Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Με δυο πατρίδες και ξένης καταγωγής οι Βορειοηπειρώτες για τον Άλφα
Ρεπορτάζ που προβλήθηκε
 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων
 του Alpha την Πέμπτη 8
Μαΐου, παρουσιάζει τους
ξένης καταγωγής
υποψηφίους δημοτικούς
συμβούλους, νομαρχιακούς
 συμβούλους και
 ευρωβουλευτές. 
Στην αρχή του ρεπορτάζ η δημοσιογράφος Β. Πρέντζα προλογίζει: «Έχουν δύο πατρίδες, κατεβαίνουν υποψήφιοι γιατί ένιωσαν όπως λένε την ανάγκη να προσφέρουν στην Ελλάδα»
Πρώτος στο βίντεο εμφανίζεται ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Λαέρτης Βασιλείου, που στο παρελθόν δήλωνε περήφανος Αλβανός και τώρα στην προσπάθειά του να συλλέξει ψήφους λέει: «Ο ερχομός μου στην Ελλάδα δεν ήταν μετανάστευση αλλά επιστροφή στις ρίζες». 
Την σκυτάλη παίρνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στα Ιωάννινα Παναγιώτης Μάντης με καταγωγή απ' την Κάτω Επισκοπή. Κατά την ομιλία του στο 1:51 βλέπουμε λεζάντα να γράφει "Υποψήφιος Αλβανικής καταγωγής". 
Τέλος, σειρά είχε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Λευτέρης Δημητρίου απ' τους Αγίους Σαράντα. 
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Δημητρίου, δεν γνώριζε την θεματολογία του ρεπορτάζ. Το τηλεοπτικό κανάλι είχε συμφωνήσει μαζί του για μια συνέντευξη στα πλαίσια της προβολής των υποψηφίων Ευρωβουλευτών. Τέλος μας τόνισε πως δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του ξένου και έχει μόνο μια πατρίδα, την Ελλάδα όπως όλοι οι Βορειοηπειρώτες. 
Ποια είναι η δεύτερη πατρίδα των Βορειοηπειρωτών κατά το κανάλι Alpha πέραν της Ελλάδας; Προς πληροφόρησή τους, κανένας Βορειοηπειρώτης δεν θεωρεί πατρίδα του την Αλβανία. 
himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...