Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Κουλουράκια Πασχαλινά


Υπέροχα, μυρωδάτα, τραγανά!
Μοσχοβόλισε το σπίτι!
Υλικά για 40 κουλουράκια περίπου,
ανάλογα με το μέγεθος:

250 γρ βούτυρο Κερκύρας
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
Μισό φλυτζάνι γάλα
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
550 γρ αλεύρι Robin Hood
1 κρόκος αυγού για να τα αλείψουμε


Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου, 
μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα 
το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη πάρα πολύ καλά, 
να αφρατέψουν, περίπου 15-20 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το γάλα, τη μαστίχα και το μπέικιν
και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Η ζύμη θα γίνει πολύ μαλακή και ελαστική,
ίσα-ίσα που θα πλάθεται!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο  στις αντιστάσεις.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης 
και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί του φούρνου 
που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, 
σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
Χτυπάμε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι 
και με προσοχή αλείφουμε τα κουλουράκια.
Τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν αρκετά, 
αλλά προσοχή μην αρπάξουν!
Καλό Πάσχα σε όλους!
Καλή Ανάσταση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...