Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Φοβούνται την έκρηξη της Πρωτομαγιάς και επανεξετάζουν την ημερομηνία των εκλογών


Ο φόβος της... Πρωτομαγιάς ίσως μεταθέσει την ημερομηνία των εκλογών για μία εβδομάδα. Ωστόσο, δύσκολα μπορεί ειπωθεί με βεβαιότητα ότι θα είναι μόνο τόσο αφού - όπως είναι γνωστό... - κατά τη συμφωνία συγκρότησης της κυβέρνησης συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβριο είχε οριστεί ως ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες η 19η Φεβρουαρίου.

Οι σειρήνες της ταπείνωσης και τα φερέφωνα της υποκρισίας, πολιτική ηγεσία και Μ.Μ.Ε.Η Ευρώπη μετασχηματίζεται βίαια και απρόθυμα σε μια κοινωνική έρημο, σε μια παρακμάζουσα αυτοκρατορία με λίγες ευημερούσες μητροπόλεις και πολλές υποτελείς φόρου αποικίες.
Και η κρίση χρέους, τα μνημόνια, τα σύμφωνα της δημοσιονομικής ορθοδοξίας είναι τα εργαλεία αυτού του βίαιου μετασχηματισμού.
(Γιάννης Κιμπουρόπουλος)

Η υποκριτική ηθικολογία και ο καταιγιστικός νεοφιλελευθερισμός μέτρων, που μας επέβαλαν η Τρόϊκα και οι εγχώριοι πολιτικοί «νάνοι», προκάλεσαν την διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης. Οι εμπνευστές της σκληρής λιτότητας όχι μόνο δεν έδωσαν λύση, αλλά επιδείνωσαν την οικονομική και κοινωνική κατάσταση, οδηγώντας μας στο απόλυτο κενό. Ο παραλογισμός των Μνημονίων Ι και ΙΙ που συνυπέγραψε ο δικομματισμός με το σοσιαλιστικό μανδύα του ΠΑΣΟΚ και το άκρως νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της καινούριας Δεξιάς, αποτελεί μια συνεργασία «αφανισμού» κάθε έννοιας αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.

Ποιοι φοβούνται την οργάνωση των πολιτών σε ομάδες αυτοπροστασίας και γιατί;


Ένα νέο φαινόμενο, αλλά πολύ παλιό στις περισότερες χώρες σε δύση και ανατολή, η αυτοοργάνωση σε άτυπες, άοπλες πολιτοφυλακές, ικανές όμως να αντιπαρέλθουν σε μία σειρά προκλήσεων ασφαλείας, φαίνεται ότι αποτελεί το νέο "καρφί στο μάτι" του μνημονιακού καθεστωτικού συστήματος.  Οι αυτοοργανωμένες ομάδες δημιουργήθηκαν, όπως οι συμμετέχοντες σε αυτές δηλώνουν, για να προστατέψουν τις οικογένειες τους και τις περιουσίες τους από την εγκληματικότητα που όλοι φωνάζουν ότι αυξάνεται αλλά κανένας δεν κάνει τίποτα για αυτή.
"Ρίγος" στους υπερασπιστές της προοδευτικότητας προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλή της πατριωτικής πολιτοφυλακής Γιώργου Ανεστόπουλου, ο οποίος εξήγησε σε πρόσφατες δηλώσεις του, τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι από τους συμπολίτες μας, αποφάσισαν να εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να μπορούν να υπερασπίζουν τον εαυτό τους, την περιουσία τους την οικογένεια τους και την πατρίδας μας.
Με την οργανωμένη πολιτεία να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, αφού οι νέοι νόμοι χειρίζονται με το "γάντι" όλους όσους δεν έχουν σκοτώσει άνθρωπο, ενώ την ίδια στιγμή απελευθερώνονται εγκληματίες γιατί οι φυλακές είναι γεμάτες, είναι επόμενο κάποιοι συμπολίτες μας που έχουν νοιώσει την κρύα λεπίδα ενός μαχαιριού στον λαιμό να επιθυμούν το αυτονόητο, δηλαδή την προστασία της ζωής τους.

