Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Φλας μπακ σε περασμένα Χριστούγεννα ... και ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

Για τα Χριστούγεννα της ζωής τους μιλούν η Ηρακλειώτισσα καπετάνισσα της Αντίστασης, πρώην δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου και ιστορικό στέλεχος της ομάδας του... Εργοτέλη Δέσποινα Σκαλοχωρίτη και ο αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης Κωστής Δολαψής – Κρασανάκης, ενώ το γράμμα της … προς τον Άγιο Βασίλη στέλνει η Χανιώτισσα δημοσιογράφος και συγγραφέας Κατερίνα Μανανεδάκη!

Το τόπι – θησαυρός και τα … τριήμερα κάλαντα!

Με γέλια διηγήθηκε η Δέσποινα Σκαλοχωρίτη τις αναμνήσεις των παιδικών της χρόνων από τα Χριστούγεννα, στο MadeinCreta.

Είχε πάρει άλλωστε και την πρώτη της πέτσινη μπάλα και ένα τόπι μικρό. Πώς να τα ξεχάσει;

Τη δεκαετία του ‘30 η πέτσινη μπάλα ήταν ένας μικρός θησαυρός! Και όποιο παιδί την είχε και έπαιζε και με τα υπόλοιπα της γειτονιάς ένιωθε μεγάλη χαρά - συναίσθημα που δεν ξεχνιέται όσα χρόνια και αν περάσουν!

Σε όλη την Αθήνα λήστευαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα !!!!!!!(Νέα ήθη και έθιμα...)


Κρούσματα ληστείας σε βάρος παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν και φέτος, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.
Στην Καλλιθέα, στις 10.30 π.μ., τρία άτομα αφού χτύπησαν αφαίρεσαν από δύο ανήλικους τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα κάλαντα.

Ο Χριστόφορος Κολόμβος μπόρεσε να ανακαλύψει την Αμερική επειδή ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΣ!!!!!!


image


Αν ο Χριστόφορος Κολόμβος είχε γυναίκα, θα είχε ακούσει τα παρακάτω :

- Και γιατί πρέπει να πας εσύ;

- Τι; Δεν μπορούν να στείλουν κάποιον άλλον; Τι είσαι εσύ; Ο μοναδικός; Χωρίς εσένα δεν γίνεται; Δεν βλέπεις ότι σε εκμεταλλεύονται;

- Εσύ δεν γνωρίζεις καλά ούτε την οικογένειά μου και πας να ανακαλύψεις το Νέο Κόσμο; Τι κρύβεις;

- Ποια στρογγυλή Γη, μωρέ;

- Τι; Θα πάνε μόνο άντρες; Σώπα!


- Γιατί δεν μπορώ να έρθω κι εγώ; Αφού εσύ είσαι το αφεντικό. Εμένα ποτέ δεν με πας ταξίδια.

- Αν βγεις από την πόρτα εγώ την ίδια στιγμή επιστρέφω στη μαμά μου.

- Τι λες; Και η βασίλισσα θα πουλήσει τα κοσμήματα της για να ταξιδέψεις εσύ; Τι νομίζεις ότι είμαι, βλαμμένη; Τι τρέχει με σένα και αυτήν τη γριά;

- Μην ντύνεσαι, διότι εσύ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

Φαρμακο - βιομηχανίες : Η παγκόσμια απειλή!!!


Βρισκόμαστε στην αυγή του 21ου μ.Χ. αιώνα της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει κατά την διάρκεια της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την ευημερία του. Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων οι ανακαλύψεις αυτές είτε παραγκωνίζονται, είτε χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να στρέφονται ενάντια στην Φύση και στον ίδιο τον άνθρωπο.

Η κλοπή της θεϊκής φωτιάς απ’ τον Προμηθέα και η δωρεά του προς τους ανθρώπους φαίνεται, ότι είναι το πρώτο βήμα των ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και της τεχνολογίας. Ο Δίας τιμώρησε τον Προμηθέα για το τόλμημά του αυτό. Γιατί όμως; Επειδή απ’ την στιγμή αυτή και μετά άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, ή καλύτερα το κουτί της Πανδώρας. Η σύγχρονη τεχνολογία και οι επιστημονικές ανακαλύψεις έχουν αναμφισβήτητα καλυτερέψει την ανθρώπινη διαβίωση. Όμως πολλές εφαρμογές τους επειδή χρησιμοποιούνται υπερβολικά ή με λάθος τρόπο είναι καταστροφικές για την Φύση, για την υγεία του ανθρώπου, αποτελώντας απειλή ακόμη και για την ίδια την ζωή.

