Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Χρειάστηκε 15 χρόνια για να καταλάβει ότι… δεν ήταν χρυσαυγίτης.
Εάν δεν υπήρχαν οι διώξεις, ίσως να μην το καταλάβαινε, ούτε τώρα. 

Την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε στη δημοσιότητα μια καθοριστική κατάθεση μάρτυρα -κλειδί η οποία «καίει» την Χρυσή Αυγή για την εγκληματική της δράση, αλλά και προσωπικά τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο.
Η κατάθεση ήρθε από μάρτυρα ο οποίος ήταν πρώην υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης εντός Κοινοβουλίου, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στις ανακρίτριες, ενώ, μετά την κατάθεσή του παρέδωσε και το κινητό του τηλέφωνο για να ελεγχθούν τα sms, οι φωτογραφίες και όποιο άλλο υλικό είχε μέσα.
Όπως αναφέρει το «Εθνος» ο έμπιστος της ηγετικής ομάδας που έγινε αποδιοπομπαίος τράγος εν μια νυκτί είναι ο Ηλίας Σταύρου, πρώην υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας, ο οποίος διαχώρισε εδώ και καιρό τη θέση του από το κόμμα και μίλησε στις ανακρίτριες, ενώ η κατάθεσή του κρίνεται ως από τις πιο σημαντικές που υπάρχουν μέσα στη δικογραφία.
Απόφοιτος της Νομικής Σχολής, ο Ηλίας Σταύρου, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οργανώθηκε στην Χρυσή Αυγή από 15 ετών. Ηταν, μάλιστα, πυρηνάρχης στον τόπο καταγωγής του, ενώ η δραστηριότητά του είχε εκπλήξει και μεγάλα στελέχη στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να είναι ο άνθρωπος που τον κατέβασε στην πρωτεύουσα για να τον «εκμεταλλευτεί», τηλεφωνώντας του από τα γραφεία της Βουλής το 2012.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε φιλικές σχέσεις με την Ουρανία Μιχαλολιάκου και ανήκε στον κύκλο επιρροής της. Η σχέση τους προκύπτει και από την κατάθεση του Σταύρου, ο οποίος λέει ότι ήθελε να αποχωρήσει από τον Ιούνιο του 2013 αλλά δεν τον άφηναν και τον απειλούσαν να μη φύγει. «Ζήτησα εγγράφως την απεμπλοκή μου από τον γενικό γραμματέα. Μου απάντησε με sms η Ουρανία Μιχαλολιάκου ότι ο γενικός γραμματέας δεν το επιθυμεί», κατέθεσε ενόρκως ο πρώην χρυσαυγίτης παραδίδοντας και το κινητό του για την εξακρίβωση των ισχυρισμών του.
Βέβαια, μέχρι και πριν λίγους μήνες, όσο ο Σταύρου ανήκε στην κορυφή της πυραμίδας στη ΧΑ, δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Τα... απέκτησε μόλις αποφάσισε να καταθέσει όσα έζησε και κατ' επέκταση εναντίον τους.
Οταν επιλεγόταν το 2012 από το πολιτικό συμβούλιο να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής τους ήταν ένας... τρελός που τους ξεγέλασε. Υπήρξε στον κλειστό πυρήνα της ΧΑ από το 2005 έως το 2013 (ορκίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2011 στο όρος Φαλακρό, ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου) και ουδείς επί οχτώ έτη είχε αντιληφθεί ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Τα πειστήρια της εμπιστοσύνης που του έδειχνε η ηγεσία και τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΧΑ είναι αναρτημένα στο Διαδίκτυο. Με μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο, εμφανίζονται εκατοντάδες αποτελέσματα από ομιλίες, δράσεις του Σταύρου σε γραφεία της ΧΑ σε ολόκληρη τη χώρα. Από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι στα γραφεία της Αναβύσσου, η ηγεσία τον έστελνε να προπαγανδίζει υπέρ του εθνικοσοσιαλισμού.
