Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΙΑΣ "ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΗΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΜε κάγκελα … παντού και με προσκλήσεις στους «εκλεκτούς» ανά χείρας, όπου κι αν πραγματοποιηθούν παρελάσεις, στρατιωτικές ή μαθητικές, θα εορταστεί σήμερα στη χώρα μας, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940.
Κάγκελα που θα προστατεύσουν την «λαοφιλή» πολιτική ηγεσία, από τυχόν ακρότητες εξτρεμιστικών στοιχείων: είναι η επίσημη εκδοχή μιας κυβέρνησης που ισχυρίζεται ταυτόχρονα, ότι όλα βαίνουν καλώς κι ότι όπου να ’ναι βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια κι επιστρέφουμε στις αγορές, στην ευημερία και την ανάπτυξη.
Μια εκδοχή που ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές της δεν την πιστεύουν, αφού χρησιμοποιούν κανονικές «οχυρωματικές» εγκαταστάσεις για να κρατήσουν τους «εφησυχασμένους» πολίτες, 300 μέτρα μακριά, από τους «άξιους» εκπροσώπους τους.
Αν είχαν καθαρή την πολιτική τους συνείδησή και ήταν αληθινές οι προθέσεις τους για το μέλλον της χώρας, γιατί να χρησιμοποιήσουν δεκάδες χιλιόμετρα από κάγκελα, χιλιάδες ΜΑΤ να αποκλείουν την πρόσβαση, δεκάδες ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες των κτιρίων γύρω από την εξέδρα των επισήμων και το κυριότερο την παρακολούθηση της παρέλασης από άτομα που έχουν προμηθευτεί τις ειδικές προσκλήσεις.

Μια εθνική επέτειο, που την κατάντησαν ιδιωτική – πριβέ εκδήλωση για λίγους κι εκλεκτούς ακίνδυνους κομματικούς τους φίλους και υποστηρικτές της σιδερόφρακτης δημοκρατίας τους

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου οι αυτοδύτες της Σάμου!

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου οι αυτοδύτες της Σάμου!

ΣΟΚ από τις αποκαλύψεις για την οικογένεια BΡομά! (και ζέχνει)


Οικογένεια BΡομά κατηγορείται για αρπαγές κατ’ εξακολούθηση: μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών εισφορών, καταθέσεων, σπιτιών, χωραφιών, κλπ.

Τα παιδιά της οικογένειας εξαπατούσαν αφελείς πολίτες και τους έκλεβαν τον ψήφο τους.

Τινάζουν την κυβέρνηση στον αέρα οι δηλώσεις Τζιτζικώστα! Ο Βενιζέλος (του - 2 %) ζητά την παραίτησή του.
Σε μείζον πολιτικό θέμα έχουν εξελιχθεί οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για την απόφασή του να καλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, αλλά και ότι άλλος περιφερειάρχης, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. 


Ήδη από το Σάββατο είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα, ωστόσο, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε την Κυριακή με το ΠΑΣΟΚ να ζητά την παραίτηση του περιφερειάρχη εξαιτίας των όσων δήλωσε, ενώ ο πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στην παρέλαση της Δευτέρας. 

28η Οκτωβρίου - Ο Ελληνικός λαός λέει ΟΧΙ στη φασιστική - ναζιστική απειλή!

28 Οκτωβρίου 1940 . Μια ιστορική εθνική επέτειος που, κάθε χρόνο, γιορτάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είχε αρχίσει από το 1939, με τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία.

Στις 10 Ιουνίου η Ιταλία εισέρχεται στον πόλεμο και τον Αύγουστο του 1940 θα προκαλέσει τη χώρα μας με τον τορπιλισμό στην Τήνο του ευδρόμου << ΄Ελλη >>, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Παναγίας.

