Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

«Δένουν» τα πλοία: Σε 48ωρη απεργία 31/01 και 01/02 προχωρά η ΠΝΟ

Την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, αποφάσισε  πριν από λίγο σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας ....
Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» στο οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας. Σύμφωνα με τις νέες τροποποιήσεις του πολυνομοσχεδίου, μειώνεται από 1ης Νοεμβρίου μέχρι και 31ης Μαρτίου η οργανική σύνθεση του ξενοδοχειακού και βοηθητικού προσωπικού των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων, που εκτελούν δρομολόγια συνολικής απόστασης από το λιμάνι αφετηρίας μέχρι το λιμάνι προορισμού, 30 ναυτικών μιλίων. Επίσης, ο πλοιοκτήτης μπορεί κατά τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου να αντικαταστήσει το πλοίο με άλλο, ιδίου είδους, ανάλογης ή μικρότερης μεταφορικής ικανότητας και να δρομολογήσει ένα επιπλέον κατά τη θερινή περίοδο. Σύμφωνα με στελέχη της ΠΝΟ, αν ο πλοιοκτήτης αλλάξει ένα μεγάλο πλοίο με ένα μικρότερο, αυτό σημαίνει άμεσα και μείωση της δύναμης του αριθμού των ναυτικών πάνω σε αυτό. Σημειώνεται ότι η στελέχωση ενός πλοίου είναι ανάλογη με τη δυναμικότητά του. Για τους μεν θαλαμηπόλους είναι ανάλογη με τον αριθμό των κρεβατιών, για τους μηχανικούς με την ιπποδύναμη της μηχανής και για όλους τους υπολοίπους, συμπεριλαμβανομένων και των μαγείρων, με την ολική χωρητικότητα του πλοίου. Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» δόθηκε ήδη στα κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, πριν αυτό κατατεθεί στη Βουλή.

ΑΤΖΕΝΤΑ 21: ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΗ ΦΥΛΑΚΗ . Μείωση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, της ατομικής ιδιοκτησίας αυτοκινήτων, και τα ιδιόκτητα αγροκτήματα τα σχέδια Τους.......

Μείωση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας ειναι η μεγάλη Συνομωσια της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ!!! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ?????????
Έχουν χρεωθεί ως βίλες, αλλά μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια πιο χαλαρότερη έννοια της λέξης. Η εξέλιξη αυτή φέρνει στο νου εικόνες από μια παραγκούπολη ή μια πόλη φυλακή παρά ένα πολυτελές νέο συγκρότημα κατοικιών. Περισσότερα από 1.000 γκρίζα σπίτια έχουν κατασκευαστεί στο Lingshui County στην επαρχία Hainan της Κίνας με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους. Ομως η μονόχρωμη εμφάνιση τους δεν έχει θέση για τους ντόπιους.
Περίπου 3.500 κάτοικοι έχουν αρχίσει να μετακινούνται σε 1.029 νέα διαμερίσματα, καθένα από τα οποία είναι 253 τετραγωνικά μέτρα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων μετά την κατασκευή του χωριού Dadun που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μια αναζωογονητική αντίθεση με τα προηγούμενα κατασκευαστικά έργα στην Κίνα, όπου μοιάζουν με πόλεις-φαντάσματα, επειδή μερικοί ανθρώποι της εργατικής τάξης θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζουν σε αυτά.
Παρά του ενός δισεκατομμυρίου και πλέον πληθυσμού της, έχουν υπάρξει αναφορές τα τελευταία χρόνια ότι 60 εκατομμύρια σπίτια μένουν κενά ανά πάσα στιγμή. Το 2011, η κινεζική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η φούσκα των ακινήτων της χώρας επιδεινώνεται, με τις τιμές των ακινήτων σε μεγάλες πόλεις να είναι υπερτιμημένη ως 70%.
Το Lingshui είναι μία από τις έξι αυτόνομες επαρχίες της Χαϊνάν και έχει πληθυσμό περίπου 350.000. Σε μεγάλο βαθμό αποτελείται από τους Li, μια μειονότητα η οποία έχει τη δική της γλώσσα, διακριτικό πολιτισμό και έθιμα.
Οι πληθυσμοί θα εκδιωχθούν από τη γη με τη βοήθεια του κράτους και των ομοσπονδιακών κανονισμών. Αυτό είναι σύμφωνο με την Ατζέντα 21, Ολα στο όνομα της περιβαλλοντικής αποκατάστασης, αυτό όμως είναι απλά μια δικαιολογία για να λειτουργήσει η μεταφορά ιδιοκτησίας στους πλουσίους χωρίς την κατάλληλη πληρωμή στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Με άλλα λόγια, κλοπή γης.
Μείωση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, της ατομικής ιδιοκτησίας αυτοκινήτων, και τα ιδιόκτητα αγροκτήματα. Επιδιώκουν να στοιβάξουν τους ανθρώπους σε μικρές περιοχές όπου θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με το εμφυτεύσιμο τσίπ RFID, (χάραγμα) ώστε να μπορούν να ελεγχονται.

