Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

ΔΕΙΤΕ. Το έγγραφο-αίσχος που δέχτηκε να παραλάβει ο Βενιζέλος από τους Τούρκους

Απίστευτα και όμως άκρως προκλητικά αυτά που επικαλούνται οι Τούρκοι στο έγγραφο που κατέθεσαν στην ΕΕ και .δέχτηκε να παραλάβει ο Έλληνας Υπ.Εξ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Όχι μόνο το παρέλαβε αλλά ούτε καν αντέδρασε. 
 Δεν αντέδρασε ούτε όταν οι Τούρκοι στο προκλητικό τους φληνάφημα των 106 σελίδων έκαναν λόγο για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία», ούτε όταν έκαναν λόγο περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα, ούτε όταν έκαναν λόγο για ευθείες διεκδικήσεις στην ελληνική ΑΟΖ και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν την ΕΕ να πάψει να αποκαλεί την πρακτική τους ως «απειλή». Το σκουπίδι που παρέλαβε ο Βενιζέλος στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε επί ελληνικής προεδρίας, υπήρξε αφορμή, ώστε να προκληθεί η οργή της Κύπριας ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους.... η οποία κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών «για απαράδεκτη αδράνεια». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που τήρησε σιγή «ασυρμάτου» και «ιχθύος» όμως για τους Τούρκους, ξαφνικά αντέδρασε και προχώρησε στην πρωτοφανή στα χρονικά ρηματική διακοίνωση της Αθήνας προς την αδελφή Λευκωσία, η οποία ανάγκασε τον πρόεδρο της Κύπρου να παρέμβει επιχειρώντας να κλείσει το θέμα.
davutoglou.jpg
Μέσα σε αυτό το έγγραφο το οποίο δημοσιεύει το Real.gr και παρουσιάζει σήμερα τα πιο βασικά του σημεία, μεταξύ άλλων από τους Τούρκους γίνεται λόγος και στα εξής: «Μέχρι να βρεθεί μια τελική και ισότιμη λύση στο θέμα της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να δει θετικά την αποδοχή των Ελληνοκυπρίων στους διεθνείς οργανισμούς. Αποδεχόμενη τα αιτήματα των Ελληνοκυπρίων να έχουν πρόσβαση στους Διεθνείς οργανισμούς θα ενίσχυε το εσφαλμένο επιχείρημά τους να εκπροσωπούν την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία και να τους αποσπά από το σκοπό της διευθέτησης. Η Τουρκία θα δράσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της».
Η Τουρκία αναφέρεται ακόμη και στις πρόσφατες έρευνες που πραγματοποίησε το ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa το οποίο έφτασε να πλέει 40 μίλια από τις ακτές της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ του νησιού. Στο έγγραφο υποστηρίζουν ότι «ενημέρωσαν τα Ηνωμένα Έθνη για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας όπως αυτά συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και της Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Συμπληρώνουν δε ότι με το γράμμα που απέστειλαν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών «απορρίπτουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Ελληνοκυπριακής πλευράς».
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...