Τι δήλωσε για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τον Νίκο Μιχαλολιάκο
Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον νομό Ημαθίας, προσήλθε αυτοβούλως και αιφνιδίως στις ανακτρίτριες Κλάπα-Δημητροπούλου και κατέθεσε όλα όσα γνωρίζει για το φασιστικό μόρφωμα, αλλά και στοιχεία, έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο. Επίσης παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο για να γίνει άρση απορρήτου και να ελεγχθούν τα μηνύματα που είχε λάβει από τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όλα όσα προσκομίστηκαν από τον Σταύρου θα ελεγχθούν και θα αξιολογηθούν αρμοδίως.
Μάλιστα, πριν βρεθεί ενώπιον των ανακριτριών φέρεται να δήλωσε σε οικείους του «Εγώ θα καταθέσω ως ναζί και φασίστας, γιατί αυτό ήμουν. Δεν είμαι δολοφόνος όμως».
Ο Ηλίας Σταύρου στην κατάθεσή του τονίζει ότι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής ήταν εξαρχής ο εθνικοσοσιαλισμός με πρότυπο το κόμμα του Χίτλερ στη Γερμανία του μεσοπολέμου. Απώτερος στόχος η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζοντας και αυτό θα συνέβαινε με την εξάπλωση και διάδοση των ιδεών στην κοινωνία και με την διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή την αστυνομία και τον στρατό.
Οπως τονίζει στην κατάθεσή του ο Σταύρου είναι «υποκριτικό» εκ μέρους του Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων να λένε ότι καταδικάζουν τη βία.
«Υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από κάθε δράση της ΧΑ το οποίο φαίνεται ως αναμνηστική αποτύπωση μεταξύ συναγωνιστών, όπως μας παρουσιαζόταν , αλλά ουσιαστικά χρησίμευε ως μέσο φακελώματος και οιονεί εκβιασμού» αναφέρει με νόημα ο υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ.
Ο μάρτυρας αναφέρει ότι τα μέλη του κόμματος κατηχούνταν στην υπεροχή της λευκής φυλής, στο μίσος κατά των Εβραίων και την ανωτερότητα του ελληνικού έθνους.
«Σύμφωνα με την ΧΑ ο αγκυλωτός σταυρός και ο χαιρετισμός με προτεταμένη τη δεξιά είναι πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας, ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι όλοι μέσα στο κόμμα γνωρίζουν πως χρησιμοποιούνταν σε απευθείας σύνδεση με την Εθνικοσοσιαλιστικά Γερμανία» τονίζει ο μάρτυρας.
Ο μάρτυρας αναφέρει στην κατάθεσή του πως «η πίστη στον αρχηγό εκ φεύγει του προσώπου του και ανάγεται σε μεταφυσικό επίπεδο, ενώ, ο αρχηγός έχει πλήρη εποπτεία όλων των κινήσεων» και προσθέτει πως σκοπός της Χρυσής Αυγής δεν είναι μια κυβερνητική μεταβολή αλλά μια πολιτειακή μεταβολή.
Μαρτυρία «φωτιά» για επίθεση κατά συνδικαλιστή του ΚΚΕ
Οι αρχές εξετάζουν με πολλή προσοχή την κατάθεσή του, καθώς, εκτιμούν πως πρόκειται για ένα αρκετά αξιόπιστο μάρτυρα ο οποίος μίλησε μόνο για όσα γεγονότα έχει δει και όχι όσα έχει ακούσει.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του για την πρωτοφανή επίθεση χρυσαυγιτών τον Φεβρουάριο του 2013 σε συνδικαλιστή του ΚΚΕ που πέρναγε με το αυτοκίνητό του έξω από τα γραφεία της ΧΑ στην Ανάβυσσο, τολμώντας να ακούει... Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Σταύρου ήταν σύμφωνα με πληροφορίες παρών όταν 10 χρυσαυγίτες κυνήγησαν, περικύκλωσαν και τελικά επιτέθηκαν στο θύμα. Στις ανακρίτριες κατέθεσε ότι «η βία ήταν το μέσο για την πραγμάτωση των σκοπών της ΧΑ». Για την εγκληματική δράση του μορφώματος κατάθεσε και για άλλη μία επίθεση που ήταν παρών και κατά την οποία τραυματίστηκαν από αιχμηρά αντικείμενα αντιεξουσιαστές σε συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη.
