Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Ο Δημος Ηρακλειου για μια ακομα 5ετια σε Πασοκικα χέρια

H συνιστώσα των πράσινων...ντεσπεράντος είναι εδώ!

H συνιστώσα των πράσινων...ντεσπεράντος είναι εδώ!Το CRETALIVE παρουσιάζει το παρασκήνιο των δημοτικών εκλογών, πώς έγινε η ανατροπή και τα όσα θα ακολουθήσουν
του Δημήτρη Καρυωτάκη
Η πολιτική αγανάκτηση και η αίσθηση της προσωπικής αδικίας μπορεί να γίνει κινητήρια δύναμη για την ανατροπή; Όταν θέλεις, όντας μέσα στο σύστημα, να σπάσεις την επικυριαρχία εκείνου που νοιώθεις πως σε δυναστεύει πόσο είναι εύκολο να περάσεις τον...ποταμό και το προσωπικό σου θέλω να το μετατρέψεις σε εμβρυουλκό αλλαγών της κοινωνίας; Για μια ομάδα στελεχών ή πρώην μελών του ΠΑΣΟΚ η ανάγκη να δρομολογήσουν αλλαγές στο Ηράκλειο και να αποκαθηλώσουν εκείνο που έβλεπαν πως δεν τους αντιπροσώπευε πλέον, ήταν διακαής πόθος εδώ και καιρό ωστόσο φάνταζε όνειρο απατηλό μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες. Η επιθυμία να εκφραστεί κάτι διαφορετικό, όχι τόσο στην παραγωγή πολιτικού έργου, αλλά κυρίως στο μοντέλο της δημοτικής διακυβέρνησης, τη νοοτροπία, το στυλ και το " one man show" που εξέπεμπε  ο Γιάννης Κουράκης δεν ήταν δυνατό να μορφοποιηθεί αφού προσέκρουε στο Ιερό Τοτέμ της Παράταξης. Διότι ακόμα κι αν έφευγε οικειοθελώς  ο Κουράκης από τη Λότζια, όπως κατά καιρούς κυκλοφορούσε, οι ίδιοι ένοιωθαν αποκλεισμένοι από το μοίρασμα της δημοτικής εξουσίας μιας και έβλεπαν πως το παιγνίδι της διαδοχής δεν θα ήταν καθαρό, χωρίς στημένη τράπουλα και εξωθεσμικά κέντρα επιβολής λύσεων.

Αντί λοιπόν να ακολουθήσουν το δρόμο όπως... πήγαινε, προτίμησαν να χαράξουν το δικό τους και τους έβγαλε τελικώς ως τη Λότζια. το ξεκίνημα έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης που στην αρχή, είναι αλήθεια, επειδή εδώ και καιρό είχε ξεκόψει από το ΠΑΣΟΚ δεν έβρισκε εύκολα θετικούς ακροατές από τους πρώην συντρόφους του. Άλλωστε το γεγονός πως ο ίδιος είχε αναζητήσει τρόπους προσέγγισης με το ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούσε την αίσθηση πως ήθελε διακαώς να γίνει απλώς χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Όμως αυτό που ενδιέφερε τον Πέτρο ήταν η αλλαγή στη Λότζια γι΄αυτό και μπήκε μπροστάρης έστω και σε δεύτερο ρόλο, στην κίνηση των τριών. Κλειδί των εξελίξεων η στρατολόγηση του Κώστα Βαρδαβά, που η σχέση λόγω ονόματος με το ιστορικό ΠΑΣΟΚ και η προσωπική σχέση του ίδιου με το γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, άρχισαν να δημιουργούν αμφιβολίες για το ποιος είναι με ποιους και τι στηρίζει το κόμμα από την Αθήνα. Μα το κυριότερο απελευθέρωσε δυνάμεις, αφού η μετακίνηση Βαρδαβά(ο οποίος νωρίς είχε προτρέψει σύμφωνα με πληροφορίες τον Γιάννη Κουράκη να μην είναι ξανά υποψήφιος) που αποφάσισε να αφήσει τη θέση εξουσίας που κατείχε,και συσπείρωσε γύρω του μια ομάδα στελεχών και ψηφοφόρων νέας γενειάς, που δεν έδειχναν να συγκινούνται από το παλιό και φθαρμένο ΠΑΣΟΚ. Να είναι άραγε τυχαίο πως κατά τα φαινόμενα στο Ηράκλειο, όχι μόνον η Ελιά αλλά και το..ελαιόφυτο μετακινήθηκαν προς τη δεξαμενή Λαμπρινού; Μάλλον όχι: Τον Βαρδαβά ακολούθησαν στελέχη όπως ο Μαμουλάκης αλλα και η Καναβάκη αλλά και αρκετοί άλλοι σε κεντρικό και διαμερισματικά συμβούλια που έδειχναν πως η μετακίνηση απέκτησε στοιχεία ρεύματος και ακολούθησε ότι...επακολούθησε!

Έμπειρα και ικανά στελέχη κατά το πλείστον, θα αποτελέσουν το αντίβαρο στην ομάδα που κινείται με δεξιά χαραχτηριστικά και σίγουρα κάποοι απ΄αυτούς θα αξιοποιηθούν. Το ενδιαφέρον θα είναι πως θα συμπορευτούν στο δημοτικό συμβούλιο, όπου τα δύο...ΠΑΣΟΚ( του Κουράκη και του Λαμπρινού) θα καθίσουν δίπλα- δίπλα!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...