Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Ραγιάδες τότε, ραγιάδες τώρα. Χαράτσια τότε, χαράτσια τώρα.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός εξαθλιώνεται και εξουθενώνεται με την επιβολή φόρων θα κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν για να θυμηθούμε την ιστορία που έχει να κάνει με τον Κεφαλικό φόρο η χαράτσι επί τουρκοκρατίας.


του Κώστα Βουκελάτου

Άραγε οι απίστευτοι σε έμπνευση φόροι του τότε έχουν να κάνουν με την φορομπηχτική πολιτική του σήμερα;;;

Οι Οθωμανοί στα χρόνια της σκλαβιάς, είχαν συλλάβει και είχαν εφαρμόσει ένα σχέδιο οικονομικής εξόντωσης των υποδούλων ώστε να τους εξαναγκάσουν να εξισλαμιστούν ή να μην έχουν την δυνατότητα από τους εξαντλητικούς φόρους να σηκώσουν κεφάλι λόγω της πείνας και της εξαθλίωσης, παραμένοντας ραγιάδες.

Είχαμε επιβολή ενός πλέγματος απίστευτων σε έμπνευση φόρων, όπως ο κεφαλικός φόρος, οι φόροι για τα τζαμιά, για τα χαρέμια, για τη συντήρηση των οχυρών κ.λπ. επιβάρυναν κυρίως τον υπόδουλο ελληνικό πληθυσμό και υπογράμμιζαν έτσι με τον πιο έντονο και αυταρχικό τρόπο τις εθνικές διαφορές ανάμεσα στους κατακτητές και τους ραγιάδες.

Η ανελέητη φορολογία σε συνδυασμό με τον τρόπο εκμετάλλευσης της γης και τον έλεγχο των μέσων παραγωγής, είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και την εγκατάλειψη της γης.

Βασική υποχρέωση των κοινοτικών αρχόντων της εποχής, ήταν το “στρώσιμο των τεφτεριών” φράση που σήμαινε, ότι όριζαν το φόρο, που έπρεπε να πληρώσει κάθε μέλος της κοινότητας, ανάλογα με την περιουσιακή του κατάσταση (ιδιόκτητο σπίτι, χωράφια, άλογα κλπ.) και τα εισοδήματα του, με βάση το “κατάστιχο” που συντασσόταν από εκτιμητές κάθε 7 χρόνια. Την είσπραξη έκανε ο “γραμματικός” του χωριού ή κάποιος ειδικός φοροεισπράχτορας. Οι φόροι, αυτοί ήταν άσχετοι από άλλα “δοσίματα” για κοινοτικές ανάγκες (δρόμους, γεφύρια, κονάκι του βοεβόδα, πληρωμή ζημιών, αμοιβή κοινοτικών υπαλλήλων, δασκάλων, υδρονόμων, αγροφυλάκων κλπ.).

Γενικά, οι φόροι που πλήρωναν οι υπόδουλοι στους Οθωμανούς κατακτητές ήταν αρκετοί, αλλά και δυσβάστακτοι.
Κάθε οικογένεια κατέβαλλε επίσης πολλά άλλα “χαράτσια” για τα παραγόμενα προϊόντα, για τα κτήματα.

Όταν οι σύντροφοι γίνονται «αδελφάκια» στο κρεβάτι«…Είναι ωραία γυναίκα αντικειμενικά αλλά δεν με ελκύει πια.. Ξαπλώνω δίπλα της και δεν μου κάνει καμία αίσθηση.
Τι πιάνω το πόδι μου, τι το πόδι της το ίδιο είναι.. Δεν νιώθω να την ποθώ .. Ερωτικά μου είναι αδιάφορη .. Την παίρνω αγκαλιά και κοιμόμαστε.. Σεξ κάνουμε πολύ σπάνια και αυτό επειδή πρέπει να εκπληρώσω το καθήκον μου».


ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟYΡΓΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Ο Economist προβλέπει πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά!