Ανακαλύφθηκε μία «Γη» δίπλα στη Γη


Μία σπουδαία ανακάλυψη έκαναν οι αστρονόμοι, καθώς εντόπισαν έναν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 ετών φωτός από τον πλανήτης μας. Πρόκειται για το εύρημα μίας διεθνούς επιστημονικής ομάδας, που εντόπισε το άστρο Tau Ceti, από το οποίο περιφέρεται ένας πλανήτης (πέντε συνολικά) που ενδέχεται να φιλοξενεί ζωή. «Τώρα ρίχνουμε για πρώτη φορά μία ματιά στα μυστικά των πλησιέστερων γειτονικών μας άστρων και των μέχρι πρότινος κρυμμένων πλανητών που ενδέχεται να είναι κατοικήσιμοι» δήλωσε ο Paul Butler, μέλος της ομάδας. «Η δουλειά αυτή προαναγγέλλει τη στιγμή που θα μπορούμε να ερευνήσουμε απευθείας τους πλανήτες και να ψάξουμε για νερό, διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και άλλα σημάδια ζωής», συμπλήρωσε ο ίδιος. Το άστρο Tau Ceti, όπως αναφέρει το Sciencerecorder, βρίσκεται σε απόσταση 12 ετών φωτός από τον πλανήτη μας, ενώ οι πέντε πλανήτες που περιφέρονται γύρω του έχουν περίπου την πενταπλάσια μάζα από εκείνη της Γης. Η ομάδα των αστρονόμων, με επικεφαλής τον Mikko Tuomi from του University of Hertfordshire, ανακοίνωσε ότι το ενδιαφέρον εύρημα επετεύχθη χάρη στο συνδυασμό 6.000 παρατηρήσεων από τρία διαφορετικά εργαλεία και υπολογισμούς.

Ντοκουμέντο! Οι μυστικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ στην αγορά!


Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… Ντοκουμέντο από τους “μυστικούς” ελέγχους του ΣΔΟΕ στην αγορά. Πέρασαν όπως βλέπετε απαρατήρητοι, με το διακριτικό φωσφοριζέ γιλέκο και την ένδειξη “ΣΔΟΕ” στην πλάτη. Την επόμενη φορά, ας πάρουν μαζί και την Δαμανάκη με ντουντούκα για να φωνάζει “Εδώ ΣΔΟΕ. Εδώ ΣΔΟΕ”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΛΛΗ" ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ


Τα Χριστούγεννα των αστέγων: Πείνα, μοναξιά και κρύο
Αυτές τις Άγιες μέρες δεν υπάρχουν μόνο χαμόγελα. Αυτά τα Χριστούγεννα υπάρχει και το άλλο πρόσωπο της Αθήνας, το πιο σκληρό. Άνθρωποι δίχως στέγη, χωρίς φαγητό. Δεκάδες άστεγοι της Αθήνας ψάχνουν για ένα κομμάτι ζεστό ψωμί και μια στέγη για να προφυλαχθούν από το κρύο.
Κάποιοι από αυτούς έκαναν Χριστούγεννα μέσα στις σπηλιές του λόφου  Φιλοπάππου, αφού εκεί είναι το μόνιμο καταφύγιό τους. Την ίδια ώρα, ο Δήμος Αθηναίων παραχώρησε σε άστεγους πολίτες του κέντρου ανήμερα των Χριστουγέννων δωρέαν γεύματα. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ>>

Ο Σαμαράς βάζει χέρι στις καταθέσεις των... πεθαμένων


Και νεκρούς "ανασταίνει" η κυβέρνηση Σαμαρά.
Νέα πηγή εσόδων βρήκε η κυβέρνηση , για να χρηματοδοτήσει προγράμματα κοινωνικής πολιτικής: Το κράτος θα παίρνει τις καταθέσεις που είναι "παρκαρισμένες" επί πολλά χρονια σε αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς, με δικαιούχους άγνωστους ή πεθαμένους

Το μήνυμα ειναι απλό και κατανοητό...Μην παίζετε με τις ζωές μας ΔΕΝ θα σας βγεί σε καλό...
Το μήνυμα ειναι απλό και κατανοητό...

Μην παίζετε με τις ζωές μας ΔΕΝ θα σας βγεί σε καλό...

Η Καταστροφή της γης έρχεται....Η Monsanto αγόρασε τον μεγαλύτερο Μελισσοκομικό Οργανισμό Έρευνας ...honey-bees
Ο κολοσσός της βιοτεχνολογίας, η εταιρεία Monsanto η οποία κατηγορείται σήμερα ότι συμβάλλει στη ραγδαία μείωση των μελισσών αγόρασε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς έρευνας που ασχολείται με το θέμα της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...