Από τον Victor Brack
Κι όμως οι κινήσεις του Σαμαρά είναι απόλυτα μελετημένες και κουμπώνουν σ’ αυτό που λέμε ψυχολογία του πλήθους.
Όσοι από σας απορούν γιατί η ΝΔ εξακολουθεί, παρά την πολιτική φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών, να διατηρεί υψηλά ποστοστά και να μην έχει γίνει ακόμη ΠΑΣΟΚ το μυστικό βρίσκεται σε μια προσωπική φιλία του Αντώνη Σαμαρά που ακούει στο όνομα Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Ο Δημήτρης, που είναι και γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, δεν κάνει τίποτε άλλο από να καταγράφει σαν παλμογράφος και να ερμηνεύει τόσο την ψυχολογία του πλήθους, όσο και των πολιτικών αντιπάλων του Σαμαρά. Ακόμη και το γεγονός ότι οι ταγαροτραχανοπλαγιάδες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει από δυο χωριά χωριάτες για την δραχμή, είναι έργο Βαρτζόπουλου.
Ο τελευταίος εισηγείται στον Σαμαρά τις κινήσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του όχλου με αποτέλεσμα οι δημόσιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού να ευθυγραμμίζονται με τις οδηγίες του ψυχιάτρου. Ως γνωστόν ο ελληνικός λαός σύμφωνα και με την γνωμάτευση του Εθνάρχη Καραμανλή χρειάζεται ψυχίατρο. Τώρα τον έχει κι ας μην το γνωρίζει.
Ο Βαρζόπουλος λοιπόν είχε διαβλέψει πως πολύ σύντομα ο Λαφαζάνης που είναι γριά αλεπού και εξουσιομανής, δεν θα μπορούσε να αντέξει για πολύ στην ηγετική αφάνεια του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε λοιπόν επισημάνει έγκαιρα στον Σαμαρά πως ο Λαφαζάνης είναι η αχίλλειος πτέρνα του Τσίπρα.
Έτσι από κοινού ετοίμασα ένα “σχέδιο δράσης” με τελικό στόχο το πολιτικό και ψυχικό ρήγμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.