Μαύρες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του Economist για την ελληνική οικονομία αλλά και την κυβέρνηση της χώρας, οι οποίες δημοσιοποιούνται...

Γιάννης Στουρνάρας: Ζήστε σε δόσεις!!!!!!!!!!! Την ............................ αισιοδοξία του εξέφρασε ο Οικονομικός Διευθυντής της Τρόικας Εσωτερικού, Γιάννης Στουρνάρας


Το σκοτεινό πρόσωπο του Γιάννη ΣτουρνάραΤο σκοτεινό πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα
“ Ο οικονομικός διευθυντής της τρόικας εσωτερικού οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό ”

Μας πούλησαν αλογίσιο κρέας ... για μοσχαρίσιο - Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση προϊόντων κρέατος στην Κρήτη


Σε προϊόντα της κρητικής εταιρείας, σε σούπερ Μάρκετ του Ηρακλείου, βρέθηκαν ίχνη από dna αλόγου.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, ο σύμβουλος σε θέματα ποιότητας της εταιρείας ΚΡΙΒΕΚ, Ανδρέας Στεφανάκης, λέει ότι η εταιρεία αγόρασε τη συγκεκριμένη παρτίδα κρέατος ως ... μοσχάρι
κι αυτό είναι που αναγράφεται και στα παραστατικά της αγοράς.

Ο ίδιος, δίνοντας πιθανές ερμηνείες, των εργαστηριακών αποτελεσμάτων μετά τους ελέγχους αναφέρει ότι τα επιμολυσμένα ίχνη dna αλόγου μπορεί να σημαίνουν - πέραν του ενδεχόμενου να πρόκειται για αλογίσιο κρέας - ότι στο ίδιο σφαγείο είχε σφαχτεί και άλογο που επιμόλυνε τα άλλα σφάγια. Ως εκ τούτου εταιρεία δε φέρει ευθύνη, καθώς τα παραστατικά αναφέρουν την αγορά μοσχαρίσιου κρέατος.

Ο κ.Στεφανάκης λέει επίσης ότι από άποψη μικροβιολογικών ελέγχων και με δεδομένα τα πιστοποιητικά ποιότητας που κατέχει η εταιρεία, οι έλεγχοι είναι συχνοί και λεπτομερείς κι ως εκ τούτου αποκλείεται η ύπαρξη επιβλαβών μικροοργανισμών,
ενώ ακόμη και για κρέας αλόγου να πρόκειται, αυτό καθεαυτό δεν είναι βλαβερό για την ανθρώπινη υγεία.
Ήδη από τους περίπου 7 τόνους κρέατος από τη συγκεκριμένη παρτίδα έχουν αποσυρθεί περίπου τρεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου Νίκος Τζανάκης τονίζει ότι πρέπει να γίνονται λεπτομερείς έλεγχοι σε όλα τα εισαγόμενα κρέατα, ειδικά σε τυποποιημένα υποπροϊόντα κρέατος (λουκάνικα, κεμπάπ, έτοιμα μπιφτέκια).
Ο ίδιος τόνισε ότι το καθαρό αλογίσιο κρέας δεν είναι επιβλαβές και πως σε άλλες χώρες επιτρέπεται η σφαγή και η κατανάλωσή του, κάτι που στην Ελλάδα έχει απαγορευτεί για λόγους "πολιτισμού".
"Όμως αν είναι αλογίσιο κρέας δεν ξέρουμε σε ποιες συνθήκες και με τί τράφηκε" - τονίζει ο κύριος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας ότι από τη μέχρι τώρα έρευνα όπου βρέθηκε επιμολυσμένο αλογίσιο κρέας
προκύπτει ότι πρόκειται για κρέας αλόγου με αναβολικά, με τα περισσότερα άλογα μάλιστα να προέρχονται από ... τον ιππόδρομο.

Μοίρασαν σε παιδιά Δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου σάπια φρούτα!

Οι εικόνες που δημοσιεύει σήμερα το CretePlus.gr είναι σημερινές και είναι από Δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου. Τα φρούτα που μοιράστηκαν εκεί - στα πλαίσια...
συγκεκριμένου προγράμματος - ήταν σάπια!

