Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ




 

Υλικά

 

2 πακέτα μπισκότα ολικής άλεσης "Πτι-Μπερ"

Μία  φυτική σαντιγι

1 ζαχαρούχο γάλα "Βλάχας"

1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας

150 γραμμάρια φρουί γλασέ σε κομματάκια ή γλυκά του κουταλιού (ότι έχουμε)

2 τεμάχια σοκολάτα κουβερτούρα

150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ

 Λιγους ξηρους καρπους αρεσκειας μας.

Εκτέλεση

 

Σε ένα ταψάκι (22Χ25) περίπου ή τάπερ,(εγω σε ταπερ το ετοιμαζω) στρώνουμε μία σειρά μπισκότα και ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγο κονιάκ.

 Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εκτός από Πτι-μπερ και άλλου τύπου μπισκότα που μας αρέσουν.

Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγι, μέχρι να πήξει.

Κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και μία κουταλιά από το κονιάκ.

Μέσα σε αυτό το μείγμα σπάμε με τα χέρια μας και τα υπόλοιπα μπισκότα, σε μικρά κομμάτια καθώς επίσης τις σταγόνες σοκολάτας και τα φρουί γλασέ.

Μπορούμε αντί για τα μπισκότα, τα γλυκά και τη σοκολάτα να βάλουμε μαρένγκες σπασμένες, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα και ότι άλλο θέλουμε ή να μην τα βάλουμε και να έχουμε σκέτη την κρέμα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα αυτό  επάνω από τα μπισκότα και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να παγώσει (εάν θέλουμε για ευκολία μπορούμε να πασπαλίσουμε το μείγμα μας με τρούφα πριν το βάλουμε στο ψυγείο).

Μόλις το γλυκό παγώσει λιώνουμε την κουβερτούρα με τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει σάλτσα, την απλώνουμε πάνω από αυτό και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει και η σοκολάτα. Οταν σερβιρουμε ριχνουμε τριμμενους τους ξηρους καρπους.
Ένα γλυκο ψυγειου που θα σας αρεσειι...ιι πολυ...υυυ!!!!!!!!
Ευκολο και Γρηγορο!!!!Δοκιμαστε το!!!!!!!
  Καλη Επιτυχια…
 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...