Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοκρατία έχει τρία κύρια γνωρίσματα. Τα τρία γιώτα. Ισοκρατία, Ισηγορία και Ισονομία.
Ενα πολίτευμα που δεν έχει τα χαρακτηριστικά αυτά, δεν μπορεί να ονομαστεί δημοκρατία.
Εχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε αν το σημερινό πολίτευμα της Ελλάδας έχει τα τρία αυτά γνωρίσματα...


Ισοκρατία σημαίνει ίση δύναμη της ψήφου για όλους τους πολίτες. Ισα πολιτικά δικαιώματα. Μπορεί σήμερα, η ψήφος των πολιτών να έχει την ίδια ισχύ με την ψήφο των πολιτικών, όμως ο εκλογικός νόμος που πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα με έδρες από ψήφους κομμάτων που δεν μπήκαν στη βουλή, από άκυρα και από λευκά ψηφοδέλτια, καταστρέψει την ισοκρατία.  Η ισοκρατία καταστρέφεται και όταν ψηφίζουν αλλοεθνείς ψηφοφόροι που δεν ανήκουν στο εκλογικό σώμα, ή αγοράζονται ψήφοι άλλων ψηφοφόρων, ή όταν οι ψήφοι ανταλλάσσονται με διορισμούς και πόστα από την ολιγαρχία που ελέγχει το κράτος και τη δημόσια περιουσία σαν να είναι τσιφλίκι της.

Ισονομία σημαίνει ισότητα των πολιτών απέναντι στους νόμους η οποία προφανώς δεν υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, αφού ο νόμος περι ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία την αναιρεί, ενώ τα παραδικαστικά κυκλώματα και το άρρωστο κομμάτι του δικαστικού σώματος μόνο ισονομία δεν εξασφαλίζουν.

Ισηγορία είναι το δικαίωμα που έχουν όλοι οι πολίτες να αγορεύουν στην Εκκλησία του Δήμου. (Ιση πρόσβαση στο βήμα).

Σήμερα, που ο λαός αποφασίζει σε επίπεδο εθνικό, το βήμα στην εκκλησία του δήμου είναι η τηλεόραση. Είναι ο μόνος τρόπος να απευθυνθεί κανείς σε όλους τους Ελληνες και είναι είναι μακράν το πιο δυνατό μέσο επικοινωνίας. Σήμερα όμως, αν καταφέρει να ανέβει κάποιος στο βήμα και εκφράσει απόψεις αντίθετες με τις επιθυμίες της ολιγαρχίας, θα δεχθεί αμέσως επίθεση από τους παπαγάλους δημοσιογράφους και τους κόρακες  καθηγητές που καραδοκούν, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να τον γελοιοποιήσουν και να τον παρουσιάσουν ως γραφικό καταστροφολόγο. Το βήμα σήμερα είναι πλήρως ελεγχόμενο. Αν δεν τα καταφέρουν οι παπαγάλοι και οι κόρακες, υπάρχει και το διαφημιστικό διάλειμμα, ενώ σαν έσχατη λύση η διακοπή της εκπομπής.

Μηνύσεις κατά Κανέλλη, Δούρου και ΑΝΤ1 κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης


Στην Εισαγγελία, όπου υπέβαλε μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα για παράνομη κατακράτηση και σε βάρος του δημοσιογράφου Αντώνη Δελατόλα για...


 ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, μετέβη το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Αντώνη Δελατόλα για να εντοπιστεί αν έγινε διάλογος με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου «και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη αν ο δημοσιογράφος αποκαλεί την προϊσταμένη «Ελένη μου». Τότε θα διαπιστωθεί αν μιλάμε για προσβολή του θεσμού της δικαιοσύνης».

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ


«...Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ' ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ' ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά....»


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μια απάντηση για …μια…. φημολογούμενη… επανασύνδεση πρωήν Περιφερειάρχη Κρητης και Καρατζαφέρη

Μετά το άρθρο μας ΚΛΙΚ ΕΔΩ ο Κός Καρτσώλης απάντησε μέσο ενός άλλου μπλόκ .

