Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

ΧΡΩΣΤΑΩ 134 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ.


Από την Σοφία (Ποιος είναι ο “κατ’ επάγγελμα μπαταχτσής” είπαμε;;;;) “Κοινή λογική”
Τιτλοφορείται το άρθρο του “Βήματος” της 21ης Νοεμβρίου 2013, με το οποίο η τροϊκανόδουλη ΔΟΛιότητα, επιχειρηματολογεί υπέρ των funds που περιμένουν σαν όρνεα να.... αρπάξουν τις πρώτες κατοικίες των πολιτών για πενταροδεκάρες. Άραγε υπάρχει αναμονή κάποιου κέρδους από τους πλειστηριασμούς που τροφοδοτεί την “κοινή λογική” του γνωστού μεγαλοοφειλέτη;;;…
Το άρθρο είναι αστείο, κανείς δεν εξήγησε στους καημένους βουλευτές που ψηφίζουν τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες που διέπουν τις σχέσεις των οφειλετών, τι ακριβώς ψηφίζουν κι ευτυχώς που υπάρχει το Βήμα να τους τα εξηγήσει….
Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι είναι ότι προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει υπέρ του να πεταχτούν άνθρωποι στο δρόμο και να μείνουν άστεγοι, με το επιχείρημα ότι αυτό επιβάλλεται από την “κοινή λογική”. Την λογική που είναι κοινή για ποιους; για τον ψυχάρη που χρωστά 134 εκατομμύρια και για τα κόμματα που χρωστάνε τα τριπλά, στις τράπεζες;
« ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ
Όλοι όσοι παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν διαπιστώσει ότι μετά από εβδομάδες συζητήσεων, αντεγκλήσεων και τριβών επικράτησε η κοινή λογική. Μετά τις εκατέρωθεν υποχωρήσεις γεφυρώθηκε το δημοσιονομικό κενό και ο προϋπολογισμός του 2014 κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ώστε να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές και όπου απαιτούνται βελτιώσεις ή τροποποιήσεις να γίνουν πρίν έρθει στο Σώμα για ψήφιση το Δεκέμβριο.
Αν όμως στον προϋπολογισμό που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμό μιας οικονομικής πολιτικής, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, επικράτησε η κοινή λογική, δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλα κρίσιμα ζητήματα όπως η άρση της γενικής απαγόρευσης των πλειστηριασμών και της προστασίας όχι των αδυνάμων αλλά των κατ’ επάγγελμα “μπαταχτσήδων”.
Μετά από τέσσερα χρόνια αυστηρής απαγόρευσης, κάθε διεκδίκησης των εγγυήσεων των δανειοληπτών που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους πρός τις τράπεζες το ζήτημα αυτό έχει γίνει σημαία λαϊκισμού από βουλευτές όλων των κομμάτων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Κανείς όμως δεν εξήγησε στους βουλευτές ότι οι δανειολήπτες που αντιμέτωπισαν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα, είχαν και έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν το δάνειό τους καταβάλοντας ελάχιστη – συμβολικού ύψους στις περισσότερες περιπτώσεις – δόση, μέχρι να ξεπεράσουν τη δύσκολη κατάσταση της ανεργίας, ασθένειας ή ενός απρόοπτου γεγονότος.
Κανείς δεν εξήγησε στους βουλευτές ότι πίσω από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους κρύβονται χιλιάδες άλλοι που ενώ οφείλουν στη μια τράπεζα, έχουν καταθέσεις ίσου ή και μεγαλύτερου ύψους σε άλλη τράπεζα. Απλά οχυρώνονται πίσω από το νόμο και τους πραγματικά ανήμπορους για να μην πληρώσουν. Και τέλος κανείς δεν είπε στους βουλευτές ότι ούτε η τρόικα δεν ζήτησε την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοπληπτών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

45 είδη μαλάκα


Εθνική μας ονομασία, που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και κάθε είδος έχει τον δικό του
Διαβάστε:

1. Ο ορατός : κοίτα ένα μαλάκα
2. Ο τεφάλ : ξεκόλλα ρε μαλάκα
3. Ο ακίνητος : έμεινε μαλάκας
4. Ο αδιόρθωτος : πάλι ρε μαλάκα ?
5. Ο επώνυμος : ο γνωστός Μαλάκας
6. Ο νυχτωμένος : ξύπνα μαλάκα

Το Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατά των Ποντίων. Οι βουλευτές που αντιδρούν


Του Φόρη Πεταλίδη

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι «ανίκανη να αντιταχθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας, και διαγράφει το «Ολοκαύτωμα» του Ποντιακού Ελληνισμού».

Αγάπη στον Θεό και στην πατρίδαΌσοι Έλληνες αγαπάμε τον τριαδικό Θεό και την πατρίδα μας, δίνουμε τον αγώνα μας πρώτα υπέρ της πίστεως. Ο πρώτος λόγος για τον οποίο χτυπιέται η Ελλάδα, είναι η Ορθοδοξία, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η ελευθερία που αποτελεί το εμπόδιο στην παγκόσμια υποδούλωση των ανθρώπων. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι ο αντίπαλος δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε. Είναι σαν να πάμε να λύσουμε ένα πρόβλημα πριν ακόμα το διαβάσουμε. 
Δεν χρειάζεται να βρίσκεται κάποιος πίσω από τις κλειστές πόρτες για να αντιληφθεί τι γίνεται. Φθάνουν μόνο η κοινή λογική, η γνώση της οικονομικής επιστήμης και η πραγματικότητα την οποία βιώνουμε για να βγουν σωστά συμπεράσματα. Το θέμα δεν είναι μόνο να βγούμε από τη “φυλακή” που μας έχουν βάλει ως χώρα. Αυτό είναι πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι να αντιμετωπίσουμε αυτούς που μας βάλανε στη “φυλακή”, με το μνημόνιο και όχι μόνο. Και αυτούς δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να τους νικήσει κάποιος άνθρωπος γιατί το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας είναι πανίσχυρο και έχει τα στρατιωτικά και οικονομικά μέσα και τη δύναμη να σε εξαφανίσει. Θα δούμε την αντίδρασή του αμέσως μόλις μας δει να μη σκύβουμε το κεφάλι.

Καλή η παλικαριά, αλλά είναι ακόμα καλύτερη άμα συνοδεύεται από το μυαλό και την πίστη. Γι’ αυτό το λόγο ο ατρόμητος μαχητής αλλά σοφός Κολοκοτρώνης – όταν τρεις χιλιάδες περίπου παλληκάρια έπρεπε να αντιμετωπίσουν την τεράστια τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία – είπε: “πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος”. Με το λόγο αυτό ουσιαστικά είπε στον Θεό: “μπες μπροστά και εμείς ακολουθάμε”. Επομένως και εμείς σαν τον Κολοκοτρώνη, να βάλουμε τον Θεό μπροστά. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...