Οι δάσκαλοι και οι 148 μικροί μαθητές που άνοιξαν σήμερα τα κουτιά με τα φρούτα που τους δόθηκαν δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πολλά από τα φρούτα που δόθηκαν στους μαθητές ήταν σάπια, ενώ κάποια ήταν εκτός εποχής, δηλαδή ειχαν προέλθει από περίσσευμα εμπόρων που τα φυλάνε στους ψυγειοκαταψύκτες!

Οι δάσκαλοι, όπως ήταν λογικό διαμαρτυρήθηκαν έντονα εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το πως τελικά αντιλαμβάνεται κάποιος τη στήριξη του κράτους σε οικογένειες και ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ξεπουλάνε τα μυστικά της πατρίδας μας!!ΕΛΕΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ..Εκχωρούν πολύτιμες πληροφορίες μαζί με το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου
Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία η τροπολογία για την πρόσβαση σε πληροφορίες και εμπιστευτικά στοιχεία επιχειρήσεων ενόψει των αποκρατικοποιήσεων.
Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η τροπολογία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει στις αρχές Απριλίου η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, καθώς οι επενδυτές, για να μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις, πρέπει να γνωρίζουν συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕΔεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να εξηγήσει κανείς σε αυτή τη φωτογραφία, που αποτελεί μιά πρόβλεψη μελλοντικών ρόλων. Τα λέει όλα. Το θέμα όμως είναι άλλο. Τί παίζει αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια και ποιοί είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι στον “πόλεμο” που εξελίσσεται;
Αν το βρείτε αυτό, τότε θα βρείτε την άκρη του Μίτου της Αριάδνης. Θα αντιληφθείτε ποιός φωνάζει για ποιόν και ποιός είναι με ποιόν στο καφενείο “η Ελλάς”. Τότε θα πρέπει να κάνετε την επιλογή σας.
Την απάντηση την ξέρω. Mερικά πράγματα όμως δεν πρέπει να λέγονται ούτε να επιβεβαιώνονται γιατί τότε το παιγνίδι θα εκτραχυνθεί. H Ελλάδα είναι ένα ακόμη θύμα αυτού του ιδιότυπου πολέμου που εξελίσσεται στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα δεν είναι “πειραματόζωο της Ευρωζώνης” όπως λένε πολλοί αλλά ένα πεδίο μάχης. Τίποτα λιγότερο.
Αυτοί στη φωτογραφία είναι μόνο πιόνια σε μια παρτίδα σκάκι που παίζουν άλλοι, δηλαδή ένα τίποτα. Μόνο το ΦΠΑ τών εισαγωγέων στις ΕΟΖ να πληρωνόταν στο Δημόσιο, αυτό που με τροπολογία πέρασε η τριμελής κυβέρνηση απουσία της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ, δεν θα απολυόταν κανένας στο δημόσιο (βλέπετεεδώ). Ετσι όμως δεν θα γινόταν τιτλοποίηση των κοιτασμάτων και παντός άλλου ορυκτού πλούτου. αφού λεφτά θα υπήρχαν και οι “εμπόλεμοι” δεν θέλουν λεφτά να υπάρχουν…
H αντιπολίτευση όταν είναι για σοβαρά θέματα παρουσιάζει απώλεια μνήμης ή δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο σε επιστημονικές απόψεις που δεν στέκουν, όπως έγινε στην περίπτωση της συζήτησης για την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας (βλέπετε το video εδώ). Αυτό εννοεί ο αναγκαστικός νόμος τους λέγανε, αυτό αποδεχόντουσαν αυτοί…
Για το θέμα του ΦΠΑ κάνουν πάλι όλοι την πάπια, γιατί κανείς στη σημερινή Βουλή δεν θέλει να φανερωθεί τί πρόκειται να ισχύσει και σε άλλες μελλοντικές ΕΟΖ στη Θράκη και στο Ανατ. Αιγαίο. Η ύπαρξη ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών – βλέπετε εδώ) στην Ελλάδα, δεν θέλουν να υπάρχει στο μυαλό των Ελλήνων πολιτών. Οσοι λιγότεροι γνωρίζουν τί είναι οι ΕΟΖ, τόσο το καλύτερο. Δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις. Σημειώστε ότι κανείς δεν γνωρίζει τί πρόκειται να γίνει με τη φορολόγηση των Τούρκων επιχειρηματιών στις μελλοντικές ΕΟΖ. Ο Σαμαράς και όσοι υπέγραψαν τις 25 συμφωνίες στη Τουρκία μόνο γνωρίζουν.
Κοινός τόπος και στόχος όλων - και κατά τη γνώμη μου - όλων όσων συμμετέχουν στη σημερινή Βουλή είναι η εξασθένηση της χώρας ώστε οι αλλαγές συνόρων να γίνουν με το μικρότερο κόστος. Oλοι το ξέρουν αυτό που έρχεται.
Στην Ελλάδα είναι επιθυμητό να γίνουν πολλές ΕΟΖ χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό άμεσα απο το λαό. Αυτές θα αποτελέσουν τα καρκινογόνα κύτταρα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, για να “λειτουργήσουν” καλύτερα ή για “κοινωνικοοικονομικούς” λόγους θα τους δοθεί μεγάλη αυτονομία σαν ένα ενδιάμεσο βήμα πρίν τη τελική φάση της διάλυσης της χώρας, της οποίας θα προηγηθεί κάποια κρίση (όχι απαραίτητα με την Τουρκία, γιατί δεν θα ήταν έξυπνο). Το πιθανότερο είναι να ξεσπάσουν ταραχές.

