Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑΣ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΡΑΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .Iδου Πώς εξηγείται το ενδιαφέρον των υποψηφίων

 .ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ Η ΧΩΡΑ  ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 

Πόσα παίρνουν οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και Δημοτικοί Σύμβουλοι σύμφωνα με τον ΚαλλικράτηΕπειδή πολλοί ρωτούν και σίγουρα περισσότεροι αναρωτιούνται και επειδή μπορεί οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα να είναι υπερχρεωμένοι, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους μισθούς των νέων δημάρχων, που σύμφωνα με το νόμο μπορεί να φτάσουν το μισθό του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, δηλαδή περίπου 6.000 ευρώ μικτά σε περιπτώσεις δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων...
 ...Στους δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους (π.χ. δήμος Λοκρών 24.000 κατοίκους) ο μισθός του Δήμαρχου θα είναι ισόποσος με το 80% του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.  

Εάν οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου ανέρχονται σε 6.000,00 € περίπου, τότε ο Δήμαρχος θα λαμβάνει μισθό 4.800 € μικτά μηνιαίως
 
Οι Αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% του μισθού του Δημάρχου, δηλαδή από 2.400,00 ο καθένας, ενώ... ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του Δημάρχου, δηλαδή 1.920,00


Οι αποδοχές των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς και των προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, ΝΠΔΔ κλπ έχουν ως εξής: 

 

-Οι δημοτικοί σύμβουλοι αποζημιώνονται με 93,00 ευρώ ανά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
 

-Τα μέλη των επιτροπών (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) αποζημιώνονται με 46,00 ευρώ ανά συνεδρίαση της κάθε Επιτροπής.
 

-Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΝΠΔΔ έχουν αποζημίωση, όπως τα μέλη των προαναφερθεισών επιτροπών (Δηλαδή αποζημιώνονται με 46,00 ευρώ ανά συνεδρίαση του κάθε Διοικητικού Συμβουλίου).
 

Πρόεδρος των ΝΠΔΔ, (με οικονομικό απολογισμό άνω των 300 χιλιάδων ευρώ) έχει μισθό μέχρι τον μισθό Αντιδημάρχου, και ο Αντιπρόεδρος το μισό του μισθού αυτού.
 

Πρόεδρος της ΔΕΥΑ έχει μισθό που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον μισθό του αντιδημάρχου.
 

-Τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των κοινωφελών επιχειρήσεων έχουν αποζημίωση μέχρι το 4% του μισθού του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
 

-Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ μπορεί να έχουν αποζημίωση (ανά συνεδρίαση), ίση με την αποζημίωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
 

Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου έχουν μισθό, καθώς και τα Μέλη του ΔΣ αποζημίωση (ανά συνεδρίαση).
 

-Οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, οι πρόεδροι των 3μελών συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων λαμβάνουν «έξοδα κίνησης» (δηλ μηνιαίο «μισθό»), των οποίων το ύψος ορίσθηκε με υπουργική απόφαση στα 300,00-400,00 ευρώ μηνιαίως (ανάλογα με την απόσταση από την έδρα του δήμο).ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...