Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Η απίστευτη ιστορία των «ορφανών» του «Τιτανικού»

Ο Michel και ο Edmond Navratil ήταν τα δύο παιδιά που βρέθηκαν χωρίς γονείς ή συνοδεία μετά το ναυάγιο του Τιτανικού. Στη λέμβο που τους έσωσε τη ζωή τους είχε βάλει ο πατέρας τους, με κόστος της δικής του ζωής.

Παρά τη μικρή τους ηλικία -ήταν μόλις τεσσάρων και δύο χρονών όταν έγινε το ναυάγιο- είχαν συναίσθηση του τρόμου και της υστερίας των επιβατών που έμειναν πάνω στο βυθιζόμενο πλοίο.

Με αφορμή την επικείμενη 100η επέτειο από το παρθενικό και τελευταίο ταξίδι του Τιτανικού η απίστευτη ιστορία των δύο αγοριών αναβίωσε μέσα από φωτογραφίες των επιζώντων.

Τα αγόρια έγιναν γνωστά ως «Louis» και «Lola» και ήταν τα μόνα παιδιά που βρέθηκαν χωρίς συνοδεία όταν περισυνελέγησαν οι επιζώντες.

Ο πατέρας τους φρόντισε να μπουν σε μία σωστική λέμβο. Ο Michel τον θυμάται να τους λέει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Retronaut: «παιδί μου, όταν η μητέρα σας έρθει να σας βρει, πες της πως την αγαπούσα πολύ και πως ακόμα την αγαπώ. Πες της πως την περίμενα να μας ακολουθήσει για να ζήσουμε όλοι ευτυχισμένοι στην ειρήνη και την ελευθερία του Νέου Κόσμου».

Τα δύο αγόρια ήταν από τη Γαλλία, δεν μιλούσαν αγγλικά κι έτσι οι διασώστες δεν μπορούσαν να μάθουνποιοι είναι.
Έτσι, μία επιβάτης που μιλούσε γαλλικά, η Margaret Hays, ανέλαβε τη φροντίδα τους μέχρι να εντοπιστεί η μαμά τους.

Για την επανένωση των τριών πλέον μελών της οικογένειας βοήθησαν τα άρθρα που γράφτηκαν στις εφημερίδες της εποχής και περιλάμβαναν και φωτογραφίες.

Η μητέρα τους ταξίδεψε τελικά στη Νέα Υόρκη και βρήκε τα παιδιά της στις 16 Μαΐου του 1912, ένα μήνα και μία μέρα μετά το ναυάγιο.

Οι γονείς των αγοριών είχαν χωρίσει και η Marcelle είχε την κηδεμονία τους. Ωστόσο τους επέτρεψε να μείνουν με τον πατέρα τους για το Πάσχα κι εκείνος αποφάσισε να τα πάρει μαζί του στην Αμερική!

teras.gr

Καμουφλαρισμένη δικτατορίαΟι «νεροκουβαλητές» των Γερμανών
Το πολιτικό τοπίο της χώρας μας, ποτέ δεν υπήρξε τόσο θολό όσο σήμερα, και ποτέ άλλοτε η Ελλάς δεν βρέθηκε απογυμνωμένη από ηγέτες, όπως στους καιρούς που διανύουμε. Η Παγκόσμια Νέα Τάξις Πραγμάτων, δεν αποτελεί αφηρημένη έννοια.
Είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας, και οι εκφραστές της, ή παραμένουν αθέατοι, ή έχουν τοποθετηθεί σε κυβερνητικά και επιτελικά πόστα διαφόρων χωρών. Κι ο μηχανισμός κινείται μέσα από τις παγκόσμιες Τράπεζες, την λέσχη Μπίλντερμπεργκ και την «τριμερή Αδελφότητα», που βρίσκονται στην κορυφή της αμαρτωλής πυραμίδος. Το σχέδιο πλήρους εξουθενώσεως των λαών του Νότου, ξεκίνησε από την Ελλάδα.

Αστυνομικη διαταγη 8 Δεκ. 1907


Το παρακάτω κείμενο είναι ένα ντοκουμέντο. Πρόκειται για την αστυνομική διαταγή που εξέδωσε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ματαράγκας Καρδίτσας, στις 8 Δεκεμβρίου 1907 και είναι αποκαλυπτική για τα ήθη της επαρχίας εκείνης της εποχής. Απολαύστε το:
Προς απάσας τας αρχάς που διοικούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσης:
Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωρίου.

Ο Κιτσος στην Διαφημιση του ΠΑΣΟΚ..


