Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Και μόνο αν έχεις την υγειά σου, έχεις μια ολόκληρη περιουσία


  Και μόνο αν έχεις την υγειά σου, έχεις μια ολόκληρη περιουσία Στα 14 δεν υπάρχει κανείς, ούτε Θεός ούτε διάβολος να σε πείσει να σκεφτείς τη λέξη υγεία. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι τα γλυκά (ή τα ποτά ή και τα δύο), τα αγόρια ή τα κορίτσια, τα ξενύχτια, το ποδόσφαιρο (αν είσαι αγόρι), τα πάρτι, τα γέλια.
Όλους, μα όλους πάνω από τα 25 τους θεωρείς γέρους. Και τους 20άρηδες μεγάλους. Η λέξη υγεία είναι άγνωστη στον κόσμο σου. Ούτε σου περνάει από το μυαλό να εκτιμήσεις κάτι δεν σου έχει λείψει συχνά.
Και ενώ σε ενδιαφέρουν άλλα πράγματα, έρχεται και η μητέρα σου ή οι γονείς σου, συνήθως να σου μιλάνε για αρρώστια παρά για υγεία, προκειμένου να σε κρατήσουν υγιή. Σχήμα οξύμωρο!
«Πρόσεχε, θα κρυώσεις!»
«Μη, θα πέσεις και θα σπάσεις κανένα πόδι»
«Κανόνισε τώρα να κολλήσεις και συ!»
«Θα πάθεις αδενοπάθεια (αυτό το έλεγε η δική μου μητέρα όταν δεν έτρωγα όλο το φαγητό μου!)»
«Θα γίνεις σαν τον παππού σου, θα πάθεις ζάχαρο!»
Η αρρώστια είναι ένας μπαμπούλας στο στόμα των μεγάλων που, όμως, λέγε-λέγε μόνο για αρρώστιες, μας τις κάνουν οικείες, αποδεκτές, αναγκαίο κακό, λογική συνέπεια των πράξεών μας. Εμείς θα φταίμε για την αρρώστια η οποία ακούγεται, περισσότερο σαν τιμωρία των γονέων, παρά σαν δυσφορία αυτού που υποφέρει.

Συγκλονιστικές εικόνες από Λίβανο! Να τα βλέπουν οι νεοέλληνες φίλοι του Σουλεϊμάν...


Συγκλονιστικές εικόνες από Λίβανο! Να τα βλέπουν οι νεοέλληνες φίλοι του Σουλεϊμάν...
Η ανωτέρω φωτογραφία τραβήχτηκε κατά την διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας του Ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου για την τουρκική ταινία "Fetih 1453".

Μέλη του κόμματος ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού του Λιβάνου για την προκλητική τουρκική παραγωγή και τελικά πέτυχαν την απαγόρευση της προβολής της. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, Dimitri Rodrigue Khoury, "η ταινία είναι είναι ανιστόρητη και προσβάλλει τον Ορθόδοξο πληθυσμό του Λιβάνου και όχι μόνο".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...