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - It will happen to Greece - Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕI - THE WORLD IS WAITINGOτι και να γίνει στην Ελλάδα κάποια στιγμή θα γίνει επανάσταση με τους Έλληνες να πολεμούν και να επιμένουν να πάρουν πίσω την χώρα τους και την εθνική τους κυριαρχία. Μια τέτοια άσχημη τυραννία μπορεί να κρατήσει χρόνια όμως στο τέλος το ποτάμι θα ξεχυλήσει ευελπιστώ... ευελπιστώ ότι οι άνθρωποι θα ξεσηκωθούν τότε..........

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ...

ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
Τι να καθίσει να περιμένει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ; Το έχει συμφωνήσει και θα το δείτε από Τρίτη στον επικείμενο ανασχηματισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro ο Βενιζέλος που πιέζει αφόρητα για ανασχηματισμό θα είναι ο...
επόμενος αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση. Εάν δεν θέλει ο Κουβέλης "κακό του κεφαλιού του" λένε στην κυβέρνηση. Εάν μπει και αυτός στο υπουργικό σχήμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει ελπίδες για να καταστραφεί εντελώς!...

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΔ.ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΑΝΑ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;

grigorakos-mana1

H ανθρωποκτονια δεν παραγραφεται παλιοκαθηκια. .

