Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Προσοχή! Ο Αποκωδικοποιητής είναι η παγίδα της ψηφιακής τηλεόρασης!

Σύντομα τα κωδικοποιημένα σήματα θα κλειδωθούν και την ελεύθερη τηλεόραση θα την πληρώνουν τα πρόβατα για να την δούνε.

Η διαφορά του ψηφιακού σήματος από το αναλογικό, ενώ οπτικά δείχνει να είναι μεγάλη, η τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για να μεταδοθεί αυτό, είναι ασήμαντη.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Το σήμα μεταδίδεται από τα ίδια σημεία μετάδοσης που υπήρχαν, στα οποία χρειάστηκε να τοποθετηθεί μόνο μια νέα κεραία. Αυτή η κεραία μεταδίδει κωδικοποιημένο, το ελεύθερο ψηφιακό σήμα που λαμβάνει από τους δορυφόρους.
Αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό σήμα, με τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές κεραίες μας, για να μην χρειαστεί να βάλουμε δορυφορικό “πιάτο”.
Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα. Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να πάρουμε αποκωδικοποιητή, αλλά μία δορυφορική κεραία.
Το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο για μας και δεν θα χρειαζόταν η DIGEA να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για τις τοποθετήσεις των νέων κεραιών.
Και τώρα το μεγάλο ερώτημα. Γιατί η DIGEA αφού τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά αλλά είναι ελεύθερα, παίρνει το ελεύθερο σήμα και το εκπέμπει κωδικοποιημένο; Η απάντηση είναι, για να γίνει υποχρεωτική η χρήση αποκωδικοποιητή.
Όλο αυτό το έργο της DIGEA φαίνεται εξαιρετικά ηλίθιο, διότι ξόδεψε εκατομμύρια για να τοποθετήσει κεραίες που κωδικοποιούν το σήμα χωρίς να πληρώνεται συνδρομές ή ποσοστά από τους αποκωδικοποιητές.
Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλει πολύ “κλι-κλικ”. Ή θα αλλάζαμε κεραία, χωρίς κόστος για την DIGEA ή θα παίρναμε υποχρεωτικά αποκωδικοποιητή, αφού η “έξυπνη” DIGEA χάλασε τόσα εκατομμύρια για να κωδικοποιήσει το σήμα. Αυτό όμως το έκανε για να εγκαταστήσουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ αποκωδικοποιητή.
Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε για τα 30 ή 40 ευρώ είναι πολύ αφελής. Άλλωστε στην Αγγλία όταν έγινε αυτό, επειδή οι Άγγλοι δεν πήγαν να τους αγοράσουν, τους έδωσαν δωρεάν.
Το ίδιο θα γινόταν και δω αν δεν τους παίρναμε. Θα τους χάριζαν.
Όλα έγιναν λοιπόν ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Που εκτός από την αποκωδικοποίηση του σήματος, που θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τσιπάκι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων.
Παλιότερα υπήρχαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εξέπεμπαν συχνότητες υπέρηχων για να διώχνουν κατσαρίδες και ποντίκια από τα σπίτια. Αυτές αποδείχθηκε ότι είχαν βλαβερές συνέπειες και στους ανθρώπους κι ας μην τις άκουγαν. Μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι από ιδιωτικές μετρήσεις, ο φερόμενος ως “αποκωδικοποιητής” και αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μία ηλεκτρονική και ραδιοσυχνομετρική μέτρηση των συχνοτήτων που εκπέμπει. Και μπορεί να γίνει αυτό από ειδική ομάδα τεχνητών του πολυτεχνείου για να αποκτήσει εγκυρότητα.
Πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας, για ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων.
Η ΠΑΓΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ.
Σημείωση. Οι εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω όμως να δώσω μια συμβουλή προς όλους. ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ τελείως τον αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που τον έχει ενσωματωμένο, όταν δεν βλέπετε τηλεόραση και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.
Χωρίς να χάσετε τίποτα, θα έχετε να κερδίσετε πολλά.

