το ανακάλυψε, Μάρκο Λόπεζ. Οπως λέει, πέντε διαφορετικά εργαστήρια -τρία στο Μεξικό, ένα στην Ισπανία και ένα στον Καναδά- μελέτησαν το σπάνιο αυτό εύρημα. Ολα τα ζωντανά πλάσματα αυτής της Γης φέρουν στο DNA τους τις γενετικές πληροφορίες τους, ωστόσο στο «ον του Μεξικού» οι ειδικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κανένα από αυτά τα βιομόρια.

Όμορφη μέρα σήμερα ,Βρες χρόνο...

Καλημέρα σας!!

Βρες χρόνο να είσαι παιδί -
για να νοιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος.

Βρες χρόνο (Γιάννης Ρίτσος)

Βρες χρόνο για δουλειά -
αυτό είναι το τίμημα της επιτυχίας.
Βρες χρόνο για σκέψη -
αυτό είναι η πηγή της δύναμης.
Βρες χρόνο για παιχνίδι -
αυτό είναι το μυστικό της αιώνιας νιότης.
Βρες χρόνο για διάβασμα -
αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης.
Βρες χρόνο να είσαι φιλικός -
αυτό είναι ο δρόμος προς την ευτυχία.

ΣΟΚ: Πενταμελής οικογένεια ζει σε σπηλιά

Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό το γεγονός ότι μια πενταμελής...

οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας μετατρέψει με πενιχρά και πρωτόγονα μέσα σε κατάλυμα διαβίωσης μια σπηλιά στην περιοχή της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο, μη έχοντας άλλες δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών της στέγασής της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...