Την αποκάλυψη είχε κάνει το τηλεοπτικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ το 2011 αλλά και η εφημερίδα "Δημοκρατία" στις 3-6-2011, μετά από καταγγελίες συζύγου γυναίκας που πέθανε στην κλινική του αντιπροέδρου της Βουλής Λ.Γρηγοράκου στο Παγκράτι αλλά και του συνεταίρου του γιατρού και βουλευτή, Οδυσσέα Βουδούρη, αλλά ουδείς γνωρίζει μέχρι σήμερα την εξέλιξη της τραγικής ιστορίας. Περιμένουν να παραγραφεί για ζητούν και τα… ρέστα οι φονιάδες . Σύμφωνα με όσα είχε καταγγέλλει ο σύζυγος της θανούσης Αλέξανδρος Φλούδας, στις 2 Ιουνίου του 2009 η σύζυγός του Μαρία Πουλιάνου, εισήχθη στο νοσοκομείο «Νέο Αθήναιον»(Γρηγοράκος-Βουδούρης) και υπεβλήθη σε λαπαροσκοπική εγχείριση με την μέθοδο sleeve στο στομάχι, προκειμένου να επιτευχθεί η σμίκρυνση του οργάνου ,ώστε να χάσει βάρος και να αδυνατίσει. Την εγχείρηση ανέλαβε ο ιατρός Οδυσσέας Βουδούρης (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε) , με βοηθό του τον Νικόλαο Κουτσογούλα. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος(βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής) ήταν διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας της συγκεκριμένης κλινικής. Όπως προκύπτει από την δικογραφία οι χειρουργοί, δεν έραψαν στεγανά την τομή που είχαν δημιουργήσει για τις ανάγκες της εγχείρησης στο στομάχι της, ενώ παράλληλα δεν παρακολούθησαν την πορεία της τομής για να βεβαιωθούν ότι είχε αποκατασταθεί και να της επιτρέψουν την έξοδό της από την κλινική με αποτέλεσμα τον θάνατο της ασθενούς. Στις 31 Μαΐου του 2012, ο κ. Φλούδας με επιστολή του προς την Βουλή των Ελλήνων και αποδέκτη τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρει το περιστατικό. Παράλληλα στο συγκεκριμένο έγγραφο καταγγέλλει ότι για την εγχείρηση της γυναίκας του ο Οδυσσέας Βουδούρης εισέπραξε 2.500 ευρώ αρχικά και 1000 ευρώ στη συνέχεια χωρίς να κόψει καμία σχετική απόδειξη. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αικατερίνη Αντωνίου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Κατηγορούμενοι, ο Οδυσσέας Βουδούρης (χειρούργος, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ), ο Νικόλαος Κουτσογούλας (χειρούργος) και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (ιατρός, εντατικολόγος, πνευμονολόγος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία)

Μια ψυχολόγος αναλύει τι λέει για σένα η αποκριάτικη στολή που διάλεξες


 
Έχεις αναρωτηθεί τι μπορεί να αποκαλύπτει για σένα η στολή που επιλέγεις τις Απόκριες; Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου αναλύει μερικές μεταμορφώσεις και σου δίνει μερικές επιπλέον συμβουλές...

Σερπαντίνες, κομφετί, μάσκες και πολύχρωμες στολές. Oι Απόκριες κάνουν κάθε χρόνο την εμφάνισή τους μέσα σε ένα κλίμα ανεμελιάς, διασκέδασης και απόδρασης από τα καθιερωμένα!

Τι θα ντυθείς αυτές τις Απόκριες; Αλήθεια, έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι μπορεί να σημαίνει η επιλογή σου αυτή για τον πραγματικό εαυτό σου; Είναι η στολή σου: Αστεία; Sexy; Τρομακτική; Παράξενη; Κάποιου Υπερ-ήρωα; Να τι μπορεί να σημαίνει!

1. Άτακτη Καμαριέρα


Μήπως έχεις βαρεθεί να είσαι συνέχεια το «καλό κορίτσι» ή μήπως έχεις ανάγκη να είναι στραμμένη όλη η προσοχή πάνω σου; Τα κουστούμια που αναδεικνύουν την σεξουαλικότητα αποτελούν μια καλή ευκαιρία να δείξεις τη θηλυκή πλευρά σου δίχως ενοχές.

2. Ανατριχιαστικό Τέρας


Η στολή αυτή έχει την τιμητική της, καθώς τι θα ήταν οι Απόκριες δίχως μια δόση αίματος, μερικά ποδαράκια νυχτερίδας και το χλωμό βλέμμα ενός ζόμπι; Μάλλον είσαι άτομο με αυτοπεποίθηση και δεν φοβάσαι να «τσαλακώσεις» τον εαυτό σου πίσω από μια άσχημη μάσκα.

3. Cat WomanΦαίνεται πως σου αρέσει να έχεις τον έλεγχο των πραγμάτων και μια αίσθηση παντοδυναμίας. Θέλεις να προβάλεις τον δυναμισμό και την ανεξαρτησία σου, με μια παιχνιδιάρικη διάθεση.

