Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Ο κατακλυσμός του Άρη


Ευρήματα για γιγάντιες πλημμύρες στον πλανήτη
Η περιοχή Elysium Planitia στον Αρη πλημμύρισε πριν από 500 εκατομμύρια έτη
Για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο άνυδρος σήμερα Αρης βίωσε στο παρελθόν τουλάχιστον έναν μεγάλο κατακλυσμό. Εντοπίστηκε μια περιοχή που φέρει εμφανή τα σημάδια πλημμύρας και οι επιστήμονες συνεχίζουν την έρευνα για να αποκαλύψουν τόσο την έκταση των πλημμυρών όσο και τον ρόλο που έπαιξαν στις κλιματικές αλλαγές που συνέβησαν στον Κόκκινο Πλανήτη.

ΒΙΝΤΕΟ: "Πως οι Γερμανοί έκλεψαν τα αρχαία μας και τα λεφτά μας"!


Συγκλονιστικά τα όσα ακούστηκαν στην ημερίδα που οργάνωσαν ΕΣΠΕΑ-ΑΝΕΑΕΔ με θέμα τις γερμανικές οφειλές από την περίοδο της κατοχής.
Οι τρεις ομιλητές πραγματικά καθήλωσαν το κοινό που κατέκλυσε το δημοτικό θέατρο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν ιδιαίτερα, αφού τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δύο πρώτοι, ο συγγραφέας-λαογράφος,δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης και ο απόστρατος αξιωματικός και νομικός Άγγελος Παπαλεξόπουλος απέδειξαν το πλιάτσικο που υπέστη η Ελλάδα από τους Γερμανούς. Ο τρίτος ο συνταγματολόγος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Γιώργος Κατρούγκαλος απέδειξε ότι για όλα αυτά υπάρχουν τρόποι διεκδίκησης και απόδοσης Δικαιοσύνης. Αρκεί η Ελλάδα να το επιδιώξει.

Ο Γιώργος Λεκάκης ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας το εκπληκτικό:

Η πραγματικότητα ως νοητική αναπαράστασηΝίκος Λυγερός--Η πραγματικότητα ως νοητική αναπαράσταση
Στα στρατηγικά δεδομένα, βρίσκουμε συχνά την αντιπαράθεση μεταξύ πραγματικότητας και νόησης. Χρησιμοποιούμε αντανακλαστικά αυτό το σχήμα, ενώ δεν είναι παρά ένας κοινωνικός εκφυλισμός που δεν στέκει σε αυτόν τον τομέα. Η αντιπαράθεση λειτουργεί πάνω σε σύγχρονα δεδομένα, ενώ στην πραγματικότητα όλα είναι διαχρονικά. Επιπλέον, αν ενσωματώσουμε στο συλλογισμό μας ότι η νοημοσύνη είναι εγκλωβισμένο μέλλον μέσα στο παρελθόν, τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και νόησης αρχίζουν να καταρρέουν. Δεν έχουμε να κάνουμε με τείχη αλλά με πόρτες. Κατά συνέπεια, όλο το πρόβλημα είναι πού βρίσκονται τα κλειδιά. Ένας άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα είναι να θεωρήσουμε την πραγματικότητα ως νοητική αναπαράσταση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει αναγκαία ότι αντικαθιστούμε το αντικείμενο με το υποκείμενο. Ένας στόχος για την αποτροπή του είναι η πολυπλευρικότητα των συμπερασμάτων. Ακόμα και όταν ο παρατηρητής παίζει ένα ουσιαστικό ρόλο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει ολιστική προσέγγιση που απορροφά όλους τους παρατηρητές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...