Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Το «δόγμα Calvo»: H Μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους στο Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο

Το «δόγμα Calvo»: H Μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους στο Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο

Καλά θα κάνουν όλοι οι μνημονιακοί προδότες πριν ανοίξουν το στόμα τους, να το διαβάσουν .

Το κάθε κράτος μπορεί νόμιμα –ως ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις, εξωτερικές και εσωτερικές, έκφραση, πραγμάτωση και αυτοπροστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας- να κατάσχει (σε περίπτωση παράνομων πράξεων), να απαλλοτριώσει, ή  να εθνικοποιήσει, ημεδαπές και αλλοδαπές, κρατικές και ιδιωτικές,  ιδιοκτησίες και επενδύσεις στην εδαφική του επικράτεια, με αναγκαστικά κύριο και πρωταρχικό σκοπό την διασφάλιση και προστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας και γενικότερα του Δημοσίου του Συμφέροντος (νοουμένου εδώ και με την δευτερεύουσα οικονομική, αλλά κυρίως με την πρωταρχική έννοια του, ήτοι αυτή της Εθνικής του Κυριαρχίας), με ή χωρίς αποζημίωση των πρώην ιδιοκτητών (Συντ. 1,17,106).

Ως «επενδύσεις» εδώ νοούνται αδιακρίτως και ισότιμα, οι βιομηχανικές επενδύσεις, οι επενδύσεις εκμετάλλευσης ορυκτού πλούτου (concession agreements), αλλά και επενδύσεις (δανειακών) κεφαλαίων, ήτοι χρηματικά δάνεια με την  μορφή ομολόγων, εντόκων γραμματείων κλπ. Τα δικαιώματα αυτά προστασίας της Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικού Συμφέροντος, έχουν ενσωματωθεί στο διεθνές δίκαιο τυπικά από το 1962 (βλ. βιβλ. Works in the UN Comission on Permanent Soevereignty over Natural Resources & Resolution 1804 (XVII) by the UN General Assembly on 14-12-1962) κι αποτελούν μια τροποποίηση του «δόγματος Calvo» (Calvo`s doctrine), το οποίο εισηγήθηκε ο Αργεντίνος δικαστής Calvo το 1868  (στον κολοφώνα της αποικιοκρατικής εκμετάλλευσης του τρίτου κόσμου από της ευρωπαϊκές κυρίως αποικιοκρατικές χώρες).

Πόσο ακριβά θα (τους) πληρώσουμε του μυαλού σου την αποχαύνωση;PHOTOGRAPHER Konstantinos Tsakalidis-Fosphotos


Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
-Θεέ μου, πόσο ακριβά θα τους πληρώσουμε ακόμη;
   Πόσο ακριβά θα πληρώσουμε την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία της; Πόσο ακριβά θα πληρώσουμε την Δημοκρατία της μεταπολίτευσης, η οποία μας εκβιάζει πλέον με το μαύρο νεοναζί αποπαίδι της;
Με πόσο φόρο αίματος ο ελληνικός λαός θα πληρώσει την πολιτική ανωριμότητα και την διαχρονική διάθεση να αναζητεί σωτήρες μέσ΄του μυαλού του την αποχαύνωση;
Πόσο ακόμη πρέπει να τιμωρηθεί αυτός ο λαός για να αποκτήσει επιτέλους τα σωστά αξιακά κριτήρια για να επιλέγει εκείνους στους οποίους αναθέτει την ευθύνη της διακυβέρνησής του;

New York Times: Το δράμα των Ελλήνων! 22 νέοι φορολογικοί νόμοι σε 2 χρόνια!

Η επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το μόνο που φαίνεται να αυξάνει είναι η οργή του κόσμου, και όχι τα χρήματα που εισρέουν στα κρατικά ταμεία, γράφουν οι New York Times.

Όπως σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα σε εκτενές της δημοσίευμα, εάν η Ελλάδα θέλει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και να ξεφύγει από την λιτότητα, θα πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά σε ότι αφορά την είσπραξη φόρων. Για χρόνια οι οικονομολόγοι έλεγαν πως η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας, που στερεί την κυβέρνηση χρήματα που χρειάζεται επειγόντως.

Όμως, η προσπάθεια για την είσπραξη φόρων δεν έχει πάει καλά. Η εκδίωξη φοροελεγκτών από διάφορα χωριά της Ελλάδας δείχνει πως, αντί να δημιουργεί αίσθημα δικαιοσύνης, το επιθετικότερο πρόγραμμα είσπραξης φόρων από την κυβέρνηση επιδεινώνει το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, οι προσπάθειες να «απλωθεί το δίχτυ» της είσπραξης φόρων το μόνο που έχουν κάνει είναι να δημιουργήσουν μεγαλύτερη λαϊκή οργή έναντι των πλουσίων, που πολύ συχνά θεωρούνται ως οι βασικοί ένοχοι.

Στις αρχές της οικονομικής κρίσης, σημειώνει η εφημερίδα, οι Έλληνες αξιωματούχοι, με πολύ αισιοδοξία, προέβλεπαν πως σύντομα θα βελτιώνονταν η είσπραξη φόρων. Επαίρονταν για την χρήση αεροφωτογραφιών για να «τσακώσουν» φοροφυγάδες που δεν δήλωσαν τις πισίνες τους, ενώ έσφιξαν τον κλοιό γύρω από γιατρούς που δήλωναν χαμηλά εισοδήματα αλλά με κάποιον τρόπο έδιναν υψηλά ενοίκια για σπίτια σε ακριβές περιοχές.