21 σχόλια:

 1. Δείτε DIGEA και Project Mannequin το μεγάλο σατανικό σχέδιο σε εφαρμογή… μία άλλη οτική διάσταση του άρθρου σας, που αν συμβαίνει, Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ!!! : http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.gr/2013/07/digea-project-mannequin.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνέλληνες, τὸ ἄρθρο εἶναι γεμάτο μποῦρδες. Δεῖτε τὴν παρακάτω ἰστοσελίδα.
  http://forum.odigein.com/viewtopic.php?f=113&t=2784

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή είμαι γνώστης τής ηλεκτρονικής καί σέ θέματα εκπομπής καί ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σάς πληροφορώ πώς ό κύριος πού γράφει αυτό τό άρθρο είναι άνευ στοιχειώδους γνώσεως τού θέματος καί ότι γράφει είναι άνευ ουσίας ήτοι εκτός θέματος. Οπότε δέν πρέπει νά λαμβάνετε ύπ΄όψιν τά γραφόμενά του. Εκείνο πού έχει σημασία είναι μόνο οί νέες τηλεοράσεις πού έχουν τήν δυνατότητα διαδικτυακής προσβασιμότητας όπου χρήσει ιδιαίτερης προσοχής διότι ή διαδικτυακή προσβασιμότητα παρέχει τήν δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας τής τηλεοράσεως μέ τόν έξω κόσμο καί αυτό είναι όντως επικίνδυνο ιδιαίτερα σέ άτομα μή έχοντες τίς κατάλληλες γνώσεις καί λαμβάνοντας κάποια μέτρα προστασίας νά τυγχάνουν παρακολουθήσεως από διαφόρους ειδήμονες γνώστες καλά τών λειτουργιών του διαδικτύου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν το ήξερα ότι και οι smart TV έχουν και κάμερα κρυφή...!! (χωρίς να αναγράφεται στην συσκευασία!!!) Ενώ εσύ που έχεις γνώσεις να πεις ποιες έχουν μπας και τις ενεργοποιήσουμε φανερά για να εκμεταλλευτούμε τις υπηρεσίες SKYPE χωρίς να πληρώσουμε για πανάκριβες SKYPE -like κάμερες..!! Διότι φίλε μου αν κάποιος θέλει να σε παρακολουθήσει δεν θα το κάνει από την TV του σπιτιού σου αλλά από τον δορυφόρο που περνάει επάνω από το αχυρένιο κεφάλι σου και που μπορεί ακόμα και μεσα από το σπίτι σου ή από οποιοδήποτε λαγούμι είσαι κρυμμένος να σε δεί με απίστευτη λεπτομέρεια..!! Ελεοοοοοοοοοοος πόσο άλλη τρομοκρατία αντέχουμε σε αυτόν τον άμοιρο κόσμο..!! Αλήθεια είσαι γνώστης της Ηλεκτρονικής ;!!!! Για πες μας οι κατασκοπευτικές κάμερες των "μετεωρολογικών" δορυφόρων τι αναλύσεις έχουν ; Πόσο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία μας είναι; σε τι κλουβί faraday ζεις καθημερινά χωρίς να το γνωρίζεις;

   Διαγραφή
 4. Σίγουρα κάτι παίζεται, όπως πάντα όμως, θα το. μαθουμε αργότερα. Παραδειγματικα, θα σας θυμισω το τελετεξτ που χρησιμοποιήθηκε απο μυστικές υπηρεσίες πολλά χρόνια πριν για ευνοητους σκοπούς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απολύτως ..και σε συγχαίρω για τις γνώσεις σου ή την ενημέρωσή σου..!! Πέρασε ντούκου όπως και τα υποσυνείδητα μηνύματα ανάμεσα στα frame του τηλεοπτικού σήματος ..!!

   Διαγραφή
 5. κυριοι το ολο θεμα εγινε για ν αμεινει ελευθερος ο χωρος white space οπως ονομαζεται στην συχνοτητα που εκπεμπε το αναλογικο σημα για τον λογο οτι μαζι με το free wi-fi του σαμαρα να μπει σε ενεργει το σχεδιο πληρης παρακολουθησης του κοσμακη. οπως επισης και οταν θα μας φυτεψουν το τσιπ να σε απενεργοποιουν οποτε γουσταρουν αν δεν εισαι καλο παιδι !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον σχέδιο παρακολούθησης ήθελε να κάνει και δεν του βγήκε...όχι προς το παρόν ..!! ισως κάποιος άλλος "πολιτικός" τα καταφέρει καλύτερα...!! Απο την 'άλλη όμως σκέφτομαι ότι οι Νεο -Ελληνες είναι "ανοιχτό βιβλίο" οπότε άχρηστο θα είναι ..!!