Είναι ο προάγγελος της ιταλικής επίθεσης στην Ελλάδα που προετοιμάζεται με κάθε μυστικότητα, πριν αυτή εκδηλωθεί στις 28 Οκτωβρίου του 1940.
Η χώρα μας χωρίς να διαθέτει τα τεράστια πολεμικά μέσα των εισβολέων Ιταλών και με μόνα όπλα της την ψυχή και τη γενναιότητα του λαού της είπε ΟΧΙ στο ιταμό τελεσίγραφο του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι, καταφέρνοντας, στο μέτωπο της Αλβανίας, καίριο κτύπημα στις ιμπεριαλιστικές του φιλοδοξίες, σε σημείο ταπείνωσης, γεγονός που ανάγκασε τον επίσης δικτάτορα της Γερμανίας, τον Χίτλερ, να ανασυντάξει τα πολεμικά του πλάνα και να προστρέξει σε βοήθεια του φανφαρόνου συμμάχου του. (Σχόλιο Πελασγού : Με αποτέλεσμα να κερδηθεί έπειτα ο πόλεμος από τη Ρωσία και τους συμμάχους, καθότι κέρδισαν χρόνο)

Η Ελλάδα αφού αντιστάθηκε ηρωικά στις σιδηρόφρακτες στρατιές του Χίτλερ, υπέκυψε στις κατά πολύ ανώτερες στρατιωτικές του δυνάμεις και αναπόφευκτα υπέστη στις 24 Απριλίου 1941 την τριπλή κατοχή από τις συνασπισμένες δυνάμεις της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας. 

Κι από την σκληρή αυτή κατοχή ξεπήδησε η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, που σε συνδυασμό με τις νίκες των συμμάχων οδήγησαν στην πτώση των δυνάμεων του ναζιστικού και φασιστικού άξονα και στην απελευθέρωση της χώρας μας.

Αυτό είναι με λίγα λόγια το ιστορικό πλαίσιο της μεγάλης αυτής ιστορικής επετείου. Όμως τα Δωδεκάνησα την περίοδο εκείνη είναι σκλαβωμένα, υπό την κατοχή των Ιταλών, που μετά τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923 απέκτησαν κυριαρχικά και απελευθερώνονται λίγο έπειτα, στις διαπραγματεύσεις των νικητών.

Ασελγούν στο πανάχραντο σώμα της πατρίδας 73 χρόνια μετά

Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αύριο. Και βλέπω την Ελλάδα του έπους του ΄40 σαν ένα γιγάντιο βράχο, που αναζητώντας τη μοναξιά υψώνεται προς τον ουρανό της δόξας, απτόητος από τον κατακλυσμιαίο χειμώνα της ιστορίας. Κάτω,στους πρόποδες του, απλώνεται η κοιλάδα των γόων της ανθρωπότητας που χειμάζεται.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Επάνω στις ασυμφιλίωτες με τη μοίρα κορυφές, ξενοδοχείται η αδάμαστη ψυχή του έθνους. Εδώ επάνω, στης ιστορίας το αγνάντεμα, γίνεται ο θάνατος σπόρος ζωής, ζωής και λευτεριάς. Εδώ επάνω,στα τραχιά βουνά του ελληνικού ήθους, συνάντησαν και έπληξαν τον επιδρομέα παράδοση αιώνων και ελευθερία γενεών. Η οργή των νεκρών και των πεθαμένων η μνήμη, βάτος φλεγόμενη, αλλά και καιγόμενη...

Το σίσυφο λαό μας, ποιμένα της επικής του πορείας, συνέχει το δέος μήπως έμειναν αφύλακτες οι πύλες της οικουμένης και το χρέος να φράξει το δρόμο της φασιστικής ύβρης. 

Με το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Ελλάδα ξαναδίνει στην ανθρωπότητα τον "ιστορικό της ρυθμό" και τη γλυκιά προσδοκία της νίκης. Ετσι τα ευγενή ιδανικά της ελεύθερης ανθρωπότητας βρίσκουν πάλι την τιμητική τους προφυλακή στα αιματοβαμμένα βουνά της Ηπείρου και την Ελλάδα να ιερουργεί στο βωμό της θυσίας. Ολόκληρος ο Ελληνισμός οφείλει να αναπολεί και να βιώνει τις άφθαρτες στιγμές των αγώνων του '40. 

