Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ......ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΛHMMYΡΕΣ .....ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ......ΚΙ ΟΜΩΣ....ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ..


ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ......ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΛΥΜΗΡΕΣ.....ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ......ΚΙ ΟΜΩΣ....ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ....

Tο ζάχαρο “χαλάει” τα μάτια! Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια;diaforetiko.gr : resize image1 600x447 Το ζάχαρο χαλάει τα μάτια! Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια;
Του Αναστάσιου-Ιωάννη Κανελλόπουλου
Ο σακχαρώδης διαβήτης επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στα αγγεία, στις φλέβες και στις αρτηρίες που μεταφέρουν το αίμα σε κάθε όργανο και ιστό του σώματος. Έτσι, μπορεί να προσβάλει και τα μάτια, προκαλώντας βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία τους.
Ο αμφιβληστροειδής είναι το στρώμα των νευρώνων στο οπίσθιο τοίχωμα του ματιού που δέχεται το φως και βοηθά στην αποστολή των εικόνων προς τον εγκέφαλο. Όταν τα αγγεία στον αμφιβληστροειδή υποστούν βλάβη, μπορεί να εμφανίσουν διαρροή υγρού ή αίματος και να αναπτύξουν εύθρυπτους κλάδους με «μορφή βούρτσας» και ουλώδη ιστό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει θολερότητα ή παραμόρφωση των εικόνων που στέλνονται από τον αμφιβληστροειδή στον εγκέφαλο.

Οι 17 Έλληνες ολιγάρχες που χρωστούν €10.6 δις !!!…

Οι 17 Έλληνες ολιγάρχες που χρωστούν €10.6 δις !!!…
H υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας…
Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα της ολιγαρχίας του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη; Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.
Χωρίς πολλά λόγια, δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα… «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας. Έχουμε και λέμε:
AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικώνεισαγγελέων.
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.
ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.
ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.
STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.
ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.
J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.

Νέα Τάξη Πραγμάτων…Κάνοντας Τέχνη Την Κωλοτρυπίδα…Η ισοπέδωση Της Τέχνης Από Τον Πολιτισμό Της Χέστρας

Νέα Τάξη Πραγμάτων…Κάνοντας Τέχνη Την Κωλοτρυπίδα…Η ισοπέδωση Της Τέχνης Από Τον Πολιτισμό Της Χέστρας


Σχόλιο ΛΦ: Οι είκονες είναι τραγικές και σιχαμερές. Σας παρουσιάζουμε την τέχνη της προόδου. Ποιά τέχνη; Ποιά οικονομική κρίση; Μετά αναρωτιούνται σαν παρθένες μερικοί και μερικές πως φτάσαμε σήμερα σε αυτό το σημείο σαν κοινωνία. Μην αναρωτιέστε. Οι εικόνες είναι από την Πορτογαλία, χώρα με οικονομική κρίση ΔΝΤ κτλ. Σκέφτειτε σε πόσες παρόμοιες ηλίθιες εκθέσεις σπαταλούνται χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να μορφώσουν ή να βοηθήσουν ανθρώπους. Δείτε την τέχνη της κωλοτρυπίδας με δικιά σας ευθύνη.
ΥΓ. Πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι για να πας να πληρώσεις εισιτήριο σε μία τέτοια έκθεση, που θα αφοδεύουν στα μούτρα σου κυριολεκτικά;

ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΥΜΑ…


ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΥΜΑ…Μέσα σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, την ανεργία, την άσκοπη υπερκατανάλωση, την ατονία των παραδοσιακών αξιών και θεσμών, την μαζοποίηση με αποτέλεσμα την κατάργηση της ατομικής βούλησης, την αυξημένη εξειδίκευση με αποτέλεσμα την μείωση της χαράς της δημιουργικής πρωτοβουλίας, τα πάντα καταλήγουν σε ένα πολύ σημαντικό και σκληρό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άλλο από το στοιχείο της αποξένωσης.
“Παρασκευή 22/11/13. Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ενα παληκάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες.Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες.Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε”.

Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Το σχέδιο ήταν τόσο απλό: Καταστρέφουμε την πραγματική οικονομία για να μην υπάρχει παραγωγή πλούτου και έπειτα υπερφορολογούμε κτηνωδώς τους πολίτες από τους οποίους στερήσαμε το υγιές εισόδημα.


Που πηγαίνει λοιπόν η κατασχεμένη ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων;


Σε μισθούς και συντάξεις;


Όχι. Αφού έχουμε “πρωτογενές πλεόνασμα”.


Παραμένει και επανεπενδύεται στην Ελλάδα για να “επανακκινήσει” την οικονομία;


Όχι.

Δείτε 10 πανέμορφα και εγκαταλειμμένα μέρη του κόσμου!

diaforetiko.gr : SS Ayrfield 01 thumb 600x399 Δείτε 10 πανέμορφα και εγκαταλειμμένα μέρη του κόσμου!
Τα εγκαταλειμμένα μέρη ανά τον κόσμο θεωρούνται τρομακτικά, οι περισσότεροι τα αποφεύγουν καθώς συνδέονται με θρύλους, μύθους και… φαντάσματα!
Κι όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα περισσότερα είναι πανέμορφα ακόμα και μέσα στην πολύχρονη εγκατάλειψή τους. Μερικά από αυτά μάλιστα είναι δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στις χώρες όπου βρίσκονται ή Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO! Κι όχι άδικα, αφού και ιστορικά κειμήλια είναι και διατηρούν απαράμιλλη την ομορφιά τους! Πιο απόκοσμη ίσως…

Η λύση είμαστε εμείς, το πρόβλημα είναι αυτοί...

Το σημερινό διακύβευμα, που καλείται να τοποθετηθεί έγκαιρα αυτός ο μονίμως προδομένος λαός, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από όσο φαίνεται, από όσο μας επιτρέπουν να δούμε (αν και το νιώθουμε). Το διακύβευμα έχει να κάνει με την ύπαρξη της χώρας, την ανεξαρτησία της, την ελευθερία της, την αυτοκυριαρχία της, με το δικαίωμα των πολιτών να απαιτούν την ίδια τους τη ζωή.

Το μέγα ερώτημα που βρίσκεται στο μυαλό όλων είναι: «Και ποιος θα μας σώσει;»
Αν έλεγα εγώ, θα γελούσες με το δίκιο σου, αλλά και θα ήταν μεγάλη ύβρις απέναντι σε σεμνούς και ταπεινούς ανθρώπους που έχουν τα προσόντα και το ηθικό υπόβαθρο να αναλάβουν το βάρος και την ευθύνη της δημιουργίας μίας πραγματικά ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας.
Δυστυχώς, τα όρια που έχουνε βάλει τα μαντριά, είναι τόσο σφιχτά, που μόνο εκείνοι που είναι αποφασισμένοι να τα ξεπεράσουν, κατορθώνουν να βγούνε από την δηλητηριώδη και εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα που οι τσομπάνηδες έχουν δημιουργήσει.

Βρισκόμαστε στο κρίσιμο εκείνο σταυροδρόμι της ιστορίας, η οποία επαναλαμβάνεται με τραγικό για εμάς τρόπο, κι εμείς σήμερα καλούμαστε -με την γνώση που η ίδια η ιστορία μας έχει δώσει- να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο του πόνου και να σταθούμε άξιοι των προγόνων μας χαράσσοντας - δημιουργώντας μία νέα πορεία, γράφοντας νέες σελίδες στην ιστορία, μακριά από το σπιράλ θανάτου στο οποίο σήμερα βρισκόμαστε.

Εάν σήμερα δεν πράξουμε το αυτονόητο, δηλαδή να ενωθούμε απέναντι στον όλεθρο που έχουν ετοιμάσει για εμάς και για επόμενες γενιές, τότε θα βρεθούμε όχι μόνο μικροί απέναντι στην ευθύνη, αλλά και συνένοχοι των δημίων μας.
Μας σκοτώνουν και δεν αντιδρούμε.
Μας διαμελίζουν και τους παρακολουθούμε απαθείς...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...