Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΦΟΥΧΤΕΛ..."3.000 Έλληνες αξίζουν όσο 1.000 Γερμανοί"!!!


ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ,ΠΕΘΑΙΝΕ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ

Φούχτελ: "3.000 Έλληνες αξίζουν όσο 1.000 Γερμανοί"
Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά, την οποία στη ...

Γερμανία την κάνουν μόνο 1.000 άτομα, είπε θρασύτατα ο γκαουλάϊτερ και ο εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Ο κ. Φούχτελ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο "Ν. Γερμανός" της ΔΕΘ, και ανέφερε αυτό το στοιχείο, για να δείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ απέναντι στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα συναδέλφων τους, που προωθεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι, για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φούχτελ.

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Δεύτερη γλώσσα τα Ελληνικά στην Αυστραλία


Η Ελληνική γλώσσα μπαίνει δυναμικά στα σχολεία της Αυστραλίας καθώς θα συμπεριλαμβάνεται ως δεύτερη γλώσσα και όχι ως διδασκόμενη μόνο σε μαθητές ελληνικής καταγωγής.
Η απόφαση της Επιτροπής Διαμόρφωσης του Εθνικού Προγράμματος Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας (ACARA) χαιρετίστηκε με θέρμη από την ομογενή Ομοσπονδιακή βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού.
Κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ο Συντονιστή Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου Μελβούρνης, Βασίλειος Γκόκας που συντόνιζε την παρέμβαση της ομογένειας και ο οποίος τόνισε στην Επιτροπή ACARA ότι: «Η διδασκαλία των Γλωσσών, όπως τονίζεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, είναι ένας από τους βασικούς τομείς μάθησης και βασικό συστατικό της εκπαιδευτικής εμπειρίας όλων των μαθητών».

Θα σηκωθεί ο Καραϊσκάκης και θα σας γ@μήσει ανάποδα ωρέ προδότες που θα μάθετε την τουρκική στα ελληνόπουλα…Υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στην ελληνική Μέση

Με πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που αποδέχθηκε το υπουργείο Παιδείας! 

Όλοι ενθυμούνται τα ανοίγματα προς την Άγκυρα και την ελληνοτουρκική «προσέγγιση» των
κυβερνήσεων Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, είχε προωθηθεί μεταξύ άλλων
νομοθετική ρύθμιση για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα ελληνικά γυμνάσια και λύκεια της Θράκης και ενδεχομένως άλλων συνοριακών περιοχών της Ελλάδος.

BINTEO-Τελετή Μουσουλμάνων στη Βιέννη (ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ; ; ΕΧΕΙ ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!).

  

Τελετή Μουσουλμάνων στη Βιέννη (ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ; ; ΕΧΕΙ ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!).

Παρελθόν παρόν και μέλλον της Ελληνικής γλώσσας στον επιστημονικό κόσμο


Ο Νεύτων κρατούσε τις σημειώσεις του στα Ελληνικά !

 Η Ελληνική γλώσσα αποτέλεσε και αποτελεί θέμα μελέτης από τον επιστημονική κοινότητα για το κατά πόσο είναι ΄΄πλήρης ΄΄ με την έννοια ότι μπορέι να αποδώσει έννοιες και σημασίες που άλλες γλώσσες δεν είναι σε θέση να το κάνουν.
Τις τελευταίες ημέρες συμπτωματικά έπεσαν υπέπεσαν στην αντίληψή μου (άλλοι ίσως τα γνωρίζουν ) τα παρακάτω:
 Το "Hellenic Quest " λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση  ήχου και  κινούμενης  εικόνας. Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: "Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει". 