4. ΚοκκινοσκουφίτσαΦαίνεται πως νιώθεις την ανάγκη να ξεφύγεις από την πραγματικότητα σε έναν κόσμο ρομαντικό, αγνό, όπου όλα είναι πιο απλά και ξεκάθαρα. Μάλλον δεν είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις απόλυτα τα χρόνια της παιδικής αθωότητας που προσφέρουν ασφάλεια και ηρεμία.

5. Ξυλοκόπος της Κρίσης


Ναι, υπάρχει κι αυτό. Ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είτε όταν με το που ξεπροβάλλεις όλοι αναρωτιούνται: «Μα τι έχεις ντυθεί», είτε όταν ξεσπούν αμέσως σε γέλια! Μάλλον είσαι άτομο ιδιαίτερα δημιουργικό και εύστροφο που σου αρέσει να πειραματίζεσαι, αλλά και να σατιρίζεις την επικαιρότητα.

Συνήθως, μέσω της μεταμφίεσης έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε στην επιφάνεια κρυμμένες - ίσως και καταπιεσμένες - πτυχές του εαυτού μας δίχως ενοχές. Έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες μας. Κρυφοί πόθοι, φόβοι, αλλά και η ανάγκη για έκφραση και δημιουργικότητα εκτονώνονται μέσω των πολυποίκιλων κουστουμιών της Αποκριάς, παίρνοντάς μας – έστω και για λίγο – μακριά από τις υποχρεώσεις και την πίεση της καθημερινότητας.

Αυτή την Αποκριά αναρωτήσου: «Μήπως, άθελά μου, φοράω διαφορετικές μάσκες ανάλογα με το εάν βρίσκομαι σε μια κοινωνική εκδήλωση, στη δουλειά, στο σπίτι, με τους γονείς, τον σύντροφο ή τα παιδιά μου»; «Ποια είναι η πραγματική μου ταυτότητα»; «Ποια θέλω να είναι η πραγματική μου ταυτότητα»; «Φοράω μάσκα από φόβο μήπως δεν γίνω αποδεκτή από τους γύρω μου ή έχω το θάρρος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου»;

Η ανακάλυψη του πραγματικού εαυτού και η επαφή με τα πραγματικά θέλω σου, μπορεί να είναι ένα μακρύ ταξίδι, ειδικά στην περίπτωση που για πολύ καιρό έχεις μάθει να «κρύβεσαι», να εκλογικεύεις τα κίνητρά σου και να αρνείσαι τις βαθύτερες επιθυμίες σου. Ωστόσο, ο τελικός προορισμός θα είναι λυτρωτικός και απελευθερωτικός! Σκέψου: «Τι μάσκα φοράω τώρα»; «Με ποια θα ήθελα να την αντικαταστήσω»; «Τι περιμένω»;

Οι τερατώδεις απάτες που θα αναδείξουν τον αντίχριστο...Περιγράφοντας τι θα προηγηθεί της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, ο Απόστολος Παύλος επισημαίνει ότι η εμφάνιση του Αντιχρίστου θα συνοδευτεί με μεγάλη δύναμη, με «σημεία και τέρατα», θαύματα αγυρτικά, που θα γίνονται με την ενέργεια του Σατανά. Θα χρησιμοποιήσει δε, κάθε είδος απάτης της αδικίας που θα επικρατεί μεταξύ των ανθρώπων που προορίζονται να χαθούν, γιατί δεν δέχονται να αγαπήσουν την Αλήθεια για να σωθούν. Γι’ αυτό το λόγο θα επιτρέψει ο Θεός να τους έλθει ενέργεια πλάνης, ώστε να πιστέψουν στο ψέμα. Έτσι θα κατακριθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια, αλλά δέχθηκαν με ευχαρίστηση την αδικία (Β΄Θεσ. Β΄9-12).

Αρνιέμαι - Παπακωνσταντίνου ΒασίληςRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...