Να ανεβαίνει σε εκείνες τις απρόσιτες κορυφές της Πίνδου και να θεάται πίσω όλο το ιστορικό του παρελθόν: Από τα πανάρχαια βάθη του, το βυζαντικό κλέος του έως τις σύγχρονες, γεμάτες οδύνη και οιμωγή, ώρες του σπαραγμού του. 

Ετσι βεβαιώνει την ιστορική του ύπαρξη και κραταιώνει την εθνική του αυτοσυνειδησία. Η ψυχή της Ελλάδας, μαγεμένη από τα αθάνατα λόγια του αρχαίου σκηνικού "θνήσκειν μη λέγε τους αγαθούς", ξαναζωντανεύει το πατρογονικό της Ηθος, φτερωμένη από την αχόρταγη πείνα της ελευθερίας, αγωνίζεται μέσα στο σκότος της κοσμικής νύχτας και οραματίζεται το γλυκύ έαρ της νίκης. 


Ολα αυτά δεν τα υπολόγισαν "κείνοι που έπραξαν το κακό", θα πει ο Ελύτης. Τούτο το Ηθος, δηλαδή το πνεύμα της ελληνικής Αρετής, με το τριλαμπές του φως: της ελευθερίας, της πατριδολατρείας και της δικαιοσύνης, κανοναρχούσε τη μεγάλη εποποιία και συνέθετε την αθάνατη ραψωδία του '4ο.

Η Αρετή ως ανδρεία διαποτίζει τη σύνολη ελληνική ιστορία, όχι βέβαια με την έννοια της τυφλής ορμής για πόλεμο, αλλά με την ανθρωπινότερη σημασία του χρέους για άμυνα. Το βαθύτερο οντολογικό νόημα της αρετής στον Πλάτωνα πρέπει να αναζητηθεί στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής στη μάχη για δημιουργία, στον πόθο για νίκη. Ο πόθος αυτός πηγάζει από τις πιο μύχιες δυνάμεις του ανθρώπου, από το μυστικό βάθος του όντος, όχι για βιολογική επιβίωση, παρά για ηθική ύπαρξη, πνευματική και πολιτική ελευθερία.

Η διατήρηση της εθνικής ελευθερίας οδηγούσε πάντα τους Ελληνες στη θυσία. Αυτός ο αγώνας για τη "νίκη ή τη θανή" ήταν συνειδητός, ερχόταν ως συνέπεια ψύχραιμης και συνετής απόφασης. Τούτο αποτελούσε την πεμπτουσία της Αρετής των Ελλήνων, η οποία εκπορεύεται από τη συνείδηση της ισογονίας και ισονομίας, την πνευματική αυτονομία, την εσωτερική ανεξαρτησία, την ψυχική ρώμη και ηθική αυτοτέλεια.

