Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Ιδού η απάντηση: Πράκτορας το κάθαρμα. Γι’ αυτό η τεράστια κινητοποίηση φυγάδευσης του.Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται στο μυστήριο με το δίποδο ανθρωποειδές της Πάρουπου έστειλε αδιάβαστο ένα αθώο κορίτσι. Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός φίλου αναγνώστη του makeleio.gr, του Στάθη(πάντα είχαμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες των φίλων μας)φτάσαμε σε ένα τουρκοσκοπιανό φόρουμ που ενισχύει την φιλία ανάμεσα στις “εθνοτικές” μειονότητες των “Μακεδόνων” και των “Τούρκων” που ζουν στην Ελλάδα.
Είναι το http://turkeymacedonia.wordpress.com/2010/03/10/immigrants-in-greece/. Ως βινιέτα αναγνώρισης έχει τους χάρτες της Τουρκίας και της “Μακεδονίας”, των Σκοπίων δηλαδή που τα
εξαμβλωματικά παρακλάδια του Σόρος ονειρεύονται για να κάνουν την Ελλάδα, Κόσσοβο.
foroum-pakistanos2
Turkey & Macedonia,Turkish and Macedonian friendship αναγράφεται στο λογότυπο με πηχαίους λευκούς τίτλους. Και ποιο “πουλάκι” φιλοξενείται σε συνέντευξη για τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα από τους Τούρκους δουλέμπορους; Μα φυσικά ο κύριος Waqas Ahmed, who hails from a small village of Gujrat, is typical. He had paid Rs 700,000 to the agent in Gujrat to get to Unaan. Ο κτηνάνθρωπος της Πάρου. Όχι δεν είναι συνωνυμία. Είναι ο ίδιος. Αχμέτ Βακάς. Από το χωριό Gujrat του Πακιστάν. Η συνέντευξη είναι μια τυπική ιστορία ενός κατακαημένου και βασανισμένου μετανάστη, κυνηγημένου από το αστυνομικό σύστημα μιας χώρας που το 50% των κατοίκων της, όπως λέει, είναι ρατσιστές. Και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα για έναν “φουκαρά” που πουλούσε ηλεκτρικά είδη στην Πλάκα για να ζήσει. Και ξέρουμε καλά ποιοι πουλάνε και πως πουλάνε ηλεκτρικά στην Πλάκα. Είτε τα κλέβουν είτε είναι οι ίδιοι κλεπταποδόχοι είτε τους τα πηγαίνουν για να φαίνονται κλεπταποδόχοι.
foroum-pakistanos3

Βρέθηκε ψάρι με τρία μάτια


Ψαράδες στην Αργεντινή ισχυρίζονται πως βρέθηκε στην λεία τους ψάρι με τρία μάτια. Το παράξενο ζώο αλιεύθηκε σε λίμνη της επαρχίας Cordoba, όπου και εδρεύει ένας σταθμός πυρηνικής ενέργειας.

Το Πάσχα του καλοκαιριού : Η κοίμηση της Παναγίας


Στις 15 Αυγούστου, είναι μία από τις πιο άγιες μέρες και θρησκευτική εορτή στην Ελλάδα. Είναι η μέρα που γιορτάζουμε την κοίμηση της Μητέρας του Χριστού. Λέμε, "κοίμηση" γιατί όταν η Παρθένος Μαρία "η Παναγία" (η πιο αγία ) πέθανε, ο Χριστός την πήρε μαζί Του ,στον παράδεισο, ψυχή και σώμα. Στην Ελλάδα, η Παναγία θεωρείται ότι είναι "μητέρα" όλων όσων υποφέρουν, και προστάτιδα του έθνους μας. Οι άνθρωποι νηστεύουν για 15 μέρες, από την 1η μέχρι τις 14 Αυγούστου. Στις 14 Αυγούστου οι άνθρωποι πηγαίνουν στην εκκλησία και οι γυναίκες και τα παιδιά στολίζουν έναν επιτάφιο με λουλούδια, όπως κάνουν και το Πάσχα. Τα μοιρολόγια που αφιερώνονται στην Παρθένο Μαρία ψάλονται το απόγευμα, και ακολουθεί η έξοδος του Επιταφίου που μεταφέρεται σε παρέλαση στα δρομάκια του κάθε χωριού μετά από τρεις γύρους στον περίβολο της εκκλησίας. Στις 15 Αυγούστου είναι μια μεγάλη γιορτή. Ειναι μια εθνική εορτή και καθώς είναι στην καρδιά του καλοκαιριού, οι άνθρωποι πηγαίνουν στην εξοχή, κυρίως στα νησιά , για να συμμετέχουν στις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται χορός, τραγούδι και φαγητό. Νησιά όπως η Τήνος και η Πάρος είναι διάσημα για τι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας και δεκάδες χιλιάδες πηγαίνουν αυτή τη μέρα για να προσευχηθούν στην Παναγία για ένα θαύμα. Εκτός από τις πολλές παραδόσεις για τα θαύματα της , υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός από ονόματα που δίνονται στην Παναγία. Σε πολλά μέρη η Παναγία ονομάζεται "Ελεούσα" , "Παρηγορίτισσα" , "Γιάτρισσα" . Ενα από τα πιο γνωστά ονόματα που δίνονται σε Αυτήν είναι Ευλογημένη Παρθένος και "Φανερωμένη" . Αυτά τα ονόματα δίνονται σε εικόνες της Παναγίας που αποκαλύφθηκαν από κάποιο θαύμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...