Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

H φωτογραφία που η Αλίκη Βουγιουκλάκη απαγόρευσε να δημοσιευτεί

Η Αλίκη λάτρευε να φωτογραφίζεται στον Θεολόγο και να μοιράζεται τα πάντα με το κοινό.
Σχεδόν τα πάντα, γιατί η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας όσο εκείνη ζούσε.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 1975 η Αλίκη μόλις είχε χωρίσει αλλά οι σχέσεις με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ήταν σε τεντωμένο σκοινί. Την Άνοιξη εκείνης της χρονιάς κανόνισε με τον φίλο της και φωτογράφο Κλεισθένη, να κάνει μια φωτογράφηση στο εξοχικό της στον Θεολόγο για περιοδικό της εποχής. Μπαίνοντας στο σπίτι έκπληκτη, ανακάλυψε ότι έλειπαν όλα τα έπιπλα και τα προσωπικά της αντικείμενα.

Χρέος έχεις και μπορείς στο δικό σου τον τομέα να γίνεις ήρωας.

Δεν είμαι το φως, είμαι η νύχτα· μα μια φλόγα λοχίζει
 ανάμεσα στα σωθικά μου και με τρώει. 
Είμαι η νύχτα που την τρώει το φως.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…. ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ !!


Τα κατηχητόπουλα της Μπίλντεμπεργκ καταργούν την Κυριακή. Κάποιοι δεσποτάδες σιωπούν και τα κόκαλα του Πατροκοσμά τριζοβολούν:
Ἡ εἴδηση δημοσιεύτηκε στὰ Μέσα Ἐνημερώσεως τὴν Κυριακὴ 7 Ἰουλίου, ἡμέρα τῆς μνήμης τῆς ἁγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακῆς ποὺ φέρει τὸ ὄνομα τῆς ἡμέρας τοῦ Κυρίου. Ἀπὸ τὴν εἴδηση αὐτὴ πληροφορούμαστε ὅτι τὰ δύο κόμματα τῆς τωρινῆς Κυβερνήσεως συμφώνησαν νὰ ὁλοκληρώσουν τὸ ἀπὸ μηνῶν ἀναγγελλόμενο καὶ ἀπὸ πολὺ περισσότερο καιρὸ σχεδιαζόμενο ἀνόσιο τόλμημα τῆς καταργήσεως τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς, ἔτσι ὥστε ἡ ἡμέρα ἡ ἀφιερωμένη στὸν Κύριο καὶ τὴ λατρεία τοῦ Θεοῦ νὰ προσφερθεῖ ὡς θυσία στὸ βωμὸ τῆς λατρείας τοῦ μαμωνᾶ.
Μὲ τὸ ἀνυπόστατο ψευδοεπιχείρημα ὅτι ἔτσι θὰ τονωθεῖ ἡ ὑποτονικὴ ἐμπορικὴ κίνηση ἐπιδιώκονται δύο ἄλλοι ἀφανεῖς σκοποί:

«Πάμε σε αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων κ. Βενιζέλε;»


Γράφει ο Ευαγγελιστριώτης

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς εννοεί ο κ. Βενιζέλος (αντιπρόεδρος και υπουργός επί των Εξωτερικών), με την φράση που εκτόξευσε ως πύραυλο ότι «πάμε σε αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων» μετά την ....
συνάντησή του με την αλεπού υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου.
Εκείνο που γνωρίζω μετά βεβαιότητος είναι ότι, ΠΡΩΤΗ φορά, επισήμως, η ΕΛΛΑΣ ομιλεί «περί αλλαγής γεωγραφικών δεδομένων» και μάλιστα δια υπουργού Εξωτερικών.
Και ευθύς μου δημιουργούνται ερωτήματα και απορίες.
Έχει κάτι συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το οποίο αγνοούμε;
Θα αλλάξουν τα γεωγραφικά σύνορα μεταξύ των δύο χωρών;
Θα υπάρξει αποδοχή των ρεβιζιονιστικών θέσεων της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος;

Πόσα καρκινογόνα φυτοφάρμακα φάγατε σήμερα;

Πόσα νόμιμα και πόσα παράνομα; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά διαφέρουν ανάλογα με το ποιος αναλαμβάνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Εάν ρωτήσετε τους υπευθύνους επιστημονικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, θα σας απαντήσουν ότι σίγουρα έχετε φάει ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτης και τουλάχιστον 27 ακόμα εξαιρετικά τοξικές ουσίες που θεωρούνται ύποπτες για καρκινογενέσεις.
Εάν ρωτήσετε τους αρμοδίους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα σας απαντήσουν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ασφαλή, αρκεί τα υπολείμματα των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων να μην ξεπερνούν το ανώτατο όριο. Μάλιστα, δεν τρέχει τίποτα ακόμα και εάν μαζί με τα μήλα φάγατε και flufenoxuron – ουσία που τώρα πια έχει άδεια χρήσης μόνο ως συντηρητικό ξύλων –, εάν τα μήλα ήταν περσινής εσοδείας, του 2012!
Αντίθετα, οι απαντήσεις στο ερώτημα πόσα από τα φυτοφάρμακα που τρώμε καθημερινά είναι και παράνομα – έχει απαγορευθεί, δηλαδή, η κυκλοφορία τους στη χώρα μας ως άκρως επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – είναι οι ίδιες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 15% των φυτοφαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι προϊόν λαθρεμπορίου, κυρίως από την Κίνα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Και όχι μόνο. Γιατί η πιάτσα βοά πως παράνομα εργαστήρια παρασκευής και συσκευασίας απαγορευμένων φυτοφαρμάκων υπάρχουν και στη χώρα μας!

Η Φώτο της Ημέρας..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...