Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Ο Ίασπις της μονής Βατοπεδίου είναι το άγιο Δισκοπότηρο;

Ο «Ίασπις» αποτελεί πολύτιμο κειμήλιο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και είναι ένα ποτήρι θρυλικό, δώρο του αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου (1391-1425), ή του δεσπότη του Μυστρά Μανουήλ Καντακουζηνού, γιού του Ιωάννη Καντακουζηνού (1349-80).

Αποτελεί ένα συνθετικό κράμμα από πολύτιμα μέταλλα και λίθους, με πρώτο στη σύνθεση και το χρώμα το τουρκουάζ.

Ο «Ίασπις» αποτελεί πολύτιμο κειμήλιο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και είναι ένα ποτήρι θρυλικό, δώρο του αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου (1391-1425), ή του δεσπότη του Μυστρά Μανουήλ Καντακουζηνού, γιού του Ιωάννη Καντακουζηνού (1349-80).

Αποτελεί ένα συνθετικό κράμμα από πολύτιμα μέταλλα και λίθους, με πρώτο στη σύνθεση και το χρώμα το τουρκουάζ.

Έχει ύψος 0,19 μ., πλάτος 0,23 μ. και με τις ωτίδες 0,32μ. Είναι καλλωπισμένος με πολύτιμους λίθους, χρυσό και άργυρο. Στα χείλη του Ίασπη, με λαμπρούς χαρακτήρες διαβάζουμε τον Δεσποτικό λόγο: «Έδωκε τοις αγίοις αυτού Μαθηταίς και Αποστόλοις ειπών. Πίετε εξ αυτού πάντες τούτο έστι το αίμα μου κτλ.».

Στις τέσσερις προσόψεις της κωνοειδούς βάσης του βρίσκονται μικρές εικόνες των Τριών Ιεραρχών, του Αθανασίου του Μεγάλου καθώς και γραμμένα, σαν οικόσημα, τα εξής μονογράμματα:Το πολυτιμότατο αυτό κειμήλιο έχει την ιδιότητα να μετατρέπει (;) σε μια νύχτα το νερό, που θα του βάλουν, σε γαλάκτωμα, το οποίο και χορηγείται ως αντιφάρμακο στο δάγκωμα ερπετου...Ο Ίασπις της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους είναι το ποτήριο του Μυστικού Δείπνου

Ταξίδι στο χρόνο - Κινητό σε ταινία του 1938;


Η φωτογραφία που βλέπετε καθώς και το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από ένα απόσπασμα μίας ταινίας που γυρίστηκε το 1938, και παρατηρήσαμε ότι συμβαίνει κάτι εντελώς ασυνήθιστο.

Μέλι και κανέλα αποτελούν “φάρμακο” για τις περισσότερες ασθένειες


Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν το
γύρο του κόσμου...


Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.

 Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένεια. Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς.

Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, είχε δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με τον συνδυασμό μελιού και κανέλας, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες: Καρδιοπάθεια Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και καταναλώστε την τακτικά σαν πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και «σώζει» από καρδιακή προσβολή.

Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας, βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν.

Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες. Αρθρίτιδα Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα – σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο (και μέσα σε ένα μήνα) και οι περισσότεροι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε σιγά-σιγά χωρίς πόνο.

Ποια μυστική πανάρχαια επίκληση λέμε εν αγνοία μας όταν λέμε την αλφάβητο

Η ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με... τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια "αφανή αρμονία". Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα "Θεολογούμενα της αριθμητικής" ("Περί δεκάδος" 64-15,20): "Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης 'εν' (σ.σ.: ένα) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 55".

