Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Η Χειραγώγηση της Συνείδησης


Ο φόβος αποτελεί διαχρονικά το εργαλείο που χρησιμοποιεί κάθε είδους πολιτική, θρησκευτική και οικονομική εξουσία, όχι μόνο για να εδραιώσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και την κυριαρχία της, αλλά και σαν απαραίτητο και αναγκαίο μέσο για την έκφρασή της. Είναι ζωτικής σημασίας για την εκάστοτε εξουσία να μπορεί να επιβάλλει τον φόβο των συνεπειών και της τιμωρίας για αυτούς που δεν αναγνωρίζουν την κυριότητα της, αντιστέκονται σε αυτήν ή εκπροσωπούν μια ανταγωνιστική δύναμη.
«Η καλή διακυβέρνηση μπορεί να πουληθεί προς μια κοινωνία, ακριβώς όπως και κάθε άλλο αγαθό» – « Κατασκευάζοντας την Συναίνεση» -Edward Bernays.
Για να μπορέσει η εκάστοτε εξουσία να επιβάλλει την κυριαρχία της, όταν δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα με την δύναμη της πειθούς, είναι αναγκασμένη να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και να εδραιώσει την εξουσία της με την δύναμη της ισχύος. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και εμφανές:
«Αν δεν είσαι μαζί μου, θα υποστείς τις συνέπειες. Δεν με ενδιαφέρει αν συμφωνείς μαζί μου ή όχι, αρκεί να κάνεις αυτό που εγώ επιτάσσω. Δεν με ενδιαφέρει να συναινείς, αλλά να υπακούς».
Η διαχείριση του φόβου
Τα εγγενή χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων από οποιαδήποτε άλλη μορφή εξουσίας είναι το γεγονός ότι αυτή καθαυτή είναι αόρατη και απροσδιόριστη και έχει την ικανότητα να χειραγωγεί την συνείδηση της μάζας μέσα από την δύναμη των media. Αυτή ακριβώς η ικανότητα, δηλαδή να χειρίζεται τις παραμέτρους της Κοινωνίας του Θεάματος, είναι που της επιτρέπει να κρύβει το πρόσωπό της. Σε ένα κόσμο που κυριαρχεί η επιφάνεια και όχι η ουσία, η εικόνα και όχι το περιεχόμενο, αυτοί που κατασκευάζουν και διακινούν την εικόνα έχουν την πραγματική, αόρατη δύναμη στα χέρια τους.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς της Κοινωνίας του Θεάματος που προγραμματίζουν τον υποσυνείδητο νου, αποτελεί ουσιαστικά έναν χειραγωγό της ατομικής και της συλλογικής συνείδησης. Δεν χρειάζεται πλέον να επιβάλλει τον εαυτό της, προγραμματίζει το άτομο να λειτουργεί όπως θέλει εκείνη. Ο Erich Fromm, ο μεγάλος αυτός ψυχοθεραπευτής, αναλύοντας την αλλοτρίωση της ανθρώπινης εμπειρίας στο σύγχρονο Δυτικό πολιτισμό, περιέγραψε τα δύο θεμέλια της χειραγώγησης του ατόμου – καταναλωτή. Το ένα θεμέλιο είναι δημιουργία μιας επιθυμίας και το άλλο η δημιουργία του φόβου, αν αυτή δεν ικανοποιηθεί ή σταματήσει να ικανοποιείται.
Από την Επιβολή στην Υποβολή

Γιάννης Κουράκης: "θα τους κόψω τα χέρια και τα πόδια"..


Άστραψε και βρόντηξε για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, στο περιθώριο της συνάντησης του χθες με τον Περιφερειάρχη. 
Ο κ. Κουράκης, ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο το όνομα του είναι στη λίστα του ΣΔΟΕ, ανάμεσα στους 105 αυτοδιοικητικούς που ελέγχονται από την υπηρεσία, δε θέλησε να κάνει δήλωση, ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα μετά ξέσπασε. 
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου επιτέθηκε σφοδρά - χωρίς να κατονομάσει - σε κείνους που κρύβονται πίσω από τις καταγγελίες λέγοντας ''Θα τους κόψω τα χέρια και τα πόδια!!''

