Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Κρήτη | Ήρθαν στα χέρια για το ποιος θα φάει τα τρόφιμα απ΄ τους κάδους…

kados skoupidionΤραγικές σκηνές για την ίδια την ανθρώπινη αξία διαδραματίστηκαν έξω από Σούπερ Μάρκετ στο Ηράκλειο με πολίτες να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τα τρόφιμα που είχαν εναποθέσει στους κάδους απορριμάτων οι υπάλληλοι…
Στο μεγάλο Σούπερ Μάρκετ οι υπάλληλοι έπαιρναν τα ληγμένα τρόφιμα και τα άφηναν προσεκτικά σε κούτες έξω από τον κάδο ανακύκλωσης καθώς γνώριζαν ό,τι κάποιοι θα τα ήθελαν .
Μάλιστα όπως μας τόνισαν, συνήθως τα έπαιρναν άνθρωποι που τάιζαν με αυτά αδέσποτα ζώα .
Άλλωστε τα τρόφιμα που κατέληγαν στους κάδους ήταν κυρίως ληγμένα αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα.
Πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής πετάχθηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους από τις φωνές και τη φασαρία που γινόταν στο χώρο πάρκινγκ του καταστήματος.
Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι 5-6 άτομα πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια για τα τρόφιμα που ήταν πεταμένα στα σκουπίδια.
Την επόμενη κιόλας ημέρα ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος οι οποίοι έδωσαν εντολή στους υπαλλήλους να τοποθετούν σε τσάντες – μοιρασμένα – τα τρόφιμα ώστε να μπορούν οι πολίτες να τα παίρνουν και να φεύγουν και να μην επαναληφθούν οι εικόνες ντροπής .
Έτσι και έγινε. Εδώ και λίγες ημέρες τα ληγμένα τρόφιμα είναι μοιρασμένα μέσα σε τσάντες τις οποίες το βράδυ μετά το κλείσιμο του καταστήματος οι υπάλληλοι αφήνουν προσεκτικά δίπλα στους κάδους ανακύκλωσης …

Xαμός στη Ρόδο! “Έξω οι Πακιστανοί” φώναζαν οι κάτοικοι – Βγήκαν με τις μπουλντόζες στους δρόμους

Ξεσηκώθηκαν κάτοικοι στο χωριό Αφάντου κατα Πακιστανών που μένουν στην περιοχή μετά απο ληστεία Προποτζίδικου και τραυματισμό ατόμου με ειδικές ανάγκες .mpol
Κάτοικοι του χωριού έχοντας υποψίες πως υπαίτιοι για τον τραυματισμό του ατόμου με αναπηρία είναι Πακιστανοί που μένουν στην περιοχή , είχαν συγκεντρωθεί με εσκαφέα έχοντας κλείσει το δρόμο και φωνάζοντας έξω οι Πακιστανοί.
Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο χωρίο Αφάντου μετά τον ξεσηκωμό των κάτοικων του χωριού κατά των Πακιστανών που μένουν στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι λογόφεραν και πιάστηκαν στα χέρια με τον ιδιοκτήτη των σπιτιών οπου μένουν οι Πακιστανοί . Η αστυνομία κατάφερε να ελέγξει το μαινόμενο πλήθος , αλλά στο σημείο παρέμενε μέχρι αργά ο εκσκαφέας που είχαν φέρει μαζί τους οι κάτοικοι προσπαθώντας να διώξουν τους Πακιστανούς .
Η αστυνομία ισχυρίζεται πως οι Πακιστανοί που διαμένουν στην περιοχή έχουν ηδη ελεγχθεί και δεν είχαν καμιά ανάμειξη στη Ληστεία , αναφέρει το rodosreport.gr. Αυτό που εχει εξοργίσει τους Αφαντενούς είναι ο τραυματισμός του ιδιοκτήτη του προποτζίδικου που είναι άτομο με αναπηρία.

