Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΛΕΤΕ?


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ


To ροζ άνθος είναι πικραμύγδαλο
και το λευκό  είναι γλυκό αμύγδαλο!

Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο.
Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό,. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης:
" Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και…
τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο.
 Όταν όμως κάποιο απ΄όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη."

Οι ... "πακιστανικές ευαισθησίες" του Ε.Μεϊμαράκη


Κανονικά θα επρόκειτο περί πολιτικής φάρσας, αλλά φαίνεται ότι τελικά είναι κάτι πολύ πιο απτό: Επίδειξη πολιτικής παρακμής και αλλοτρίωσης!
Μετά τους "θριάμβους" που κατήγαγε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λοιπόν, ο αξιότιμος πρόεδρος της Βουλής, Ε.Μεϊμαράκης αποφάσισε να "παραπέμψει" στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το θέμα που ανέκυψε (;) με τον βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Δ. Κουκούτση, ο οποίος είχε το ... θράσος να επιτιμήσει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου επειδή είχε φέρει στην Βουλή τον ... πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάν (ο οποίος θεωρείται κακοποιό στοιχείο στην χώρα του) για να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας για το "ρατσιστικό μένος των Ελλήνων κατά των μεταναστών"!
Και επειδή ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου επιτίμησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνθηκε με οξύ τρόπο κατά του Πακιστανού στον περίβολο του Κοινοβουλίου ζητώντας να του να αποχωρήσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Ε.Μεϊμαράκης σε μια επίδειξη των φιλοπακιστανικών αισθημάτων του, συγκάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (για να πουλήσει και "δημοκρατικότητα" και ρουσφέτι στον ΣΥΡΙΖΑ)! 
Οι του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν στον πρόεδρο, λοιπόν, γιατί ένας βουλευτής εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό αντέδρασε ενεργά στην παρουσία του άκρως αμφιλεγόμενου εκπροσώπου των εν Ελλάδι Πακιστανών. Και "άμεσα ο πρόεδρος της Βουλής  θα συγκαλέσει την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία βάσει του Κανονισμού εισηγείται μέτρα και παρεμβαίνει δημόσια, όταν κρίνει αναγκαίο, για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών".
Ενώ αντίθετα η παρουσία του Πακιστανού στην Βουλή, προφανώς κατά τον Ε.Μεϊμαράκη, αναβαθμίζει το κύρος του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών.
Έτσι εξηγείται το ότι δεν είδαμε μέχρι σήμερα τον πρόεδρο της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη να κάνει έστω την ελάχιστη δήλωση συμπαράστασης στς οικογένειες των δεκάδων δολοφονημένων Ελλήνων από τους "λάθρο". Ίσως γιατί φοβάται μην αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητά του... Εκτός και αν φιλοδοξεί (λόγω χρωμάτων και μύστακος) να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Βουλής στο Πακιστάν!

Όταν η Μέρκελ αντάλλαζε χαμόγελα με τους νεοναζί


Βρισκόμαστε στη Γερμανία, τέλη Αυγούστου του 1992...

Το τοίχος του Βερολίνου έχει πέσει εδώ και δύο χρόνια, με το ανατολικό κομμάτι της ...

χώρας να βρίσκεται στο αποκορύφωμα μιας «άγριας» και απότομης δημοσιονομικής προσαρμογής, μετά από πέντε δεκαετίες εφαρμογής του σοσιαλιστικού μοντέλου. Απώτερος στόχος η μετάβαση στην οικονομία της αγοράς, και η συνταγή γνωστή, αφού εφαρμόστηκε σε όλο το πρώην ανατολικό μπλοκ: Λιτότητα, κλείσιμο κρατικών εταιριών, χαμηλοί μισθοί, περικοπές κρατικών επιδομάτων. Τα αποτελέσματα αυτής της συνταγής δεν αργούν να φανούν: Η φτώχεια και η ανεργία έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και η έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια δίνει τη θέση της στις ελπίδες για ευημερία όλων των περιοχών της ενιαίας Γερμανίας, που γέννησε η πτώση του τοίχους του Βερολίνου. Οι νέοι, τα μεγάλα θύματα αυτής της πολιτικής, απογοητευμένοι από τις πολιτικές λιτότητας αρχίζουν να μετακινούνται προς την ακροδεξιά ( δύο μόλις χρόνια μετά την πτώση του τοίχους η Αριστερά στη Γερμανία ήταν πρακτικά ανύπαρκτη) και τα συνθήματα της. Οι πόλεις της Ανατολικής Γερμανίας έμοιαζαν με καζάνι που βράζει και οι μετανάστες γίνονται τα πρώτα θύματα της λαϊκής οργής. Στις 22 Αυγούστου ξεσπούν άγριες ταραχές σε μία συνοικία της πόλης Ροστόκ όπου έμεναν μετανάστες και ρομά. Ακροδεξιοί με τη βοήθεια ντόπιων κατοίκων επιτίθονται με βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους μετανάστες και το κακό δεν αργεί να γίνει. Οι δρόμοι της συνοικίας μετατρέπονται σε πεδίο μάχης, με την αστυνομία να καταφέρνει να επαναφέρει την τάξη μόνο μετά από δύο ημέρες. Η τότε κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ, αναθέτει σε μία φέρελπι πολιτικό και υπουργό Νεότητας την αποστολή να κατευνάσει τα πνεύματα: Τη γνωστή σε όλους μας, Άνγκελα Μέρκελ. Εξ' ού και ή φωτογραφία που την αποθανατίζει να ανταλλάζει χαμόγελα με Γερμανούς νεοναζί, ή «αγανακτισμένους νέους» όπως τους αποκαλούσαν τότε στη Γερμανία. Παρά το γεγονός ότι κατ' ουσίαν η ίδια η Μέρκελ διαχειρίστηκε την χειρότερη έξαρση ρατσισμού – όπως έχει χαρακτηριστεί από τα Μέσα Ενημέρωσης- στη Γερμανία από την περίοδο που είχαν την εξουσία στα χέρια τους οι ναζί, δεν φαίνεται να κατάλαβε το πόσο αλληλένδετη είναι η στροφή του εκλογικού σώματος προς την άκρα δεξιά με τις πολιτικές σκληρής λιτότητας που κατά καιρούς εφαρμόζονται. Στις ημέρες μας, η Γερμανίδα καγκελάριος με το να πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα επιβάλλοντας επί της ουσίας όλο και πιο σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και βίαιης εσωτερικής υποτίμησης, ακολουθεί ακριβώς τον ίδιο το δρόμο που ακολούθησε η κυβέρνηση της τότε, και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ορατά. Η Χρυσή Αυγή μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια των μνημονίων... ανέτειλε για τα καλά