Η προσευχή προς την ‘άγνωστη οντότητα’ στην ορκωμοσία του Ομπάμα

“The spirit in the sky”….
Αν ο στόχος του Ομπάμα με την επίσημη προσευχή στην τελετή ορκωμοσίας ήταν να περιθωριοποιήσει και να προσβάλλει τους συντηρητικούς χριστιανούς, μπορούμε να πούμε ότι η αποστολή εξετελέσθη.
Η επιλογή της Myrlie Evers-Williams , προέδρου της NAACP, της «Εθνικής Ενώσεως για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων» και χήρας του ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα Evers Medgar που δολοφονήθηκε το 1963, ξέφυγε από το ιστορικό πρωτόκολλο. Ήταν η πρώτη γυναίκα και πρώτη μη-κληρικός που οδήγησε την εναρκτήρια προσευχή. Πήρε τελευταία στιγμή την θέση του πάστορα Louie Giglio , όταν ανακαλύφθηκε ότι ο 54χρονος λευκός πάστορας από την Ατλάντα, είχε κηρύξει ένα κήρυγμα πριν από 20 χρόνια που εξέθετε την θέση της Αγίας Γραφής για την ομοφυλοφιλία (την είχε χαρακτηρίσει "αμαρτία" και... "κάηκε").
Τα λόγια (προσευχή;) της Evers-Williams αντιπροσωπεύουν μια εντυπωσιακή απόσταση από την ιστορική εναρκτήρια προσευχή και από κάτι που να μοιάζει με χριστιανική, προσευχή.
Όταν ζητήθηκε από την Evers-Williams να περιγράψει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, είπε,
"Έχω υπάρξει Βαπτίστρια, έχω υπάρξει Μεθοδίστρια, έχω υπάρξει Πρεσβυτεριανή. Έχω παρακολουθήσει όλες αυτές τις εκκλησίες ανάλογα με το πού έχω ζήσει στη ζωή μου".
Αν και αυτό ακούγεται σαν ‘κλασσική’ προτεστάντισσα, όταν άρχισε η «προσευχή» της έμοιαζε σαν κάτι με ανακοίνωση, και έτσι περιμέναμε να ακούσουμε πότε θα πει την "προσευχή":
"Αμερική, είμαστε εδώ, στην πρωτεύουσα του έθνους μας σε αυτή την 21η Ιανουαρίου του 2013, την τελετή ορκωμοσίας του 45ου [μάλλον είναι 44ος ] προέδρου μας Μπαράκ Ομπάμα".
Και ακούστε «προσευχή»: .

Η ιστορία των Greeklish και γιατί πρέπει να πούμε ΟΧΙ σε αυτή τη… γραφή


Τι είναι τα greeklish;
Τα Greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως Grenglish, Λατινοελληνικά ή Φραγκολεβαντίνικα, είναι η ελληνική γλώσσα γραμμένη με το λατινικό αλφάβητο. Είναι ένα είδος μεταγραφής.
Η χρήση των greeklish
Τα greeklish χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο όταν Έλληνες επικοινωνούν μέσω email, IRC ή instant messaging. Επίσης χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε μηνύματα τύπου SMS, καθώς και μεταξύ Ελλήνων που ζουν καιρό σε αγγλόφωνες χώρες.
Στο παρελθόν ήταν δύσκολη η αναγνώριση των ελληνικών χαρακτήρων από υπολογιστές, γιατί δεν παρείχαν ανάλογη υποστήριξη όλα τα υπολογιστικά συστήματα. Για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν οι Έλληνες χρήστες, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων: ή να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα του Internet, τα αγγλικά, ή να πλάσουν μια δική τους γλώσσα. Αυτό το δεύτερο έκαναν όσοι άρχισαν να γράφουν με τα greeklish.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: Ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων!