Αυτό το σημειωματάριο περιέχει πολλές κενές σελίδες  και έχει χρησιμοποιηθεί από τον Νεύτωνα και από τις δύο άκρες. Μπορείτε να δείτε το σημειωματάριο στην ολοκληρωμένη μορφή του, στο site του Πανεπιστημίου του Cambridge στη διεύθυνση: http://cudl.lib.cam.ac.uk/view/MS-ADD-03996/9.
Επίσης,  Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά "επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων".
 Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι "Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.
 Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως".
 Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Στον "Ίβυκο" ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.
 Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: "Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας".
Οι επιστήμονες αυτοί θεωρούν πως η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν "πρωτογένεια", ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. Π.χ στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω.
 Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα "Ίβυκος", "Γνώσεις" και "Νεύτων" αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.
Και  τούτο  διότι  η  Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει  την  αρμονική  γεωμετρική  τους  απεικόνιση.
Όμως την Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιούσε και ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων*, πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου δίδασκε. Το έτος 2011 το πανεπιστήμιο επέτρεψε για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα. Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του «Principia Mathematica» (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ο ίδιος είχε κάνει πάνω στο δικό του αντίτυπο.
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση στη βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ, Γκραντ Γιανγκ, τα χειρόγραφα του Νεύτωνα αποκαλύπτουν τον τρόπο που σκεπτόταν και σταδιακά προχωρούσε στις σημαντικές ανακαλύψεις του, που σφράγισαν τη σύγχρονη επιστήμη.
Πιο πάνω παραθέτω ένα δείγμα των σημειώσεων του Νεύτωνα που κρατούσε από περίπου 1661 έως 1665. Περιλαμβάνει πολλές σημειώσεις από τις σπουδές του και, όλο και περισσότερο, τις δικές του εξερευνήσεις σε μαθηματικά, τη φυσική και μεταφυσική
Μέσα στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, υπάρχει και  κάτι που τουλάχιστον μας κάνει περήφανους και μας δημιουργεί προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Πώς θα φορολογείται το εισόδημα από την ΠρωτοχρονιάΤα πάνω κάτω στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φέρνει το υπό κατάθεση στη βουλή νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Το Capital.gr παρουσιάζει το «χάρτη» των αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Κλίμακα μισθωτών- συνταξιούχων

Θεσπίζεται νέα φορολογική κλίμακα η οποία θα έχει μόνο τρία κλιμάκια και μηδενικό αφορολόγητο όριο. Ο φορολογικός συντελεστής για το κλιμάκιο εισοδήματος έως 25.000 ευρώ ορίστηκε στο 21%, για το τμήμα του εισοδήματος από 25.000 έως 48.000 ευρώ ορίστηκε στο 36% και για εισόδημα άνω των 48.000 ευρώ ορίστηκε στο 45%.

Αντί για αφορολόγητο όριο θεσπίζεται επιστροφή φόρου ύψους 1.950 ευρώ η οποία δίνεται ολόκληρη σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ. Η επιστροφή φόρου μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ επιπλέον εισοδήματος από τα 18.000 έως τα 19.000 ευρώ και κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ επιπλέον εισοδήματος από τα 29.000 ευρώ και πάνω. Με βάση αυτό το σύστημα υπολογισμού του φόρου η επιστροφή μηδενίζεται για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν εισόδημα άνω των 42.000 ευρώ. Επίσης, καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για όσους έχουν προστατευόμενα μέλη. Στις περιπτώσεις αρνητικού φόρου μετά την αφαίρεση της επιστροφής φόρου το ποσό του αρνητικού φόρου δεν επιστρέφεται.

Με βάση αυτές τις αλλαγές επέρχεται ελάφρυνση από το φόρο κλίμακας για τους φορολογούμενους που δεν έχουν παιδιά και έχουν ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Για τους φορολογούμενους που έχουν ένα παιδί επέρχονται ελαφρύνσεις για όσους έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ και από εκεί και πάνω προκύπτουν επιβαρύνσεις. Για τους φορολογούμενους που έχουν δυο παιδιά προκύπτουν επιβαρύνσεις για ετήσιο εισόδημα από 9.000 ευρώ και πάνω ενώ για χαμηλότερο εισόδημα δεν επέρχεται μεταβολή του φορολογικού βάρους (ο φόρος παραμένει μηδενικός).

Ως «ηγέτη» της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζουν τον Κασιδιάρη οι Times
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για την "βίαιη" συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι "πρωτοεκλεγέντες νεο-ναζί Έλληνες βουλευτές" έχουν κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό μεταναστών ακόμα και πολιτικών τους αντιπάλων

Στους τέσσερις.......
από τους 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που εξελέγησαν τον Ιούνιο, αναφέρει το δημοσίευμα, έχει γίνει ήδη άρση της βουλευτικής ασυλίας τους, ενώ ένας πέμπτος έχει κατηγορηθεί για επίθεση στο δήμαρχο της Κορίνθου.

Το δημοσίευμα των Times συνοδεύεται από τη φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο χαρακτηρίζει, προφανώς κατά λάθος, ως ''ηγέτη'' της Χρυσής Αυγής.

"Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ηγέτης της Χρυσής Αυγής, ερευνάται για επίθεση εναντίον ενός βουλευτή", γράφει χαρακτηριστικά η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία.

ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ 1.000.000 ΠΟΣΑ ΘΑ ΔΙΝΑΤΕ ?Κι όμως, τον Κόσμο τον αλλάζουν οι λίγοι Τρελοί κι Ονειροπόλοι.«…ουδεμίαν αρχην πράγματος ηγητέον μικράν, ην ου ταχύ ποιείν μεγάλην το ενδελεχές…»¹
Πλουτάρχου -Ιούλιος Καίσαρ.
του netakias
Τα τελευταία δυο χρόνια προσπαθούν μας επιβάλουν να πιστέψουμε ότι ο μονόδρομος των μνημονίων είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας μας, ότι το πρόβλημα της χώρας είναι μόνο οικονομικό , ότι οι αριθμοί και η κακή διαχείριση αυτών, στα χρόνια του Σημιτικού Μεσαίωνα, από τότε δηλαδή που μπήκαμε στο Ευρώ, είναι το κυριότερο ελάττωμα που μας οδήγησε στην καταστροφή.
Για να γίνουμε, «σοβαρό» κράτος ,λένε, πρέπει να...
γίνουμε πειθαρχημένοι και αποτελεσματικοί σαν τους Βορειο-Ευρωπαίους ή ανταγωνιστικοί σαν τους Κινέζους και για να επιβιώσουμε στο νέο Παγκόσμιο χωριό πρέπει να είμαστε ο,τιδήποτε άλλο από αυτό που…είμαστε!
Αλλά είμαστε μικροί για να αντιδράσουμε, το χρέος μας είναι τεράστιο, ασήκωτο για να το πολεμήσουμε, ότι «δεν παράγουμε τιποτα(;)» , οι άλλοι είναι υπερδυνάμεις, είναι οι Αγορές κι εμείς ολίγιστοι νάνοι;
Εμείς είμαστε λίγοι;
«Τύχη μας είχε πάντοτε όλιγους» μου λέει ο Μακρυγιάννης «θηρία πέφτουν να μας φάνε, αλλά μένει η μαγιά». Σε αυτή τη φράση ο αναλφάβητος ήρωας του ’21 συνοψίζει όλο το νόημα του να είσαι Ελλην.

Τι συμβαίνει στον Άρη;ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ

Μήπως ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα μυστήρια που περιτριγυρίζουν τον κόκκινο πλανήτη (που όλοι ξανά άρχισαν να συζητούν), να τα βάλουμε στη σωστή τους θέση και να συζητήσουμε επιτέλους σοβαρά για αυτά;…
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ: O Πλανήτης Άρης ως πιθανώς κατοικημένος από ευφυή όντα, ήλθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο όταν διάφοροι επιστήμονες του 18ου και 19ου αιώνα προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο για να επικοινωνήσουν με πιθανούς εξωγήινους που ίσως κατοικούσαν στο ηλιακό μας σύστημα, και η πρώτη τους επιλογή στόχου, στις διάφορες προτάσεις τους μεθόδων επικοινωνίας, ήταν ο πλανήτης Άρης.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ


Ήθελα να γράψω ένα άρθρο υπό τον τίτλο: «ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», μέχρι που άκουσα στο κανάλι της βουλής, το απόγευμα, την βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μαρία Κανελλοπούλου να εγκαλεί ως … ανελλήνιστους τους φασίστες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ύστερα από αυτό κατάλαβα ότι είχα λάθος αντίληψη. Οι Αριστεροί πιστεύουν στην....
Ελλάδα. Όχι όμως στην Ελλάδα που πιστεύουν οι Έλληνες.
Η Ελλάδα των αριστερών είναι η Ελλάδα του εκφυλισμού. Μια Ελλάδα χωρίς ελληνική ταυτότητα, δηλαδή χωρίς ελληνικό πολιτισμό και χωρίς Έλληνες ανθρώπους στην καταγωγή. Σ’ αυτήν όλες οι έννοιες και οι αξίες διαστρεβλώνονται πλήρως. Αλλιώς εννοούν οι αριστεροί το Έθνος και τον πολιτισμό του, αλλιώς οι Έλληνες. Η Μαρία Κανελλοπούλου ωρύεται και οι λοιποί συριζαίοι παραληρούν όταν κατά την αγόρευσή της διαχωρίζει τον Ελληνισμό από τον φασισμό και τον ταυτίζει με τον αριστερισμό. Φθάνει αυτή η «τρανή» ηθοποιός (έπαιζε στο καφέ της Χαράς με τον Χάρη Ρώμα) να πει πως οι Έλληνες που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή είναι αμόρφωτοι κι πως ούτε λίγο ούτε πολύ οι μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές, που ρίχνουν το ανεβασμένο επίπεδο των αριστερών, ευθύνονται για τον «εκφασισμό» των Ελλήνων. Ο φασισμός για τους αριστερούς είναι βαρβαρότητα και ως πεμπτουσία του Ελληνισμού θεωρούν την αριστερή ιδεολογία και τις αξίες που αυτή προβάλει. Μεγάλοι Έλληνες είναι κατ΄ αυτούς οι ελληνόφωνοι αριστεροί. Πχ η Μερκούρη, ο Θεοδωράκης, ο Λαζόπουλος, οι Κανάκηδες και ελληνικός πολιτισμός η κουλτούρα αυτών των ανθρώπων. Οι αριστεροί πίστεψαν από ότι φαίνεται στην ίδια τους την προπαγάνδα.
Όμως οι Έλληνες διακρίνονται διαχρονικά για την πίστη τους στην αριστοκρατία και όχι στην ισοπέδωση του αριστερισμού. Οι έλληνες υπήρξαν φυλετιστές και όχι κομμουνιστές. Η ρήση: «Πας μη Έλλην βάρβαρος», βοά ακόμα από την αρχαιότητα στην ψυχή μας. Στην αξία του αίματος πιστεύουν ακόμη οι Έλληνες κι ας μιξοκλαίνε οι μαρξιστές. Επίσης οι Έλληνες σε όλη την ιστορία τους ελάχιστο καιρό είχαν δημοκρατία. Διότι προτιμούσαν άλλα πολιτεύματα αριστοκρατικού τύπου. Αλήθεια η κ. Κανελοπούλου τι θεωρεί τον Μ. Αλέξανδρο αριστερό ή φασίστα; Μάλλον το δεύτερο. Συνεπώς αν οι Έλληνες εκφασίζονται καλά κάνουν διότι γίνονται περισσότερο Έλληνες και λιγότερο κομουνιστές. Η Αριστερά ουδεμία σχέση έχει με τον Ελληνισμό.

Μία επαναστατική πράξη: Μην Πιστεύεις Όλα Όσα Σκέφτεσαι!

Μια πυκνή ομίχλη μας περιβάλλει και μας κρατά από το να έχουμε μία σαφή εικόνα του τι θα γίνει στη συνέχεια. Φόβος και Απογοήτευση παντού. Η πολιτική και η οικονομία έχουν τη δική τους τηλεοπτική πραγματικότητα με απρόβλεπτες στροφές, των οποίων τις συνέπειες δεν μπορεί κανείς να μαντέψει (λέμε τώρα). Αυτή η διάχυτη αβεβαιότητα γύρω μας κάνει τον κόσμο να φαίνεται λίγο σκοτεινός - μπορεί και να ήταν πάντα έτσι, ποιος ξέρει αλήθεια να πει;
Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις, ψεκασμός αρνητικών σκέψεων! Μπορεί να μην τις βλέπουμε αλλά τις νιώθουμε και κυρίως τις εκδηλώνουμε (όποιος δεν έχει θυμώσει, δεν έχει κάνει έστω και μία αρνητική σκέψη για το διπλανό του, ας σηκώσει το χέρι).
Όχι, δεν είναι έτσι, σ’ ακούω να λες. Ή καλύτερα, όχι βρε αδερφέ, δεν θέλω να είναι έτσι τα πράγματα, τόσο μαύρα και ζοφερά. Αξίζω κάτι καλύτερο και εγώ και η αγαπημένη μου, και ο φίλος μου, και ο αδερφός μου…
Ναι φίλε μου, αξίζεις! Μπορείς όμως; Μπορείς να με βοηθήσεις να σταματήσει αυτός ο ψεκασμός αρνητικών σκέψεων; Στο κάτω κάτω δεν τις διάλεξα. Κάποιος (;) τρύπωσε μέσα στις σκέψεις μου, ύπουλα και κάνω μεγάλο αγώνα όχι μόνο για να τον βρω αλλά και για να τον εξολοθρέψω.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...