Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

10η Ιουνίου 1944: Καθοριστική καμπή στην ιστορική διαδρομή του Διστόμου η αποφράς εκείνη ημέρα.

10η Ιουνίου 1944: Καθοριστική καμπή στην ιστορική διαδρομή


Για τη σφαγή του Διστόμου γράφτηκαν αρκετά βιβλία και θα γραφτούν ακόμα πολλά.
Η προσέγγισή μας θα ήταν ελλειπής αν στηριζόταν αποκλειστικά σε κάποιο ή σε κάποια από αυτά. Προτιμήσαμε την αφηγηματική, παραστατική και συνάμα βασισμένη στα κεντρικά γεγονότα, προσέγγιση του παρακάτω υλικού που είναι αποσπάσματα από το κείμενο που συνέγραψε ο Διστομίτης Στάθης Σταθάς, με την ευκαιρία κυκλοφορίας τριπτύχου για τα πενηντάχρονα της σφαγής του Διστόμου, το 1994.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ -Σάββατο 10 Ιουνίου 1944.Τα νέα από το μέτωπο ήταν καλά.
Ξημέρωνε μια ακόμα μέρα εργασίας και ελπίδας. Η μέρα της λευτεριάς και της ειρήνης κοντοζύγωνε. Τέσσερις μέρες πρίν, στις 6 Ιουνίου, οι σύμμαχοι είχαν αποβιβαστεί στη Νορμανδία. Οι Γερμανοί κατακτητές βλέπονιας να φτάνει το τέλος της αυτοκρατορίας τους καταλαμβάνονται από αμόκ καταστροφής. Βγάζουν διαταγές γενοκτονίας.

“Ένας Γερμανός σκοτωμένος – πενήντα Ελληνες, δέκα Γερμανοί – ένα χωριό”

Καρατζαφέρης : Η ζωη μου σαν κωλοτούμπας!Η ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ! - 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944: Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

 Η σφαγή της ιστορικής μνήμης και αλήθειας των συνολικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τους Έλληνες! Προς την Ελλάδα για τις καταστροφές στα μέσα, την δημόσια περιουσία, τις υποδομές της, την αρπαγή των πολιτισμικών θησαυρών της, καθώς και το Κατοχικό "Δάνειο" προς το Βερολίνο, αλλά και οι Αποζημιώσεις προς τους Έλληνες θύματα των Σφαγών και Ολοκαυτωμάτων, για τις ζωές και τις ιδιωτικές περιουσίες τους! Συνολικά μαζί με τους τόκους, η Γερμανία μας οφείλει 1 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!! Είναι η ώρα να το δώσει! Είναι η ώρα της Μνήμης και της Ιστορίας! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ! Μας χρωστούν! Εμείς οι Έλληνες της Α' Διαδικτυακής των Ελλήνων ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ , ένα μόνο ΧΡΕΟΣ αναγνωρίζουμε! Αυτό της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, που είναι τουλάχιστον τριπλάσιο από εκείνο που οφείλει συνολικά η Ελλάδα σε Γερμανία και Τρόικα...

Προκλητικό: Αλβανοί βρίζουν την Ελλάδα μέσω Facebook

Εδώ και μερικούς μήνες έχει δημιουργηθεί στο Facebook μία σελίδα που έχει τίτλο «Fuck Greece».

Προκλητικό: Αλβανοί εθνικιστές βρίζουν την Ελλάδα μέσω Facebook
Τη σελίδα που την έχουν δημιουργήσει επικίνδυνοι αλβανοί εθνικιστές έχει για κεντρική φωτογραφία μία ελληνική σημαία η οποία καίγεται ενώ τα βάζουν και με την Σερβία καθώς σε μία φωτογραφία ένας αλβανός δείχνει να σκίζει τη σημαία της.
Τα περισσότερα σχόλια είναι στα αλβανικά, αλλά υπάρχουν και σχόλια στα οποία με άπταιστα... λατινικά, βρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Εντύπωση προκαλεί η απάθεια που έχει δείξει το - αυστηρό σε τέτοια θέματα - Facebook, καθώς αυτή η σελίδα είναι από τον Νοέμβριο του 2011...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...