Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Παράνομο το Κόψιμο αυτιών και ουράς στα 4ποδα

lamb.jpg
Η Ελλάδα προέβη στην Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, η οποία υπογράφηκε από την Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου 1987, δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 31, στις 27 Φεβρουαρίου του 1992 και έχει την ισχύ που προβλέπει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος.
Στο άρθρο 10 της Σύμβασης αναφέρονται επί λέξει τα παρακάτω:
1. Οι χειρουργικές επεμβάσεις, που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς  απαγορευτούν και κυρίως α) το κόψιμο της ουράς, β) το κόψιμο των αυτιών, γ) η τομή των φωνητικών χορδών, δ) η αφαίρεση των νυχιών και των δοντιών.
2. Δεν πρέπει να επιτραπούν εξαιρέσεις ως προς την απαγόρευση παρά μόνο:
α)Εάν ένας κτηνίατρος κρίνει αναγκαία μια μη θεραπευτική επέμβαση είτε για λόγους κτηνιατρικούς, είτε προς όφελος ενός συγκεκριμένου ζώου β)είτε για να εμποδίσει την αναπαραγωγή.
Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 10 της Σύμβασης τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες ποινές από την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του Νόμου 1197/1981 (ΦΕΚ 240'Α), στο οποίο προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι έξι μηνών ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δύο και προβλέπεται επίσης, σε περίπτωση υποτροπής ο διπλασιασμός των ποινών.

Επιτρέπεται να πάρω το σκύλο μου στην παραλία για μπάνιο;


Perierga.gr - Επιτρέπεται ο σκύλος στην παραλία;
Σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 ο σκύλος μπορεί να μας ακολουθεί σε υπαίθριους χώρους - άρα και στην παραλία – αρκεί να είναι δεμένος, να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί.

Το επόμενο ερώτημα είναι αν επιτρέπεται ο σκύλος να μπει στη θάλασσα.

Στο άρθρο 230, παραγρ. Ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένων (ΦΕΚ 912/11-10-99) ορίζεται ότι: « Απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων». Η παράβαση τιμωρείται με 50-150 € πρόστιμο (το ύψος του προστίμου καθορίζει ο λιμενάρχης).

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: «ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ!»

«Με τη λήψη των νέων εκκαθαριστικών και των ειδοποιητηρίων για τους φόρους ακινήτων, οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ για να ζήσουν.  Θα πρέπει μόνο να πληρώνουν φόρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνον 1,5 εκατ. δηλώσεις έχουν υποβληθεί σε σύνολο 5.500.000.

Τα νέα εκκαθαριστικά δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, καταθέτοντας προτάσεις άμεσης εφαρμογής για την ανακούφιση των  φορολογούμενων και των επιχειρήσεων, καθώς και για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ προτείνει την επιβολή ανωτάτου ορίου μηνιαίας καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων (εκκαθαριστικά εισοδήματος, φόρου ακινήτων, ληξιπρόθεσμα) για την ανακούφιση των φορολογουμένων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες προτείνει το όριο αυτό να είναι συνάρτηση του εισοδήματος των φορολογουμένων και να προκύπτει, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων και ενοίκιο.

Ειδικότερα, προτείνει το όριο αυτό να καθορίζεται ως εξής:..

- Μέχρι 650 ευρώ ατομικό εισόδημα οι εφοριακοί προτείνουν το ποσοστό μηνιαίας δόσης χρέους να είναι μηδενικό (δηλαδή να παγώνουν οι φορολογικές υποχρεώσεις του φορολογούμενου μέχρι τη βελτίωση της φοροδοτικής του ικανότητας).

ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ»- Φόβοι για κατάρρευση του Taxisnet εάν οι πολίτες καταθέσουν φορολογική δήλωση την τελευταία στιγμή
- Πρόσθετος φόρος 1,5%  για κάθε μήνα για όσους υποβάλλουν δήλωση εκπρόθεσμα
- Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 1,9 εκατ. δηλώσεις από τις συνολικά 5,7 εκατομμυρίων
- Στις 16 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ηλεκτρονικά

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς λόγω και των εκλογών και της γενικότερης αβεβαιότητας στη χώρα, η υποβολή φορολογικών δηλώσεων φαίνεται πως έχει πάει πολύ πίσω.

Γελάτε που τα καταφέρατε να ξεγελάσετε τον Ελληνικό λαό.....Την ίδια ώρα ένας Έλληνας συνταξιούχος δεν άντεξε την ντροπή της έξωσης και πήδηξε απο το μπαλκόνι......

Την ίδια ώρα 1.500.000 άνεργοι είναι σε αδιέξοδο....

Την ίδια ώρα εισπρακτικές εταιρείες φίλων σας απειλούν 6.000.000 Έλληνες.....

Την ίδια ώρα παιδιά Ελλήνων δεν έχουνε να φάνε, πεινούν...

Την ίδια ώρα πατεράδες και μανάδες κλαίνε...

Την ίδια ώρα η Ελλάδα που πτωχεύει δεν έχει ασυλία έναντι των δανειστών γιατί εσείς την παραδώσατε....

Την ίδια ώρα μια περίφανη χώρα παραδίδει την Εθνική της κυριαρχία μέσω της εντολής σας....


Την ίδια ώρα ενώ ο νότος της Ευρώπης παλεύει τους Γερμανούς ο πρωθυπουργός σας τους γλύφει.............

ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ

ΤΩΡΑ........ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΤΑ 100.000.000 ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ 105.000.000 ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...