Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Το μυστικό των Ελληνικών σπάνιων Γαιών και η «Σύμβαση Cooper»

Best Blogger Tips

Προορίζουν την Ελλάδα για... «ευρωπαϊκή Κίνα»;

Στις 2 Mαρτίου του 2011, στo ατσάλινο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στο δείπνο εργασίας που παρέθετε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς, ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Έτινγκερ συζητούσε ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ:
Δύο χρόνια πριν, το 2009, την ώρα που η Κίνα κατάφερνε να πετύχει μια πρωτοφανή ανάπτυξη στον χώρο των πράσινων τεχνολογιών και της βιομηχανίας, το τετραετές ευρω­παϊκό πρόγραμμα Promine «Πρωτοβουλίες για τις πρώτες ύλες» δημιουργούσε μια βάση δεδομένων GIS (geographic information systems), που περιέχει όλα τα γνωστά και τα προβλεπόμενα κοιτάσματα μεταλλικών και μη-μεταλλικών ορυκτών πόρων.

Υπολογίστηκαν, ακόμη, οι ποσότητες των πιθανά εκμεταλλεύσιμων στρατηγικών μετάλλων (π.χ. γάλλιο, γερμάνιο, ίνδιο, λίθιο, τιτάνιο, ταντάλιο, κοβάλτιο, νιόβιο, βανάδιο, αντιμόνιο, στοιχεία της ομάδας της πλατίνας και σπάνιες γαίες) και ορυκτών που δεν εξορύσσονται σήμερα στην Ευρώπη.

Στόχος του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος είναι η εξασφάλιση απρόσκοπτης πρόσβασης της εξορυκτικής βιομηχανίας στους ορυκτούς πόρους ακόμη και μέσα σε δάση, πε­ριοχές natura 2000, εθνικούς δρυμούς και ακτές. Στο πρόγραμμα, που ολοκληρώνεται σε μερικούς μήνες και το κόστος του έχει προϋπολογιστεί στα 17,3 εκατ. ευρώ, συμμετέχουν 27 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2011, μετά από πρόταση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, καθηγητή Ι.Α. Τσουκαλά, για τη δημιουργία «Ευρωπαϊκού Χάρτη Πορείας για τις πρώτες ύλες μέχρι το 2050», υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μια έκθεση «σχετικά με μια αποτελεσματική στρα­τηγική στον τομέα των πρώτων υλών για την Ευρώπη». Στις αρχές Ιουλίου του 2012, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ, Κ. Παπαβασιλείου, ανακοίνωνε σε συνέντευξή του πως «υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη σπάνιων γαιών στη Βό­ρεια Ελλάδα. Η έρευνα ξεκινά άμεσα».

Σπάνιες Γαίες: Η μαύρη πλευρά της Πράσινης Τεχνολογίας
Τι συμβαίνει, τελικά, με τα εν λόγω υλικά και γιατί υπάρχει τέτοια κινητικότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ένας προσεκτικός αναγνώστης θα καταλάβει αμέσως ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και δολαρίων, στην οποία στηρίζεται η βαριά βιομηχανία της Ευρώπης και της Αμερικής. Μια άκρη του νήματος αυτής της υπόθεσης, που αφορά στην Οικονομία του Δυτικού κόσμου, φθάνει και στην Ελλάδα.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να συνδέεται με αποφάσεις και πολυεπίπεδες γεωστρατηγικές κινήσεις, βάσει ενός καλοστημένου σχεδιασμού, ο οποίος προέκυψε δεκαετίες πριν.

Οι σπάνιες γαίες αποτελούν μια ομάδα δεκαεπτά μετάλλων με μοναδικές ιδιότητες, τα οποία χρησιμοποιούνται με ολοένα μαζικότερο τρόπο στην καινοτόμο βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας. Τα λέιζερ, τα κινητά τηλέφωνα και οι οθόνες υγρών κρυστάλλων περιέχουν σπάνιες γαίες, ενώ οι νέες επιδόσεις των τελευταίων γενεών τερματικών «μαζικής σύνδεσης», από το iPhone έως τα ηλεκτρονικά βιβλία, οφείλονται εν μέρει στις ιδιότητες αυτών των στοιχείων. Ωστόσο, από τα στοιχεία αυτά εξαρτώνται και οι νέες «πράσινες» βιομηχανίες: οι μπαταρίες των υβριδικών αυτοκινήτων, τα φωτοβολταϊκά, οι λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης ή οι τουρμπίνες των ανεμογεννητριών στηρίζονται στα «πράσινα μέταλλα» – το νεοδύμιο, το λουτέσιο, το δυσπρόσιο, το ευρώπιο και το τέρβιο.

