Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

17.500 αλλοδαποί έγιναν Έλληνες το 2011

astynomikes-taftotites

Παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνιααρκετοί ήταν οι αλλοδαποί που προέρχονται από χώρες μη μέλη της Ε.Ε που επεδίωξαν και κατάφεραν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Πιο συγκεκριμένα, το 2011 οι ελληνικές αρχές έδωσαν την υπηκοότητα σε 17.500 άτομα, τα οποία προέρχονται από χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε, ενώ  το 2010 ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 9.400 άτομα.
Ουσιαστικά, μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκε σχεδόν ο αριθμός των χορηγούμενων υπηκοοτήτων σε αλλοδαπούς που δεν προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την Eurostat από τα 17.500 άτομα που έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα το 88,1% έχουν αλβανικά διαβατήρια, το 1,6% ρωσικά, το 1,4% γεωργιανά και το 0,9% αρμενικά

Η πολλαπλή αντισυνταγματικότητα των κανόνων αναγκαστικής είσπραξης εισφορών, όταν το εισόδημα του ασφαλισμένου δεν επαρκεί, παρά μόνο προς επιβιωσιν.


Η πολλαπλή αντισυνταγματικότητα των κανόνων αναγκαστικής είσπραξης εισφορών, όταν το εισόδημα του ασφαλισμένου δεν επαρκεί, παρά μόνο προς επιβιωσιν.
Του Κωνσταντίνου Παπακασόλα, δικηγόρου Αθήνας.
5
Όταν το 2003 απολύθηκε απ το στρατό ένας παιδικός μου φίλος, συζητήσαμε για το ποια θα ήταν η επομένη κίνηση του, σαν πολίτης πλέον. Ο φίλος μου λάτρης των  PC, με τα οποία ασχολείτο απο μικρος, μου είπε ότι σκόπευε να ανοίξει κατάστημα παροχής υπηρεσιών – επισκευής υπολογιστών.  Όταν τον ρώτησα γιατί δεν το επιχειρεί άμεσα μου απάντησε ότι δισταζει, καθώς  έκτος απο ενοίκιο, θα πρέπει να πληρώνει και ασφάλιση ύψους 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!
Κι ενώ φυσικά  δεν υπολόγιζε να βγάζει τα πρώτα χρόνια πάνω απο 300 με 400 ευρώ το μήνα, χρήματα φυσικά που θα του απόφεραν μεν  ένα μικρό εισόδημα, πλην με το ασφαλιστικό ταμείο συνέταιρο – θα έμπαινε και μέσα.
Εκεί εμπέδωσα για πρώτη φορά ότι η αυθαίρετη επιβολή του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί βαρύτατη τροχοπέδη στο  συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία. Άπλα και ξάστερα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω γι αυτό.
Περιττό να πω ότι ο φίλος μου μετά απ αυτά, το μόνο που επιθυμούσε διακαώς ήταν να μπει στο δημόσιο, μιας και το κράτος του  απαγόρευε καθαρά και ξάστερα να εργαστεί μόνος του ως αυτοαπασχολούμενος ελεύθερος επαγγελματίας.
Κάποιος ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
******************************************************************
Το Σύνταγμα μας αναφέρει ότι η  ασφάλιση είναι KOΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, για την απονομή του οποίου μέριμνα το κράτος, με νόμο.
Απο “αγαθό” λοιπόν μέχρι την σημερινή μεσαιωνική κατάσταση της διάλυσης των ταμείων, του PSI,  των κατασχέσεων, των ρυθμίσεων – γκιλοτίνα, και των ποινικών διώξεων (!) μεσολαβεί ένα…χάσμα απίστευτο, μια απίστευτη στρέβλωση της έννοιας της κοινωνικής ασφάλισης.
Απο προσιτό κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι μετατράπηκε σε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης (εις -) φορών, χωρίς  εισοδηματικά κριτήρια,  επιλογή που αποτελεί όνειδος για τον πολιτισμό της χώρας,  η οποία άλλωστε  γι αυτό και χρεοκόπησε, επειδη κατέχει τέτοιο νομοθετικό πλαίσιο, πρωίμου μεσαίωνα,
Έτσι, επιχειρώντας προσφατα το δημόσιο, ορθά μεν, να εισπράξει μη καταβληθείσες εισφορές για να τονώσει τα ταμεία του, (τα διαλυμένα απο τις παρεμβάσεις και σπατάλες -για τις οποίες ΔΕΝ  αναζητά ευθύνες),  στρέφεται και κατά δίκαιων και κατά αδίκων ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 2,4 ΚΑΙ 25 του Συντάγματος, στο βαθμό που έστω και κατόπιν εορτής δεν εισάγει εισοδηματικά κριτήρια στην αναζήτηση των όντως εισφοροφυγαδων.
Διότι τι σοι εισφορές θα πληρώσει αυτός που είχε εισοδήματα 4 και 5 χιλιάδες ευρώ;
Έχουμε δηλαδή συνεχιζόμενη  παραβίαση και κατά τον υπολογισμό και κατά την αναγκαστική είσπραξη των εισφορών των συνταγματικών αρχών της προστασίας της ανθρωπινης αξιοπρεπείας, της αναλογικής συνεισφοράς στα βάρη (βάρη είναι και οι εισφορές),  της αρχής της  αναλογικότητας κλπ καθώς,  ασκώντας  τα δικαιώματα του, τα εκ του  ΚΕΔΕ, το δημόσιο διώκει και διεκδικεί εισφορές :
 με μηνύσεις και με κατασχέσεις,
 από  ασφαλισμένους επαγγελματίες:

Paul Walker: Murdered For Digging Too Deep?


Conspiracy forums have posed an interesting theory on Paul Walker’s untimely death from a car crash on Saturday, where they tie it in, and call it murder to prevent Walker, who was part of the Phillipine relief effort, from exposing “a conspiracy to supply victims of Typhon Haiyan with a prototype permanent birth control drug hidden in medicinal supplies and food aid.” Another theory is that Walker discovered dirty money in the Philippines disaster relief and that it “would make sense because he owned a company that specialized in rapid disaster relief.” 

Οι τράπεζες ρουφάνε το αίμα των Ελλήνων, τα πολιτικά κόμματα που εδώ και 30 χρόνια Κυβερνούν, όχι μόνο αδιαφορούν για τις πρακτικές των τραπεζών αλλά όποτε μπορούν βοηθούν με κάθε τρόπο την αφαίμαξη μας...!!!

ΣΟΚ: Μαζικές αγωγές δανειοληπτών σε τράπεζες μετά τις αποκαλύψεις 
ΣΟΚ: Μαζικές αγωγές δανειοληπτών σε τράπεζες μετά τις αποκαλύψεις
Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις - φωτιά του οικονομολόγου και πρώην στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του Έλληνα.

Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα


Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. γραβιέρα
- 250 γρ. κασέρι
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 250 γρ. έμενταλ
- 250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 5 αυγά
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- Πιπέρι
Εκτέλεση

Η απόφαση για τους Ρομά ανοίγει την πόρτα για την απαγόρευση των εξώσεων απο πλειστηριασμούς!


20131202-103329.jpg
ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΤΡΟΙΚΑ «ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Με το θέμα των δανείων δεν έχω ασχοληθεί αλλά παρακολουθώ από γενικό ενδιαφέρον τα θέματα των Ρομά-Τσιγγάνων. Με ενδιαφέρον διάβασα μια απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μιχελάκη στον βουλευτή Τατσόπουλο για το ζήτημα της στέγασης των Ρομά.
Διαπιστώνω τα ακόλουθα (σε τίτλους):
Οι Ρομά καταλαμβάνουν χώρους του δημοσίου, τους καταπατούν
Το κράτος δηλώνει ότι «ΣΕΒΟΜΕΝΟ τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΕΙ αν πρώτα δεν τους βρει

