Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Η Γαία είναι Ζωντανή
paradise-No 11 

Κάποιοι λένε πως ο πλανήτης μας εκδικείται για τη τρομερή κακοποίηση που του κάνουμε και αυτό έχει μια δόση αλήθειας ως προς τη κακοποίηση, αλλά όχι ως προς την εκδίκηση. Η Γη δεν είναι ένας τιμωρός θεός, ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν είναι τιμωρός, όμως σίγουρα έρχεται μια στιγμή που δεχόμαστε τις συνέπειες των πράξεων και των ενεργειών μας. Κάθε σκέψη, πράξη, ακόμα και λόγος έχει ενέργεια και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβαίνει σε μας και το πλανήτη μας.
Η καραμέλα ότι για όλα φταίει το κράτος, οι πολιτικοί αρχηγοί και ότι εμείς οι «καημένοι» δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, έχει πλέον απαίσια γεύση και δεν αρέσει σε κανένα! Ακόμα κι αν κάποιοι την αναμασάνε ακόμα, γιατί την έχουν συνηθίσει, σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα τη φτύσουν μια και καλή!


Πάντα έρχεται ο κατάλληλος χρόνος για το καθένα μας, ώστε να αναρωτηθεί τι πραγματικά συμβαίνει και να αντιληφθεί ότι κάτι δε πάει καλά, σε όλα όσα μας παρουσιάζουν ως αληθινά. Κυρίως όμως έρχεται η στιγμή να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πολίτες αυτού του τόπου, αυτής της Γης! Να σταματήσουμε να κατηγορούμε τους άλλους εκ του ασφαλούς - και να λέμε τι θα κάναμε αν ήσαστε στη θέση τους! Απλά ήρθε η ώρα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από τη θέση που βρισκόμαστε… και πιστέψτε το, μπορούμε πολλά! Επίσης ήρθε η στιγμή να δώσουμε νόημα στη ζωή μας και να αναρωτηθούμε:
«Τι χρειάζεται να κάνω για να βοηθήσω πραγματικά αυτό τον κόσμο; Τον εαυτό μου; Τη Γη; Τους δικούς μου;»

Τα νέα είναι καλά! Για αρχή, σας έχουμε μια εκπληκτική είδηση! Πολλοί από σας ίσως το γνωρίζεται ήδη. Άλλοι ίσως απλά το θυμηθείτε γιατί το είχατε ξεχάσει! Και άλλοι ίσως δείτε κάτι που δεν είχατε ξαναδεί!

Η Γαία είναι ζωντανή! Έχει ψυχή! Μας ακούει και μας βοηθάει. Δε μπορείτε να φανταστείτε το τι κάνει η Γη για μας! Θα εκπλαγείτε όταν το ανακαλύψετε! !

Και θα εκπλαγείτε ακόμα περισσότερο όταν διαπιστώσετε το τι μπορείτε να κάνετε εσείς για τη Γη! Είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείτε! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανασυστήσετε τον σύνδεσμο σας με την ενέργεια της. Να θεμελιώσετε τη σχέση σας μαζί της, επαναφέροντας τη γέφυρα συνειδητότητας του Ανθρώπου με τη Γαία.

Αφυπνίζοντας τη σχέση μας με τη Μητέρα Φύση, τη πηγή της Γαίας, αποκτάμε ένα μεγάλο σύμμαχο στο ταξίδι: Την ενέργεια της, άγγελο- φύλακα μαζί μας. Η επικοινωνία με τη φύση, μας προειδοποιεί, μας προστατεύει και μας ενδυναμώνει. Σκεφτείτε τους αυτόχθονες Ιθαγενείς της Αμερικής, της Αυστραλίας, τους Κέλτες, τους Ασιάτες, τους Αρχαίους Έλληνες και όλους τους μεγάλους πολιτισμούς. Ας διδαχτούμε από αυτούς. Μπορούσαν να φέρουν βροχή, να καλλιεργήσουν σε άγονες περιοχές, να μιλούν με τα ζώα, με τον άνεμο, να προβλέπουν με ακρίβεια τον καιρό. Τιμούσαν τη Γη! Τη θεωρούσαν ζωντανή!

