Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑΚατά τη διάρκεια της ημέρας νιώθουμε διάφορα συναισθήματα τόσο θετικά όπως χαρά, ευγνωμοσύνη, αισιοδοξία, όσο και αρνητικά όπως θυμό, απογοήτευση, άγχος κτλ.

Πώς διαμορφώνονται αυτά τα συναισθήματα;
Κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει ότι τα συναισθήματά μας είναι αποτέλεσμα των καταστάσεων που βιώνουμε. Είναι όμως έτσι;

Η απάντηση είναι ότι τα συναισθήματα μας είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο ερμηνεύουμε τα γεγονότα.

Ο (Mπάρ) Κουράκης στο Ηράκλειο ζήτησε ποσοστά από την ΦΑΓΕ για τα γιαούρτια που εδέχθηΧωρίς εξέδρα επισήμων αλλά και διαχωριστικό διάζωμα η παρέλαση ….που δεν έγινε στο Ηράκλειο. Έχουν εξαφανιστεί οι επίσημοι και στο Ηράκλειο. Τόλμησαν να “σκάσουν μύτη” δύο απ’τους επώνυμους επισήμους (κατ’ άλλους “λαμόγια”) του τόπου, ο δήμαρχος Κουράκης κι ο αντιπεριφερειάρχης Κουκιαδάκης κι έγινε της “πόπης” από τα γιουχαΐσματα και τ’αναθέματα που έπεσαν απ’ το συγκεντρωμένο πλήθος μόλις τους αντίκρισαν … Κλειδώθηκαν και οι δυό στο δικαστικό μέγαρο για ν’αποφύγουν τα χειρότερα. Μόλις η μπάντα του δήμου πέρασε και παρατάχθηκε, ένα κύμα κόσμου επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και πετώντας αντικείμενα "εισέβαλε" στον αποκλεισμένο χώρο της παρέλασης.
Οι αστυνομικοί απώθησαν τον κόσμο με χρήση χημικών, αλλά η συνεχής βροχή από γιαούρτια καφέδες και διάφορα ζαρζαβατικά έκανε την ατμόσφαιρα άκρως επικίνδυνη για το ..ιματζ των προδοτών. Αργότερα με εντολή του Κουκιαδακη που κόντευε να πλακωθεί με την αστυνομία λόγω διαφωνίας ,ακυρώθηκε οριστικά η σημερινή παρέλαση… Ιδού το κατάντημα των ελλήνων να μην μπορούν να γιορτάσουν την εθνική τους παλιγγενεσία εξ αιτίας των πολιτικών καθαρμάτων που τους έλαχε να έχουν στο σβέρκο τους. Η κεντρική πλατεία και οι γύρω δρόμοι αστυνομοκρατούνταν, τα ΜΑΤ είχαν κάνει την παρουσία τους παντού! Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι αν τα ΜΑΤ αποτελούνται μόνον από έλληνες αστυνομικούς ή έχουν ενισχυθεί κι από ευρωπαίους, κυρίως γερμανούς. Κάποιες πληροφορίες μας χτες, έλεγαν πως έχουν ήδη ενισχυθεί από μέρες και με ξένους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι δε γινόταν να ρισκάρουν τη σωματική ακεραιότητα, του ίδιου και του Γιάννη Κουράκη, παρελαύνοντας μέσα σε επεισόδια και …δακρυγόνα!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Σκέπασαν με την ελληνική σημαία το θυρεό του γερμανικου προξενείου


    
Κατά τη διεξαγωγή της παρέλασης, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατήγγειλαν το κλίμα αστυνομοκρατίας. Στη διάρκεια της παρέλασης, μέρος των μαθητών που συμμετείχε σε αυτή, δεν έστρεψε το κεφάλι στους επισήμους.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρότερη από κάθε άλλη φορά.

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε πάνω από 40 προσαγωγές. Τα περισσότερα άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που ακολούθησε αφού ολοκληρώθηκε η παρέλαση όπου και ξεκίνησαν επεισόδια μικρής έκτασης στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.

Πουλ, πουλ, πουλ ...

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ανάκαμψη! Βοσκό χρειάζεται να φυλάει τα γαλόπουλα! Πουλ, πουλ, πουλ! Τρέξατε όλοι να πάτε να ψηφίσετε! Πουλ, πουλ πουλ! Σας μαζέψανε πάλι στο κοτέτσι! Πουλ πουλ πουλ! Δοκιμάσατε τον ψηλό και δεν σας άρεσε το σφάξιμο! Ο χοντρός μοιάζει χορτασμένος, θα αργήσει να σας φάει!! Βρε ουστ να μου χαθείτε γαλόπουλα!...
Πηγαίνετε να φτιάξετε ακόμα μια κολυμπήθρα του Σηλωαμ να εξαγνιστούν μαζί με τον νέο αρχηγό όλα τα λαμόγια του παρελθόντος! Έτσι γίνεται πάντα! Η σκιά ενός αρχηγού είναι βαριά για να κρύβει και μίζες και αρπαχτές και ξεφτιλίσματα και όλους τους...
αγιογδύτες πολιτικούς του παρελθόντος που ρήμαξαν αυτήν τη χώρα!