«Τούρκοι, αγοράστε Ελλάδα!», γράφει γερμανική εφημερίδα
Οι Έλληνες ζητούν από τον άλλοτε «προαιώνιο εχθρό» να τους σώσει, γράφει η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου με αφορμή ημερίδα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη.


Ο αρθρογράφος -μεταδίδει η DW- επισημαίνει με σκωπτική διάθεση: «Για πολύ καιρό κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο: ότι οι αιώνιες αντιπαραθέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων για τα νησιά του Αιγαίου θα τερματίζονταν όταν η μεγάλη, πλούσια και δυναμική Τουρκία θα αγόραζε τα νησιά της μικρής, πτωχής και συρρικνούμενης Ελλάδας. Τώρα όμως οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν Τούρκους επενδυτές να κάνουν ακριβώς αυτό».

Ο ναύαρχος Λυμπέρης,γράφει για τη κρίση και απαντά στο Πάγκαλο για το "μαζί τα φάγαμε"


Ο ναύαρχος Χ.Λυμπέρης,είχε πάντα πιστούς υποστηρικτές και ορκισμένους πολέμιους. Αυτή η “πόλωση” επιδεινώθηκε μετά από τα Ίμια ,κρίση την οποία χειρίστηκε και ο ναύαρχος ως Α/ΓΕΕΘΑ. Η ιστορία των Ιμίων έχει ειπωθεί και από τη πλευρά του Χ.Λυμπέρη και από την πλευρά των πολιτικών που θέλησαν να μεταφέρουν και τις δικές τους ευθύνες στις πλάτες των ΕΔ.Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει τη πλήρη αλήθεια.

«Το ένα τρίτο της Ελλάδας πωλείται»Είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής Hurriyet Daily News. Το δημοσίευμα γράφτηκε με αφορμή την επιχειρηματική Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως στόχο την προσέλκυση τούρκων επενδυτών στη χώρα μας. Ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας Σελίμ Έγκελι, δήλωσε πως «ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας και των ακινήτων. Τον τελευταίο 1,`5 μήνα 15 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον του για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κάνει όμως κάποιο λάθος .Δεν πωλείται το ένα τρίτο αλλά όλη, διότι όλη έχει μπει στο ταμείο ξεπουλήματος εθνικής περιουσίας όπου έχει και την κυρία Ζωηρού ο Καρατζαφερης όποτε το γνωρίζει αυτό. Ανεξάρτητα τι μπούρδες λέει προς τα έξω.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας αξίας πολλών δισ. ευρώ βγαίνουν στο σφυρί ο στο πλαίσιο του σχεδίου ιδιωτικοποίησης που έχει επιβάλλει η τρόικα. Το σχέδιο περιλαμβάνει λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αυτοκινητόδρομους και επιχειρήσεις ενέργειας

Στο τέλος θα ..πληρώνουμε για να ..εργαζόμαστε .Αυτό είναι το επόμενο στάδιο της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης του αρχιξεπουλημένου ΠΑΠΑδήμιου και λοιπής συμμορίας.
Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει οι μισθοί οι οποίοι δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις μετακινήσεις των εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους.
Στα 255,47 ευρώ μεικτά αγγίζει ο μισθός για νέο ηλικίας κάτω των 25 ετών ενώ στα 293,04 ευρώ διαμορφώνεται αντίστοιχα για εργαζόμενο πάνω από 25 ετών.
Η τετράωρη εργασία έχει γίνει πια "θεσμός", όπως επίσης και τα εξάωρα.
Οι κατώτατοι μισθοί της ΕΓΣΣΕ για τους "part time"
Εργαζόμενοι ηλικίας πάνω από 25 ετών
*Για προϋπηρεσία 0-3 ετών, 293,04 ευρώ ο άγαμος και 322,34 ευρώ ο έγγαμος.
*Για προϋπηρεσία 3-6 ετών, 322,35 ευρώ ο άγαμος και 351,65 ευρώ ο έγγαμος.
*Για προϋπηρεσία 6-9 ετών, 351,65 ευρώ ο άγαμος και 380,95 ευρώ ο έγγαμος.
*Για προϋπηρεσία πάνω από 9 έτη, 380,95 ευρώ ο άγαμος και 410,25 ευρώ ο έγγαμος.
Εργαζόμενοι ηλικίας κάτω των 25 ετών
*Για 0 - 3 έτη προϋπηρεσίας, 255,47 ευρώ ο άγαμος και 281,02 ευρώ ο έγγαμος.
*Για 3 έτη και πάνω, 281,02 ευρώ ο άγαμος και 306,57 ευρώ ο έγγαμος.