   Διαγραφή
 6. Παιδια ηρεμήστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. χαλαρα
  ως ηλεκτρονικος σας λεω1 οτι δεν χρειαζετε να φορεσουμε αποκ/τη στην τv για υπογεροντα σηματα
  αφου τα εχει ΗΔΗ η smart tv πανω της!!!!
  2 η χρηση τετοιας τεχνολογιας κανει κακο μαλλον στην τσεπη μας
  3.καταγραφονται η υψηλοτερες τηλεθεασεις και ατομικα και ομαδικα
  4 με τις υγειες μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά εεε με έστειλες ρε συνάδελφε : ΥΠΟΓΕΡΟΝΤΑ ΣΗΜΑΤΑ" ..!! Παναγία μου και Θεέ μου ποιο ΤΕΙ τελείωσες είπαμε;
   Μόνο στην τσέπη μας κάνει κακό ή και στο ξερό μας το κεφάλι; Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο..!!!

   Διαγραφή
 8. Τελείως άκυρο άρθρο. Το σήμα δεν είναι κρυπτογραφημένο, είναι κωδικοποιημένο με mpeg-4.
  Αυτός που τα γράφει αυτά είναι άσχετος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κωδικοποιημένο ή κρυπτογραφημένο, έχουν την ίδια έννοια. Αθάνατη ελληνική γλώσσα. Εν πάσει περιπτώσει, ο γράφοντας αναφέρει για την ύπαρξη ηλεκτρονικής διάταξης εκπομπής V.L.F. ή U.L.F. Πού είναι το απίστευτο;;;;; Οι έχοντες στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικής τα γνωρίζουν.
   Οι νεοέλληνες έκαναν την άγνοια επιστήμη..........
   Κ.Χ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

   Διαγραφή
  2. Καμία σχέση και αν δεν ξέρεις μην γράφεις βλακείες. Κρυπτογραφημένο σημαίνει ότι χωρίς κωδικό δεν μπορείς να το διαβάσεις. Ενώ κωδικοποιημένο σημαίνει ότι με μία συσκευή που αποκωδικοποιεί τον ΓΝΩΣΤΟ κώδικα, mpeg 4 στη συγκεκριμένη περίπτωση, διαβάζεται. Ότι βλακεία του έθει καθενός γράφει.

   Διαγραφή
  3. Καλά εεε τα Ελληνικά σας είναι ....τι να πω..!!

   Καταρχήν ... κρυπτογραφημένο = κρυπτό + γράφημα δηλαδή είναι κάποιο κρυμμένο γράφημα ...αυτό δεν σημαίνει τι χρειάζεσαι κωδικό ...!!που το είδες αυτό ;
   Είναι κάτι κρυμμένο με κάποιο τρόπο που αν δεν τον ξέρεις δεν μπορείς να το διαβάσεις.!! Για κωδικό ποιος μίλησε ...α ρε γλώσσα Ελληνική και αθάνατη.
   Απο την άλλη Κωδικοποιημένο = κώδικας + ποιώ , δηλαδή κάτι που φτιάχνεται με την βοήθεια κώδικα.!!
   Ο τρόπος που γράφεις και διαβάζεις στην Ελληνική Γλώσσα είναι ένας και μοναδικός.

   Διαγραφή
 9. τελος παντων το ζητημα ειναι ΑΠΑΤΗ
  ποιος ο λογος να αποκλεισουν το απλο u-v hf σημα και
  να σε ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ NA ΑΓΟΡΑΣΕΙς αποκ/τη ???????
  ...το επομενο βημα θα ειναι να πληρωσεις για να δεις ..ασπετατε και ερχετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ποιότητα του σήματος μήπως; Αν δε θέλεις δεν αγοράζεις ούτε τηλεόραση και διαισθάνεσαι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Κάθε συσκευή κάποιο λόγο εξυπηρετεί.

   Διαγραφή
 10. πολλες "μ@λ@κιες" σε τοσο λιγες γραμμες.

  Πραγματικα, συγχαρητηρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. '''πολλες "μ@λ@κιες" σε τοσο λιγες γραμμες.

  Πραγματικα, συγχαρητηρια'''
  αυτο θα πει αυτογνωσια!!!
  συγχαρητηρια και απο μενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. o συγγραφέας αυτού του άρθρου είναι εντελώς άσχετος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ζήτω η μεγάλη αθάνατη Ελληνική ..............................

  ΑπάντησηΔιαγραφή

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...