Νομίζατε ότι θα βρεθούν …Έλληνες; Γελαστήκατε κοροιδάρες.
Με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις του κόλου να αποτελούν μέρος της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, στην Ολομέλεια της Βουλής, για τα προαπαιτούμενα της δόσης του Ιανουαρίου, υπερψηφίστηκαν, λαμβάνοντας το «Ναι» από 166 βουλευτές που θα κλιθουν σε λίγο καιρό οι πολίτες να τους ξαναβάλουν στην βουλή για να τους ξαναπουλήσουν ,και θα το κάνουν, αφού είναι τοσο…κάφροι, , οι Επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες επικαιροποιούν την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και παραδίδουν στις ορέξεις των τοκογλύφων όλη την εθνική περιουσία. .
«Όχι» ψήφισαν 123 βουλευτές, ενώ ένας δήλωσε «Παρών».

Σε..ένα ..μπουρδέλο, όλες οι …πουτάνες…. παίρνουν ..πελάτες
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Ρωσσώνη στα εξοπλιστικά ήταν και ο επικοινωνιολόγος Θεόδωρος Ασημακόπουλος, με εμπλοκή στις υποθέσεις Λ. Λαυρεντιάδη και Proton Bank, με υψηλές πολιτικές και επιχειρηματικές γνωριμίες, στενός συνεργάτης της εξαδέλφης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας κ.λπ. Γέννημα – θρέμμα της «ανανεωτικής» Αριστεράς, παλιός συνεργάτης του Λ. Κύρκου και συνέταιρος του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, αργότερα επικοινωνιακού συμβούλου του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
Οι δύο τους είχαν συστήσει την εταιρεία Συστημάτων Οργανώσεως, Εξοπλισμού, Επικοινωνίας, Πωλήσεων Θέαση Α.Ε . Η εταιρεία μεταξύ άλλων είχε αναλάβει τηλεοπτικές παραγωγές για μεγάλα κανάλια, οι οποίες όμως –όπως αναφέρει η εφημερίδα- δεν «τράβηξαν», η εταιρεία έπεσε έξω και οι συμμετέχοντες σε αυτές έμειναν με ακάλυπτες επιταγές στα χέρια. Το 2001 η εταιρεία τίθεται σε εκκαθάριση, δίχως όμως να έχουν υποβληθεί σύμφωνα με τον νόμο ισολογισμοί για σχεδόν κανένα έτος λειτουργίας της.
Είχε προηγηθεί το 2002 το «καθάρισμα» του ποινικού μητρώου του Ασημακόπουλου με Προεδρικό Διάταγμα και πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Φίλιππου Πετσάλνικου και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων. Μάλιστα, η πρόταση Πετσάλνικου ανέφερε:

Δηλητήριο για τον οργανισμό το αγαπημένο φαγητό των ΕλλήνωνΤο σουβλάκι αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και των τουριστών είναι γνωστό πως...
δεν φημίζεται για τις λίγες θερμίδες του. Οι λόγοι για τη μεγάλη θερμιδική του αξία αλλά και τις ενδεχόμενες βλαβερές συνέπειές του στην υγεία, είναι πολλοί, κυρίως τα λίπη και το λάδι (συνήθως φοινικέλαιο).

ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ - THE MASCARADE IS OVER
Ανώνυμος είπε... 

Ο ΕΡΠΕΤΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ = ΚΑΚΟΓΛΩΣΣΟΣ ΒΟΗ = ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ = 1694
ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝθΡΩΠΟΦΑΡΜΕΣ = ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ θΕΩΝ =  7964 


1. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΓΙΟ ΝΕΙΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΣΟΧΑ ΤΗΣ ΟΧΡΑΝΑ