άλλο τόπο για να στεγαστούν.
Ο Μιχελακης επικαλείται το άρθρο 21 του Συντάγματος, παρ. 4 που λεει: «η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί ιδιαίτερη φροντίδα του Κράτους»
Για να το πετύχει αυτό έφτιαξε πρόγραμμα δανειοδότησης με την εγγύηση του Δημοσίου με ποσά ως 60.000€ ανά δανειολήπτη για να αγοράσουν σπίτι οι Ρομά και να φύγουν από τους καταπατημένους χώρους.
Περίπου 100.000.000€ από τα δάνεια αυτά έχουν καταπέσει και θα τα πληρώσει το Δημόσιο.
ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ
Οι τράπεζες ανήκουν στο Δημόσιο, άρα τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται ανήκουν στο Δημόσιο
Οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες και όλοι οι έλληνες πολίτες έχουν ίσια δικαιώματα (βλ. Σύνταγμα άρθρο 4, παρ. 2)
Γιατί να ισχύει αυτό το προνομιακό καθεστώς για τους Ρομά και όχι για τους άλλους έλληνες πολίτες?
Πώς θα κάνει έξωση το κράτος σε έναν δανειολήπτη που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειό του αλλά δεν έχει που να μείνει, αν πρώτα δεν του βρει που θα μείνει, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ?

Δείτε την απάντηση του Μιχελάκη στον ακόλουθο σύνδεσμο

ΣΜΙΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ

( Αναδημοσιευουμαι το άρθρο  έχοντας αμφιβολίες για το εάν όντως....... υπάρχουν αυτα τα ακίνητα και εαν υπάρχουν  είναι ελεύθερα βαρών ...? )

Μιλάμε για τρελή ανάπτυξη. Πωλείται γκαρσονιέρα στην Κυψέλη 17 τ.μ. με 3500 ευρω!!!

Μιλάμε για τρελή ανάπτυξη. Πωλείται γκαρσονιέρα στην Κυψέλη 17 τ.μ. με 3500 ευρω!!!
Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με την αγγελία που φαίνεται γκαρσονιέρα στην Κυψέλη να πωλείται μόλις 3.500 ευρώ!
Η συγκεκριμένη αγγελία δεν είναι απόδειξη μόνο της "βουτιάς" στις τιμές των ακινλητων αλλά και της δεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες της χώρας που πουλάνε τα ακίνητά τους όσο-όσο, αφού δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στη φορολογία και στα χαράτσια.
Σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, κανείς μπορεί να βρει διαμερίσματα σε τιμές εξευτελιστικές, τιμές που κανείς δε θα φανταζόταν πριν λίγα χρόνια.

Κροκετάκια από τυρί


alt4 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
3 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 κροκάδια αυγών
2 φλιτζάνια τσαγιού παρμεζάνα ή γραβιέρα
Ελάχιστο άσπρο πιπέρι (ή πάπρικα)
Αλεύρι
Ασπράδια αυγών
Γαλέτα
Ρίχνετε σε μικρή κατσαρόλα το αλεύρι και το βούτυρο. Ανακατεύετε το μίγμα σε σιγανή φωτιά και ρίχνετε τμηματικά το γάλα. Όταν η σάλτσα πήξει, την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα κροκάδια και το τυρί. Απλώνετε το μίγμα σε βουτυρωμένη πιατέλα, το σκεπάζετε καλά και το αφήνετε στο ψυγείο μερικές ώρες να παγώσει και να πήξει. Το πλάθετε σε κροκετάκια και τ’αλευρώνετε. Τα βουτάτε σε ασπράδι ελαφρά χτυπημένο με ένα κουταλάκι λάδι και τα τυλίγετε σε γαλέτα. Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι. Σερβίρετε με σαλάτα.

Απαγορεύεται η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο - Η "Απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου"!


