Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΘΗΝΑ!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΘΗΝΑ !!!ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ???     === Επεισοδιακή η πορεία των μουσουλμάνων στην Ομόνοια - Συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και έσπασαν καταστήματα και αυτοκίνητα

   - Πέτρες και δακρυγόνα μεταξύ ΜΑΤ και Μουσουλμάνων
   - Διαμαρτύρονται για την ταινία με τον Μωάμεθ
   - Έβγαλαν ακόμη και την τεθωρακισμένη αύρα «Αίαντα»
   - Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο
=== Άνοιξαν οι δρόμοι γύρω πέριξ της πλ.Ομονοίας καθώς ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν περίπου 500-600 μουσουλμάνοι διαμαρτυρόμενοι κατά κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο.

  === Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των μουσουλμάνων και των ΜΑΤ με τους πρώτους να σπάνε καταστήματα και αυτοκίνητα στην οδό Πειραιώς και τους γύρω δρόμους όπου στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
=== Από τις 3 το μεσημέρι κοινότητες μουσουλμάνων από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην πλ.Ομονοίας φωνάζοντας συνθήματα και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν από νωρίς αποκλείσει σειρά οδών πέριξ της πλατείας Ομονοίας, τους απέτρεψαν και ακολούθησαν μικρο-επεισόδια και ρίψη δακρυγόνων.

θα τρελαθούμε...Θα πληρώνουμε...τέλος για όσους έχουν βάλει φωτοβολταϊκά!Απίστευτα πράγματα σε αυτή τη χώρα! Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη εν μέσω του θέρους το 25% του ανταποδοτικού τέλους που δίνουμε σήμερα για την ΕΡΤ, περίπου 75 εκατ. ευρώ δηλαδή, θα πηγαίνει στον... ΛΑΓΗΕ. Τι είναι αυτό; Είναι ο «Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ», η εταιρεία που διαχειρίζεται δηλαδή τα σχετικά με την αγορά στην Ελλάδα.
Ο λόγος που ένας μέρος των χρημάτων πηγαίνουν στον ΛΑΓΗΕ είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει… φαλιρίσει και δεν μπορεί να εξοφλήσει τις οφειλές της στους χιλιάδες πολίτες που έβαλαν φωτοβολταϊκά συστήματα σε χωράφια και κεραμίδια. Οι άνθρωποι έτρεξαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, υπέγραψαν συμβόλαια με τη ΔΕΗ για πώληση ρεύματος, αλλά το χρώμα του χρήματος δεν το είδαν διότι ο σχεδιασμός ήταν από την αρχή λάθος.

Κρυμμένος θησαυρός στην στέγη της μονής Βατοπεδίου.ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Κειμήλια που χρονολογούνται από τον 8ο έως τον 18ο αιώνα, εντοπίστηκαν σε μία στίβα χαρτοπολτού, κλεισμένη για τουλάχιστον 300 χρόνια σε κρύπτη του μοναστηριού!
Τα ευρήματα, τα οποία ...


βρέθηκαν σε μια μάζα χαρτοπολτού, συντηρήθηκαν και σήμερα κοσμούν τις προθήκες στη βιβλιοθήκη της Μονής ΒατοπεδίουΕνας ολόκληρος θησαυρός από σπάνια χειρόγραφα, κώδικες, ευαγγέλια, θρησκευτικά βιβλία, ακόμη και τραγωδίες του Αισχύλου αλλά και... σπαράγματα του Ομήρου αποκαλύφθηκε σε μια μάζα χαρτοπολτού, που ήταν καλά κρυμμένη για τουλάχιστον 3 αιώνες στη σκεπή της Μονής Βατοπεδίου, ένα σημείο που στο παρελθόν χρησίμευε ως βιβλιοθήκη.

Κάποια από τα κείμενα ήταν σε χαρτί, κάποια άλλα όμως σε περγαμηνή, γεγονός που τους δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, ενώ βρέθηκε υλικό που χρονολογείται στον 8ο αιώνα.

Ο πολύτιμος θησαυρός που ανακαλύφθηκε στη διάρκεια αναστηλωτικών εργασιών στη Μονή Βατοπεδίου στο Αγιον Ορος, περιελάμβανε επίσης κώδικες από τον 12ο ως τον 18ο αιώνα, σπάνιες εκδόσεις, όπως ένα αντίτυπο της τραγωδίας του Αισχύλου «Πέρσες», που τυπώθηκε το 1557 στο Παρίσι, αλλά και τμήματα του έργου του Ομήρου που τυπώθηκε το 1488 στο Μιλάνο.

Ο αρχιτέκτονας-αναστηλωτής Φαίδωνας Χατζηαντωνίου που βρέθηκε πρώτος μπροστά στον χαρτοπολτό, θυμάται ότι όλα ήταν ταγγισμένα και κατεστραμμένα από την υγρασία και τις ακαθαρσίες των τρωκτικών. Οι ειδικοί και οι εργάτες που ανέλαβαν την αποκατάσταση της στέγης στο καθολικό της Μονής, για λογαριασμό του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ), την περίοδο 1985-1987, αντίκρισαν τη... χωματερή της σκεπής, όταν σήκωσαν τα παλιά μολυβδόφυλλα στο βόρειο παρεκκλήσι του καθολικού, τον Αγιο Δημήτριο.

«Αυτό που βρήκαμε ήταν αποθέτες τους οποίους σε καθημερινή γλώσσα θα ονομάζαμε χωματερές, όχι με την έννοια ότι εκεί πετούσαν σκουπίδια, αλλά ήταν ένα σημείο στο οποίο οι μοναχοί εναπόθεταν αντικείμενα λατρείας και χρηστικά τα οποία δεν χρειάζονταν πια για διάφορους λόγους.

Οι Αγιορείτες μοναχοί, όπως είναι γνωστό, δεν πετούσαν τίποτα. Ή το έκαιγαν ή το έβαζαν σε ένα χωνευτήρι δίπλα στο ιερό, για να... χωνέψει μαζί με το κτίριο», ανέφερε ο κ. Χατζηαντωνίου.

Σύμφωνα με το ιστορικό της Μονής Βατοπεδίου, κατά το παρελθόν στο σημείο εκείνο υπήρχε η βιβλιοθήκη του μοναστηριού, όταν όμως το κτίριο ανακαινίστηκε, στις αρχές του 18ου αιώνα, η βιβλιοθήκη μεταφέρθηκε και η στέγη μετατοπίστηκε. Ετσι ό,τι δεν πήγε στον νέο χώρο, έμεινε εκεί για να...χωνέψει.

Γεμίζοντας τρία μεγάλα χαρτοκιβώτια με χειρόγραφα και άλλα αντικείμενα, όσα μπορούσε να σηκώσει χωρίς να διαλυθούν στα χέρια του, ο κ. Χατζηαντωνίου τα παρέδωσε στη 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...