Ανάληψη για το γάλα του παιδιού.-"Με αυτό το ποσό(2.80) θα αγοράσω το γάλα για το παιδί μου"


                              ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ
Στα όρια της απόγνωσης και της απελπισίας βρίσκονται πλέον καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας. 

Οι περιπτώσεις που καταγράφονται εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και στο νησί της Ρόδου είναι αναρίθμητες και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα δράματα που συμβαίνουν σε οικογένειες του νησιού μας, εξαιτίας αυτών των οικονομικών συνθηκών, είναι ανυπολόγιστα. 

Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ:Nερό το μεγάλο μυστήριο....

Nερό το μεγάλο μυστήριο

Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το νερό και για τις πολλές και άγνωστες μοναδικές ιδιότητές του.

Είπαμε ΟΧΙ νεα μέτρα. Αλλά ΝΕΑ χαράτσια. Αποτελειώνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων με πέντε NEA "ΠΕΡΙΕΡΓΑ" χαράτσια.Αυτά είναι τα πέντε νέα απίστευτα "χαράτσια" για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σοκ θα πάθουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με τα απίστευτα "χαράτσια" που σκαρφίζονται....

1. Νομιμοποιήσατε τα αυθαίρετά σας; Περάστε πάλι από το ταμείο
Οι ιδιοκτήτες που νομιμοποίησαν τα αυθαίρετά τους βάσει του νόμου 4014/2011 του Γ. Παπακωνσταντίνου καλούνται τώρα να ενταχθούν στον νέο νόμο ώστε να μην αντιμετωπίσουν προσφυγές στο μέλλον καθώς ο νόμος 4014/2011 έχει κριθεί αντισυνταγματικός. Και μπορεί μεν να μην είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, ωστόσο, πάντα θα υπάρχει ο φόβος να κριθεί παράνομη η διαδικασία με την οποία τα νομιμοποίησαν. Αν επιλέξουν να υπαχθούν στον νέο νόμο Καλαφάτη θα πρέπει να το κάνουν μέσω μηχανικού, οπότε θα καταβάλουν αμοιβή που ξεκινά από 50 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 300 ευρώ.

2. Πρόστιμα από 500 εως 4.000 ευρώ για μόνιμη τακτοποίηση ημιυπαίθριων
Σοκ για περίπου 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριούς τους με τον νόμο Μπιρμπίλη, 3843/2010. Η νομιμοποίηση είχε γίνει για 40 χρόνια και τώρα οι ιδιοκτήτες θα μπορούννα ενταχθούν στον νόμο για τα αυθαίρετα ώστε τα 40 χρόνια να γίνουν οριστική τακτοποίηση. Τι σημαίνει αυτο; Νέα αίτηση που θα κάνει ο μηχανικός, ο οποίος και θα πληρωθεί. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν νέα πρόστιμα, από 500 ευρώ μέχρι και 4.000 ευρώ για μεγάλες παραβάσεις. Οσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν αποπληρώσει τις δόσεις τους, θα πληρώσουν ξανά το παράβολο, αλλά θα συμψηφιστεί με τις δόσεις του προστίμου.

3. Επιβάρυνση 100 - 150 ? φέρνει το «σεισμόσημο»
Δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο το σενάριο της υποχρεωτικής ασφάλισης όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές. Πρόκειται για το λεγόμενο «σεισμόσημο»για το οποίο πίεζε η τρόικα. Στην Ελλάδα μόνο το 15% των κτιρίων είναι ασφαλισμένο για φυσικές καταστροφές και η επιβάρυνση θα μπορούσε να φτάσει τα 100-150 ευρώ για κάθε 100.000 ευρώ αξία του ακινήτου.

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!!!


Για να καταλάβετε το δούλεμα  που μας ρίχνουν: Ο μεν «αντιναζιστής» 
Καρατζαφέρης ΜΑΖΕΥΕΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ στο   κόμμα του, μπας κι αρπάξει καμιά ψήφο,                 
ενώ οι «σκληροί αντισυστημικοί»  χιτλερικοί συμπορεύονται με τον                                   «προδότη» - δεκανίκι του Συστήματος, κωλοτούμπα αρχηγό του Λάος!!!
Σημειωτέον ότι ο Βλαμάκης δεν είναι κανένας τυχαίος, αφού είναι                           
 ο «Φύρερ» της ναζιστικής οργάνωσης στο - ρημαγμένο από ναζί ηρωικό νησί                        
  - ερχόμενος πρώτος σε ψήφους στις πρόσφατες Εκλογές και διαφωνώντας                   πρόσφατα με τους  έγκλειστους στη φυλακή ηγέτες των «Ελλήνων» ναζί,                                             
αποχωρώντας έτσι από το μαντρί τους και ακολουθώντας τον Καρατζαφέρη!
Ακολουθεί η...περήφανη ανακοίνωση της «νεολαίας Λάος» για το θέμα,                           καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ για την «εθνικιστική» ιδεολογία
 του Βλαμάκη:

Tι κρύβει η βραχονησίδα «Χύτρα»; [Βίντεο]


Τι μπορεί να κρύβει ένας ξερός βράχος που ορθώνεται μοναχικός στη μέση του πελάγους; Πολλά περισσότερα απ' ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ειδικά αν η φήμη του έχει φτάσει στα πέρατα της γης με τους τουρίστες να καταφτάνουν ανά δεκάδες για να το θαυμάσουν.
Ο λόγος για την βραχονησίδα «Χύτρα» ή «Αυγό», η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του Καψαλίου των Κυθήρων και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του νησιού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...