Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ Κ@ΛΟΦΑΡΔΟ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΧΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΡΟΣ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΥΜΑ...!!!

Στα βορειοδυτικά της Γαλλίας, στην περιοχή της Βρετάνης, βρίσκεται η θάλασσα Iroise. Τα νερά αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα της Ευρώπης και πάνω από 30 πλοία βυθίστηκαν εκεί από το 1888 μέχρι το 1904. Τότε άρχισε η κατασκευή του Φάρου.
Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να ολοκληρωθεί αφού οι καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν την κατασκευή του. Στις 21 Δεκεμβρίου του 1989, ο Jean Guichard, ένας διάσημος φωτογράφος στη Γαλλία πήγε στον φάρο με ελικόπτερο για να τραβήξει φωτογραφίες. Εκείνη την ώρα ξέσπασε μια τρομερή καταιγίδα. Ο φαροφύλακας Theodore Malgorn περίμενε το συνεργείο διάσωσης και βλέποντας το ελικόπτερο, νόμιζε ότι ήρθαν για να τον σώσουν....
Τα κύματα εξαφάνισαν τον φάρο, αλλά όχι και τον T. Malgorn που πρόλαβε να κλείσει την πόρτα!... 
Αμέσως έτρεξε να ανοίξει την πόρτα και εκείνη τη στιγμή ένα τεράστιο κύμα τύλιξε τον φάρο. Με δυσκολία ο φαροφύλακας κατάφερε κυριολεκτικά  την τελευταία στιγμή να την ξανακλείσει και να σωθεί. Ο φωτογράφος τράβηξε 7 φωτογραφίες που συγκίνησαν την κοινή γνώμη, καθώς απαθανάτισε την δύναμη της φύσης. Με αυτές κέρδισε το βραβείο φωτογραφίας world press photo. Πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε αφίσες....
Ο φαροφύλακας έγινε άθελά του διάσημος. Φωτογραφήθηκε ξανά, αυτή τη φορά σε ήρεμη θάλασσα μαζί με το σκυλί του.... 
Δύο χρόνια  αργότερα οι φάροι της περιοχής αυτοματοποιήθηκαν και ο φαροφύλακας του La Jument συνταξιοδοτήθηκε...
Πηγή: mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...