Πολύ ακριβό είναι το …χέσιμο του ..πρύτανη. Μάλλον θέλει… χέσιμο.Νέες αποκαλύψεις για τις αλόγιστες δαπάνες από τη διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας. "30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της χέστρας  του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου" διότι η κωλάρα του είναι …ακριβή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η διοίκηση του ΑΠΘ ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης (ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής χέστρας ), την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Γαϊτανάκι θανάτου, από καλικάτζαρους πολιτικούς!

Όταν οι πολιτικοί προδότες χορεύουν τον χορό του θανάτου στις πλάτες του Ελληνικού λαού!

 Ο Βενιζέλος  απευθύνεται σε άκακα  ζώα! Όχι  κάθετες περικοπές, όχι οριζόντιες περικοπές, πέστε την αλήθεια ότι έρχονται και άλλα σκληρά μέτρα!

Κουβέλης: Δεν θα πειράξουμε τις συντάξεις,  τους μισθούς, δεν θα δεχτούμε εφεδρεία, ψηφίστε μας να μην υπάρχει ακυβερνησία!

Σαμαράς: Θα επαναδιαπραγματευθούμε τα μνημόνια, δεν θέλουμε λεφτά χρόνο θέλουμε, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, θα τηρήσω τις συμφωνίες  σε συνεργασία με την τρόικα!

Καμμένος: Αυτά που συμβαίνουν είναι απαράδεκτα!  Μιχαλολιάκος: Δεν θα επιτρέψουμε τον κόκκινο φασισμό!  Παπαρήγα: Μην αφήσετε τους φασίστες να κάνουν ότι θέλουν.

Τσίπρας το ποιο καλό παιδί είμαι εγώ στην τάξη!

 Έχω από όλα,  τι θέλετε προδότες έχουμε, τι θέλετε τραμπούκους έχουμε, τι θέλετε πουστάρες έχουμε, τι θέλετε χαφιέδες έχουμε. Σύριζα το Μοναστηράκι της πολιτικής. Συνιστώσες για όλα τα γούστα και βαλάντια!

ΜΟΝΟ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ!


Και κάποια στιγμή, πρέπει επιτέλους ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ! Το λέμε με σεβασμό στους αγώνες του καθενός, αλλά και κριτική διάθεση σε όσους...κοιμούνται όρθιοι και δεν αντιλαμβάνονται πως "οι καιροί ου μενετοί"!

Να ξεσηκωθεί λοιπόν ο ελληνορθόδοξος λαός και κλήρος απέναντι σε όσα έρχονται: Νέα μνημόνια, ξεπούλημα της πατρίδας μας, προκλήσεις ανθελλήνων, επέλαση σιωνιστών με τσιπάκια και ηλεκτρονικό φακέλωμα, τουρκολάγνα Μμε και ό,τι εμποδίζει την Ελλάδα μας να προχωρήσει σ' ένα μέλλον ελληνοχριστιανικό!

Φτάνει πια η αδιαφορία, ο χαβαλές, η αναμονή "εθνοσωτήρων" και κομματικών γυμνοσάλιαγκων για να σηκωθούμε επιτέλους από τις καρέκλες μας!
Πάρτε το χαμπάρι: Σε αυτούς τους σκληρούς αγώνες ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟ!!!
Ούτε για κόμματα, ούτε για ιδεολογίες, ούτε για πρόσωπα!
  Ο μεγάλος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε αντιμετωπίσει μία παρόμοια κατάσταση στο ξεκίνημα της Επανάστασης;
"Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελλοί, δεν εκάναμε την επανάσταση, διατί ηθέλαμε συλλογισθεί πρώτον δια πολεμοφόδια, καβαλλαρία μας, πυροβολικό μας, πυροτοθήκες μας, τα μαγαζιά μας, ηθέλαμε λογαριάσει τη δύναμη την εδική μας, την τούρκικη δύναμη.
Τώρα όπου ενικήσαμε, όπου ετελειώσαμε με καλό τον πόλεμό μας, μακαριζόμεθα, επαινόμεθα. Αν δεν ευτυχούσαμε, ηθέλαμε τρώγει κατάρες, αναθέματα".
ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ "ΤΡΕΛΟΙ", ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!
Και σας καλούμε, να γίνουμε ακόμα περισσότεροι...!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...