Στήν απάντηση του ξεκαθαρίζει ότι οι θερμοί εναγκαλισμοί με τον Καρατζαφέρη ήταν μόνον σε φιλικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό συνεπώς εμείς θα πούμε ότι  κάποιοι (έμμισθοι υπάλληλοι)   μπορούν να συνεχίσουν να τεμπελιάζουν αμέριμνοι  …… για τώρα …… Όσο για τον κύριο Κουράκη η συνάντηση όντως έγινε εκείνο τον απόγευμα στο ίδιο Ξενοδοχείο στα πλαίσια του εθιμοτυπικού  , ο Καρατζαφέρης όμως δεν τον αγκάλιασε ούτε  τον αποκάλεσε  "πολύ καλό του φίλο "   φυσικά ....  η φράση αυτή επιβεβαιώνει την σημερινή επιστολή του πρώην Περιφερειάρχη . 

  Η άποψη μας είναι ότι οι καλοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται ... και θα κλείσουμε το θέμα αυτο με το γνωμικό του H. Jackson Brown, Jr. (  Αμερικανός συγγραφέας) "Η ευκαιρία χορεύει μ’ αυτούς που είναι ήδη στην πίστα."


  Διαβάστε την επιστολή

ΠΟΙΑΝΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, Ή ΤΟΥ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ;


Ποιανού ο πατέρας ήταν ο εκπρόσωπος του Γκαίμπελς στην κατεχόμενη Ελλάδα και θησαύριζε τυπώνοντας και μοιράζοντας τα προπαγανδιστικά έντυπα του κατακτητή;

Του Μιχαλολιάκου ή του Πικραμένου;

Το ερώτημα που έχουμε μπροστά μας είναι απλό: Ποιος είχε αναλάβει την αποκλειστική διακίνηση των προπαγανδιστικών εντύπων του Γκαίμπελς στην κατεχόμενη Ελλάδα και θησαύριζε; Ο πατέρας του αρχηγού της "Χρυσής Αυγής" Μιχαλολιάκου ή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Πικραμένου;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και δεν έχει να κάνει με προεκλογικά παιχνίδια. Στο νέο βιβλίο του με τίτλο "Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια", εκτός από άλλα ενδιαφέροντα, ο ιστορικός Δημοσθένης Κούκουνας, ειδικευμένος στα κατοχικά θέματα, κάνει αποκαλύψεις και για την οικογένεια του σημερινού υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: Θα διαλύσω τα ΜΑΤ, οι μετανάστες θα φέρουν και τις οικογένειές τους στην ΕλλάδαNέο παραλήρημα του κατά τα άλλα... Έλληνα πολιτικού.... 
Οραματίζεται τη διάλυση των ΜΑΤ αλλά και την επιπλέον εισροή μεταναστών στη χώρα μας, για τους οποίους υπόσχεται ότι αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους νομιμοποιήσει και θα τους δώσει το ελεύθερο να φέρουν και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα! , 

Ταπείνωση για την ΝΔ ο έλεγχος των λογαριασμών των βουλευτών!

ΝΔ -------  Εάν ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία θα καταρρακωθεί το ελληνικό κοινοβούλιο διεθνώς ..!!!‏ Ψηφίστε τους ξανά !!!ΝΔ : Εάν ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία θα καταρρακωθεί το ελληνικό κοινοβούλιο διεθνώς ..!!!‏ Ψηφίστε τους ξανά !!!


Απίστευτο και όμως αληθινό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα δηλαδή που θέλει να μας κυβερνήσει και να φέρει διαφάνεια στον τόπο, θεωρεί ότι ο περαιτέρω έλεγχος των λογαριασμών των βουλευτών στην Ελβετία, από την αρμόδια προς τούτο επιτροπή της Βουλής, αποτελεί ταπείνωση για τους βουλευτές. Τόμπολα!!!

