Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Που βρίσκεται ο τάφος του Πορθητή και τι βρήκαν μέσα;

571: Σαν σήμερα γεννιέται ο προφήτης Μωάμεθ.

571: Σαν σήμερα  γεννιέται ο προφήτης Μωάμεθ.Ο προφήτης Μωάμεθ γεννήθηκε γύρω στο 570 χωρίς να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία και πέθανε το 632 λίγο μετά το την ομιλία του στο όρος Αραφάτ της Μέκκας στην οποία κήρυξε την νέα θρησκεία καταγόταν απο την οικογένεια των Κουραισιτών οικογένεια Ναβαταίων εμπόρων της Μέκκας.
 Ο Μωάμεθ ήταν γιός του Αβδ Αλλάχ ίμπν Άβδ άλ Μουταλίμπ (Abd Allah idn Abd al Muttalib) (545 - 570) μεγαλύτερου γιού του Αβδούλ Μουταλίμπ (497 - 578) και της Αμινάλ ίβδ Βάμπ (Aminal bint Wahb) (πέθανε το 577). Ο Μωάμεθ έμεινε ορφανός απο νήπιο και απο τους δύο γονείς τον αναθρέψαν ο παππούς του Αβδούλ Μουταλίμπ και ένας θείος του, γι'αυτό σύμφωνα με το Ισλάμ τα ορφανά ήταν υπο την προστασία του προφήτη επειδή ήταν ορφανός και ο ίδιος. Σύμφωνα με το Κοράνι ο Μωάμεθ θεωρείται "προφήτης", "εκπρόσωπος του θεού", "τελευταίος απεσταλμένος του θεού" (Κοράνιο 2:101, 5:13-19, 9:32, 33) το πραγματικό του όνομα ήταν Μουχαμάντ τα περισσότερα στοιχεία γι'αυτόν υπάρχουν στο Κοράνι. Ήταν αγράμματος με οικογενειακές γνώσεις μόνο γύρω απο το εμπόριο αλλά ισχυριζόταν οτι είχε αποκτήσει επικοινωνία με τον θεό, σε ηλικία 25 ετών παντρεύτηκε την πλούσια χήρα Χαντιτζά η οποία σύμφωνα με όλες τις πηγές ήταν μεγαλύτερη του. Με την Χαντιτζά απέκτησε 4 κόρες και 2 γιούς παρά το οτι η πολυγαμία ήταν συνηθισμένη στην κοινωνία του δέν έκανε δεύτερο γάμο όσο ζούσε η Χαντιτζά, μόνο μετά τον θάνατο της παντρεύτηκε για δεύτερη φορά (623) την Αίσα (Aisha)κόρη του συντρόφου του Αμπού Μπάκρ που θα είναι ο πρώτος χαλίφης διάδοχος του, τότε ήταν ο ίδιος ο Μωάθεθ 50 - 55 ετών και η Αίσα παιδί 10 ετών.πηγη«Μήπως ο Πορθητής ήταν Χριστιανός;»

Μ' αυτόν τον προκλητικό τίτλο εμφανίστηκε στα περίπτερα στις 19 Ιανουαρίου του 1991 το τουρκικό περιοδικό Ακτουέλ. Το περιοδικό παρουσίασε τη θεωρία όη ο Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν κρυπτοχριστιανός. Το βέβαιο πάντως είναι ότι η μητέρα του ήταν χριστιανή και ο ίδιος Αλεβής.

Όταν πήρε την Κωνσταντινούπολη κι εγκατέστησε τον ανθενωτικό Γεννάδιο στο θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου,...
 τον επισκεπτόταν συχνά στο Μοναστήρι της Παμμακάριστου, όπου και είχαν θεολογικές συζητήσεις. Κάποιες μαρτυρίες τον θέλουν να εκκλησιάζεται κρυφά σε ορθόδοξο ναό, ενώ προς το τέλος της ζωής του διέθετε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του ένα πλήρως εξοπλισμένο εκκλησάκι!

Το βασικότερο, πάντως, επιχείρημα που συνηγορεί για τη χριστιανική ιδιότητα του Μωάμεθ προέρχεται από το βιβλίο του Τούρκου συγγραφέα Ρεσάτ Εκρέμ Κοτσού, "Οθωμανοί Ηγεμόνες", όπου φιλοξενείται η μαρτυρία του Τούρκου πολιτικού Κεμάλ Μπεγατλί. Σύμφωνα μ' αυτόν, ο πραγματικός τάφος του Μωάμεθ βρέθηκε δίπλα από τους τάφους των βυζαντινών αυτοκρατόρων κάτω από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, πάνω από την οποία οι Τούρκοι έκτισαν το Φατίχ τζαμί!

Η ανακάλυψη αυτή έγινε «τυχαία» το 1908, την εποχή του Σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ Β, κατά τη διάρκεια εργασιών για την επισκευή αγωγού νερού που είχε σπάσει στη συνοικία του μεγάλου τεμένους του Πορθητή.

Όταν ο Σουλτάνος έδωσε εντολή ν' ανοιχτεί ο διπλανός τάφος του Πορθητή για να καθαριστεί από τυχόν λάσπες, οι υπεύθυνοι μ' έκπληξη διαπίστωσαν ότι στον πάτο του τάφου υπήρχε μια σιδερένια καταπακτή. Όταν την άνοιξαν, είδαν ότι μια πέτρινη σκάλα οδηγούσε στην υπόγεια αίθουσα μιας χριστιανικής εκκλησίας ακριβώς κάτω από το τζαμί!

Εκεί βρέθηκε όχι μόνον ο αληθινός τάφος του Μωάμεθ, αλλά και το σώμα του πολύ καλά ταριχευμένο, ολόιδιο με το πορτραίτο που είχε φιλοτεχνήσει ο Ιταλός ζωγράφος Μπελίνι. Μάλιστα, ο τάφος είχε πάνω του χαραγμένο το σύμβολο του σταυρού μαζί με την ημισέληνο!


Ο Μωάμεθ φαίνεται ότι προτίμησε να ταφεί ως χριστιανός και βυζαντινός βασιλιάς.


Ο Αβδούλ Χαμίτ, πανικοβλημένος από την απρόσμενη ανακάλυψη, διέταξε να σφραγιστεί ο τάφος και να μην ανοίξει ποτέ!


Πηγή ~ Ιερή Ελλάδα (Εκδ. Αρχέτυπο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...