Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Στα άδυτα της Αγιάς Σοφιάς! ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες


Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Με τον τίτλο «Στο φως τα μυστηριώδη βάθη της Aγίας Σοφίας» η τουρκική εφημερίδα Milliyet παρουσιάζει 23 φωτογραφίες του ντοκυμαντέρ «Στα βάθη της Αγίας Σοφίας» ( την γράφει στα τουρκικά Ayasofya)  το οποίο γύρισε ο σκηνοθέτης Göksel Gülensu που επί 15 χρόνια πραγματοποίησε έρευνες στις μυστηριώδεις υπόγειες σήραγγες του Χριστιανικού Μνημείου, ένα από τα παλιότερα έργα στον κόσμο.

Η ανήθικη ηθική της αγοραπωλησίας ανθρωπίνων οργάνων


Η ανήθικη ηθική της αγοραπωλησίας ανθρωπίνων οργάνων (Εμμανουήλ Παναγόπουλος, Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής)

Σχετικά πρόσφατα, στις αρχές του.....
2011, Βρε­τανοί γιατροί, με δηλώσεις τους, επανέφεραν στη δημοσιότητα το θέμα της αγοροπωλησίας ανθρωπίνων οργάνων και την εκδοχή της νο­μιμοποίησής της. Ο Nadey Hakim χειρουργός-μεταμοσχευτής και ο Sir Peter Bell πρώην αντιπρόεδρος του Βασιλι­κού Κολλεγίου των Χει­ρουργών της Αγγλίας, πρότειναν να ανοίξει η συ­ζήτηση για τη νομιμοποί­ηση της αγοράς ανθρωπίνων οργάνων, με την πεποίθηση ότι η οικονομική ανταμοιβή θα μει­ώσει δραστικά την έλλειψη οργάνων προς με­ταμόσχευση. Ο Bell, μάλιστα, προτείνει το ποσό των 50.000 έως 100.000 ευρώ ως λογική αμοιβή για ένα νεφρό, όσο δηλαδή κοστίζουν δύο χρόνια αιμοκάθαρσης. Ένας άλλος Βρετα­νός, ο John Harris, καθηγητής βιοηθικής στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, που εδώ και χρόνια αρθρογραφεί υπέρ της νομιμοποίησης της αγοράς οργάνων, προτείνει η αγορά να γί­νεται κάτω από αυστηρούς όρους και ο αγοραστής να είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο και θα διαθέτει τα όργανα στους κατάλ­ληλους δότες. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα Indepentent, μεταξύ άλλων είπε: «η πληρωμή δεν μηδενίζει τον αλτρουισμό. Οι γιατροί δεν φροντίζουν λιγότερο τους ασθενείς επειδή πληρώ­νονται, και στο σημερινό σύστημά μας όλοι πληρώ­νονται εκτός από τους δότες». Κάποιος blogger σχολίασε: «είναι φανερό, ότι όντας κάποιος βιοηθικός, μικρή σχέση έχει με το να είναι ηθι­κός».

Εντοπίστηκε η χαμένη Ατλαντίδα;


Παραθέτουμε ένα άκρως ενδιαφέρον νέο το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα είχαν ανακοινωθεί στο περσινό επιστημονικό συνέδριο που έλαβε χώρα στη Σαντορίνη και το οποίο κάλυψε αποκλειστικά για την Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού και το περιοδικό “Φαινόμενα” το μέλος της ομάδας Gateway, Μηνάς Παπαγεωργίου... 

Αρχαιολόγοι εντόπισαν τη χαμένη Ατλαντίδα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...