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ


Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, χημικά στα Χανιά

Δρακόντια μέτρα σε όλη την χώρα

Υποψήφιος Α.Ε.: «Πολλοί μιλούν για αυτονομία της Κρήτης!. Που οδεύουμε;» (Ας σου απαντήσει ο κος Καμμένος φίλε!)Ο υποψήφιος του Π. Καμμένου μεταξύ άλλων ρωτάει σε άρθρο του....
«Η Κρήτη όμως είναι ένας πλούσιος τόπος, με τεράστιο όγκο παραγωγής και εργατικούς ανθρώπους. Γιατί να πεινά; .... ..... Πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν. Γιατί; Γιατί η Κρήτη πρέπει να βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την υπόλοιπη Ελλάδα, ακούγεται από χιλιάδες στόματα σε όλο το νησί;. 
Γιατί η υπερ-πλουτοπαραγωγική Κρήτη με τους υπερ-εργατικούς της κατοίκους και την ευλογημένη από το Θεό καρποφόρα γη, πρέπει να αντιμετωπίζει λίαν σοβαρό πρόβλημα ουσιαστικής επιβίωσης;

Χίος: Διαδηλωτές ''μπλόκαραν'' την παρέλαση - Άφαντοι οι επίσημοι!Μεγάλη ένταση στο νησί με τους διαδηλωτές να μην επιτρέπουν να ξεκινήσει η παρέλαση...

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ 4-5 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ!!


"ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ " ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΕΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ

Μοίρα του Έλληνα ο Αγώνας και η Αντίσταση τοτε -σημεραΜοίρα του Έλληνα ο Αγώνας και η Αντίσταση «….Αλλά, πόσας φοράς πρέπει να εκφωνήσω, ότι η Ελευθερία είναι....
αναγκαιοτέρα και από την ίδιαν την ύπαρξιν εις τον άνθρωπον! Αυτή γαρ αποκαταστεί γλυκείαν την ζωήν, αυτή γεννά διαυθεντευτάς της Πατρίδος, αυτή νομοδότας, αυτή εναρέτους, αυτή σοφούς, αυτή τεχνίτας και , αυτή μόνον, τέλος πάντων, τιμά την ανθρωπότητα…»

Επεισόδια και χημικά στο Ηράκλειο

Κλειστό για όλους είναι από νωρίς το τμήμα της λεωφόρου Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο, από το ύψος της Πλατείας Δασκαλογιάννη μέχρι και την είσοδο των Δικαστηρίων.
Οι Ελληνες δεν είχαν το δικαίωμα να κινηθούν μέσα στην ιδια τους την πόλη εξαιτείας των πολιτικών λαμόγιων ........
Τα Ματ πεταξαν χημικά σε πολίτες και ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ποιοι Έλληνες ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν σε νέο τουρκικό σίριαλ;


Τα γυρίσματα ξεκινούν σύντομα στα νησιά του Αιγαίου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


 
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής επανάστασης
 
 
Γενικά για την έναρξη και την πορεία της Επανάστασης του 1821
 «Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε; «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με τα σιταροκάραβα βατσέλια». Αλλά, ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Από το λόγο του στην Πνύκα στις 8 Οκτωβρίου 1838).
Η ελληνική επανάσταση του 1821, επικός απελευθερωτικός αγώνας, του επί αιώνες,  υπόδουλου ελληνικού λαού, υπήρξε ο πιο σημαντικός σταθμός της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού.
Σφράγισε την εθνική πορεία των Ελλήνων, αφού η επιτυχής τελική έκβασή του, μετά από εννιά χρόνια σκληρού, ηρωικού, αλλά και αιματηρού πολέμου, σε πολλά μέτωπα, σήμανε την ίδρυση, από το 1830, του ελληνικού κράτους και την ένταξη της Ελλάδος, ύστερα από πολλούς αιώνες, στον πολιτικό χάρτη των ανεξάρτητων κρατών της γης.
Και γύρω απ' αυτό το, αρχικά, μικρό κράτος, που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και τις θυσίες των αγωνιστών του '21, θα συγκεντρωθεί σιγά-σιγά όλος ο Ελληνισμός για να πραγματοποιήσει τη νέα του ιστορική πορεία.
Ο αγώνας της εθνικής παλιγγενεσίας, μακροχρόνιος, άνισος, με κορυφώσεις ηρωισμού αλλά και με περιόδους κάμψης και κατάπτωσης, κατόρθωσε να σφυρηλατήσει την εθνική συνείδηση των Ελλήνων, να αναπτύξει την εθνική τους ενότητα και να εμπνεύσει τις επόμενες  γενιές για διαδοχικές εξορμήσεις και απελευθερώσεις ώστε να λάβει η Ελλάδα τη σημερινή της μορφή.
Ακόμη, σε καιρούς απογοήτευσης και δοκιμασίας, εμψύχωσε τους αλύτρωτους Έλληνες και τους έδωσε τη δύναμη για καρτερία και αντίσταση, μέχρι να μπορέσουν να πετύχουν κι αυτοί την εθνική τους αποκατάσταση και ένταξη στον εθνικό κορμό.
Ταυτόχρονα, υπήρξε κορυφαίο πολιτικό γεγονός και για την ίδια την ιστορία της Ευρώπης, αφού απασχόλησε την ευρωπαϊκή διπλωματία, ενεργοποίησε τις φιλελεύθερες συνειδήσεις, προκάλεσε το φιλελληνικό κίνημα, όπλισε με προσδοκίες τους ευρωπαϊκούς λαούς που αναζητούσαν την εθνική τους δικαίωση, παρέσυρε κυβερνήσεις μεγάλων δυνάμεων να ενδιαφερθούν, θετικά ή αρνητικά, και στο τέλος να υποχρεωθούν να συνεργασθούν και να συνυπογράψουν τα πρωτόκολλα για την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...