Στην σημερινή Ελληνική Κοινωνία υφίστανται διαχωρισμοί και διακρίσεις εναντίον των Ελλήνων, τις οποίες και τους οποίους θα κατακεραύνωναν οι «αντιρατσιστές» αν γίνονταν αντίστροφα. Όμως επιλέγουν να σιωπούν, γιατί αυτού του είδους ο «αντιρατσισμός» δεν επιδοτείται από την Ε.Ε. και τις ανθελληνικές υπηρεσίες του ελλαδικού κράτους. Μία από τις διακρίσεις που υφίστανται οι Έλληνες έναντι των αλλοδαπών έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του συστήματος υγείας απέναντι τους.
Υπάρχουν πολλά και απτά παραδείγματα περί του λόγου το αληθές, όμως πάντα μια φωτογραφία είναι «χίλιες λέξεις», όπως λένε. Στην παραπάνω, λοιπόν, φωτογραφία βλέπουμε ένα εξωτερικό ιατρείο της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε αλλοδαπούς. Αντιστοίχως τα ιατρεία που απευθύνονται σε Έλληνες, απευθύνονται ταυτοχρόνως και σε αλλοδαπούς, οι οποίοι μάλιστα έχουν και προτεραιότητα και έκπτωση στο προβλεπόμενο από το νόμο εισιτήριο εισόδου.
Τι έχουν να πουν, άραγε, οι «αντιρατσιστές», δεξιοί και αριστεροί, για αυτό τον καταφανέστατο ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων. Θα βγουν κρατώντας φωτογραφίες του Νέλσον Μαντέλα, τον οποίο λιβανίζουν όταν αναφέρονται στους αγώνες εναντίον του ρατσισμού; Θα αγωνιστούν εναντίον του ρατσισμού εναντίον των Ελλήνων ή αγωνίζονται μόνο όπου προστάζει η χρηματοδότηση, η μίζα και τα συμφέροντα αυτών που απεργάζονται την παγκοσμιοποίηση;
Υ.Γ.: Αλήθεια, η νέα υπηρεσία κατά του ρατσισμού, του Δένδια, θα επιληφθεί της υποθέσεως;

Χαμός στο Διαδίκτυο με την πινακίδα ταμειακής μηχανής ενός Έλληνα!


Μία πινακίδα με καυστικό σχόλιο για το νέο μέτρο της υποχρεωτικής έκδοσης αποδείξεων σκέφτηκε ένας...
καταστηματάρχης και την ανέρτησε στην ταμειακή του μηχανή. Η πινακίδα αναφέρει: «Οι πιο πολλοί πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι και για να καλύψουν την ανικανότητά τους, που μας έφεραν σε αυτό το οικονομικό χάλι, μας υποχρέωσαν να τοποθετήσουμε αυτή την πινακίδα».

Είναι ανατριχιαστικό και στην ιδέα ακόμα, αλλά κάποιοι επιμένουν να το χαρακτηρίζουν "τέχνη"


Ο Αυστραλός σχεδιαστής μόδας Σρούλι Ρεχτ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης τμήματος του δέρματός του για να...

φτιάξει ένα δακτυλίδι.

Το δέρμα που του αφαιρέθηκε τοποθετήθηκε πάνω σε χρυσό 24 καρατίων.

Το ζήτημα είναι τι είδους τέχνη είναι αυτή.

Και γιατί να έχει διαφορά ένα αντίστοιχο δακτυλίδι ενός κανίβαλου από αυτό του "καλλιτέχνη" Ρεχτ...

Μήπως καμια φορά η "τέχνη" ορισμένων είναι γνώρισμα κοινωνικής παρακμής;

Iδού το "κόσμημα" με τις τριχούλες του επάνω...

