Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Gene Roddenberry, Star Trek και New Age


«Θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει γύρω από μια ταινία; Είναι μια θρησκευτική εμπειρία, παραδοθείτε σε αυτή, είναι τρομερό» - Ρίτσαρντ Ντρέιφους, ηθοποιός.

Η αναζωπύρωση του Star Trek του Gene Roddenberry στη δεκαετία του 1980 άναψε και πάλι τη φωτιά σε εκατομμύρια αδρανείς "Trekies" σε όλη την Αμερική και έξω από αυτήν. Συνεχίζοντας σταθερά μέσα στη δεκαετία του 1990, το φαινόμενο Star Trek επεκτάθηκε σε πολλαπλές τηλεοπτικές εκπομπές αποτίοντας φόρο τιμής στην αρχική σειρά των 60's. Γεμάτο με Νεοεποχίτικη εκονογραφία, το Star Trek ασχολήθηκε με θέματα όπως τηλεκίνηση, τηλεπάθεια, αθεϊσμός, ψυχικά φαινόμενα, channeling, mind control, μεταβίβαση μυαλού, οντότητες που συζούν στο ίδιο σώμα και άλλες αποκρυφιστικές ιδεολογίες.
Για τον δημιουργό του, τον Gene Roddenberry, γράφει ο βιογράφος του, Joel Engel:
"Λάτρης της ουμανιστικής (αθεϊστικής) φιλοσοφίας, περιφρονούσε την οργανωμένη θρησκεία, έχοντας από παλιά αποκηρύξει τις διδασκαλίες της Βαπτιστικής Εκκλησίας στην οποία πήγαινε παιδί, με την πεποίθηση ότι η θρησκευτική πίστη ήταν ένα απομεινάρι της προ-λογικής (prerational) ηλικίας. Στο σύμπαν του Roddenberry, ο άνθρωπος έκανε τους κανόνες και ο άνθρωπος μπορούσε να σπάσει τους κανόνες".

Ποιός έφτιαξε τις πυραμίδες της Αιγύπτου;Ο κόσμος έχει πάντα είχε την απορία, "ποιός έχτισε τις μεγάλες πυραμίδες της Αιγύπτου." Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν οι Αιγύπτιοι, όμως,...
υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το πότε οι πραγματικές πυραμίδες χτίστηκαν. Κάποιοι αρχαιολόγοι λένε μετά την χρονολόγηση άνθρακα, και φαίνεται να είναι περίπου 7,000-10,000 χρόνια. Ωστόσο, άλλες συζητήσεις λένε ότι είναι μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια και οι Αιγύπτιοι ήρθαν μόνο γύρω στα 3.000 χρόνια πριν,κι έτσι δεν θα μπορούσαν να είναι παλαιότεροι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...