Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

"Κλείδωσαν" τα μέτρα - Σκληρότερα από κάθε άλλη φορά...
Image
Όλα δείχνουν ότι τα περιβόητα μέτρα έχουν ουσιαστικά "κλειδώσει". Ο Αντώνης Σαμαράς μετά από πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως. Το πακέτο που περνάει είναι το πιο σκληρό απ' όσα προέβλεπαν τα σενάρια, είναι το πακέτο που η τριμερής της κυβέρνησης θα ήθελε να αποφύγει, αλλά η τρόικα είχε άλλη γνώμη.

Έτσι σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει του άλλους δυο αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ώστε αύριο στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών να κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, οι οποίες ωστόσο δεν αναμένεται να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο για τους φορολογούμενους.

Με την κοινωνική οργή δεδομένη και τον κόσμο στους δρόμους όλα δείχνουν πως το πογκρόμ μειώσεων δεν αποφεύχθηκε. Μόνο ελάχιστα μέτρα έμειναν απ' έξω και αυτά δεν είναι άλλα απ' τις απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου και το χαράτσι σε όσους έχο7υν στην κατοχή τους ακίνητα και τα νοικιάζουν. Επί της ουσίας μιλάμε για μέτρα 13,5 δισεκατομμυρίων καθώς εκτός απ' τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. στο πακέτο περιλαμβάνεται και το νέο φορολογικό με επιπλέον 2 δισ. φόρων.

Κάπως έτσι πέρασαν τα μέτρα για περικοπή 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, αλλά και των αντίστοιχων συντάξεων, όπως και των επικουρικών σε όλα τα ταμεία.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣΗ σημερινή εικόνα του Παρθενώνα δεν είναι αποτέλεσμα ούτε του χρόνου, ούτε σεισμών ούτε κάποιου άλλου φαινομένου. Ο Παρθενώνας έστεκε αγέροχος, χωρίς να τον έχει επηρρεάσει ο χρόνος για εκατοντάδες έτη, μέχρι που τον βομβάρδισαν, σαν σήμερα 26 Σεπτεμβρίου!
Σαν σήμερα 1687: Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούν την Ακρόπολη. Σε πολιορκία βρίσκεται η Ακρόπολη της Αθήνας, μέσα στην οποία είναι οχυρωμένη η τουρκική φρουρά της πόλης, από τους Ενετούς, υπό τον Φραγκίσκο Μοροζίνι. Τα μεσάνυχτα της 26ης προς 27ης Σεπτεμβρίου, που είναι πανσέληνος, μια οβίδα διαπερνά τη στέγη του Παρθενώνα και αναφλέγεται η πυρίτιδα που είναι αποθηκευμένη στο εσωτερικό του. Η έκρηξη, που ακολουθεί, ανοίγει τον ναό στα δύο. Καταστρέφεται το τελειότερο κτίσμα της αρχαιότητας. Οι πολιορκητές ξεσπούν σε ζητωκραυγές

Ανακλήθηκαν μπάρες δημητριακών με έντομα


diktionews 7days_bars_259Την άμεση ανάκληση παρτίδας προϊόντων με την εμπορική επωνυμία "7 DAYS CEREAL BARS με σοκολάτα" απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που τα διακινεί.
Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε την παρουσία εντόμων σε προσυσκευασμένες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα. Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία "7 DAYS CEREAL BARS με σοκολάτα", οκτώ τεμαχίων (6+2 δώρο) σε συσκευασία των 200 γραμμαρίων (8x25 g), που διατίθεται στην ελληνική αγορά από την Chipita ΑΕ, με τις παρακάτω ενδείξεις:...

- Στην εξωτερική συσκευασία: «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.10.12, 21:48 ΥΥ».
- Στην εσωτερική συσκευασία: «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.10.12 C120520030 B».
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση απόσυρση/ ανάκληση του συνόλου τής συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος και ήδη είναι σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καταδικασμένος για φοροδιαφυγή από Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στις ΗΠΑ είναι ο Πρόεδρος της οργάνωσης «End National Dept», που θέλει να εξαγοράσει το Ελληνικό Χρέος


