Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΛΤΣΟΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη εάν διαγραφούν τα χρέη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη εάν διαγραφούν τα χρέη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Απάντηση με απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη δίνει η Κουμουνδούρου στον Ευάγγελο Βενιζέλο αναφορικά με τις δηλώσεις του για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητάει να μην διαγραφούν τα χρέη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «άθλια στάση πολιτικού καιροσκοπισμού» και τονίζει ότι δεσμεύεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη σε περίπτωση που απορριφθεί η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να πάρει κανονικά τη χρηματοδότηση για τις εκλογές ως «Ελιά» αν και προοριζόταν για το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θέλει να πληρώσει για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.
«Πρόκειται για μία άθλια στάση πολιτικού καιροσκοπισμού από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Υπενθυμίζεται ότι 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει τροπολογία την Τρίτη στη Βουλή προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τα κόμματα τα οποία προέρχονται από το μετασχηματισμό κομμάτων -όπως η Ελιά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ- που έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εθνικές ή ευρωπαϊκές εκλογές, να θεωρούνται καθολικοί διάδοχοι των κομμάτων από τα οποία προέρχονται, ως προς το σύνολο των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τους εργαζόμενους τους, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και κάθε τρίτον με τον οποίον είχαν συναλλαγές, ανεξαρτήτως εάν το -εκ μετασχηματισμού- προερχόμενο κόμμα απέκτησε νέο ΑΦΜ.

Η τροπολογία που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ να προστεθεί στο Μεσοπρόθεσμο
Θέμα: Ρυθμίσεις για Οικονομικά Κομμάτων
Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
1. Με την παρ.1 δημιουργείται η νομική έννοια της διαδοχής στα πολιτικά κόμματα, όσον αφορά τις οφειλές τους από τη λειτουργία τους, ώστε να διασφαλίζονται το Δημόσιο και οι Τράπεζες αλλά και οι εργαζόμενοι σε περίπτωση αλλαγής της νομικής προσωπικότητας ή και φορολογικής ταυτότητας.
2. Με την παρ.2 ορίζεται η έννοια του μετασχηματισμού και της δημιουργίας καθολικής διαδοχής μεταξύ κομμάτων ενδεικτικά, προκειμένου να περιλαμβάνονται και άλλες παρόμοιες διαδικασίες αλλαγής, δημιουργείται δε αρμοδιότητα του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου να αποφαίνεται επί αμφισβητήσεων καθενός που έχει έννομο συμφέρον από την εφαρμογή της διάταξης, είτε αυτό είναι το νέο κόμμα, ή τα μέλη του συλλογικού οργάνου του μετασχηματισθέντος κόμματος, είτε οι δανειστές τους.
Β. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Άρθρο 1
1. Κόμματα τα οποία προέρχονται από το μετασχηματισμό κομμάτων που έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εθνικές ή ευρωπαϊκές εκλογές θεωρούνται καθολικοί διάδοχοι των κομμάτων από τα οποία προέρχονται ως προς το σύνολο των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τους εργαζόμενούς τους, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και κάθε τρίτον με τον οποίον είχαν συναλλαγές, ανεξαρτήτως εάν το εκ μετασχηματισμού προερχόμενο κόμμα απέκτησε νέο ΑΦΜ και κατέθεσε νέα δήλωση στον Άρειο Πάγο κατ' εφαρμογήν του άρθρου 29 παρ. 1 του νόμου 3023/2002.
2. Ως μετασχηματισμός κομμάτων για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, νοείται, ενδεικτικά, η συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων κομμάτων, η αλλαγή ονομασίας, η ίδρυση νέου κόμματος στη θέση άλλου που διέκοψε την λειτουργία του, και γενικά κάθε αλλαγή στα χαρακτηριστικά του κόμματος που οδηγεί στη δημιουργία νέας νομικής προσωπικότητας και φορολογικής ταυτότητας.
Αμφισβητήσεις εγειρόμενες ως προς την εφαρμογή των διατάξεων αυτών επιλύονται με απόφαση του Αρείου Πάγου στον οποίο προσφεύγει οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον.
Οι προτείνοντες βουλευτές
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Βούτσης Νίκος
Βαλαβάνη Νάντια
Διακάκη Μαρία
Γελαλής Δημήτρης
Γάκης Δημήτρης
Διαμαντόπουλος Βαγγέλης
Ιγγλέζη Κατερίνα
Δερμιτζάκης Κώστας
Σαμοΐλης Στέφανος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Φωτογραφία Fosphotos -Αγγελος Χριστοφιλόπουλος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...