Έχει καταστεί μάλλον κατανοητό, ότι εισήλθαμε πλέον σε μια λίαν ζοφερή περίοδο, η σκληρότης τής οποίας προϊόντος τού χρόνου θα εντείνεται.
Παρά το ζοφερόν των εξελίξεων - ή μάλλον ακριβώς ένεκα αυτού (;) -  καθίσταται κατανοητή η εκτίμησις τού Αριστοτέλους στα "Πολιτικά", ότι ο άνθρωπος είναι "ζώον πολιτικόν". Ως έτυχε να αναφερθώ και στο παρελθόν επ' αυτού, θεωρώ, ότι με τον χαρακτηρισμό "ζώον" δεν αποσκοπούσε ο Διδάσκαλος να εξαίρει κάποιο είδος πολιτικής αποκτηνώσεως τού ανθρωπίνου είδους. Σε τελευταία ανάλυση, αυτός ο χαρακτηρισμός απορρέει από την αναγκαιότητα να τονιστεί η προτεραιότητα τής ζωϊκής δυνάμεως - ενός vit elan - στην διαδικασία καθορισμού και συγκροτήσεως τής μέσης πολιτικής συνειδήσεως και των αντιστοίχων επιλογών.
Αυτή η ζωϊκή δύναμις μοιραία προτάσσει κατά νοηματική ακολουθία την λειτουργία τού ενστίκτου τής αυτοσυντηρήσεως έναντι παντός άλλου στην διαμόρφωση τής ατομικής συμπεριφοράς.Δεδομένης τής ορθότατης διαπιστώσεως τού Siegmund Freud, ότι όλα τα ένστικτα  ανάγονται στο πρωταρχικό ένστικτο τής αυτοσυντηρήσεως, μπορούμε συμπερασματικά να εξάγουμε τον καθοριστικό ρόλο των ενστίκτων συνολικά.
Στην προηγούμενη ανάρτηση έκανα αναφορά στο δεδομένο, ότι τα ένστικτα εδράζονται στο ερπετικό τμήμα τού εγκεφάλου, το οποίον αποτελεί από φυσιολογικής πλευράς την βάση αυτού. Τα περαιτέρω τμήματα και εγκεφαλικές περιοχές, οι οποίες δομούνται επάνω στον ερπετικό εγκέφαλο, είτε αυτά αναλαμβάνουν την επεξεργασία των διαδικασιών εκλογίκευσης, είτε επιτελούν εν δυνάμει ή σε λανθάνουσα κατάσταση ή λειτουργία ανώτερες ή ανώτατες διεργασίες, οι οποίες δύνανται να συμπεριλαμβάνουν την διαίσθηση και να απολήγουν στα πέρατα τής μεταφυσικής, ομοιάζουν μέσα από αυτήν την οπτική, να υπηρετούν εν τέλει τις σκοπιμότητες του ερπετικού εγκεφάλου, να υποτάσσονται δηλαδή στον δικό του προορισμό.
Εάν θεωρήσουμε δηλαδή ως αποστολή των ενστίκτων την διατήρηση και αναπαραγωγή τής ζωής και τής ζωϊκής δυνάμεως, είμεθα λογικώς υποχρεωμένοι να συμπεράνουμε, ότι η συνολική αποστολή και ουσία τού ανθρώπου εξυπηρετεί - με όλο και πλέον πολύπλοκες διαδικασίες - αυτόν τον στόχο. Υπό αυτήν την έννοια, είμεθα υποχρεωμένοι να δούμε τον άνθρωπο από οντολογική σκοπιά ως είδος "κουραδομηχανής". Συμπέρασμα, στο οποίον καταλήγουν σύμπασες οι λεγόμενες "υλιστικές" θεωρίες, έστω και εάν κάποιες από αυτές επιχειρούν στα πλαίσια τής κυριαρχίας τού ερπετικού εγκεφάλου να διαδούν κάποια ψυχικά ή και πνευματικά ωφέλη, τα οποία προκύπτουν από τον αγώνα τού ανθρώπου για επιβίωση.

Πλησιάζει τη Γη ο αστεροειδής Απόφις


Όπως ανακοίνωσε η NASA, ο δυνητικά επικίνδυνος για τη Γη αστεροειδής Απόφις θα πετάξει σήμερα σε απόσταση περίπου 14,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.
Αυτή τη στιγμή το ουράνιο σώμα 300 μέτρων συνιστά την πιο σοβαρή γνωστή διαστημική απειλή για την ανθρωπότητα.
Τον Απρίλιο του 2029 ο αστεροειδής θα περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση μόνο περίπου 36.000 χιλιομέτρων - σε ύψος των τροχιών των γεωστατικών δορυφόρων. Το 2036 ο Απόφις, αν αλλάξει την τροχιά του, μπορεί να προσκρούσει στη Γη.
Ρώσοι επιστήμονες σχεδιάζουν να στείλουν προς τον αστεροειδή τεχνητό δορυφόρο-ραδιοφάρο για να καθορίσουν την τροχιά του και να μάθουν πόσο μεγάλη είναι η απειλή σύγκρουσής του με τη Γη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...