“Εκτός Ευρώ η Ελλάδα για 10 χρόνια”- Τι λέει η εισήγηση Συμβούλου της Κομισιόν


“Εκτός Ευρώ η Ελλάδα για 10 χρόνια”- Τι λέει η εισήγηση Συμβούλου της ΚομισιόνΜία δεκαετία εκτός ευρώ με σκληρή δουλειά,αναμόρφωση του κράτους και έμφαση στις εξαγωγές ώστε οι εταίροι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, προβλέπει για την Ελλάδα ο σύμβουλος της Κομισιόν Γερμανός Ντάνιελ Γκρος, ο οποίος...
μάλιστα αφήνει ανοιχτό το αν η χώρα θα επιστρέψει ποτέ στο κοινό νόμισμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News o Γκρός, στην ανάλυσή του δείχνει τον τρόπο για να γίνει η έξοδος διαχειρίσιμη, όχι για τους Έλληνες πολίτες αλλά για τους δανειστές. Το επικίνδυνο σενάριο που αναλύει προβλέπει μια ήπια μετάβαση, η οποία όμως για να πετύχει θα πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει έστω και εκτός ευρώ τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Υποστηρίζει ότι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ δεν είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από πλήρη στάση πληρωμών τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους βρίσκεται στα χέρια θεσμικών δανειστών και μπορεί να εξυπηρετηθεί έπειτα από μια δεκαετία. 'Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής, "αν η Ελλάδα επέλεγε να επαναφέρει τη δραχμή, το νέο νόμισμα πολύ πιθανό να είχε μια υποτίμηση περίπου 50% άρα και το ΑΕΠ θα έπεφτα κάτω από τα 100 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα τα έσοδα της ελληνικής κυβέρνησης θα υποχωρούσαν παρομοίως απο τα 80 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, στα περίπου 40 δισ. Φαινομενικά η πενιχρή αυτή απόδοση φαντάζει παντελώς ανεπαρκής για να συνεχίσει να εξυπηρετει τα 330 δισ. ευρω που η ελληνική κυβέρνηση οφείλει στους ξένους πιστωτές". Παρ' όλ΄αυτά επισημαίνει οτι - η έξοδος απο το ευρώ θα σημάνει την πλήρη χρεοκοπία μόνο για τα 70 δισ. που η χώρα χρωστά σε ιδιώτες μετά το κούρεμα - τα 22 δισ. ευρώ που η Ελλάδα χρωστά στο ΔΝΤ έχουν προτιμησιακό χαρακτήρα βάσει του διεθνούς δικαίου και ως εκ τούτου απαιτείται να πληρωθούν στο ακέραιο και αυτό θα γίνει - παρά την αρχική υποτίμηση, η ισοτιμία ευρώ- δραχμής θα σταθεροποιηθεί, μέσα σε 10 χρόνια, σε πιο φυσιολογικά επίπεδα και στο τέλος της δεκαετίας το ΑΕΠ θα επιστρέψει στα 200 δισ. ευρώ -ως αποτέλεσμα της υποτίμησης η αξία των εξαγωγών θα φτάσει σε 10 χρόνια τα 85 δισ. -απο τα τα 42 που είναι σήμερα- κι έτσι το θεσμικό δημόσιο χρέος θα μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Επανασύνδεση του Πρώην Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Καρατζαφέρη