Επιπλέον, οι σπάνιες γαίες αποτελούν πολλά υποσχόμενους καταλύτες για τη διύλιση του πετρελαίου, ενώ η αμυντική βιομηχανία τις χρησιμοποιεί σε κρίσιμα οπλικά συστήματα, όπως πύραυλους τύπου «Κρουζ», τηλεκατευθυνόμενα πυρομαχικά, ραντάρ και υψηλής τεχνολογίας θωρακίσεις.

Η παγκόσμια ζήτηση σπάνιων γαιών αυξάνεται κάθε χρόνο με ρυθμό που ξεπερνάει το 10%. Μέσα σε μια δεκαετία μόνο, πέρασε από τους 40.000 τόνους στους 120.000 ετησίως. Όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, «η αμερικανική, η ιαπωνική και η ευρωπαϊκή βιομηχανία δεν μπορούν να συνεχίζουν να υπάρχουν χωρίς αυτές». Το 2010, το 97% των 125.000 τόνων των σπάνιων γαιών που εξορύσσονταν στον πλανήτη προέρχονταν από την Κίνα.

Αυτό εξηγεί το γιατί η Κίνα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημά της έναντι των ανταγωνιστών της, αλλά και γιατί οι ανταγωνιστές της έχουν επανειλημμένα απειλήσει με αντίποινα, αν συνεχιστεί η περικοπή των κινεζικών γαιών και, όπως μάλιστα έχει ήδη εξαγελθεί, οι εξαγωγές σπάνιων γαιών μειωθούν μέχρι και 70%.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 2014 θα υπάρχει έλλειμμα 40.000 τόνων σπάνιων γαιών παγκοσμίως. Κι αυτό διότι θα παράγονται 160.000 τόνοι, παρόλο που η παγκόσμια ζήτηση θα έχει ξεπεράσει τους 200.000 τόνους. Στο κλίμα αυτό, πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας ήδη δηλώνουν ότι θα μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Κίνα, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λειτουργίας.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, κάποιοι αναρωτιούνται μήπως η Ελλάδα, όντως δεμένη χειροπόδαρα τόσο με τα Μνημόνια Ι και ΙΙ όσο και με παλιότερες συμφωνίες λόγω του πλούτου που διαθέτει στο υπέδαφός της, προορίζεται να γίνει η «νέα ευρωπαϊκή Κίνα»...

Τι λένε οι επίσημες εκθέσεις

Ψεύτικο κρέας: To μυστικό του κρέατος - κόλλα!

Τα λόγια περιττεύουν όταν μιλάει η εικόνα! Είστε σίγουροι πως το κρέας που τρώτε είναι πραγματικό;

Κρήτη: Έδιωξαν ΑΝΑΞΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ το παιδί τους λόγω κρίσης - Μια αιμορραγία αποκάλυψε στο σχολείο το δράμα του μαθητή!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ !!!