 
Ειδικά για την οργάνωση “End National Dept”, των Ομογενών που θέλουν να εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος, έχουμε αναφερθεί με δύο άρθρα καθώς και με σχετικά βίντεο που προβάλαμε από τις συνεντεύξεις του προέδρου της κ.Εμμανουήλ Λαμπράκη!
Όπως ήδη έχουμε αναφέρει τόσο στα άρθρα μας όσο και στον δημόσιο σχολιασμό, απαντώντας σε αναγνώστες μας, ερευνούμε το ζήτημα σε κάθε του πτυχή και ακόμη, οι AegeanTimes, δεν έχουν πάρει θέση στο ζήτημα αυτό! Ξεκαθαρίζουμε όμως, ότι λόγω της τεράστιας διάδοσης που έχει λάβει στο διαδίκτυο, ήδη ερευνούμε τόσο τον περίφημο γιγαντιαίο λογαριασμό των 600 δις που όπως υποστήριξε ο κ. Λαμπράκης, υπάρχει σε τράπεζα του Καναδά, όσο και τους όρους που θέτουν οι Ομογενείς,... για την αποδέσμευση αυτού του ποσού, αν κι εφόσον είναι υπαρκτό!
Από την μέχρι στιγμής έρευνα μας, το όλο ζήτημα έχει απασχολήσει ακόμη και το μέγαρο Μαξίμου αλλά ακόμη δεν υπάρχει ούτε μία «επίσημη» τοποθέτηση από την Ελληνική Πολιτεία!
Από την άλλη πλευρά όμως, δεν φαίνεται ότι η Ομογένεια είναι αλληλέγγυη στο όλο εγχείρημα και υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από του Ομογενείς, τόσο για την ύπαρξη του εν λόγω κηδεμονευόμενου τραπεζικού λογαριασμού, όσο και στο πρόσωπο του Προέδρου της Οργάνωσης «End National Dept”. κ. Μανόλη Λαμπράκη!

Αν και ο κ.Λαμπράκης φαίνεται ότι χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Κρήτη, εντούτοις στην ομογένεια υπάρχουν αρκετοί που αμφισβητούν τις προθέσεις του!

Ενας από αυτούς είναι και ο γνωστός Ομογενής των ΗΠΑ, κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης από το Dover των ΗΠΑ, με τον οποίο έχουμε έρθει σε επαφή για αρκετά ζητήματα.

Για την υπόθεση της “End National Dept” ο κ. Γιαλτουρίδης, αμφισβητεί έντονα τις προθέσεις του κ.Λαμπράκη και παραθέτει στοιχεία για την εμπλοκή του προέδρου της οργάνωσης με την Αμερικανική Δικαιοσύνη!

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουνίου 1995 ο κ. Εμμανουήλ Λαμπράκης ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κ. Λαμπράκης τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση για διάστημα τριών (3) ετών με πρόσθετους όρους, συμπεριλαμβανομένου:

1) κατά τη διάρκεια της δικαστικής επιτήρησης ο Εμμανουήλ Λαμπράκης να κάνει τις πληρωμές όλων των φόρων, τα πρόστιμα και τις κυρώσεις. Ο κ. Λαμπράκης να συνεργαστεί με την Internal Revenue Service για τον καθορισμό αυτών των φόρων, τα πρόστιμα και τις κυρώσεις,

2) ο Εμμανουήλ Λαμπράκης να εκτελέσει 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας, όπου θα χρησιμοποιεί τις ιατρικές του γνώσεις,

3) ο Εμμανουήλ Λαμπράκης να περιοριστεί κατ `οίκον για μια περίοδο τεσσάρων (4) μηνών. Εξαιρέσεις κατά τη διάρκεια της κράτησης είναι: δουλειά, εκκλησία, επισκέψεις στο γιατρό ή κατά την εκτέλεση των 200 ωρών κοινωφελούς εργασίας, και


ο Εμμανουήλ Λαμπράκης θα πληρώσει πρόστιμο $10,000.00, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στο ακέραιο το αργότερο μέχρι 31 Αυγούστου 1995.