Οι πρόγονοί μας δεν χρησιμοποιούσαν ψηφία αλλά τα γράμματα της αλφαβήτουτονισμένα ως σύμβολα αριθμών (π.χ. α΄=1, β΄=2 κ.ο.κ.). Όπως είδαμε προηγουμένως, με αυτό τον τρόπο οι λέξεις μπορούν να αναλυθούν σε αριθμούς σχηματίζοντας τους "λεξαρίθμους". Έτσι καθετί προσλάμβανε ξεχωριστή σημασία μέσα από έναν συνδυασμό μαθηματικών και ονομάτων. Για παράδειγμα, ο αριθμός της χρυσής τομής προκύπτει από τους λόγους ΑΠΟΛΛΩΝ : ΑΡΤΕΜΙΣ, ΕΣΤΙΑ: ΗΛΙΟΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ : ΖΕΥΣ.

Ωστόσο αυτό που αποδεικνύεται πράγματι ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι το ελληνικό αλφάβητο κρύβει μια μυστική επίκληση! Εάν πάρουμε τα γράμματά του και τα θέσουμε στη σειρά, ως δια μαγείας εμφανίζεται μια αρχαία προσευχή που εξυμνεί το Φως και την Ψυχή! Έχουμε, λοιπόν:

"Αλ φα, βη τα Γα! Αμα δε Ελ, τα εψ ιλών. Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα, η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ινα) μη νυξ η, ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ιλών, φυ (οι) Ψυχή, ο μέγα (εστί)!"

Η μετάφραση έχει ως εξής:

Σήμα κινδύνου για τα καλλυντικάΜάσκαρα, κραγιόν, ρουζ, make up - μερικά μόνο από τα καλλυντικά που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση μια γυναίκα προκειμένου να δείχνει όμορφη και σέξι. Σύμφωνα με νέα έρευνα όμως, πολλά από τα καλλυντικά που βρίσκονται σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ περιέχουν συστατικά που βλάπτουν τη γονιμότητα, συνδέονται με τον καρκίνο, τις αλλεργίες, τις ορμονικές διαταραχές και πολλά ακόμη προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας eMaxHealth, το eyeliner και τα concealer περιέχουν κάδμιο, οι πούδρες και τα ρουζ περιέχουν νικέλιο, τη στιγμή που οι μάσκαρα και τα foundation περιέχουν αρσενικό. Παρά το γεγονός ότι τα βαρέα αυτά μέταλλα εντοπίστηκαν σε δεκάδες επώνυμα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, καμία εταιρεία δεν τα αναγράφει στις συσκευασίες της, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει τη δυνατότητα επιλογής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ερευνητές από το Οντάριο εξέτασαν τα συστατικά 49 δημοφιλών προϊόντων μακιγιάζ, αναζητώντας τυχόν παρουσία καδμίου, αρσενικού, μόλυβδου, υδράργυρου, βηρύλλιου, νικέλιου, σελήνιου και θάλλιου, τα τέσσερα τελευταία εκ των οποίων έχουν απαγορευτεί από τα καλλυντικά που κυκλοφορούν στον Καναδά.

Οπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα, όλα τα προαναφερθέντα χημικά τοξικά στοιχεία, πλην του υδράργυρου, ανιχνεύτηκαν σε κάθε ένα από τα εξεταζόμενα προϊόντα. Κατά μέσο όρο μάλιστα, κάθε προϊόν περιείχε τουλάχιστον τέσσερα επικίνδυνα χημικά συστατικά, από τα οποία κανένα δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, καθώς σύμφωνα με τις εταιρείες προέρχονταν από «προσμίξεις» και δεν είχαν προστεθεί σκόπιμα.

Οι επιπτώσεις της απορρόφησης των τοξινών αυτών από το δέρμα είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία, καθώς ενοχοποιούνται για πολλές παθήσεις, από απλούς πονοκεφάλους και δερματίτιδα, μέχρι νευρολογικά προβλήματα, ορμονικές διαταραχές, απώλεια μνήμης, κυκλοθυμία, ορμονικά και αναπαραγωγικές διαταραχές, καθώς επίσης και προβλήματα στη νεφρική λειτουργία. Η επιστημονική κοινότητα κάνει έκκληση στις μεγάλες εταιρείες καλλυντικών να αλλάξουν τη σύσταση των προϊόντων τους, αναγράφοντας παράλληλα στις συσκευασίες τους τα πραγματικά συστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα που είχε δημοσιοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2011 πάνω σε 400 εταιρείες κραγιόν, είχε αποκαλύψει την παρουσία μόλυβδου σε εξαιρετικά μεγάλες συγκεντρώσεις, στην πλειονότητά τους.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ . ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ !!!

