Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Στη Νέα Δημοκρατία νομίζουν ότι οι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας για να θαυμάσουν την κυβέρνηση Σαμαρά;

Κόβουν εισιτήριο να δουν τον Α.Γεωργιάδη να εξοργίζεται και να τσιρίζει  στα τηλεοπτικά πάνελ;

Απόσπασμα της ομιλίας του Σαμαρίσκου:

Και τώρα είδε και απόειδε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον κόσμο να ψηφίσει για να ανατρέψει αυτή την κυβέρνηση. Καλεί το λαό να τον βοηθήσει σε σχέδια όχι σταθερότητας, αλλά αποσταθεροποίησης της χώρας. Που στρέφονται πρώτα εναντίον του ίδιου του ελληνικού λαού!

Και δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά; Δεν τον ενοχλεί η ακυβερνησία που θα ακολουθήσει. Δεν τον πειράζει ότι θα γυρίσουμε στην κρίση. Δεν έχει κανένα πρόβλημα που φέτος περιμένουμε νέο ρεκόρ αφίξεων στον τουρισμό. Γιατί αν αρχίσει πάλι η αστάθεια στη χώρα, τέτοιες αφίξεις δεν θα δούμε! Και ο κόσμος θα χάσει χρήματα και εισόδημα. Αλλά τίποτε απ’ αυτά δεν τον νοιάζει. 


Όμως κύριε Σαμαρίσκο η αλήθεια είναι ότι…. Παθαίνουμε  Μεγάλη "νίλα" στις αφίξεις τουριστών από την Ρωσία και το όνειρο του 1.200.000 τουριστών από την ισχυρή τουριστικά ρωσική αγορά θα μείνει όνειρο, όπως όλα δείχνουν, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ που έχει δυσκολέψει την έκδοση βίζας.

Ήδη η μείωση που υπολογιζόταν σε 25% μέχρι χθες, υπολογίζεται σε 40% σήμερα μετά την ακύρωση μεγάλων πακέτων που θα κατευθύνονταν σε Βόρεια Ελλάδα, Κρήτη και Επτάνησα.
Τα ίδια πακέτα μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και ίσως αυτό καθ'αυτό το πρόβλημα είναι το μικρότερο: Οι Ρώσοι τουρίστες δαπανούν 1000 ευρώ το κεφάλι κατά μέσο όρο και είναι οι πρώτοι με διαφορά την στιγμή που οι Γερμανοί κινούνται περί τα 600 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε ακύρωση άφιξης Ρώσου τουρίστα σημαίνει εισόδημα από σχεδόν δύο δυτικοευρωπαίους σε επίπεδο εισροής τουριστικού συναλλάγματος.
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στην Μόσχα η ακύρωση (δύο φορές) της επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού ¨Ολγας Κεφαλογιάννη και φαίνεται ότι υπάρχει και κεντρική προς "πολιτική οδηγία" για να αποφεύγεται η Ελλάδα ως χώρα προορισμού.
Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι θα είναι ευχής έργο να φτάσουν τους 800.000 οι Ρώσοι τουρίστες εφέτος, αλλά εκφράζεται ανησυχία ότι θα είναι ακόμα ολιγότεροι.
Σε οικονομικό επίπεδο αυτό υπολογίζεται σε απώλεια 400-500 εκατ. ευρώ το ολιγότερο.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...