Επειδή κάθε μέρα ακούμε για συλλήψεις πολιτών

 για χρέη προς το Δημόσιο, σκεφθήκαμε να

 υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει σχετική απόφαση

 του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου η οποία

 έχει κρίνει αντισυνταγματική τη στέρηση της

 προσωπικής ελευθερίας των οφειλετών. 

Η εκτέλεση της απόφασης είναι υποχρεωτική 
και οι παραβάτες πρέπει να τιμωρηθούν. 
Η υπόθεση της προσωποκράτησης για χρέη 
προς το Δημόσιο, παραπέμφθηκε στο ΑΕΔ λόγω
 των αντίθετων αποφάσεων που εξέδωσαν για το ζήτημα αυτό οι Ολομέλειες
 του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΑΠ είχε κρίνει ότι είναι συνταγματική, ενώ
 αντίθετα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με...
συντριπτική πλειοψηφία 24 προς 3 έκρινε ότι σε καμιά περίπτωση δεν
επιτρέπεται η επιβολή του επαχθούς μέτρου, ακόμη κι όταν ο οφειλέτης του 
Δημοσίου έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρέη του και δεν τα αποπληρώνει. 
Ειδικότερα, κρίθηκε από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ότι είναι 
«συνταγματικώς ανεπίτρεπτο» το μέτρο της προσωποκράτησης,
 καθώς είναι αντίθετο στις επιταγές των άρθρων 2 και 5 του Συντάγματος
 που προβλέπουν ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου 
αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, όπως και ότι η προσωπική 
ελευθερία είναι απαραβίαστη. 
Ένα βήμα πιο πέρα προχώρησαν πέντε σύμβουλοι Επικρατείας, κατά τη γνώμη 
των οποίων το μέτρο της προσωποκράτησης παραβιάζει και το άρθρο 7 του
 Συντάγματος, που ορίζει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να
 χρησιμοποιείται ως μέσον για την επίτευξη σκοπού, έστω και δημόσιου
 συμφέροντος. 
Της απόφασης αυτής είχε προηγηθεί το 2003 η ομόφωνη κρίση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της προσωπικής κράτησης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το 
ΙΚΑ και τα ΝΠΔΔ. 

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η ανατροπή έχει γίνει ήδη, ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή!

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχει επιβιώσει ΤΙΠΟΤΑ από τα παλαιά... ΜΑΘΕΤΕ ότι ήδη η "προοπτική" που είχαμε μέχρι χθες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον.
"Αυτοί" έκαναν την αρχή... Δεν έχουν αφήσει ΤΙΠΟΤΑ όρθιο!
Μένει απλά το να επιβιώσουμε εμείς και να προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διαβάστε ΟΛΗ την αλήθεια παρακάτω...
Μήπως πιστεύετε ακόμα, ότι κάποια στιγμή σύντομα θα υπάρξει ανάκαμψη;

ΠΑΡΤΑΚΙΣΜΟΣ: Η νέα αρρώστια της πόλης
Της Αγγελικής Νικολάρη
Απ' αυτές τις ύπουλες παιδικές αρρώστιες που εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά, ξεσπούν ραγδαία και αφήνουν τα σημάδια τους αναλλοίωτα στο σώμα σου. Ένα κουσούρι έτσι για να τις θυμάσαι. Ο παρτακισμός λοιπόν είναι η καινούργια μόδα, η νέα αρρώστια που μαστίζει τους Αθηναίους στους ανήσυχους δρόμους αυτής της πόλης. Κάτι παθαίνουν οι άνθρωποι και έχουν στραφεί ολοκληρωτικά στους εαυτούς τους και δεν τους νοιάζει, σου λέει, ο διπλανός, ο παραδιπλανός και ο εκάστοτε συνάνθρωπος. Είναι αυτό που λέμε στην αργκό "κοιτάω την πάρτι μου", "κοιτάς την πάρτι σου", "είναι παρτάκιας" και άλλα συναφή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...