Ο πανικός της Χρυσής Αυγής έφερε διαρροές στην ιστοσελίδα της οργάνωσης
Χαρακτηριστικό είναι ότι έπειτα από την κατάθεση του Ηλία Σταύρου επικράτησε ο απόλυτος πανικός στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, καθώς το κόμμα σε ανάρτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοσίευσε την φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό του κάνοντας συνειδητά διαρροή δικογραφικού υλικού.
Ομως, δεν έμειναν στη στοχοποίησή του, αλλά προχώρησαν και τον «έβγαλαν» τρελό που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. «Θα με βγάλουν τρελό μόλις γίνει γνωστή η κατάθεσή μου. Το ίδιο είχαν κάνει και με τον Περίανδρο, τον Ζαφειρόπουλο και τους άλλους», είχε πει πριν καιρό στο περιβάλλον του ο πρώην χρυσαυγίτης.
Βέβαια, κάθε άλλο παρά τρελός είναι ο Ηλίας Σταύρου ο οποίος δεν θέλησε να μπει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα και υπέγραψε με το ονοματεπώνυμό του την κατάθεση.
Εξάλλου, μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβρη ήταν διορισμένος στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Πολύβιου Ζησιμόπουλου. Ουσιαστικά αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή τον Δεκέμβριο κι όπως καταγγέλλει ύστερα από απειλές και εκφοβισμούς για τη ζωή του.
Ρατσιστής, ομοφοβικός, σκληρός στις ομιλίες του
Στις ομιλίες του άρθρωνε σκληρό ρατσιστικό και ομοφοβικό λόγο κατακεραυνώνοντας τους αντιπάλους και το ΚΚΕ. Για αυτές τις ομιλίες κατέθεσε ότι «τα δόκιμα μέλη κατηχούνταν στην υπεροχή της λευκής φυλής έναντι των υπολοίπων, στο μίσος των Εβραίων και γενικότερα στην ανωτερότητα του ελληνικού έθνους και εν γένει στις αρχές, αξίες και αντιλήψεις του εθνικοσοσιαλισμού».
Παράλληλα, πλήθος φωτογραφιών με τον ίδιο δίπλα στους βουλευτές Κ. Μπαρμπαρούση, Αρτ. Ματθαιόπουλο, Αντ. Γρέγο, περιφερειάρχες της Βορείου Ελλάδας, υπάρχουν στο Ιντερνετ αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι ο νέος μάρτυρας.
Ο οποίος, παρά τις απειλές από τους πρώην συναγωνιστές του, δεν δίστασε να εμφανιστεί επωνύμως να καταθέσει, αλλά και να δώσει εφημερίδες, περιοδικά, κείμενα της ΧΑ που πλέον έχουν εξαφανιστεί από τα στελέχη της. «Και τότε με τον Περίανδρο για πολιτικές διώξεις μιλούσαν» φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί ο Σταύρου σε άτομα του περιβάλλοντός του.
Μολονότι ο Σταύρου δηλώνει σήμερα μετανοημένος, εύλογο είναι το ερώτημα γιατί επέλεξε τώρα κατόπιν ποινικών διώξεων να μιλήσει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ήθελε από το 2012 να αποχωρήσει και από τότε ξεκίνησε να συλλέγει στοιχεία τα οποία θα παρέδιδε στις Αρχές. Τελικά, η ομερτά ανάμεσα στα επιτελικά στελέχη της ΧΑ έσπασε και η κατάθεσή του αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων καθώς αρκετοί χρυσαυγίτες σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

http://ixnos.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Πώς λέει ή παροιμία << Κάλλιο αργά παρά ποτέ>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...