Τα 21αρχολαμόγια που ήθελαν να πουλήσουν τον Υμηττό καταδικάστηκαν .Πόσοι θα μείνουν όμως ..μέσα; …KANENAΣ. Στην ….Ελλάδα είμαστε.Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας 21 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο …γνωστός Αλέξανδρος Λυκουρέζος (για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608/50), από τους συνολικά 26 κατηγορουμένους για την υπόθεση καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης στην περιοχή Αιξωνή στη Γλυφάδα, με πλαστούς και εικονικούς τίτλους, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ.

Τι διάολο όλους τους …υποψήφιους… φυλακόβιους, μαζεύει ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ;


 

Ο Μαντούβαλος που εισχώρησε στο ΛΑΟΣ για…δεύτερη φορά, καταδικάσθηκε σήμερα από το Α! Τριμελές Εφετείο Αθηνών για δυσφήμηση μετά από μήνυση πού κατέθεσε εις βάρος του ο Καθηγητής Κάρολος Ανδριώτης.

Να… καταργήσουμε τις εκλογές

Η Ιστορία δεν έχει καταλήξει ακόμη στην «ετυμηγορία» που θα εκδώσει για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όσο πρόωρη κι αν είναι μια τέτοια προοπτική, από τη στιγμή που...
πρόκειται για εν ενεργεία πολιτικό, ο οποίος θέλει και πιστεύει ότι μπορεί να έχει μέλλον μπροστά του.

Χυτήρης – «Βαθύ» Πασοκ: Όχι εκλογές, γιατί θα μπει στη βουλή η χρυσή αυγή!
Το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης –που γεννήθηκε με την προδοσία της Κύπρου και πεθαίνει με την προδοσία του Μνημονίου- είναι στην κυριολεξία...
πανικόβλητο για την σίγουρη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη νέα βουλή. Κάποιοι δε απ’ αυτούς, που ανήκουν στο «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, εισηγούνται… αναβολή (για πολύ αργότερα…) των εκλογών. Ιδού τι είπε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής, πρώην υπουργός και… ποιητής (εκ του προχείρου…), Τηλέμαχος Χυτήρης: «Θεωρώ ότι όλοι οι πολιτικοί θα έπρεπε να σκεφτούν ότι οι εκλογές, τη στιγμή που γίνονται, δεν προσφέρουν στη χώρα. Θεωρώ ότι η επόμενη βουλή θα είναι χειρότερη από την παρούσα και θα υπάρξει και μια αποσταθεροποίηση».

Το ποια είναι η –κατά τον Χυτήρη και τους ομοίους του- «αποσταθεροποίηση» που «θα υπάρξει» (το θεωρεί δεδομένο) μπορεί ο καθένας να καταλάβει!

'Eπεσε, ήδη, έξω ο Προϋπολογισμός - Προβάρουν νέα μέτρα!


Image"Ψυχροί εκτελεστές" τρόΪκα και συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ετοιμάζονται να επιβάλουν νέα εισπρακτικά  με βάση το ότι ο Προϋπολογισμός ... ήδη έχει πέσει έξω! Βάσει των στοιχείων εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2012 το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 495 εκατ. ευρώ και το πρωτογενές αποτέλεσμα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους στα 367 εκατ. ευρώ, έναντι στόχων ελλείμματος 879 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 22 εκατ. ευρώ. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...