Τι προβλέπει η επίταξηΟι κυρώσεις και η διαδικασία που ακολουθείται
Πολιτική επιστράτευση είναι η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, δηλαδή η υποχρεωτική παροχή των προσωπικών υπηρεσιών αυτών που επιτάσσονται, και κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης».Το εν λόγω Διάταγμα αναφέρει ότι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση προκαλούμενη είτε από φυσικά ή από άλλα γεγονότα ή από ανωμαλίες κάθε φύσης και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και τη διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Ειδικότερα, το άρθρο 18 του Ν.Δ. /17/1974 επιτρέπει την πολιτική επιστράτευση του προσωπικού, σε περίπτωση πολιτικής κινητοποίησης.
Το Ν.Δ. 17/1974 εκδόθηκε πριν από την ισχύ του Συντάγματος του 1975 με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος του 1952.
Διαδικασίες επιστράτευσης
Σε όλους όσοι καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διανέμονται τα «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» γνωστά και ως «φύλλα πορείας». Την ευθύνη για την παρακολούθηση της διαδικασίας έχουν οι κατά τόπους νομαρχίες.
Κυρώσεις
Η άρνηση αποδοχής του φύλλου πορείας επισύρει ποινικές ευθύνες, αλλά και διοικητικές ποινές. Στην περίπτωση αυτή κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός που αρνείται το φύλλο πορείας συλλαμβάνεται και δικάζεται στο Αυτόφωρο. Σε περίπτωση που λείπει ο παραλήπτης του φύλλου πορείας, αυτό θα θυροκολληθεί στο σπίτι του και θα πρέπει να εντοπιστεί άμεσα από την Αστυνομία.
Χρονικό επιστρατεύσεων
- 1979- επιστρατεύονται οι τραπεζικοί υπάλληλοι, αφού με την απεργία τους είχαν «παραλύσει» οι τράπεζες.
– 1983- επιστράτευση των οδηγών – ιδιοκτητών βυτιοφόρων εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας τους. Παράλληλα, είχε κηρυχθεί και επίταξη των βυτιοφόρων αυτοκινήτων υγρών καυσίμων δημόσιας χρήσης και πολιτική επιστράτευση των οδηγών – απεργών. (Το ΣτΕ το οποίο εξέτασε την προσφυγή των απεργών, δικαίωσε την απόφαση της διοίκησης, συνδέοντας την παρατεταμένη απεργία με το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας και την έλλειψη καυσίμων σε νοσοκομεία).
– 1986- Επιστράτευση των χειριστών και ιπτάμενων μηχανικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
– 1994- επίταξη των λεωφορείων πολιτών που είχαν συμβληθεί με τον ΟΑΣΑ.
– 2002- πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα αποκλεισμού της νησιωτικής Ελλάδας, εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας της ΠΝΟ.
– 2006-πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών.

Πατενταρισμένη Eλληνική φύση


Μέσα στα πλαίσια της γενικευμένης επίθεσης που δέχονται η Ελληνική Πολιτεία και οι κάτοικοί της, εντάσσεται μία ακόμα πτυχή, άκρως ενδιαφέρουσα, που θα πρέπει άμεσα να κινήσει το ενδιαφέρον των ειδικών και των ενεργών πολιτών. Πρόκειται για το θέμα των ντόπιων ποικιλιών σπόρων (σπερμάτων) της ελληνικής χλωρίδας.
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία τουλάχιστον 80 χρόνια, γίνονται προσπάθειες από πολλές κυβερνήσεις παγκοσμίως, προκειμένου να συλλεχθούν και να αποθηκευθούν σε ειδικές τράπεζες τα σπέρματα των ντόπιων ποικιλιών κάθε περιοχής. Αυτό θα βοηθήσει, μέσα σε αυτόν τον «κατακλυσμό» των διαφόρων «πειραγμένων» ποικιλιών (υβριδίων) και κυρίως των τελευταία εισαχθέντων στη φύση, μεταλλαγμένων φυτών, να διατηρηθούν οι ποικιλίες της φυσικής επιλογής.
Στην προπολεμική Σοβιετική Ένωση ο πρωτοπόρος σε αυτήν την κατεύθυνση βοτανολόγος Νικολάι Βαβίλοφ και μέχρι το 1940 (οπότε έπεσε θύμα των μαζικών εκκαθαρίσεων του Στάλιν) είχε καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 200.000 σπόρους (αλλά και καρπούς και βλαστούς) διαφορετικών ειδών. Η τράπεζα σπόρων που δημιούργησε, φέρει σήμερα το όνομά του και είναι μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...