Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣΚαθημερινά όλοι οι άνθρωποι , πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπως θα δούμε παρακάτω, αφήνουμε το μυαλό μας ελεύθερο να πετάει σαν την πεταλούδα από σκέψη σε σκέψη. Από την στιγμή που θα ανοίξουμε τα μάτια και θα καλωσορίσουμε το καινούριο πρωινό θα αναλωθούμε σε διάφορες δραστηριότητες επίπονες ή ευχάριστες μέχρι την ώρα που θα ταξιδέψουμε και πάλι στην χώρα των ονείρων, όλο αυτό το διάστημα το μυαλό μας τριγυρίζει αδιάκοπα και ανεξέλεγκτα στο παρελθόν, σε γλυκές ή πικρές θύμισες, αναζητά εικόνες απ’ το μέλλον με χαρά ή με φόβο έχοντας μόνιμα την τάση να δραπετεύει από το παρόν ,απ’ το σήμερα απ’ το τώρα. Ακόμη κι όταν είμαστε χαρούμενοι για κάτι που μας συνέβη την παρούσα στιγμή ο νους θα ξεγλιστρήσει και θα ψάξει να χαθεί μακριά με την πρώτη ευκαιρία για να αναπολήσει παρόμοιες περιπτώσεις. Όταν είμαστε λυπημένοι ή αγχωμένοι τότε είναι βέβαιο
ότι θα αφεθούμε να μας περιπλανήσει σε άλλα μονοπάτια λιγότερο ευχάριστα ή να μας παρασύρει μέσα στον φόβο για ένα αβέβαιο ή δυσάρεστο μέλλον.
Τελικά τι είναι η σκέψη και γιατί έχει απλώσει τον ιστό της μέσα στον ανθρώπινο νου; Είναι απλά ένας μηχανισμός ασφαλείας που ενεργοποιείται απ’ τον εγκέφαλο μας για να μας προστατέψει; Ή μήπως είναι  ένα εργαλείο που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας ελέγχοντας συνειδητά την λειτουργία του.
Η σκέψη είναι σαν ένα εκκρεμές που πάλλεται, άλλοτε  σε περιοχές χαράς και ευτυχίας και άλλοτε σε σκοτεινά μονοπάτια φόβου, άγχους και απαισιοδοξίας πότε πίσω σε παλιές στιγμές πότε μπροστά σε μια πιθανή μελλοντική κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως όταν λειτουργεί σπάνια εστιάζεται σε κάτι που γίνεται στο παρόν. Η σκέψη όταν κινείται πάλλεται μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος, την μια για να αναπολήσει και την άλλη για να ονειροπολήσει. Όλη της η δουλειά απλώς να δραπετεύσει απ’ το παρόν.
Αυτό όμως που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από εμάς τους ίδιους είναι πως καθώς αυτή η αράχνη πλέκει τον ιστό της στην πραγματικότητα υφαίνει και την ίδια την ζωή μας. Δημιουργεί το αύριο που θα συναντήσουμε και έχει πλάσει το σήμερα που ζούμε. Αργότερα τελειώνοντας την ανάγνωση αυτού του κειμένου αν κοιτάξουμε στο παρελθόν μας θα κατανοήσουμε καλύτερα τον ρόλο των σκέψεων ως προς την διαμόρφωση της ζωής που ζήσαμε.
Η σκέψη σαν διαδικασία είναι ένας μηχανισμός του νου που μπαίνει σε δράση  για την  λήψη αποφάσεων, κατανόησης γεγονότων, δημιουργίας έργων και πράξεων.

ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!!!!!!!!


Μέτρα – φωτιά: Κόβεται 13ος και 14ος μισθός – Καταργούνται ΟΛΑ τα επιδόματα!