Πως σε διδάσκει ένα παιδί με ένα χαμόγελο και λίγο χιόνι.Σουρουπώνει. Τι όμορφα που είναι τα μπαλκόνια έτσι στολισμένα, σπάει η πεζή μονοτονία της τσιμεντούπολης. Περίοδος Χριστουγέννων βλέπεις. 
Όλα τα σπίτια έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και έχουν φωτιστεί από τα λαμπάκια που έχουν τυλιχτεί στα κάγκελα και στις πόρτες. Ορισμένοι “αχόρταγοι” έχουν βάλει λαμπάκια και στις γλάστρες και στα δέντρα τους. Προχωράς στον δρόμο και βλέπεις τα πάντα φωτισμένα, αφού μέσα στην πολύ κίνηση έχουν φωτιστεί και όλοι οι άνθρωποι, τους έχουν ανάψει τα λαμπάκια προφανώς.

Ελληνίδα φωτογραφίζει την "καρδιά" του CERN

cern ellinida
«Ξεκίνησα στο CERN για πρακτική άσκηση, το καλοκαίρι του 2012. Μου προτάθηκε μια θέση που δε μπορούσα να αρνηθώ. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι από την Αθήνα θα έφτανα κάποια μέρα στη Γενεύη και πόσο μάλλον να δουλεύω για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών ερευνών», δηλώνει η 22χρονη Άννα Παντελιά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Ως παιδί αγαπούσε την επικοινωνία και τη φωτογραφία, κάτι που την οδήγησε να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθηνών, στο τμήμα φωτογραφίας και οπτικοακουστικών τεχνών. Το 2009 οι σπουδές της συνεχίστηκαν στη Γερμανία μέσω του προγράμματος του Erasmus. Έπειτα, γύρισε στην Αθήνα για να τελειώσει τα μαθήματά της. Η πρακτική άσκηση που της προτάθηκε λίγο καιρό αργότερα από καθηγητή του Πολυτεχνείου στο CERN ήταν μια καλή ευκαιρία που δε μπορούσε να την αφήσει ανεκμετάλλευτη.
Η Άννα δουλεύει σήμερα στο CERN ως φωτογράφος. Καλύπτει τις επισκέψεις, τα συνέδρια, τα events, απαθανατίζει τους εργαζόμενους εν ώρα εργασίας, καθώς και τις εργασίες που εκτελούνται στα τούνελ. «Πέρασα πολύ σημαντικές στιγμές εδώ. Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Η πιο σημαντική στιγμή για μένα ήταν όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να καλύψω φωτογραφικά την ανακοίνωση του Νόμπελ φυσικής. Την ημέρα εκείνη βραβεύτηκαν οι Peter Higgs και François Englert για την ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs. Είχαν τοποθετηθεί οθόνες σε ένα από τα εστιατόρια του CERN, οι οποίες μετέδιδαν τη διαδικασία ανακοίνωσης και δεκάδες επιστήμονες, φοιτητές και εργαζόμενοι του οργανισμού είχαν μαζευτεί για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα. Την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων η αντίδραση του κόσμου, ήταν ενθουσιώδης. Νιώθω πολύ τυχερή που ήμουν εκεί για να καταγράψω αυτές τις ιστορικές στιγμές του CERN», δηλώνει η Άννα.
«Μια ακόμα σημαντική στιγμή ήταν η μέρα που γνώρισα τον Steven Hawking. Θυμάμαι τον εαυτό μου στο σχολείο να διαβάζει το βιβλίο του "Χρονικό του Χρόνου", τότε δεν μπορούσα καν να φανταστώ ότι κάποια στιγμή θα τον συναντούσα από κοντά», λέει η Άννα και προσθέτει: «Την ίδια μέρα μάλιστα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τον Morgan Freeman και γενικά πολλούς πολιτικούς και σημαντικούς καθηγητές. Η πιο σημαντική εμπειρία βέβαια είναι η καθημερινότητά μου στο CERN. Η συναναστροφή και η επικοινωνία με αξιόλογους καθηγητές, φοιτητές και τεχνικούς απ’ όλον τον κόσμο, η κάλυψη των μεταμεσονύκτιων εργασιών στον LHC, που μπορεί να μας κρατούσαν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα στο τούνελ, αλλά μας αποζημίωναν με τις εικόνες που μας έδιναν». «Αξιοθαύμαστη είναι και η συμβολή της ελληνικής ομάδας στο CERN, η οποία αποτελείται από καθηγητές, φοιτητές και τεχνικούς που δουλεύουν στη συντήρηση του επιταχυντή και μας δίνει την ευκαιρία να μεταφέρουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας στα ελληνικά πανεπιστήμια», επισημαίνει η Άννα
Οι εργασίες έχουν σταματήσει στον οργανισμό μέχρι και το 2015 προκειμένου να συντηρηθεί το τούνελ. Ο οργανισμός διαθέτει server όπου γνωστοποιεί τις δράσεις του. «Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει δωρεάν πληροφορίες, φτάνει να υπάρχουν τα copyrights. Όλα διατίθενται για εκπαιδευτικούς λόγους», τονίζει.
Φωτογραφία της Άννας δημοσιεύτηκε σε εβδομαδιαία διεθνή επιστημονική εφημερίδα, τη Nature. Η εικόνα αποθανάτιζε τον επιταχυντή του LHC, έναν επιταχυντή στοιχειωδών σωματιδίων που βρίσκεται στο CERN. Η φωτογραφία αυτή τράβηξε το ενδιαφέρον και των New York Times. «Τους άρεσε πολύ και μου ζήτησαν να τους στείλω τη φωτογραφία και όσες άλλες είχα», δηλώνει ενθουσιασμένη η Άννα.