- Σφίγγει το στομάχι η ιστορία του 18χρονου Νίκου που πηγαίνει στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου
- Οι γονείς του είπαν πως δεν έχουν χρήματα για να τον συντηρήσουν και του έδειξαν την πόρτα της εξόδου
- Το εξαντλημένο παιδί οδηγήθηκε σε νοσοκομείο και οι καθηγητές ειδοποίησαν τους γονείς του
- Συγκλονιστική η έκκληση του διευθυντή του, μέσω του NewsIt, για τον επιμελή μαθητή του
- Οι συμμαθητές του, ζητούν βοήθεια μέσω facebook - Διαβάστε πως μπορείτε να βοηθήσετε...
Η κρίση χωρίζει μέχρι και οικογένειες και ο 18χρονος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που από το σπίτι της οικογένειάς του βρέθηκε στο δρόμο, αποτελεί το πιο τραγικό παράδειγμα.
Οι πολύτεκνοι γονείς του αδυνατούν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας με αποτέλεσμα να δείξουν την έξοδο στο 18χρονο, αφήνοντάς τον να αναζητήσει την τύχη του, στους δρόμους, μόνος και αβοήθητος.
Την κατάσταση του νεαρού συνειδητοποίησαν οι συμμαθητές του στο σχολείο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μετά από μία αιμορραγία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Το παιδί είχε ανεβάσει πίεση από τη στεναχώρια και του άνοιξε η μύτη. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και οι εκπαιδευτικοί "να κάνουν ότι καταλαβαίνουν με το παιδί".
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η κορύρωση του δράματος
Όταν το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με παρέμβαση του εισαγγελέα (επειδή τότε ήταν ανήλικος), επέστρεψε στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ένα μήνα αργότερα όμως, όταν ενηλικιώθηκε οι γονείς του, τον έδιωξαν. Ο 18χρονος πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του και λίγες μέρες αργότερα, βρήκε τον διευθυντή του σχολείου και του είπε πως δεν έχει που να μείνει!
Το NewsIt επικοινώνησε με τον διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου. Ο κ.Ανδρέας Τσεπαπαδάκης, έκανε λόγο για έναν επιμελή και ευαίσθητο μαθητή, που ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά: ''Είναι ένα παιδί που ονειρεύεται να γίνει μάγειρας όταν μεγαλώσει και προσπαθεί πολύ. Έχει ταραχτεί από τα όσα του συμβαίνου και σκέφτεται ακόμα και να πάει στο στρατό για να έχει δωρεάν τροφή και κάπου να κοιμάται''...
''Απευθύνω έκκληση σε όποιον μπορεί να του προσφέρει δουλειά, για να συνεχίσει τη ζωή του. Είναι άκαρδο και σκληρό αυτό που έχει κάνει ο πατέρας του. Ο Νίκος θεωρεί το σχολείο σπίτι του''.
Οι συμμαθητές του, στη σελίδα του σχολείου στο FACEBOOK, ανήρτησαν έκκληση για βοήθεια προς το 18χρονο. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οποιοσδήποτε μπορεί κι επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο το 18χρονο μπορεί να επικοινωνήσει, απογευματινές ώρες, με το σχολείο στο 2810 223424 και κινητό εξυπηρέτησης 6984 445879.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Στο σχολείο τοποθετούνται κουτιά για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Νίκο αλλά κι άλλους τέσσερις μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ για το 18χρονο, μαθητές και καθηγητές συγκέντρωσαν τις ημέρες των γιορτών δύο σακούλες με τρόφιμα.

Ποια είναι η ιστορία του κτιρίου που έγινε γνωστό ως "Βίλα Αμαλία"

Ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο εικαστικός Αλέκος Φασιανός, ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς, ο ποιητής Μίλτος Σαχτούρης και πολλοί άλλοι, αποφοίτησαν από το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων. Επί σειρά ετών, το Γυμνάσιο στεγάστηκε στο κτίριο που έγινε γνωστό τοις πάσι σαν "Βίλα Αμαλία".
Το κτίριο στη  συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών που οικοδομήθηκε το 1862, φιλοξενούσε για 41 χρόνια το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων. Από τις αίθουσες του πέρασαν πολλοί άνδρες που στιγμάτισαν με τον δικό του τρόπο ο καθένας την ιστορία της χώρας. Το Γυμνάσιο λειτούργησε για πρώτη φορά στην Πλάκα, στο κέντρο της Αθήνας.
Στις αρχές του 20ου αιώνα φιλοξενήθηκε στο κτίριο του πρώην Βασιλικού Τυπογραφείου στη Σταδίου, για να μεταστεγαστεί το 1932 και ως το 1973 στην περίτεχνη Βίλα Αμαλία.
Η ιστορία ενός πολύπαθου κτιρίου

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013! Δείτε τις αλλαγές
Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας.
Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο κόστος έκδοσης των διπλωμάτων. Θα ακριβύνουν τα παράβολα που θα πρέπει να υποβάλλονται με τον φάκελο του κάθε υποψηφίου. Επιπλέον αλλάζει και ο τρόπος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών από τους γιατρούς. Σε αυτή την υπόθεση δεν εμπλέκεται πλέον η υπηρεσία Μεταφορών.

ΑΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Τα ερασιτεχνικά διπλώματα θα ανανεώνονται ανά 15ετία και όχι στα 65 χρόνια όπως ισχύει τώρα. Όσον αφορά στους επαγγελματίες, υποκατηγορίες δημιουργούνται και σε ό,τι αφορά στα φορτηγά και τα λεωφορεία, με τη θεσμοθέτηση υποκατηγοριών Γ1 φορτηγό έως 7,5 τόνων και λεωφορείο έως 16 θέσεων δηλαδή Δ1, κατηγορίες που δεν υπήρχαν έως τώρα.