Μέτρα – φωτιά: Κόβεται 13ος και 14ος μισθός – Καταργούνται ΟΛΑ τα επιδόματα!Θα περάσουν ΟΛΑ τα νέα μέτρα με νόμο – σκούπα από την Βουλή! Δεν δέχεται η τρόικα τα ισοδύναμα και τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Μεγάλες οι περικοπές και στα επιδόματα του Δημοσίου!
Δεν δέχεται καμία περικοπή που έχει να κάνει με δαπάνες η τρόικα. Θέλει ζεστό χρήμα και αυτό δεν υπάρχει παρά μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους, με τα συνήθη υποζύγια δηλαδή.
Τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινα τα υπουργεία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ δεν γίνονται δεκτά απ τους τροϊκανούς. Τα χαρτιά επιστρέφουν πίσω και τώρα το οικονομικό επιτελείο πιέζει τους εταίρους στην κυβέρνηση να πει το «ναι» στο σκληρό πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει:

Σελήνιο (Se) – το φυσικό «αντιγηραντικό»

 Ειδικοί επιστήμονες μας μέτρησαν ότι στην κανονική μερίδα ενός ενήλικου στην Ουκρανία περιέχεται 10-20% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σεληνίου (Se). Αυτός είναι ο λόγος που συμπεριλάβαμε στη σύνθεση αδυνατίσματος Βήτα – Προτέκτ τη συνιστώμενη ημερήσια δόση σεληνίου (Se). Για αυτό με τη σύνθεση αδυνατίσματος Βήτα – Προτέκτ λαμβάνετε 100% της ημερήσιας δόσης.

Τι είναι το σελήνιο (Se)
Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα πραγματοποιήθηκε μια θαυμάσια ανακάλυψη. Ένα στοιχείο το οποίο θεωρούταν πολύ τοξικό αποδείχθηκε πως συνιστά ένα ουσιαστικό συστατικό διατροφής, η έλλειψη του οποίου επέφερε το θάνατο των κυττάρων του συκωτιού σε ζώα.
Το σελήνιο (λατ. Selenium), ) είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του μεταβολισμού, δηλαδή αναβολισμού.

Πως λαμβάνεται το σελήνιο

Άλαν Τέηλορ: Θεραπεύτηκε μόνος του από τον καρκίνο με θαυματουργή δίαιτα

ANTIΣ ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΕΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΙΟ (Σκόρδο) 

 Έλληνες ξυπνάτε ο άνθρωπος έβαλε το μυαλό του να δουλέψει !

alan_taylor

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Άλαν Τέηλορ δεν είχε καμία επιθυμία να πεθάνει και πως βρισκόταν σε μια κατάσταση που θα προσπαθούσε να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει το αναπόφευκτο

Σχέδιο "Φαιδώρα": To σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας


Στις 2 του Ιούνη 1988, ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς, με απόρρητο έγγραφό του προς τον τότε Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Γκάσπαρ Ουάϊνμπεργκερ,αναφερόταν στο γνωστό “σχέδιο φαιδώρα”…

με την διαβεβαίωση ότι αποτελούσε πλέον την “λυδία λίθο” για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία αφορούσαν την...

Ελλάδα στις σχέσεις της με την Τουρκία, και την “τελική χάραξη” των συνόρων των κρατών της περιοχής της νότιας Βαλκανικής.

Το έγγραφο εκείνο με αριθμό πρωτόκολλου:

NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83

Έλεγε τα εξής:

Ειδήσεις που περνούν στα ψιλά… για να μην ανοίξουν φτερά οι Έλληνες! ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΗΝ TΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ... Το παράδειγμα για την Ελλάδα... που δεν θέλουν να γνωρίζουμε... Ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα που έλαβα με προεκτάσεις και απόδειξη πως η Ελλάδα μπορεί ΑΝ ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας... Αν την αφήσουν φυσικά οι "μάγκες του πόκερ" που κάνουν τα πάντα για να μη χάσουν την κουτάλα... με τις κορώνες περί "ακυβερνησίας" και πως τάχα "δεν μπορεί η Ελλάδα να φύγει από τα μνημόνια"... Αποδείξεις? Ορίστε!: "Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισλανδίας προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αναβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα μπαίνοντας στην κατηγορία ΒΒΒ-. Όπως υποστηρίζει ο Fitch η Ισλανδία πλέον βρίσκεται στην κατηγορία "επενδύσεις" γεγονός που την κατατάσσει σε "αξιόπιστο δανειολήπτη". Απλά και καθαρά...! Αλήθεια πως έγινε αυτό? Αυτοί χρεωκόπησαν το 2008 έτσι δεν είναι? Τι έγινε στο μεταξύ? Εφάρμοσαν κάποιο καλό και διδακτικό μνημόνιο? Και είχαν μπει και στο ΔΝΤ αν θυμάμαι καλά...αλλά κάποια στιγμή τους έστειλαν από εκεί που ήρθαν! Τρομάζω λίγο τώρα...καλά πως μπόρεσαν και το έκαναν αυτό? Δεν φοβήθηκαν? Δεν φοβήθηκαν μήπως πεινάσουν, δεν έχουν πετρέλαιο, φάρμακα, προφυλακτικά και άλλα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης? Τα συνημμένα περιγράφουν όλο το ιστορικό....όμως έχουν αξία και οι...λεπτομέρειες:
Μικρή λεπτομέρεια 1 Η Ισλανδία προστάτεψε τους πολίτες της μιλώντας στους δανειστές εξʼ ονόματος των πολιτών της και όχι στους πολίτες της εξʼ ονόματος των δανειστών (σαν κάτι άλλά καλόπαιδα) Μικρή λεπτομέρεια 2 Η Ισλανδία έχει δικό της ΝΟΜΙΣΜΑ!!! Μικρή λεπτομέρεια 3 Η Ισλανδία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πληρώσει το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ!!! ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 4 (για τα εγχώρια παπαγαλάκια) Βασικές οικονομικές δραστηριότητες στην Ισλανδία: Αλιεία και κτηνοτροφία (όχι βαριά βιομηχανία, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ που εμείς δεν έχουμε (!) γι αυτό πρέπει να προσκυνούμε Μερκοζί, Σόιμπλε και τους εν Ελλάδι αντιπροσώπους τους) ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 5 (και τελευταία) Χαρακτηριστικό του νησιού είναι οι θερμοπίδακές του που χρησιμοποιούνται για οικιακή θέρμανση. ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ = ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΑ ΠΕΔΙΑ. Σημείωση: Στην Ευρώπη δύο χώρες έχουν τα μεγαλύτερα γεωθερμικά πεδία: Η Ισλανδία και η Ελλάδα! ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ


Η Χρυσή Αυγή  και ο καταΚΑΜΜΕΝΟΣ τι κάνεουν γι αυτό?
Η φωτογραφία είναι πρόσφατη. Aυτό γίνεται στην Αθήνα από αλλοδαπούς αλήτες.Τα στενά γύρω απ την Ομόνοια, που ο κ. Σαμαράς περιηγήθηκε και τα βρήκε όλα τέλεια, έχουν μετατραπεί σε κρεματόρια ζώων.
Οι γάτες και οι σκύλοι σφάζονται "παρουσία του πελάτου"και αυτό το ανάλγητο σε όλα κράτος κωφεύει.

Και μη μου πει κανείς πως "οι καημένοι πεινάνε" ?

Να πάνε στις τριτοκοσμικές χώρες τους και να φάνε τα δικά τους τετράποδα.

Η Χρυσή Αυγή τι....
κάνει γι αυτό?

Κι αν κωφεύει κι αυτή μήπως ήρθε η ώρα φιλόζωοι και μη -απλά άνθρωποι- να επέμβουμε?Θα ήμαστε η γενιά που ήξερε…


Ο παππούς μου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε ένα χωριό των Ιωαννίνων το 1924. Λίγο μετά τον διωγμό του 1922 στη Μικρά Ασία, λίγο πριν τη Κατοχή, τον εμφύλιο, τη βασιλεία, τη Δικτατορία του Μεταξά, του Παπαδόπουλου και άλλα πολλά. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, ο παππούς μου δεν πήγε να ψηφίσει. Σε μια κουβέντα που του έκανα πριν τα αποτελέσματα τον ρώτησα «Ρε συ παππού, στα τόσα χρόνια που ζεις και στα τόσα πολλά που......
έχει δει, ποιός ήταν ο καλύτερος που έχει ζήσει;». Πολύ γρήγορα μου λέει «Ο Παπαδόπουλος. Με τον Παπαδόπουλο κοιμόμασταν στα χωράφια», θέλοντας έτσι να μου δείξει την αίσθηση της ασφάλειας και της ελευθερίας που είχε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...