Μ. Δανέζης για το... "σωματίδιο του Θεού"... και η νέα πραγματικότητα... "άνευ θανάτου" (συνέντευξη)


Μ. Δανέζης για το...

«ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ»

Πριν λίγες μέρες μια είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη επιστημονική ανακάλυψη των τελευταίων ετών: οι ερευνητές στο Cern εντόπισαν επιτέλους το πολυδιαφημιζόμενο Σωματίδιο του Θεού ή Μποζόνιο του Χιγκς, όπως είναι η επίσημη ονομασία του. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για το πρωταρχικό στοιχείο ύλης που θα μας αποκαλύψει ό,τι δεν γνωρίζουμε για τη φύση της πραγματικότητας και το σύμπαν, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του εως τώρα. Μια ανακάλυψη που αναμένεται να φέρει τα πάνω- κάτω στην εικόνα που έχουμε για τον κόσμο...

Καθώς λοιπόν τα διθυραμβικά σχόλια για τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη έδιναν και έπαιρναν, αποφασίσαμε να ζητήσουμε την άποψη ενός ειδικού, παλιού γνώριμου του ΑΒΑΤΟΝ, του επίκουρου καθηγητή αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνου Δανέζη.

Στη συζήτηση που ακολουθεί, ο Δρ. Δανέζης μας λέει ότι το μοντέλο της ύλης που ξέραμε έχει πλέον ριζικά αλλάξει και μας αποκαλύπτει τι στην πραγματικότητα είναι η υλική υπόσταση του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτής της «νέας πραγματικότητας» ακόμα και ο θάνατος θα μπορούσε να ξεπεραστεί!

Είναι εβραϊκής καταγωγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος..................;


Με μια διαδικασία-παρωδία, εξελέγη (δημοκρατικότατα, ως μόνος υποψήφιος…) αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με ποσοστά που θα ζήλευε κι ο Τσαουσέσκου ακόμα (97% και κάτι ψιλά…). Έγινε δηλαδή «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», όπως προβλέπαμε με δημοσίευμά μας στις 29 Ιουνίου 2011. Τότε, εκτός...
από την πρόβλεψή μας –η οποία απεδείχθη αληθινή- είχαμε θέσει κι ένα ερώτημα –με βάση μαρτυρία συγγενικού του προσώπου- αλλά απάντηση δεν πήραμε. Με την ευκαιρία της ανάδειξης του Βενιζέλου στο αξίωμα του αρχηγού ενός μεγάλου κόμματος, επανερχόμεθα με το ίδιο –αναπάντητο- ερώτημα. Για να θυμηθούμε τι γράφαμε τότε: «Με τη φόρα… μεσσία ανέλαβε τα οικονομικά της χώρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την… αγιογραφία του οποίου φτιάχνουν καθημερινά τα ΜΜΕ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑ!!!

 

Την εποχή του Καραϊσκάκη,η “διαπραγμάτευση”,γινόταν σε άλλη γλώσσα!


Την εποχή του Καραϊσκάκη,η “διαπραγμάτευση”,γινόταν σε άλλη γλώσσα!Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης δεν φημιζόταν μόνο για τις ικανότητές του να οδηγεί τους άνδρες του σε συνεχείς νικηφόρες μάχες εναντίον των Τούρκων. Ο ανταρτοπόλεμος που επέβαλε τους τσάκιζε…Ήταν γνωστός και για τον …τσαμπουκά του και την απίστευτη αθυροστομία του. Οι απαντήσεις που έστελνε στον αντίπαλο είναι μνημειώδεις με πιο γνωστή αυτή:
«Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας.
Τι θαρεύσετε κερατάδες…
Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο! “
Σε μια επιστολή του ο Γεώργιος Καραισκακης γράφει αυτά που ο Νίκος Καλογερόπουλος και ο Β.Παπακωνσταντίνου έκαναν τραγούδι.
Την 1ην Ιουλίου 1823 ο Μαχμούτ πασάς έστειλε στον Καραϊσκάκη επιστολή:
«Με λέγουν Μαχμούτ πασιά Σκόδρα,. Είμαι πιστός, είμαι τίμιος. Το στράτευμά μου το περισσότερον σύγκειται από χριστιανούς. Εδιορίσθην από τον Σουλτάνον να ησυχάσω τους λαούς.
Δεν θέλω να χύσω αίμα. Μη γένοιτο. Όποιος θέλει να είναι με εμένα, πρέπει να είναι πλησίον μου.
Όποιος δεν θέλει ας καρτερεί τον πόλεμό μου. Δέκα πέντε ημέραις σας δίδω καιρόν να σκεφτείτε».
Ο Καραϊσκάκης απάντησε με άλλη επιστολή:
«Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω
κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον
κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω
κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω»।
ο Καραϊσκάκης στην πρόταση συμφιλίωσης που του στέλνει στα 1824 με επιστολή ο οπλαρχηγός της Ρούμελης Ν. Στορνάρης: «Γενναιότατε αδελφέ καπετάν Νικόλα, …είδα όσα με γράφεις.
Έχει και τουμπλέκια [τουρκικά όργανα του ιππικού] ο πούτζος μου, έχει και τρουμπέτες [ελληνικά όργανα]. Όποια θέλω από τα δυο θα μεταχειρισθώ…».
Η ανταπάντηση ήρθε στο ίδιο κλίμα: «Επειδή έχεις και τουμπλέκια και τρουμπέτες βάστα, λοιπόν, διότι ο πούτζος μας και με τουμπλέκια και με τρουμπέτες θέλει σε κυνηγήσει…».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ “ΜΑΖΕΥΕΙ” ΟΛΟ ΤΟ “ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ” ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!