Το BBC θέλει να βάλει περισσότερους ομοφυλόφιλους παρουσιαστές ακόμα και στις παιδικές εκπομπές για να «εξοικειωθούν» τα παιδιά με τις «διαφορετικές σεξουαλικότητες»Μετά τον διασυρμό του, από τις αποκαλύψεις ότι απέκρυπτε επί δεκαετίες τη δράση του παιδεραστή τηλεπαρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος κακοποιούσε ανήλικα αγόρια και κορίτσια, τώρα το BBC προτείνει ότι οι παιδικές εκπομπές του θα πρέπει να περιλαμβάνουν πιο πολλές λεσβίες, ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας.

Μια ομάδα από "εννέα εμπειρογνώμονες" αποφάνθηκε ότι οι νέοι θα πρέπει να μυηθούν στη «σεξουαλική διαφορετικότητα» από τα πρώτα χρόνια τους.

Αν και υπήρξε μια σταδιακή αύξηση στην εκπροσώπηση τέτοιων ανθρώπων, παραμένουν «να είναι σχετικά αόρατοι» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως είπαν.


Οι εμπειρογνώμονες πρόσθεσαν ότι το BBC θα πρέπει να είναι «πιο δημιουργικό και πιο τολμηρό στην απεικόνιση της εν λόγω ομάδας ανθρώπων, φροντίζοντας να μείνει μακριά από τα στερεότυπα.


Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα: «Οι LGB [λεσβίες, ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι] εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι το BBC θα πρέπει να επιδιώξει να ενσωματώσει την εικόνα των LGB ατόμων μέσα προγραμμάτων που θα απευθύνονται στα παιδιά, για να εξοικειωθούν με την εικόνα αυτή από νεαρή ηλικία».

Επίσης, λέει η έκθεση θα σταματήσουν τα LGB παιδιά να αισθάνονται απομονωμένα, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές.

Η έκθεση που εκπονήθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, βασίστηκε σε έρευνες από εννέα LGB εμπειρογνώμονες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα είδη των εκπομπών θα πρέπει να διαθέτουν τακτικά μη ετεροφυλόφιλους ανθρώπους, σε ειδήσεις και σειρές ιδιαίτερα σε μεγαλύτερες προβληματικές περιοχές.


Από το BBC News, η μελέτη υποστήριξε ότι πάρα πολύς χρόνος δίνεται σε «ομοφοβικές» απόψεις.


«Ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και σημαιοφόρος για ηθικά ζητήματα, το BBC καλείται να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή αυτή η συζήτηση με δύο ακραίες απόψεις και να είναι πιο δημιουργικό και με αποχρώσεις στην παρουσίασή του», έγραψε η Clare Luke του Solitaire Consulting, η οποία συνέταξε την έκθεση.


Πρότεινε σε δραματικές σειρές και σαπουνόπερες να υπάρχου γκέι χαρακτήρες, ενώ στα ντοκιμαντέρ κρίθηκε ότι χρειάζονται περισσότεροι LGB παρουσιαστές και να απεικονίζεται η ιστορία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων.


Όσο για την κωμωδία, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο «μεγαλύτερος κίνδυνος» είναι οι LGB άνθρωποι να είναι το επίκεντρο ενός αστείου. Αυτό κρίθηκε ως αποδεκτό μόνο όταν πραγματικά οι ίδιοι κωμικοί είναι ομοφυλόφιλοι.


Η έκθεση βασίστηκε σε μια έρευνα περίπου 3.000 θεατές, στην οποία ένας στους πέντε ετεροφυλόφιλους άνδρες είπαν ότι πιστεύουν πως υπάρχουν πάρα πολλοί LGB άνθρωποι στην τηλεόραση του BBC.

Απίστευτο: Ότι θα διαβάσετε στη συνέχεια δεν είναι φάρσα. Είναι οι προτάσεις του βουλευτή της ΝΔ Πέτρου Δούκα για την ανεργία.Διαβάζουμε από την προσωπική του ιστοσελίδα….ΕΔΩ

ΙΙ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Όλοι η άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.
Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), η άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα.
Ταυτόχρονα, να ζητηθεί...
από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες εντελώς δωρεάν!
Γιατί λέω εντελώς δωρεάν; Γιατί είναι σημαντικό οι άνεργοι να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή.
Παράλληλα, θα βγεί και κάποιο επωφελές έργο. Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και ζήτηση για περισσότερο έργο!
Δεν αντέχει η Ελληνική κοινωνία τόση ανεργία. Γιατί ανεργία σημαίνει ανέχεια, ψυχολογική κατάρρευση, αλλά και μη παραγωγή έργου!
Αλλά και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι Πρωτοετείς και Δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι 5 βδομάδες αντίστοιχα με τους ανέργους, σε αντίστοιχες εργασίες!