  Στην πράξη η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
στο πλιάτσικο και την λεηλασία της ζωής
και της περιούσιας μας .

ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ 8 πμ - 3 μμ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ .


ΕΙΝΑΙ  Η  ΑΙΤΗΣΗ  
ΠΟΥ  ΔΙΝΟΥΜΕ  
ΕΝΤΟΛΗ  ΣΤΑ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΑ  ,
ΔΗΛΑΔΗ 
ΝΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ  ΤΗΝ  
ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ  ΠΑΓΟΥ    ΚΑΙ

ΝΑ  ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ  
ΕΠΕΙΔΗ  ΨΗΦΙΣΑΝ 
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ  
ΕΘΝΙΚΗΣ  ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ 
ΜΕ  ΑΠΛΑ  ΛΟΓΙΑ 

ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ 
ΑΠΟ ΤΟΝ    ΑΔΗ  ΩΣ  ΤΟΝ  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτο: Σπίτι 42 τ.μ. με... 8 δωμάτια!


Σίγουρα παίρνει βραβείο έξυπνης διακόσμησης και αρχιτεκτονικής.
«Ζώντας στη Νέα Υόρκη, αν δεν έχεις πολλά χρήματα να διαθέσεις για μια αξιοπρεπή κατοικία, τότε μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς κάτι διαφορετικό:...
Πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ή να μετασχηματίσεις αν θέλετε έναν περιορισμένο χώρο σε ένα πλήρες, άνετο και λειτουργικό διαμέρισμα που θα σου προσφέρει τα πάντα», λέει χαρακτηριστικά ο δημιουργός αυτού του πολυμορφικού διαμερίσματος!
Μέσα σε μόλις 42 τετραγωνικά μέτρα ο Graham Hill κατάφερε να «χωρέσει» οκτώ δωμάτια: από κουζίνα και μπάνιο μέχρι καθιστικό, υπνοδωμάτιο, γραφείο, ξενώνα, WC και τραπεζαρία!
Πώς τα κατάφερε; Mε κρυφούς χώρους, τοίχους που αποκαλύπτουν μυστικά και άλλα κόλπα που δεν φαντάζεστε! 
Δείτε το βίντεο

Όταν οι μετεωρίτες χτύπησαν την Ελλάδα και έφτιαξαν λίμνες!


Οι δίδυμες λίμνες στην περιοχή Μαγούλα-Ζαρέλια
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι δίδυμες λίμνες κοντά στον Αλμυρό -που μέχρι πρότινος πιστευόταν ότι προήλθαν από ηφαιστειακή έκρηξη- αποτελούν τελικά τα ίχνη που άφησε ένας μετεωρίτης προσκρούοντας στην Ελληνική γη πριν από περίπου 10.000 χρόνια!
Στο εντυπωσιακό εύρημα ότι η Ελληνική γη φιλοξενεί εμφανή ίχνη από μετεωρίτη που προσέκρουσε στο έδαφός της πριν από περίπου 10.000 χρόνια οδηγήθηκαν οι επιστήμονες. Πρόκειται για δίδυμους κρατήρες, δύο λίμνες της Θεσσαλίας, οι οποίες μέχρι πρότινος θεωρούνταν ότι προέκυψαν από ηφαιστειακή έκρηξη. Το λιωμένο ζιρκόνιο που βρέθηκε στην περιοχή ήταν το κλειδί για την αποκάλυψη, αφού το εν λόγω μέταλλο τήκεται σε θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από αυτές που αναπτύσσονται στο ηφαιστειακό μάγμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...