Το 2009 ο κος Καρτσώλης για τους λόγους που θα διαβάσετε στην παρακάτω επιστολή του είχε διαφωνήσει με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ ,ο Κός Καρτσώλης ήταν από τα ηγετικά στελέχη στην Κρήτη ,εκείνος και η κυρία Γκίρδη – Βογιατζακη ήταν οι προπομποί του ΛΑ.Ο.Σ στο Νησί.
Μετά από τις αποχωρήσεις των πρωτοκλασάτων Βολευτών του Καρατζαφέρη ο κος Καρτσωλης έδειξε να αρχίζει να βάζει νερό στο κρασί του και σε συνδυασμό με το δυσμενές κλίμα που πρόσφατα δημιουργήθηκε στον Ν. Ηρακλείου μετά από το βέτο που έβαλε η πλειοψηφία των πολιτευτών να μην μπει τοποθετηθεί στην Λίστα του Νομού συγκεκριμένος Υποψήφιος  ίσως η επιστροφή Καρτσώλη να σηματοδοτήσει και την επιστροφή άλλων στελεχών  που κατά το παρελθόν είχαν διαφωνήσει με την απάθεια και απραξία των υπαλλήλων του κόμματος,αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι εως και σήμερα  στην μετα Καρτσώλη Εποχή οι εκάστοτε προέδροι των Ν.Ε στον εν λόγο Νομό διακατέχονται απο χαρακτηριστικη Εγωπάθεια και Εσωστρέφεια με μηδενικό έργο ενώ  παράλληλα οι μετέπειτα περιφερειάρχες ήταν και  είναι εγκάθετοι απο Αθήνα χωρίς καμία παρουσία στο Νησί
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κατά την επίσκεψη του Καρατζαφερη στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην ομιλία του σε αίθουσα γνωστού Ξενοδοχείου στο Ηράκλειο οι παραβρισκόμενοι έγιναν μάρτυρες θερμών εναγκαλισμών ανάμεσα στον  Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ και  στον  πρώην Περιφερειάρχη. 


Ας Δούμε τι είχε συμβεί το 2009

Καθηγητής στέλεχος της Χρυσής Αυγής καταγγέλλεται για βιασμό μαθήτριαςΣάλο έχουν προκαλέσει στην περιοχή της Ιεράπετρας και όλης της ανατολικής Κρήτης...τα όσα ακούστηκαν την Παρασκευή σε εκπομπή του τοπικού ραδιοσταθμού ΗΧΩNEWS σε βάρος καθηγητή, ο οποίος πρόσφατα καταγγέλθηκε για ναζιστική προπαγάνδα και στρατολόγηση μαθητών.
Αυτή τη φορά ο εκπαιδευτικός, που είναι διευθυντής σχολείου στην Ιεράπετρα και σύζυγος υποψήφιας με την Χρυσή Αυγή στο Λασίθι, καταγγέλθηκε από μια νεαρή κοπέλα για βιασμό!
Έτσι, όλοι τώρα στην περιοχή συζητούν και αναρωτιούνται αν άλλη μια υπόθεση παιδεραστίας και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων εκτυλίσσονταν κάτω από τη μύτη τους όλα αυτά τα χρόνια με δράστη και πάλι ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Νίκου Σειραγάκη.
Μάλιστα, το γύρο της πόλης έκαναν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η υπόθεση συγκαλύφθηκε με τη βοήθεια βουλευτή, λόγω της κουμπαριάς του τελευταίου με τον διευθυντή του σχολείου.
Τι ακριβώς έχει συμβεί και αν τα όσα ακούστηκαν αληθεύουν, θα αποκαλυφθεί σύντομα, καθώς η κοπέλα που μίλησε στο ραδιόφωνο έχει υποβάλει καταγγελία στις αστυνομικές αρχες, ενώ και η Εισαγγελία Λασιθίου έχει ζητήσει το ηχητικό ντοκουμέντο από το σταθμό, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.
Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν ο καθηγητής, που διαγράφηκε από την ΕΛΜΕ Λασιθίου μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για ναζιστική προπαγάνδα σε μαθητές, βγήκε στον τοπικό ραδιόφωνο ΗΧΩΝΕWS για να απαντήσει στα καταγγελλόμενα και μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύει ο ίδιος στο σχολείο, στην κοινωνία κτλ.
Μια ακροάτρια που άκουγε τις δηλώσεις του εκπαιδευτικού κάλεσε στο σταθμό και κατήγγειλε στον αέρα, ότι από τον συγκεκριμένο κύριο υπέστη κατά συρροή βιασμούς όταν ήταν ανήλικη μαθήτρια και εκείνος γυμναστής.
Ακόμη η ακροάτρια υποστήριξε, ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια στην πόλη που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης με δράστη τον συγκεκριμένο καθηγητή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...