ΣΧΟΛΙΟ.Λ.Π


Εμείς κατά τον Πέτρο Δούκα θα δουλεύουμε δωρεάν, δηλαδή χωρίς χρήματα για να ξεσκουριάζουμε και θα τρεφόμαστε με αέρα κοπανιστό.

Με λίγα λόγια προτείνει οι εργαζόμενοι να προσφέρουν δωρεάν εργασία στους εργοδότες και στην συνέχεια να πηγαίνουν στα καταστήματα των εργοδοτών τους και να αγοράζουν με αληθινά χρήματα, τα είδη που οι ίδιοι έχουν προσφέρει στον εργοδότη τους δουλεύοντας δωρεάν.
Πολύ πρωτοποριακό ανακάλυψε το αεικίνητο.

Παράκληση από το μπλοκ μας, εάν υπάρχει μεταξύ των αναγνωστών μας κάποιος ψυχίατρος ας πάει να του προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του τις έχει απολύτως ανάγκη.

Η μεθοδευόμενη εξαφάνιση των φυσικών σπόρωνΉταν απλά θέμα χρόνου οι ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων να βρεθούν στο στόχαστρο της επίθεσης, όπως αυτή εξαπολύεται με την ....

μορφή του κλεισίματος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού.

Η αλήθεια είναι ότι γενικά η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις φυσικές, ντόπιες ποικιλίες σπόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες με κάθε τρόπο επιχειρείται να εξαφανιστούν και να κυριαρχήσουν όχι απλά τα υβρίδια αλλά οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι. Με τον ίδιο τρόπο που…. μέσα σε μόλις 3-4 δεκαετίες οι φυσικές τροφές ξεχάστηκαν σχεδόν εντελώς και μπήκαν στο περιθώριο και οι άνθρωποι πλέον τρέφονται με επεξεργασμένες τροφές γεμάτες κάθε είδους δηλητήρια, με αντίστοιχο τρόπο προχωράει ραγδαία και ηεξαφάνιση των φυσικών σπόρων.

ΣΑΠΙΑ ΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ LIDL!

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ!!!

Για αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε συσκευασμένο τυρί λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλα) ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία LIDL Hellas, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας.

Πρόκειται για τα προϊόντα, με την εμπορική επωνυμία “Goldessa Cottage Cheese” και “Linessa Cottage Cheese”, σε συσκευασία των 200g, με αριθμό παρτίδας A0068 και ημερομηνία λήξης 17/01/2013. Τα προϊόντα παρασκευάζονται από την επιχείρηση “Naabtaler Milchwerke GmbH amp; Co.KG.” στη Γερμανία.

Η εταιρεία προέβη σε άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη από τον ΕΦΕΤ οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Η Νούμερο 1 αντικαρκινική ουσία είναι ελεύθερη στην φύση ! Τι κρύβουν οι φαρμακοβιομηχανίες !!!


Πριν λίγους μήνες άκουσα από πολύ δικό μου άνθρωπο για τη θεραπεία του καρκίνου με...
κουκούτσια από βερίκοκα, τα οποία στο εξωτερικό τουλάχιστον πωλούνται και σε ειδική συσκευασία. Τη μέθοδο αυτή ανακάλυψε αναζητώντας εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο, μελετώντας ένα σχετικό βιβλίο-οδηγό. 
Σήμερα μου εστάλη ένα κείμενο, το οποίο διαφωτίζει ακόμη περισσότερο το θέμα αυτό...
Για πολλούς ίσως μοιάζει "τρελό" ή απίθανο, καθώς πέρα από τις κλασσικές (έως και αυτοκτονικές) μεθόδους "αποκατάστασης" του καρκίνου, (ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες ή εγχειρήσεις) δεν τους είναι γνωστή η απέραντη σοφία της φύσης, τόσο του.
σώματος μας, όσο και της Φύσης που μας περιβάλει. Και πως να τους είναι γνωστό όταν ζούμε την εποχή της επίσημης παραπληροφόρησης και της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών καρτέλ... Ας μην ξεχνάμε πως κατά τον Δρ. Χάμερ ο καρκίνος δεν είναι καν ασθένεια, αλλά ένας βιολογικός μηχανισμός επιβίωσης του σώματος σε ισχυρά ψυχο-λογικά "σοκ"...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...