Όσο κι αν έχουμε προχωρήσει στη τεχνολογία, έχουμε μείνει πολύ πίσω σε ότι αφορά την αληθινή μας δύναμη και υπόσταση. Ξεχνάμε πως όλα τα πράγματα στο πλανήτη είναι φτιαγμένα από τα ίδια κοινά στοιχεία. Τα στοιχεία που υπάρχουν στο σώμα μας αντιστοιχούν στα στοιχεία που περιέχονται στο πλανήτη. Ο κύκλος της ζωής είναι γνωστός και ολοκληρωμένος. Ο άνθρωπος γεννιέται και ζει μέσω της τροφής από τη γη, και πεθαίνοντας επιστρέφει στα βασικά στοιχεία με το υλικό του σώμα, που αποτελείται από γη, νερό, φωτιά κι αιθέρα. Είναι μέρος των στοιχείων της Γης.

Ο διαχωρισμός μας με τη φύση είναι μια μεγάλη ψευδαίσθηση που μας κρατά μακριά από την ένωση μας με τη συνειδητότητα της Γαίας και από τη κατανόηση του ότι δεν είναι το χώμα ή ό άνεμος από μόνα τους που στηρίζουν τη ζωή, αλλά το πνεύμα της Γης, η Γαία, που βρίσκεται σε όλα τα στοιχεία, σε κάθε πέτρα, ποτάμι και βουνό. Ο νους της Γαίας είναι μέρος της συνηδειτότητας της ανθρωπότητας, άνθρωπος και Γη είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Για αυτό και αλλάζοντας τη δική μας ενέργεια, έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τις ενέργειες της Γης. Μπορούμε να θεραπεύσουμε διάφορα μέρη, ακόμα και να επηρεάσουμε τα καιρικά φαινόμενα. Είναι εφικτό, οι αρχαίοι το έκαναν συχνά και ήρθε η ώρα να πάρουμε πάλι τη δύναμη μας, αυτή τη φορά για το Ανώτερο καλό.

Ο πλανήτης μας έχει και μια πνευματική πλευρά και ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη συνειδητότητα. Ανταποκρίνεται στο πόνο, στην αδικία, στο πόλεμο, στη πείνα, στο φόβο, αλλά και στην αγάπη. Η Γαία λατρεύει να την αγαπάμε, αφού κι εκείνη μας αγαπά και μας στηρίζει. Ίσως ξέρετε κάποιους ανθρώπους που φαίνεται πως έχουν το «μαγικό» χέρι και ότι  φυτεύουν πιάνει αμέσως! Η ενέργεια της αγάπης είναι αυτή που οδηγεί το χέρι τους και η ίδια ενέργεια δίνει ζωή στα λουλούδια. Όλοι υπάρχουμε χάρη στην αγάπη η οποία είναι η υψηλότερης δόνησης ενέργεια. Έχει τόσο μεγάλη δύναμη, που δημιούργησε όλα όσα υπάρχουν μέσα από την ουσία της. Η αγάπη είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του ανθρώπου, του θεού και του σύμπαντος, που μεταμορφώνει και μετατρέπει τη κόλαση σε παράδεισο.

Οι αρχαίοι επίσης το γνώριζαν, γι αυτό και πρόσφεραν στη Γη με αγάπη κι ευγνωμοσύνη για ότι τους έδινε. Σήμερα αυτή η ισορροπία έχει χαθεί. Η συνειδητοποίηση μιας νέας αντίληψης, που οδηγεί σε μια γεμάτης αγάπη συμπεριφορά προς τη Μητέρα Γη, είναι το μεγάλο κλειδί για μια αρμονική ζωή.

Ας ξεκινήσουμε σήμερα κι όλας, στέλνοντας την αγάπη μας σε κάθε τι ζωντανό. Κάθε φορά που κόβουμε ένα λουλούδι, μπορούμε να το ευχαριστούμε γι αυτό που μας προσφέρει, στέλνοντας αγάπη στο κομμένο μέρος του φυτού. Κάθε φορά που περπατάμε στη φύση, μπορούμε να στέλνουμε αγάπη στη Γη, στη θάλασσα, στο χώμα. Κάθε φορά που ξαπλώνουμε κάτω από ένα δέντρο, μπορούμε να του μιλήσουμε, να το ευχαριστήσουμε, να το ευλογήσουμε! Όταν κοιτάμε έναν ανθισμένο κήπο, μπορούμε να του στείλουμε θετική ενέργεια, με ότι καλύτερο έχουμε μέσα μας. Αν συγκεντρωθούμε θα νιώσουμε την ενέργεια των δέντρων να έρχεται σε μας!

Ίσως κάποιοι σας πουν ρομαντικούς, ονειροπόλους ακόμα και τρελούς, όμως οι ευλογίες που θα φέρετε στη ζωή σας είναι ανυπολόγιστης αξίας… Και τότε όλοι θα θελήσουν να μάθουν το δικό σας μυστικό…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...