Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση ΥΠΟΙΚ – τρόικας για το θέμα των πλειστηριασμών

 ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΕΞΕΦΤΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

Picture 0 for Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση ΥΠΟΙΚ – τρόικας για το θέμα των πλειστηριασμών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα (δια αλληλογραφίας) για το θέμα πλειστηριασμών ακινήτων όσων χρωστούν στο δημόσιο.


Στο κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου έχει περιληφθεί δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου η τιμή εκκίνησης των εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων να είναι στο 1/3 της αντικειμενικής, ενώ με το σημερινό καθεστώς είναι στο 100% της αντικειμενικής.

Με δεδομένο ότι η πλειονότητα των πλειστηριασμών κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης πλειοδοτών, οι τροϊκανοί πιέζουν για μείωση της τιμής εκκίνησης προκειμένου να εκπλειστηριάζονται τα ακίνητα και να εισπράττει το δημόσιο έσοδα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση θεωρεί το θέμα πολύ ευαίσθητο κοινωνικά και πολιτικά και προσπαθεί με διαπραγμάτευση να πετύχει τη μείωση της τιμής εκκίνησης στο 70-80% της αντικειμενικής αξίας. Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα αξιολογηθεί κατά την άφιξη της τρόικας στις 8 Ιουλίου και αποφάσεις αναμένονται έως το Σεπτέμβριο.

Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...