Στον  Λά.Ο.Σ η γραμματέας του Χριστοφοράκου !!!!!!

Την ένταξη της γραμματέως του τέως Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, στο ΛΑ.ΟΣ., ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η γραμματέας του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens, θα είναι υποψήφια είτε στη Β’ περιφέρεια Αθηνών ή στον Πειραιά.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, καλωσορίζοντας την κυρία Τσακάλου στα ψηφοδέλτια του Κόμματος, δήλωσε: “Η κ. Κατερίνα Τσακάλου είναι Ελληνίδα που συνδυάζει την τόλμη, την αποφασιστικότητα και τον πατριωτισμό.
“Δοκιμάστηκε και έμεινε όρθια. Σήκωσε το ανάστημά της, ενώ πάρα πολλοί περίμεναν ότι δεν θα έχει τη δύναμη και το θάρρος να το κάνει”, πρόσθεσε αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο σκάνδαλο της Siemens.
“Την καλέσαμε να έρθει κοντά μας να δώσει τη μάχη μέσα από το Κοινοβούλιο. Ξέρει πάρα πολύ καλά τη γερμανική νοοτροπία. Αυτή η νοοτροπία η οποία προσπαθεί να μας επιβάλλει τους δικούς της κανόνες εδώ στη χώρα μας. Την καλωσορίζω λοιπόν και εύχομαι “καλό βόλι”, κατέληξε
Από την πλευρά της η Αικατερίνη Τσακάλου είπε: “Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Πρόεδρο. Είναι μεγάλη τιμή μου και θα λειτουργήσω προς όφελος της πατρίδας μας. Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε”.


Τι να πούμε τώρα εμεις ?   Εκεί που έφτυνε ο προεδράρας, τώρα  μετά μανίας γλύφει ???

Έχετε την γνώμη ότι ο Έλληνας..υποφέρει ; Δείτε τις προτιμήσεις του και βγάλτε συμπέρασμα.


Στη Β' Αθήνας που είναι σαφώς μεγαλύτερη περιφέρεια η έρευνα διήρκησε δυο μέρες. Σύμφωνα με τη μέτρηση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας προηγούνται :

1. Β. Μεϊμαράκης …..ο…. βαγγέλας ο χορευτής
2. Β. Πολύδωρας(!) ο …..ποιητής του κάρου
3. Π. Παναγιωτόπουλος …..ο κόκκινος λεβεντο…πάνος
4. Μ. Βαρβιτσιώτης ….το παιδί του …Βαρβιτσιώτη
5. Α. Σπηλιωτόπουλος …..η…. Σαλώμη
6. Γ. Παπαθανασίου ….ο κλειδαράς της οδού Αθηνάς
7. Γ. Γιακουμάτος…. ο… αποδευτέρας της Μυκόνου.
8. Α. Ντινόπουλος ο δάσκαλος του…μπουμπούκου
9. Κ. Μητσοτάκης …..ο κούλης το …κουλό
10. Κ. Χατζηδάκης …..το .τσιράκι του ….βασιλάκη
11. Θ. Γιαννόπουλος …ο …μουστάκιας
12. Α. Καραμανλή ….η….λόγω επίθετου
13. Ε. Αντώναρος ….ο ..Αντώναρος
14. Α. Γεωργιάδης ……το ακροδεξιό μπουμπούκι
15. Κ. Παπακώστα ….το….μπότοξ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...