Τώρα έδεσε το γλυκό. Πάει για..πρωθυπουργός ο χοντρός .
Δεν μπορούν όλοι να κάνουν τέτοιες μεταγραφές. Είναι από αυτά που δεν ξέρεις .Να γελάσεις η να.. τρελαθείς και να αρχίσεις να φτύνεις τους πάντες . .
Δημιούργησε πρόσφατα  μια ύποπτη κίνηση  με την ονομασία “Ενωση Εθνικιστων Κρητης”  ως μη κερδοσκοπικός σύλλογος, όπου και άνοιξε γραφεία στα Χανιά αφού πήρε μαζί της κι ένα μέρος από διαγραμμένους  χρυσαυγίτες κι άλλους κατατρεγμένους από το Λά.Ο.Σ. και μερικούς πολιτικά άστεγους αλλά με πολιτικές φιλοδοξίες (στην ουσία απολιτίκ άτομα) και στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στους λοιπούς νομούς της Κρήτης. Στο Ηράκλειο όμως που έριξε κυρίως το βάρος για το άνοιγμα γραφείων και την συσπείρωση των δυσαρεστημένων εθνικιστών έφαγε γερή πόρτα  το πρωτοπαλίκαρο της εν λόγω  “Ένωσης Εθνικιστών” και στην ουσία πρακτορίσκος του Καρατζατούμπα!!!  Κι έτσι βλέποντας ότι το σχέδιο εξάπλωσης κι επαναλειτουργίας γραφείων του Λά.ο.ς με την ψευδεπίγραφη ταμπέλα “Ένωση Εθνικιστών Κρήτης” στην μεγαλόνησο δεν τελεσφόρησε. Κι έτσι ο πρακτορίσκος του Καρατζατούμπα (πρόσφατα διαγραφείς απ’ το κόμμα της Χ.Α.)   και ιδρυτής της εν λόγω “Ενωσης…”  Στέλιος Βλαμάκης αποφάσισε εντελώς ξαφνικά, ανεξήγητα  και ύποπτα την Παρασκευή 25 του Οκτώβρη να δημοσιοποιήσει την προσχώρησή και ένταξή του στις τάξεις και τις αγκάλες του Λά.Ο.Σ με επίσημη ανακοίνωση. Αλλά το σπουδαιότερο: χωρίς καν να ειδοποιήσει και να ενημερώσει εκ των προτέρων τους υποτιθέμενους συνεργάτες  και πολιτικούς φίλους του!!!  “Μήπως το ρευστό ήταν μεγάλο” ??? Αυτή είναι η ρήση πάντως που κυριαρχεί στις πιάτσες των φίλων του,   κι αυτή η πληροφορία έφτασε και στα δημοσιογραφικά αυτιά  του  ιστολογίου μας !!!
Εμείς για το άθλιο αυτό μόρφωμα  της πολιτικής σκηνής του τόπου μας – τον Λά.Ο.Σ-  αλλά και για τον ιδρυτή του έχουμε εκφραστεί με δεκάδες δημοσιεύματα κατά καιρούς και γνώμη δεν αλλάζουμε όσες όμορφες και παρθενικές προβιές και να φορέσει ο αρχηγός του τον οποίον αρκετοί από εμάς τον γνωρίσαμε και τον  διακρίνουμε σαν την “κάλπικη δεκάρα” !!!

Το επαναστατικό υλικό που «αυτο-θεραπεύεται» [Βίντεο]

Κατάφερε να επιδιορθωθεί μόνο του όταν το έκοψαν στη μέση
Ομάδα ερευνητών στην Ισπανία δημιούργησε ένα επαναστατικό υλικό. Πρόκειται για ένα πλαστικό πολυμερές που έχει την ικανότητα να επιδιορθώνει μόνο του τις ζημιές που προκαλούνται σε αυτό. Το πλαστικό πολυμερές ανέπτυξαν ερευνητές του Κέντρου Ηλεκτροχημικών Τεχνολογιών στο Σαν Σεμπαστιάν.

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ!!! ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ ΤΟ 666 ΕΠΕΙΔΗ «ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ»!!!

Συνωμοσιολογίες θρησκόληπτων, έτσι; Για να δούμε εδώ πώς αρχικά πλασάρουν τον αριθμό του Αντίχριστου ως...μόδα (!!!), για να σφραγιστούν ευκολότερα τα πρόβατα:

28η Οκτωβρίου 1940: Τί γιορτάζουμε σήμερα;

Πολλοί δεν γνωρίζουν την τεράστια σημασία της σημερινής εθνικής μας επετείου. Tην 28η Οκτωβρίου του 1940 ο Ιταλός Πρέσβης Grachi έδωσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Ιωάννη Μεταξά, τελεσίγραφο της Ιταλικής Κυβέρνησης που απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Iταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική επικράτεια προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του ελλαδικού χώρου.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός διάβασε το τελεσίγραφο και απάντησε στα γαλλικά την ιστορική φράση «Alors, c'est la guerre» που σημαίνει «Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμος». Η άρνηση αυτή πέρασε στην ιστορία με τη λέξη «ΟΧΙ»! Δύο ώρες αργότερα η Ελλάδα μπήκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...