Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Κρεμμυδόπιτα με σφολιάτα

Κρεμμυδόπιτα με σφολιάτα


Η κρεμμυδόπιτα είναι μια πίτα που δεν συναντιέται εύκολα στα οικιακά μενού. Η συνταγή αυτής της κρεμμυδόπιτας είναι μια συνταγή του θείου Χρήστου. Ο θείος Χρήστος είναι λάτρης της  μαγειρικής και πάντα μας εντυπωσιάζει με τα εκπληκτικά φαγητά του. Ένα από αυτά είναι η κρεμμυδόπιτά του.
Η κρεμμυδόπιτα είναι μια πίτα που δεν συναντιέται εύκολα στα οικιακά μενού. Η συνταγή αυτής της κρεμμυδόπιτας είναι  ιδιαίτερα  νόστιμη και η πολύ εύκολα την φτιάχνει κάποιος στη κουζίνα του. Η γεύση της είναι γλυκιά και ταυτόχρονα λίγο αρμυρή. Είναι μια πρώτης τάξεως πίτα που θα την απολαύσετε εσείς αλλά θα εντυπωσιάσετε και τους καλεσμένους σας σερβίροντάς την ως ορεκτικό.

Υλικά Συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας [μόνο για από κάτω]
  • 6-7 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλλες
  • 1-2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • Διάφορα τυριά τριμμένα [ότι έχουμε στο ψυγείο μας]  ή 200 γρ. ανθότυρο και λίγο ροκφόρ λιωμένα με το πιρούνι
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι
  • ¾ φλ. κρέμα γάλακτος η γάλα εβαπορέ
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένο εστραγκόν τριμμένο 
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα μαραίνω τα κρεμμύδια με το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν [10-15 λεπτά].
  2. Προσθέτω το πιπέρι, λίγο αλάτι και το εστραγκόν τριμμένο.
  3. Σε μπολ χτυπάω τα αβγά και τα ανακατεύω με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
  4. Ρίχνω το μείγμα στα κρεμμύδια, προσθέτω τα τυριά [εκτός από το κεφαλοτύρι] , τις πατάτες τριμμένες με το χέρι και ανακατεύω.
  5. Σε βουτυρωμένο πυρέξ στρώνω το φύλλο της σφολιάτας ,που την έχουμε ήδη ξεπαγώσει, ρίχνω τη γέμιση και πασπαλίζω με το κεφαλοτύρι .[Δεν βάζουμε άλλο φύλλο σφολιάτας από πάνω].
  6. Ψήνω την κρεμμυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Στην αρχή σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για να μην καεί το κεφαλοτύρι και 15λ πριν τη βγάλουμε από το φούρνο ξεσκεπάζουμε.
  7. Όταν γίνει η κρεμμυδόπιτα την αφήνω εκτός φούρνου για λίγο να κρυώσει ώστε να την κόψουμε  ευκολότερα.


Δείτε τη συνταγή: http://www.sintayes.gr/syntages/kremmidopita-sfoliata/#ixzz36wiJHoTA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...