Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Με δύο πρόσωπα η τρόικα


thumb
Με «καρότο και μαστίγιο» για τους όρους του μνημονίου αναμένε­ται στην Αθήνα η τρόικα... Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί πρόκειται να αφήσουν μισάνοιχτο παράθυρο για ηπιότερες αλλαγές στα εργασιακά και για σταδι­ακές και στοχευόμενες φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά θα είναι σκληροί και ανυποχώρητοι στη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, ακόμα και με απολύσεις, και στις περαιτέρω περικοπές στα κονδύλια του Δημοσίου, με όχημα τα ειδικά μισθολόγια και τις κοινωνικές παροχές.
Άλλωστε, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ βαθύτερη, πολ­λές από τις συνταγές έχουν ήδη αποτύχει και οι αυτοδύναμες ελληνικές κυβερνήσεις αποτελούν πλέον... σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Η επίσπευση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, το κλείσιμο οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, ο εξορθολογισμός μισθών και επιδομάτων σε ΔΕΚΟ και ειδικά μισθολόγια, η μείωση των υπαλλήλων του Δημοσίου, η περικοπή συντάξεων προβλη­ματικών ταμείων και το πραγματικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μπαίνουν ξανά στο τραπέζι των κυβερνητι­κών υποχρεώσεων που άφησε πίσω της η τρόικα φεύγοντας πριν από σχεδόν δύο μήνες.

Εάν ήταν η ζήλια ψώρα θα κολλούσε όλη η χώρα.Γαμώ την επανάσταση μας. Η σκιώδης κυβέρνηση της…. χρυσής αυγής. Μέχρι και..ποδιά θα  βάλουν, επειδή φορούν οι ..άλλοι.

ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...(video)


Ένα σύντομο ταξίδι πίσω στον χρόνο, για να δούμε την πόλη μας, όπως δεν την είδαμε και όπως δεν θα την δούμε ποτέ εμείς.
Υπάρχει μόνο στις ξεθωριασμένες μνήμες των παπούδων και των γιαγιάδων και δεν μπορεί να ξαναγίνει πραγματικότητα, γιατί "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ"......

Ίσως έτσι αισθανθούμε το έγκλημα που διαπράχθηκε επί δεκαετίες και ονομάστηκε "αστικοποίηση" και "αστική ανάπτυξη" και οδήγησε στην δημιουργία των τερατουπόλεων που σήμερα, δεν αντέχουμε να μας "φιλοξενούν".
Τέτοιες εικόνες, είναι ο καλύτερος μάρτυρας της κακής ποιότητας πολιτικών, που πέρασαν από το βάθρο της εξουσίας στην Ελλάδα και δημιούργησαν μόνο προβλήματα, τα οποία σήμερα τα ζούμε και ετοιμαζόμαστε να τα κληρονομήσουμε και στις επόμενες γενιές. Και δυστυχώς, οι νέες γενιές των ελλήνων, δεν θα δουν το "χώμα", "το δέντρο", "την πλατεία" "την γειτονιά". Τα "έφαγε" το τσιμέντο και η "ανάπτυξη" που δεν ήρθε ακόμα ! Και αν συνεχίσουμε έτσι, θα αργήσει πολύ να έρθει..........


Από τον Μενέλαο Αρχόλυκο


 Γρηγορείτε  
!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...