Το κόλπο της… αγίας τριάδας, ξεπερνά του ΑΚΗ .Μιλάμε για 10 δις ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία εν εξελίξει έρευνας των εισαγγελικών Αρχών και του ΣΔΟΕ για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποκάλυψε η εφημερίδα Realnews, αποκαλύπτονται αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005-2008 σε περιοχές-«φιλέτα» της Αττικής και όχι μόνο....αγοραπωλησίες που -σύμφωνα με καταγγελίες μαρτύρων- ήταν «βιτρίνα» για να καλυφθεί «μαύρο» χρήμα πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Ένορκες καταθέσεις στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, αλλά και μηνυτήριες αναφορές στη Δικαιοσύνη, περιγράφουν με μελανά χρώματα τα έργα και τις ημέρες του κατασκευαστή Γ. Καρούζου, η εταιρεία του οποίου παρουσίαζε μέχρι το 2004 περιορισμένη επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ανεξήγητη έκρηξη πλούτου του κατασκευαστή από το 2005 κι έπειτα και η χαρακτηριστική άνεση με την οποία εξασφάλιζε ιλιγγιώδη ποσά μέσω τραπεζικού δανεισμού βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, οι οποίες προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Τα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκει σε μηνυτήρια αναφορά του, τον Οκτώβριο του 2010, ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός, ο οποίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον Γ. Καρούζο. Όπως περιγράφει, ο πρώην συνεργάτης του, του αποκάλυψε ότι στην όλη επένδυση συμμετείχαν οι τρεις τότε υπουργοί και ο εφοπλιστής, ο οποίος, όπως λέει, «είχε αναλάβει μαζί με τη σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου να εξάγουν μεγάλα ποσά, μέσω ξένης τράπεζας στην Ελλάδα, σε γειτονική χώρα και από εκεί σε άλλες (λατινοαμερικανικές), μέσω offshore εταιρειών». Ο Ι. Λιβανός αναφέρει επί λέξει: «Με τεράστια έκπληξή μου, αρχικά για την ευκολία με την οποία το έπραξε, μου ανέφερε ότι οι υπουργοί αυτοί ήταν ο κουμπάρος του Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Βουλγαράκης και ο Μιχάλης Λιάπης και ότι ο εφοπλιστής αυτός ήταν ο Νικόλαος Τσάκος. Επίσης, μου είπε πως τα ποσά που εξήγαγαν ανέρχονται συνολικά σε 10.270.000.000 (δέκα δισεκατομμύρια διακόσια εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ), εκ των οποίων τα 250.000.000 ευρώ βρίσκονται σε τράπεζες της Αγγλίας και ότι τα δικά του και της συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα είναι μόνο ένα μικρό μέρος των χρημάτων αυτών».

«Ξέπλυμα» χρήματος

Σε κέντρα κράτησης μεταναστών δεκάδες Έλληνες στην Αυστραλία - Δεν πείθουν οτι πάνε για τουρισμό και τους στέλνουν πίσω

- Κάτι παραπάνω απο αυστηροί είναι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της χώρας
- Πρέπει να δείχνουν εισιτήριο επιστροφής και χρήματα που να δικαιολογούν τη διαμονή τους
- Δεν μας εμπιστεύονται: Στη Βρετανία ζητούν απο Έλληνες προκαταβολή ενοικίου 6 μηνών! Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, που επισκέφθηκαν την Αυστραλία ως τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης, πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στο «Νέο Κόσμο», τα οποία, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης.
Όπως είναι γνωστό, τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Αυστραλία είτε ως τουρίστες, είτε ως νεομετανάστες, είτε ως ομογενείς που παλιννοστούν.
Στο πλαίσιο της ιδιαίτερας αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, η Αυστραλία υποχρεώνει τους τουρίστες να δείχνουν οτι έχουν αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής αλλά και ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα.
Έτσι, όσοι δηλώνουν ότι έρχονται για τουρισμό στην Αυστραλία, αλλά, κατά την κρίση των ελεγκτών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της χώρας “δεν πείθουν” καθώς δεν έχουν χρήματα, διεύθυνση διαμονής ή δηλώνουν ότι θα ψάξουν για εργασία, στέλνονται αμέσως πίσω στην χώρα από όπου προέρχονται. Εάν δεν υπάρχει πτήση οδηγούνται προσωρινά στα κέντρα κράτησης όπου οδηγούνται και οι λαθρομετανάστες.
“Θύματα” αυτής της τακτικής έχουν πέσει τελευταία αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι έκαναν σημαντικά έξοδα χωρίς να μπορέσουν να δουν την Αυστραλία. Κάποιοι, μάλιστα, οδηγήθηκαν και σε κέντρα κράτησης μεταναστών. Εκτιμάται πως μόνο στη Μελβούρνη οδηγήθηκαν τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον 20 Έλληνες σε τέτοια κέντρα.

Το Stern «υπενθυμίζει» στους Γερμανούς ότι χρωστούν στην Ελλάδα 300 δισ. 


http://newpost.gr/post/156274/to-Stern-ypenthymizei-stoys-germanoys-oti-xrostoyn-stin-ellada-300-dis/ 
«37 εκατομμύρια ευρώ, είναι το ποσό που η Γερμανία έδωσε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της σωτηρίας του Ευρώ. Σε σχέση με τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που οι Έλληνες θα ήθελαν να εισπράξουν από τους Γερμανούς, αυτό το ποσό είναι ελάχιστο. Εντούτοις, τα 300 δις είναι ένας αριθμός που κάθε Έλληνας μαθητής γνωρίζει. Γιατί είναι αυτά που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα ως αποζημίωση για τις καταστροφές και τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».
Το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Stern με δημοσίευμα του, αναφέρεται ανοικτά στιςγερμανικές αποζημιώσεις. 

«Αυτός ο αριθμός», γράφει, «επανεμφανίζεται τακτικά στις ελληνικές εφημερίδες και αποτελεί το σύνολο όλων των αποζημιώσεων που διεκδικεί η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και 70 δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...