ΤΟ ΜΑΣΣΩΝΙΚΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ


ΤΟ ΜΑΣΣΩΝΙΚΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
.
Παρουσιάζουμε λακωνικά το μασσωνικόν σχέδιον εξαφανίσεως του πολιτισμού. Τέτοια σχέδια έγιναν και επέτυχαν εις το παρελθόν, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
.
Διερωτηθήκατε ποτέ διατί δεν σώζεται γραπτή μαρτυρία από την Προϊστορία; Δεν υπήρχε γραφή νομίζετε; Οι Υπερεξελιγμένες Ελληνικές Γραφές εν σχέσει με την υφιστάμενη και την αρχαία, Γραμμικές Α΄και Β΄είναι έτη ή μάλλον υπερέτη φωτός ανώτερες. Και όμως ελάχιστα σώζονται. 
.
Διαρωτηθήκατε διατί δεν σώζεται σχεδόν κανέναν βιβλίον και εγχειρίδον των Ελλήνων της Μικράς Ασσίας και δη πέραν του «κεντρικού ελλαδικού χώρου» όπως τον γνωρίζουμε σήμερα; Επειδή υπήρχε σχέδιον ώστε όλα να συνηγορούν ότι οι Έλληνες ήσαν αυτοί όπου ζούσαν σ’ αυτόν τον μικρόν περιορισμένον χώρον. Δεν σας κάνει εντύπωση όπου από τα έγγραφα και τα βιβλία της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Αλικαρνασσού, της Κωνσταντινούπολις επιβίωσαν συγγράμματα ως επί τω πλείστον από την «ελλαδική περιοχή» και ενώ κάϋκαν ή κλάπηκαν όλα μαζί; 
.
Δεν σας κάνει εντύπωση όπου εξαφανίσθηκαν ακόμη και από αρχαιολογικούς χώρους αναφορές σε άγνωστους συγγραφείς;
.
Δεν σας κάνει εντύπωση το σβύσιμον Ελλήνων Φαραώνων από τις Πυραμίδες;
.
Δεν σας κάνει εντύπωση όπου αφού ανευρέθηκε σύσστημα επτά και πλέον πόλεων εις τα Ουράλια Όρη οι οποίες είναι κυκλοειδές όπως η Τροία, αντίγραφα της και μεταγενέστερες πριν επιτραπή η είσοδος τους εις το κοινόν και τους επιστήμονες διαπιστώθηκε και καταγγέλθηκε πως σβύστηκαν ελληνικά ονόματα από τους τοίχους των;
.

Ποντιακά ΚάλανταRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...